Немски дог
Публикувано: 19 February 2006 - 02:06 PM
Раzгледайте тоzи сайт,много е интересен и има прекрасни снимки zа това в какви условия би трябвало да се отглеждат малки кученца неzависимо от породата super
Публикувано: 19 February 2006 - 03:19 PM
Прикачени файлове
-
tablica.jpg (153.97K)
Брой сваляния: 87
Публикувано: 20 February 2006 - 12:22 AM
С някои от вас се познаваме добре с други не, но това не е важно. Прочетох почти целия форум до момента и ми се струва че едва сега заприлича на място където се дискутира порода "Немски Дог". Дръжа да подкрепя казаното до момента, а то е че породата е една "Немски Дог" с пет основни цвята а не понятия от сорта "Английски Дог", "Кралски Дог", "Датски Дог" или "Улмски Дог" bash.
Ще се радвам ако в форума се появяват смислени въпроси свързани с екстериора, отглеждането, обучаването и развъждането на породата.
Знам че всеки обича породата по-свой начин и че е свободен да изразява чувствата си както намери за добре но нека не превръщаме тази стая в още една говорилня за празни приказки и лирически възпявани герои!
Приятно дискутиране на всички! b)
Публикувано: 20 February 2006 - 12:39 AM
Наистина дискусията тука върви трудно /ако въобще може да става въпрос за дискусия l) / . Но това е нормално- в тази тема пишат хора с различни интереси и възраст. Би било хубаво, ако всички като тебе прочитат предварително поне последните няколко страници, за да са наясно върху какво се набляга. Мисля, че вече би трябвало да е ясно кои от пишещите за немския дог наистина са "вътре" в породата и кои пишат само от обикновен интерес.
Преди да бъда разбрана неправилно, искам да уточня, че всички, които не отглеждат догове или не са толкова "вътре" са добре дошли!! Аз например не разбирам почти нищо от другите породи- тази ми е породата от много отдавна и повечето ми постове са тук. l)
Качихме достатъчно снимки за онагледяване...е...нямаш как при това положение да не се стигне до лирически отклонения. l) Догът наистина е МНОГО КРАСИВО куче...хахаха /кажете ми, че въобще не съм пристрастна/. Но наистина е добре хората да видят как трябва да изглежда един Немски дог. Има и едно доста голямо неудобство- наличието само на една тема, което е и причина за разводняването.
Между другото, отдавна искам да кажа, че догът въобще не е "добричко" и "послушно" куче и се нуждае от много сериозно обучение.
Имам и едно предложение - всички знаем , че идеални кучета няма. Но винаги има някое, което е най-близо до ИДЕАЛА. Нека всеки от нас публикува снимката само на едно куче, което според него се доближава най-много до този ИДЕАЛ. Little-Doc , любопитна съм да видя твоя фаворит!! 1super
Публикувано: 20 February 2006 - 04:59 PM
Прикачени файлове
-
Copy_of_Giulia_20e_20Jato.jpg (36.84K)
Брой сваляния: 71
Публикувано: 20 February 2006 - 08:13 PM
Цитат
Тази женска в момента е най-близо до идеала ми...(ушите не са купирани добре, но кучето не е виновно l) )
Публикувано: 21 February 2006 - 04:52 PM
Прикачени файлове
-
picnews28.jpg (24.75K)
Брой сваляния: 77
Публикувано: 21 February 2006 - 06:37 PM
Публикувано: 21 February 2006 - 07:49 PM
Прикачени файлове
-
Copy_of_3olaf.jpg (27.05K)
Брой сваляния: 72
Публикувано: 21 February 2006 - 08:10 PM