Dog.bg Форуми : Немски дог

Към съдържанието

БНК Немски дог

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (128 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немски дог

#81 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 September 2005 - 09:39 AM

Да... Баба Дебора е страхотно маце! Как да не я забележи човек?

#82 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 October 2005 - 08:24 AM

Здравейте.Най-после открих някой ,който пише за н.дог.Моля за помощ- прибрах от улицата такова момче и вече 2 месеца е у нас.Беше бит,хапан,температура и прозираше от глад.Реших-някой плаче някъде за него-ще е лесно.НО...100 обяви и нищо!Най-хубавото е ,има татуировка и така -обаждах се 2 пъти на д-р Емил Георгиев от клуба им-никакво съдействие!!!Бях потресена.Не разбирам .Помагайте-дайте някой да разбира от татуировки им- това куче си търси собственика спешно!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#83 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2005 - 10:52 AM

Цитат

Най-хубавото е ,има татуировка и така -обаждах се 2 пъти на д-р Емил Георгиев от клуба им-никакво съдействие!!!

bl) bl) bl)
За съжаление не разбирам от татуировките, но не мога да разбера защо от клуба на н.догове не са ти помогнали?!А сладура как е вече?
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#84 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2005 - 12:30 PM

Здравей.Сладурът вече прилича на куче!Лекари и грижи и яко хранене!той е мн.млад и изглежда отлично според расата си.Нов момент- разбрах преди 20 min,че е изхвърлен!!!Знам и защо- момчето не може да не пишка през 2 часа.И така -търсим нов стопанин-необходимо двор-да го пускат през 2 ч. но да спи на закрито-късокосместо е и фино.Черен,мъж,1-1,5 год.Моля помогнете-преди 100 дни загубих завинаги моето куче и сърцето ми е счупено- не искам друго - исках само да помогна на нещастника,а каква стана... love love love love
User's Signature

#85 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2005 - 02:27 PM

нямаш избор...нещастника сам те е намерил...не вярвам,че ще имаш сърце да го изоставиш след като си му помогнала да оцелее...понякога нещата в живота ни се случват без да сме ги подреждали-не си ли се замисляла,че може би не случайно точно ти си намерила това същество и то след като си загубила своето ...помисли си добре,стопани вероятно можеш да намериш,но дали той вече не е твоето куче...
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2005 - 04:51 PM

Да,мислех си и за съдбата...Обаче ти знаеш как кучето трябва да ти пасва,да е в душата ти и вс.останали неща ...12 год.имах амстафф и догът(страхотен е),но не е Моето куче.Разбираш разликата.Искам само да помогна.И- никога няма да изоставя Куче!
"В началото Господ създаде Човека и като го видя така слаб му даде Кучето."
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2005 - 11:24 PM

dog.bg окраската на Фортиция не е стандартна и мисля,4е е дисквалифициращ порок...до колкото знам позволени са 6 окраски....Арлекин,Син,4ерен,Тигров,Пясъ4ен и най-ново приетата е Плащов(мантиен) дог!

#88 Потребителят е офлайн   greatdane Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 10:35 AM

Фортиция е арлекин. Нетипичното в украската и е, че бялото е осеяно с черни косъмчета. Незнам дали това е дисквалифициращ недостатък, но и така е много красива.
mik, думата порок се свързва с болест. В случая е малко грубо употребена, тъй като кучето е в чудесно здравословно състояние.

#89 Потребителят е офлайн   schatzie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 11:52 AM

greatdane, mik е права, кучето на снимката изглежда с неправилна окраска - може само на снимка да изглежда така, не знам.
Проблемът е, че основният цвят - бялото не е чисто бяло, а както казваш ти -

Цитат

осеяно с черни косъмчета
Това според стандарта е недостатък.
В стандарта приет от FCI пише:

Цитат

Harlequin (white with black splashed patches) : Basic colour pure white, preferably with no ticking.  Pure black patches well distributed all over the body, having the appearance of being torn.  Grey or brownish patches undesirable

Петната на снимката също не изглеждат черни, а по-скоро сиви. Това според стандарта е дисквалифициращ порок.

Цитат

ELIMINATING FAULTS
Harlequin dogs : White without any black (albinos), deaf.  So called  Porcelain tigers (dogs that show predominantly blue, grey, fawn or brindle patches), so called Grautiger (dogs that have a basic grey colour with black patches).

Целият текст:FCI Great Dane

ПП. Порок и недостатък са технически термини в кинологията и в този случай нямат нищо общо със здравословното състояние на кучето. А и неправилната окраска не означава, че кучето не е страхотен домашен любимец r)

#90 Потребителят е офлайн   schatzie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 12:04 PM

Цитат

dog.bg окраската на Фортиция не е стандартна и мисля,4е е дисквалифициращ порок...до колкото знам позволени са 6 окраски....Арлекин,Син,4ерен,Тигров,Пясъ4ен и най-ново приетата е Плащов(мантиен) дог!

mik, оказа се, че има и още една разновидност на черния цвят освен плащов - платтен. Основен цвят - бял, с големи черни петна по тялото.
Качена снимка

И плащовият и платтенът са разновидност на черното и не са отделен цвят както тигров, арлекин и т.н.. В България съм виждала плащов немски дог, но платтен още не съм, а ми е много любопитно.d)

#91 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 12:27 PM

До колкото знам немските догове в черно и бяло могат да са или арлекин или на големи черни бетна, но окраската на Фортиция изглежда малко сивкава bl)
Агалина- нямаш представа как ми се ще пак да имам немски дог, но апартамента ни е малък s) ИНАЧЕ без да се замисля бих си взела... cl)
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#92 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 01:33 PM

Цитат

greatdane, mik е права, кучето на снимката изглежда с неправилна окраска - може само на снимка да изглежда така, не знам.
Проблемът е, че основният цвят - бялото не е чисто бяло, а както казваш ти -

Цитат

осеяно с черни косъмчета
Това според стандарта е недостатък.
В стандарта приет от FCI пише:

Цитат

Harlequin (white with black splashed patches) : Basic colour pure white, preferably with no ticking.  Pure black patches well distributed all over the body, having the appearance of being torn.  Grey or brownish patches undesirable

Петната на снимката също не изглеждат черни, а по-скоро сиви. Това според стандарта е дисквалифициращ порок.

Цитат

ELIMINATING FAULTS
Harlequin dogs : White without any black (albinos), deaf.  So called  Porcelain tigers (dogs that show predominantly blue, grey, fawn or brindle patches), so called Grautiger (dogs that have a basic grey colour with black patches).

Целият текст:FCI Great Dane

ПП. Порок и недостатък са технически термини в кинологията и в този случай нямат нищо общо със здравословното състояние на кучето. А и неправилната окраска не означава, че кучето не е страхотен домашен любимец r)

Радвам се,4е в слу4аят не съм сбъркала...но бях сигурна,4е тази окраска не е позволена и тук в Германия такива ку4ета се продават без родословие и се кастрират,така се предотвратява размножаването им и с това разнасянето на дефектният ген super

Ина4е предпо4итам ли4но за себе си Плащов или Син дог,тигровите окраски никак не оби4ам при която и да било порода s)

#93 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 October 2005 - 01:43 PM

Цитат

До колкото знам немските догове в черно и бяло могат да са или арлекин или на големи черни бетна, но окраската на Фортиция изглежда малко сивкава bl)
Агалина- нямаш представа как ми се ще пак да имам немски дог, но апартамента ни е малък s) ИНАЧЕ без да се замисля бих си взела... cl)

Ох,знам,моят апартамент също е малък.Обаче-имам новина-днес най-накрая говорих с Емил Георгиев-видя татуировката и наистина - момчето е изхвърлено!минало е през няколко собственика.На 1,9 год. е.Ще имам педигри.Така,че търсим дом на дога,помагайте.
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 01:47 PM

Цитат

Цитат

mik, оказа се, че има и още една разновидност на черния цвят освен плащов - платтен. Основен цвят - бял, с големи черни петна по тялото.
Качена снимка

И плащовият и платтенът са разновидност на черното и не са отделен цвят както тигров, арлекин и т.н.. В България съм виждала плащов немски дог, но платтен още не съм, а ми е много любопитно.d)

И аз не съм виждала s) ,но пък за сметка на това знам къде наблизо около мен има развъдник на Догове и когато имам път натам ще направя доста снимки d) w)

#95 Потребителят е офлайн   schatzie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 02:16 PM

Цитат

Ох,знам,моят апартамент също е малък.Обаче-имам новина-днес най-накрая говорих с Емил Георгиев-видя татуировката и наистина - момчето е изхвърлено!минало е през няколко собственика.На 1,9 год. е.Ще имам педигри.Така,че търсим дом на дога,помагайте.

agalina, поздравления, че си прибрала изхвърления дог bravo дано има повече хора като теб!
може ли да пуснеш някоя негова снимка?
много жалко, че нямаш възможност да го задържиш s)

#96 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 03:54 PM

Направи снимки на дога,аз също ще разпитам познатите си и тези,които идват на кучешката полянка.Със сигурност ще намерим стопани,дано само са подходящи-казвай какви са изискванията-да имат къща с двор?Как се държи кучето с хора и малки деца?С други кучета?С котки-това са все важни неща.
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 03:56 PM

Кучето комфликтно ли е с малки деца и малки кучета ? Има ли някаква агресия в него ?
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#98 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 October 2005 - 10:35 AM

Цитат

Направи снимки на дога,аз също ще разпитам познатите си и тези,които идват на кучешката полянка.Със сигурност ще намерим стопани,дано само са подходящи-казвай какви са изискванията-да имат къща с двор?Как се държи кучето с хора и малки деца?С други кучета?С котки-това са все важни неща.

Доги е гледан зле-не знае думи и елементарни неща.Целува котката в къщи.Може да стане какъвто искат-като пластелин е.обаче проблемът е с пишкането-трябва двор.тук съседите вече ще ме линчуват-аз сам на работа и не мога да чистя през час!А и един дог пишка като един... слон r) Много съм притисната,а не искам да евтаназирам... n)
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 October 2005 - 10:40 AM

Забравих- той е красив!Един човек ,който е имал н.дог като го видя -хлъцна.Взе го с всичкия му багаж и мн.ентусиазъм.И ми го върна след 2 дни-жена му не иска да и пикаят в банята!HEEEEELP!!!!!!!
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   greatdane Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 12:00 PM

Относно Фортиция. Не споря за това, че кучето е с нетипична окраска. Преобладаващият цвят наистина е сив, а не бял. Петната обаче са си черни.
Опитах се да обясня, че за мен това не е от голямо значение. Тя е просто домашният ми любимец.

• (128 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни