Немски дог
Публикувано: 20 January 2006 - 11:29 PM
Хубаво е да си набавите индикаторна хартия /подобна на лакмус/- ако стомахът на кучето ви се подува от газове- в случай на повръщане- просто слагате индикаторната хартийка и проверявате PH на повърнатото стомашно съдържание- нормалният стомашен сок трябва да има киселинна рекция - PH 3 , ако PH-то е 7 или над 7 - това вече е алкална реакция и значи сериозно нарушаване на стомашните функции / в случаите на подуване и повръщане на бяла пяна рекацияте е често алкана /.
Спешно потърсете компетентен лекар - имате проблем!!
Ако в стомаха има газове, но не е превъртян, лекарят трябва да постави сонда , която да помогне да се освободи стомаха от газовете. След това ще ви каже как да лекувате кучето си.
Ако стомашното съдържание има такава алкална реакция, тя може да бъде коригирана. Преди ядене на кучето се дава разтвор на лимонена киселина. Може лесно да си го приготвите- разтваряте я във вода /много малко лим. киселина, разтворена в много вода/- разтворът е готов, когато индикаторната хартийка покаже PH 3 . Количеството, което се дава се съобразява с големината на кучето- консултирайте се с вашия лекар.
Повтрарям- това се прави, ако кучето ви преди сондата , е повърнало стомашно съдържание с алкална реакция.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПРЕДПРИЕМАЙТЕ САМОЛЕЧЕНИЕ-ЗА ВСИЧКО СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С ВАШИЯ ВЕТЕРИНАРЕН ЛЕКАР !
Публикувано: 23 January 2006 - 02:59 AM

Публикувано: 23 January 2006 - 07:29 AM
Публикувано: 28 January 2006 - 01:28 PM
Публикувано: 29 January 2006 - 12:34 AM
Публикувано: 29 January 2006 - 02:02 AM
Всичките ли са твой?
Ти да не си Наргис???
Стига с тия хубави снимки,че ще се влюбя съвсем w)
Публикувано: 29 January 2006 - 11:35 AM
Цитат
Не, не съм ! l) Но съм свързана с Клуб "Немски дог". Всъщност секретар съм на клуба... d) d) d) d) d)
Цитат
Кучетата от снимките не са мои- това са членове на чешкия клуб.
Публикувано: 29 January 2006 - 11:31 PM
Публикувано: 30 January 2006 - 12:13 AM
А,имаш ли снимки на Плащов дог с копирани уши?
Случайно Наргис някога да ти е споменавала zа една Плащова догица от Стара Загора?
Преz 1997 год имаше меж.иzложба там и понеже аz исках да вzема една догица,а нямах голяма представа от това как трябва да иzглежда помолих Наргис и колегите и да погледнат кучето.Всички веднага я харесаха,но стопанката не пожела да я даде в София и така Цара бе при мен няколко дена и после при мой приятели.Беше невероятно красива плащова догица от Русия,от накакъв Московски раzвъдник.
Сещаш ли се,била ли си там с тях?
Цара почина при едни кретени където на 8 год я караха да тича след колата им и я zадръстиха с кости и си умра от преобръщане на стомаха.Предните хора,мойте приятели се грижеха чудесно zа нея,но стопанката си я пойска обратно и я даде на теzи кадето я умориха.Цара роди 3 малки от един догоподобен и сега едно мъжко е вече на 7 год но zдраво като бик.
Публикувано: 30 January 2006 - 12:54 AM