Немски дог
Публикувано: 31 January 2006 - 09:17 PM
Marina , да са ви живи и здрави !! super best
Публикувано: 02 February 2006 - 12:59 PM
Реших и аз да разгледам галерията на Buffalo von der Zwergweide и....
Не знам защо, но снимките на това куче предизвикаха в мен желание да "разнищя" анатомията му. НЕ СЪМ специалист във вашата порода, просто дългото общуване с догаджии май ми е повлияло l)
Та ето какво видях аз:
На пръв поглед един очевиден недостатък - къс врат. На голяма част от снимките кучето действително е младо, но си е типичен мъжки, не е женствен, костната му система наистина би могла да е по-здрава, това особено личи на снимките му като по-голям.
Втори поглед и ако решим да сме придирчиви - малко дълга муцуна, лично на мен ми се иска и да е по-добре запълнена и с по-добра линия на бърните; меки китки; дълги и отпуснати пръсти; скосена крупа...
Но има и нещо в анатомията!!! на това куче, което... oleeee
Ето тук бих искала да чуя (прочета l) всъщност) и вашето мнение!
Представете си Бъфало в движение, загледайте се в заъгляването на предните, а и на задните крайници, пропорциите на отделните кости...
Надявам се да предизвикам интереса ви и после да обсъдим нещата.
Колкото повече мнения се съберат, толкова по-добре super
Не знам защо, но снимките на това куче предизвикаха в мен желание да "разнищя" анатомията му. НЕ СЪМ специалист във вашата порода, просто дългото общуване с догаджии май ми е повлияло l)
Та ето какво видях аз:
На пръв поглед един очевиден недостатък - къс врат. На голяма част от снимките кучето действително е младо, но си е типичен мъжки, не е женствен, костната му система наистина би могла да е по-здрава, това особено личи на снимките му като по-голям.
Втори поглед и ако решим да сме придирчиви - малко дълга муцуна, лично на мен ми се иска и да е по-добре запълнена и с по-добра линия на бърните; меки китки; дълги и отпуснати пръсти; скосена крупа...
Представете си Бъфало в движение, загледайте се в заъгляването на предните, а и на задните крайници, пропорциите на отделните кости...
Публикувано: 02 February 2006 - 01:19 PM
Не съм специалист за догита,но и на мен ми се вижда по-дълга муцуна.Това, че снимките са на различна възраст ,много подвежда.Струва ми се с по-дълъг торс ,но пак казвам -може да е от ракурса.иначе като цяло е много приятно куче.
Явно се говори за морфология - не зa анатомия.поздр.
Явно се говори за морфология - не зa анатомия.поздр.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 02 February 2006 - 05:02 PM
А аз имам един въпрос,защото вече съсвсем се обърках...Кои последно са англйиските и кои немските догове...?Доколкото знаех преди англйиските догове са с по-виснали муцуни и са по-едри,а немските-обратно,но сега като разглеждам снимките и вече не ми е така ясно..?
Публикувано: 02 February 2006 - 05:11 PM
sorry 4e pi6a na latiniza no konvertora v momenta ne funkzionira.
Marina porodata e samo edna a imenno nemski dog. Mnogo hora izpolzvat imena kato angliiski , datski , ulmski i tn dog , no porodata se kazva - NEMSKI DOG.
Dali angliiskite ku4eta (proizvedenite v angliq Nemski dogove) se razli4avat ot nemskite to tova se dalji samo na selekziqta v razli4nite strani. Kato primer po-napred v temata sam publikuvala snimki na nemski dog ot Amerika i ot Germaniq ili Italiq. Razlikata moje6 da q vidi6 sama. r) d) d)
Marina porodata e samo edna a imenno nemski dog. Mnogo hora izpolzvat imena kato angliiski , datski , ulmski i tn dog , no porodata se kazva - NEMSKI DOG.
Dali angliiskite ku4eta (proizvedenite v angliq Nemski dogove) se razli4avat ot nemskite to tova se dalji samo na selekziqta v razli4nite strani. Kato primer po-napred v temata sam publikuvala snimki na nemski dog ot Amerika i ot Germaniq ili Italiq. Razlikata moje6 da q vidi6 sama. r) d) d)
Публикувано: 02 February 2006 - 05:18 PM
Цитат
Реших и аз да разгледам галерията на Buffalo von der Zwergweide и....
Та ето какво видях аз:
Та ето какво видях аз:
Нетипичен представител на породата.Непородна глава,неуспоредни линии на главата,плитки бърни,къси уши,не добре поставени и носени.Неизразен ясно стоп,не напълнена добре муцуна.Добра горна и долна линии,корем добре прибран.Слаба костна система ,недобре замускулено тяло.Лоши ъгли на скакателните стави.лошо скосена крупа.
Мисля ,че в България има много по -качествени екземпляри.
Публикувано: 02 February 2006 - 05:18 PM
ТОВА КУЧЕ Е ЗАШЕМЕТЯВАЩО!!! w) w) w)
Прикачени файлове
-
________.jpg (158.77K)
Брой сваляния: 239
Публикувано: 10 February 2006 - 05:19 PM
michael- би ли направил малък коментар!
Прикачени файлове
-
post_29_1139584754.jpg (38.63K)
Брой сваляния: 232
Публикувано: 10 February 2006 - 05:27 PM
michael-oще един представител на породата,типичен.
Прикачени файлове
-
post_29_1139585229.jpg (48.94K)
Брой сваляния: 240