Немски дог
Публикувано: 02 March 2007 - 01:39 AM
Публикувано: 04 March 2007 - 03:24 AM
Публикувано: 04 March 2007 - 03:28 AM
Публикувано: 04 March 2007 - 07:22 PM
Публикувано: 05 March 2007 - 11:19 AM
@slaviad mnogo mi haresa tova ku4e - Ventura De beauderey
@Ancheto za sajalenie veche ot 3 sedmici ne sam s Evrota i nqmam poveche snimki.Da mi e jiv i zdrav , 6te ima snimki lqtoto!
Публикувано: 06 March 2007 - 12:52 AM
@devilin , поне се нарадвахте взаимно. На лято ще чакаме снимките b)
Публикувано: 07 March 2007 - 07:03 PM
Parvata snimka e ot 2000 godina kogato Evrota e juno6a bleden, a vtorata e 7 godini po-kasno (da mi e jiv i zdrav)- oformen i ulegnal starec w) w) w) w)
2000
Прикачени файлове
-
Picture_041a.jpg (1.11MB)
Брой сваляния: 104
Публикувано: 07 March 2007 - 07:05 PM
Прикачени файлове
-
DSCN0659.JPG (106.7K)
Брой сваляния: 101
Публикувано: 07 March 2007 - 07:18 PM
Публикувано: 10 March 2007 - 11:04 PM
Публикувано: 12 March 2007 - 11:17 PM
Загрижени хора от Кипър поискаха информация от наша позната тук в България. Става въпрос за женски немски дог, произведен в България, на около 7-9 месечна възраст и с микрочип.
КУЧЕТО НЕ Е КЛУБНО!!
По неизвестна причина...или много добре известна...собствениците-кипърци решават, че не го искат повече и го изоставят в един развъдник, със заплахата, че ако там не го приютят, ще го изхвърлят на улицата. Кучето е прибрано в развъдника и сега там му търсят нов дом и любящи стопани. Молят за информация и съответно търсят някакви документи за кучето и родословие. Родословие кучето естествено не може да получи, защото не е произведено от легитимен клуб или развъдчик. Това от своя страна усложнява намирането на нови стопани - на куче без родословие по-трудно може да бъде намерен нов дом...
Тъжна и поучителна история...с доста силен компрометиращ елемент - поредният българин-далавераджия и кучепроизводител, решил да спечели малко парички с лъжи a) a) . Не коментирам постъпката на кипърците-стопани...защото съм българка и гледам на случката от тази позиция!! Кипърците да си се оправят по кипърски...
А ето и как изглежда изоставената женска... s)

Публикувано: 12 March 2007 - 11:20 PM
1. Немският дог е едро куче, нуждае се от повече храна и не всеки любител на породата може да си позволи да го отглежда - необходимо е да имате малко повече пари за храна, постоянен доход и достатъчно любов и упоритост, за да гледате такова куче...
2. Поради големия си размер се нуждае от ЗАДЪЛЖИТЕЛНО обучение и социализация - необученият и недостатъчно социализиран дог може да бъде опасен...дори само с това, че свободно пуснат е в състояние да стресне и уплаши някого по улицата. А може да направи и големи поразии...
3. Немският дог е сред кучетата с най-нежна душа - силно уязвим от стреса и промените!! Смяната на стопаните може да му коства здравето и живота!! Много често причините за подуване и пръвъртане на стомаха са точно тези - стрес вследствие смяната на обстановката - нов дом и стопани...
4. Искаме нашите догове да растат и живеят при любящи и отговорни хора, които да се грижат правилно за тях и да не ги изоставят при най-малката трудност - догът е куче, което се нуждае от стабилни стопани.
5. Тъй като намирането на такива хора е трудно в нашата страна, произвеждаме по-ограничен брой кучета...
ПО ТАЗИ ПРИЧИНА КЛУБЪТ НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ ЗА ИЗХВЪРЛЕНИ НЕКЛУБНИ НЕМСКИ ДОГОВЕ!!
Аз съм Секретар на Клуба...и притежател на немски догове вече от 20 години...МЕЧТАТА НА ЖИВОТА МИ БЕШЕ ДА БЪДА РАЗВЪДЧИК. Отказах се от тази си мечта в името на ЛЮБОВТА МИ КЪМ ПОРОДАТА...Не искам да произвеждам кучета, които после да намирам захвърлени в Южния парк или в изолатора...
Публикувано: 12 March 2007 - 11:22 PM
КЪМ ВСИЧКИ ТЕЗИ, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ НЕКЛУБНИ ДОГОВЕ ИЛИ ПРИТЕЖАВАТ ТАКИВА...
ЗА БОГА, СПРЕТЕ...НЕМСКИЯТ ДОГ НЕ Е СТОКА, С КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ ЛЕСНА ПЕЧАЛБА.
АКО ВИ СЪРБИ НЯКЪДЕ ДА БЪДЕТЕ ТЪРГОВЦИ, МОЛЯ ИЗБЕРЕТЕ СТОКА, КОЯТО СЛЕД ПРОДАЖБАТА НЯМА ДА ИЗГЛЕЖДА КАТО СКЕЛЕТ, НЯМА ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА СТРАДАЩА НА УЛИЦАТА И НЯМА ДА СЕ ПОБОЛЕЕ ИЛИ УМРЕ ОТ МЪКА...ИЗХВРЛЕНИЯТ ДОГ И ГЛЕДКА, КОЯТО МОЖЕ ДА СТОПИ И НАЙ-КОРАВОТО СЪРЦЕ...МОЖЕ НАПРИМЕР ДА ТЪРГУВАТЕ С ДРЕХИ, ИЛИ ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ...ИМАТЕ ХИЛЯДИ ВЪЗМОЖНОСТИ...
НЕКА ПРОЯВИМ ПОВЕЧЕ УВАЖЕНИЕ И ЛЮБОВ КЪМ ЖИВОТА И ПОВЕЧЕ ОТГОВОРНОСТ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ПРЕСТЪПВАМЕ НАЙ-СТАРИЯ ЗАКОН НА СВЕТА И ТРЪГВАМЕ СРЕЩУ СЕБЕ СИ...
КЪМ ВСИЧКИ ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА БЪДАТ БЪДЕЩИ ЩАСТЛИВИ ПРИТЕЖАТЕЛИ НА НЕМСКИ ДОГОВЕ...
МОЛЯ ВИ, НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ "КУЧКАРНИЦИ" ИЛИ ОТ СЛУЧАЙНИ ХОРА. СЛУЧАЙНИЯТ ДОГОПРОДАВАЧ, НЕЧЕЛЕНУВАЩ В КЛУБ, НЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕДЕ КАЧЕСТВЕН НЕМСКИ ДОГ.
ТОЙ НИТО ЗНАЕ КАК, НИТО ЩЕ ВЛОЖИ НУЖНИТЕ ПАРИ В ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ЖЕНСКАТА И БЪДЕЩИТЕ КУЧЕНЦА...ЗАЩОТО ВЛАГАНЕТО НА ПАРИТЕ ЗАПОЧВА ОЩЕ ПРЕДИ ЗАПЛОЖДАНЕТО. И ПОВЯРВАЙТЕ МИ...СТАВА ВЪПРОС ЗА ВЛАГАНЕ НА МНОГО ПАРИ, КОИТО НЯМАТ ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ, НЕЗАВИСИМО ЗА КАКВИ СУМИ СЕ РЕАЛИЗИРАТ КУЧЕНЦАТА...ЩЕ ПОЛУЧИТЕ КУЧЕ, КОЕТО НЕ ОТГОВАРЯ НА ИЗИСКВАНИЯТА НА СТАНДАРТА, НЕ Е ОТГЛЕДАНО ПРАВИЛНО ОЩЕ ОТ РАЖДАНЕТО СИ И В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ НЯМА ДОРИ ДА БЪДЕ ЧИСТОПОРОДНО.
НЕКА СЕ НАУЧИМ ДА СЕ ДОВЕРЯВАМЕ НА ТЕЗИ, КОИТО ГО ЗНАЯТ И МОГАТ - НА ХОРАТА С ОПИТ...
КЛУБЪТ НЕ ПРОДАВА ДОГОВЕ ЧРЕЗ ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ ИЛИ ТАКИВА НА ФОРУМА - АКО НАИСТИНА ИСКАТЕ ТАКОВА КУЧЕ, ОБАДЕТЕ СЕ НА ТЕЛЕФОНИТЕ НИ...
С УВАЖЕНИЕ:
СЛАВИНА ИВАНОВА - СЕКРЕТАР НА БНК "НЕМСКИ ДОГ"