Да се включа и аз в коментарите за арлекините от изложбите 18-19.11.06
за съжаление, в събота закъснях и не можах да видя Ибис и женската арлекинка. Видях мъжкия, който като цяло е правилно куче. Шоу цвят, добра ринг-дресура - това може би оправдава успеха му. Сега главата! Скоро коментирахме такъв тип глава (пясъчното куче от световното), типична за догове скандинавско и английско развъждане. Мои лични забележки: главата на това куче е малка (макар и не много) в съотношение към тялото; тясна муцуна за мъжко куче, откъдето и преходът от череп към муцуна не е достатъчно плавен, желателен е по-изразен стоп; тяло - пропорционално; скосена крупа; нелоши ъгли и движения, здрава костна система, малко тесен гръден кош, като цяло мъжко куче би трябвало да е по-мощно при този ръст. Е, в общи линии приемливо куче....
В неделя имах "честта" да видя и женската oleeee oleeee oleeee
Чудя се откъде да започна.... От положителното: хубав цвят и добра ринг-дресура... и толкоз. Хайде да добавим и по-добре развит гръден кош от този на мъжкия. Недостатъци: слаба костна система; лоши ъгли на предните крайници, с лоши дължина и ъгли на костите на рамото, скосена крупа, вследствие на това и недобри движения. Къс врат. Глава: cry2 направо ми се плаче!!! Малка в съотношение с тялото, тясна като цяло, със слаба, тясна и заострена муцуна; силно изразени скули; лош преход от череп към муцуна; лоша линия и неизразени бърни; слабо изразен стоп; малки и лошо носени уши; очи - косо поставени, с неправилна форма и светло-кафяв цвят. Както се казва: NO COMMENT!!!
Сами преценете каква оценка би трябвало да получи това куче.
Ама нали чужденците трябва да се радват на титличките си (много приятни и явно доста богати чичковци между другото). Хвъркат си хорицата от изложба на изложба, ако стане - стане. Е, у нас стана. Доколкото разбрах, оттук заминават за Загреб, после по някое време ще са и в Санкт Петербург (В календара на РКФ - CACIB FCI Санкт-Петербург, 16-17 декември). Специално там ми е интересно как ще оценят кучетата им wink
За сравнение: Олдблюз Патриция Мей....