Немски дог
Публикувано: 22 October 2005 - 08:24 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 22 October 2005 - 10:52 AM
Цитат
bl) bl) bl)
За съжаление не разбирам от татуировките, но не мога да разбера защо от клуба на н.догове не са ти помогнали?!А сладура как е вече?
Публикувано: 22 October 2005 - 12:30 PM

Публикувано: 22 October 2005 - 02:27 PM
Публикувано: 22 October 2005 - 04:51 PM
"В началото Господ създаде Човека и като го видя така слаб му даде Кучето."

Публикувано: 22 October 2005 - 11:24 PM
Публикувано: 23 October 2005 - 10:35 AM
mik, думата порок се свързва с болест. В случая е малко грубо употребена, тъй като кучето е в чудесно здравословно състояние.
Публикувано: 23 October 2005 - 11:52 AM
Проблемът е, че основният цвят - бялото не е чисто бяло, а както казваш ти -
Цитат
В стандарта приет от FCI пише:
Цитат
Петната на снимката също не изглеждат черни, а по-скоро сиви. Това според стандарта е дисквалифициращ порок.
Цитат
Harlequin dogs : White without any black (albinos), deaf. So called Porcelain tigers (dogs that show predominantly blue, grey, fawn or brindle patches), so called Grautiger (dogs that have a basic grey colour with black patches).
Целият текст:FCI Great Dane
ПП. Порок и недостатък са технически термини в кинологията и в този случай нямат нищо общо със здравословното състояние на кучето. А и неправилната окраска не означава, че кучето не е страхотен домашен любимец r)
Публикувано: 23 October 2005 - 12:04 PM
Цитат
mik, оказа се, че има и още една разновидност на черния цвят освен плащов - платтен. Основен цвят - бял, с големи черни петна по тялото.

И плащовият и платтенът са разновидност на черното и не са отделен цвят както тигров, арлекин и т.н.. В България съм виждала плащов немски дог, но платтен още не съм, а ми е много любопитно.d)
Публикувано: 23 October 2005 - 12:27 PM
Агалина- нямаш представа как ми се ще пак да имам немски дог, но апартамента ни е малък s) ИНАЧЕ без да се замисля бих си взела... cl)
Публикувано: 23 October 2005 - 01:33 PM
Цитат
Проблемът е, че основният цвят - бялото не е чисто бяло, а както казваш ти -
Цитат
В стандарта приет от FCI пише:
Цитат
Петната на снимката също не изглеждат черни, а по-скоро сиви. Това според стандарта е дисквалифициращ порок.
Цитат
Harlequin dogs : White without any black (albinos), deaf. So called Porcelain tigers (dogs that show predominantly blue, grey, fawn or brindle patches), so called Grautiger (dogs that have a basic grey colour with black patches).
Целият текст:FCI Great Dane
ПП. Порок и недостатък са технически термини в кинологията и в този случай нямат нищо общо със здравословното състояние на кучето. А и неправилната окраска не означава, че кучето не е страхотен домашен любимец r)
Радвам се,4е в слу4аят не съм сбъркала...но бях сигурна,4е тази окраска не е позволена и тук в Германия такива ку4ета се продават без родословие и се кастрират,така се предотвратява размножаването им и с това разнасянето на дефектният ген super
Ина4е предпо4итам ли4но за себе си Плащов или Син дог,тигровите окраски никак не оби4ам при която и да било порода s)
Публикувано: 23 October 2005 - 01:43 PM
Цитат
Агалина- нямаш представа как ми се ще пак да имам немски дог, но апартамента ни е малък s) ИНАЧЕ без да се замисля бих си взела... cl)
Ох,знам,моят апартамент също е малък.Обаче-имам новина-днес най-накрая говорих с Емил Георгиев-видя татуировката и наистина - момчето е изхвърлено!минало е през няколко собственика.На 1,9 год. е.Ще имам педигри.Така,че търсим дом на дога,помагайте.

Публикувано: 23 October 2005 - 01:47 PM
Цитат
Цитат
mik, оказа се, че има и още една разновидност на черния цвят освен плащов - платтен. Основен цвят - бял, с големи черни петна по тялото.

И плащовият и платтенът са разновидност на черното и не са отделен цвят както тигров, арлекин и т.н.. В България съм виждала плащов немски дог, но платтен още не съм, а ми е много любопитно.d)
И аз не съм виждала s) ,но пък за сметка на това знам къде наблизо около мен има развъдник на Догове и когато имам път натам ще направя доста снимки d) w)
Публикувано: 23 October 2005 - 02:16 PM
Цитат
agalina, поздравления, че си прибрала изхвърления дог bravo дано има повече хора като теб!
може ли да пуснеш някоя негова снимка?
много жалко, че нямаш възможност да го задържиш s)
Публикувано: 23 October 2005 - 03:54 PM
Публикувано: 23 October 2005 - 03:56 PM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 24 October 2005 - 10:35 AM
Цитат
Доги е гледан зле-не знае думи и елементарни неща.Целува котката в къщи.Може да стане какъвто искат-като пластелин е.обаче проблемът е с пишкането-трябва двор.тук съседите вече ще ме линчуват-аз сам на работа и не мога да чистя през час!А и един дог пишка като един... слон r) Много съм притисната,а не искам да евтаназирам... n)