Dog.bg Форуми : Немски дог

Към съдържанието

БНК Немски дог

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (128 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немски дог

#381 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 11 February 2006 - 04:08 AM

Легендите на г-жа Алида Коста от Италия

Ferro Indios Dell' Armida w)

Качена снимка

Segreta Indios Dell' Armida

Качена снимка

Puzzle Indios Dell' Armida

Качена снимка

и нашият Barone w)

Качена снимка

#382 Потребителят е офлайн   Хераклит Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 08:34 AM

Здравейте.
Чудесен форум... много трогателно. Поздравления на всички!
Аз бях горд стопанин на един велик дог. Сега съм по-скромен стопанин на друг. Не съм наясно с киноложката терминология, а и гледам по-аристократично на изложбите: предпочитам да се наслаждавам, не да участвам. Въпреки това си мисля, че разбирам невероятно много от породата.
Притесниха ме зловещите слухове, че договете живеели под 10 г. Това е абсурд!!! Договете са дълголетници.[COLOR=blue]
Според мен има 3 причини за преждевременно умиране:
1) Съмнителна руско-източноевропейска линия (тип 'ранния период' на д-р Георгиев): това са кучета с анаболно-стероидни родители, които в името на растежа са били наблъскани с толкова инжективен калций, който би убил и Кинг Конг. Тяхното поколение също не издържа много.
2) [COLOR=blue][SIZE=14]Суха храна!!! Знае ли някой, от какво точно се прави сухата храна?
3) Неправилен режим и общо залиняване.
От собствена практика и недобрия пример на ветеринарно-съветвани стопани (от лекари, които не са виждали повече от 3 дога в живота си) съм установил, че масово в София договете водят направо убийствен начин на живот.
Бих се радвал, ако се запази възторжения дух на форума - така, както е, но и да отделим известно умерено място за деликатна дискусия по правилното отглеждане.

#383 Потребителят е офлайн   Хераклит Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 08:45 AM

Сегашното кученце е хилавичко и нисичко, все пак дружелюбно, слънчево, разглезено, миличко, трогателно и изумително красиво (дадоха ни го добри хора)

Прикачени файлове

#384 Потребителят е офлайн   Хераклит Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 08:55 AM

Още...

Прикачени файлове

#385 Потребителят е офлайн   Хераклит Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 08:59 AM

Още...

Прикачени файлове

#386 Потребителят е офлайн   Хераклит Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 09:15 AM

О-па! Не очаквах така да изглеждат.
Много се извинявам.
Не беше никак скромно.
До кого трябва да се допитам за техническо упътване? А всъщност дали не могат да ги коригират от сайта? Сигурно има някаква програма, достатъчно надеждна и подходяща за целта?
Забравих да кажа, че на времето бях професионален фотограф, така че ако никой не възразява, в най-скоро време ще представя още няколко снимки...

Прикачени файлове

#387 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 11:40 AM

На мен кучето ти ми харесва r), макар че изглежда малко странно
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#388 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 12:15 PM

Добре дошъл на форума на Хераклит!

Радваме се, че тук се появи още един любител на тази прекрасна порода

Офтопик: как можете да намалите размера на снимките -
в компа си имате много лесна за работа програмка - Paint. Ако отворите снимка с Windows Picture and Fax Viewer иконката на тази програма е предпоследна долу вдясно. В Paint ползвайте опцията Image> Stratch and Skew> в двете горни прозорчета впишете проценти (аз опитах с 20 и се получи добър размер за публикуване във форум ;) ), после save as.... и готово. После просто редактирайте собствените си съобщения, като качите вече намалените снимки на мястото на големите. Всички, най-вече dog.bg, ще са ви благодарни, защото така наистина трудно се виждат, а и заемат много място worthy

#389 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 02:01 PM

Хераклит,

Всички ние бихме искали кучетата ни да живеят МНОГО дълго, но, уви NNN специално немските догове наистина имат кратък живот - така сочат световните статистики....
И причините за това в никакъв случай не са нито в сухата храна, нито в "Неправилен режим и общо залиняване" (последното, разбира се, оказва влияние, но дори и догове отглеждани при перфектни условия и режим рядко доживяват до 10 години).
Изчетохме огромно количество информация, споделена от лекари, развъдчици и собственици на догове - проблемът е масов и навсякъде по света. Хората са пробвали какво ли не, дори има специални програми, но.... те пак си отиват....

Причината не е и в (цитирам) "Съмнителна руско-източноевропейска линия: това са кучета с анаболно-стероидни родители, които в името на растежа са били наблъскани с толкова инжективен калций, който би убил и Кинг Конг. Тяхното поколение също не издържа много". Защото:
1. Проблемите съществуват навсякъде по света, при кучета, които нямат нищо общо като произход нито с Русия, нито с източна Европа
2. Същите тези руско-източноевропейски кучета произхождат от своите
"по-западноевропейски" прародители. Действително, имаше един период в развитието на породата Русия, в който се предпочитаха ръстови, грамадни кучета, но дали това е постигано с анаболи и стероиди можем само да гадаем, а и звучи съмнително. Едва ли анаболите могат до такава степен да повлияят върху развитието, че да направят еднометров гигант от куче, на което генетично! е заложено да бъде 70см. Май не... А и "наблъскването с инжективен калций" също, по-скоро обратното b) . Апропо, договете по време на растежа си се НУЖДАЯТ от солидни количества калций (това касае всички гигантски породи)

Повече по темата би могла да каже slaviad, която прерови целия Интернет за информация worthy и я сподели с нас ( виж стр. 18 и надолу от форума)

И още....
Това е мое лично мнение, но... Май не бива да квалифицираме и критикуваме чието и да било развъждане (т.е развъдчика), защото:
1. Всеки развъдчик има правото да развъжда линия и тип, които предпочита, стига да спазва Правилниците на Международната Федерация по кинология и да се ръководи при развъждането от СТАНДАРТА за дадена порода.
2. Рисковете на развъдчика: можеш да произведеш много прекрасни кучета, но винаги сред тях има и "не толкова прекрасни" и изключително рядко успяваш да получиш "куче-легенда", чието име и образ да знаят всички, които се занимават "твоята" порода.
3. Да, ние тук обсъждаме и понякога критикуваме дадено куче, но с цел да си изясняваме тънкостите на породата - екстериорно, типове в породата, стандарт.
4. Лично аз не мога да си позволя да отправям критика към който и да било развъдчик, защото нямам достатъчно голям брой произведени кученца зад гърба си за да мога да имам основание да коментирам нечие развъждане.

Май стана много дълго изказване...

Хераклит, вашето кученце е много симпатично, "макар че изглежда малко странно" (цитирам), обичайте го и се грижете за него, това е най-важното!

Поздрави super best

#390 Потребителят е офлайн   phoenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 02:23 PM

MICHAEL-добре казано,относно ''деликатноста'' на ХЕРАКЛИТ,но мисля ,че участниците във форума трябва да избягват лични нападки и злословения ,задачата е да се даде достатъчно вярна информация и опит .

#391 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 02:27 PM

Радвам се, че изяснихме и цвета на малкия сладур!

За по-пригледно и за да не ровим по страниците, ето целия "разговор" дотук:
Качена снимка

-надявам се на коментар относно окраската

-ако не ме лъжат очите, това е БЯЛО куче с МРАМОРНО (арлекинско) петно. Красиво и ефектно... Не знам до каква степен е допустимо от стандарта на породата. devilin, slaviad, помагайте!!!

-phoenix, кученцето е с окраска "платен"-разновидност на черния цвят. Това е цвят, допустим от стандарта, както и плащовия. До преди няколко години тези две разновидности на черния цвят не се толерираха много от съдиите.Напоследък обаче виждам развитие по въпроса- все повече плащови и платени печелят първи места, както и стават клубни победители.Това е съвсем заслужено признание на тези две разновидности, които бяха пренебрегвани много несправедливо- известен факт е, че се ползват в развъждането с точно определена цел.

slaviad, благодаря! super И аз съм на това мнение, но не знаех дали платените могат да са с "арлекински" петна, или само с черни...

#392 Потребителят е офлайн   phoenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 02:31 PM

хераклит-добро име-моля да ме извините за повторното качване на снимката,но да поясня.:JASINTHA-f BENARSEN,мисля ,че когато фактите говорят/снимките/.............................Трябва да ценим хубавото,без значение на кого е!

Прикачени файлове

#393 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 11 February 2006 - 02:53 PM

michael, в стандарта пише черни петна-но видях няколоко платени,клубни победители в изложби с "арлекински петна". Включително и легендарния Джеймс Дийн Де Ла Бенджамин-прилагам снимка.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  r_Jams.JPG (84.54K)
    Брой сваляния: 221

#394 Потребителят е офлайн   phoenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 03:03 PM

slaviad-една снимка на JAPPER-f BENARSEN в ЧЕХИЯ

Прикачени файлове

#395 Потребителят е офлайн   phoenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 03:06 PM

slaviad-и една на майката на Pasifae-f dell'aurea dragonda-казва се CASPITA de GARABA

Прикачени файлове

#396 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 03:24 PM

Здравейте, Хераклит!! Добре дошъл на форума!! Оптимизмът наистина е хубаво качество за един човек, както и за форума като цяло.Аз също съм все още такъв оптимист!! super

По отношение дълголетието на договете-бих искала да си поговорим на тая тема след няколко години пак, сега мисля, че ви е рано още -явно всеки стопанин на дог, трябва да си извърви пътя на прозрението сам. Познавах един такъв оптимист, който преди 10 години се закле "да работи за подобряването на договското здраве" и "реши, че следващият му дог ще живее поне...е...над 10 години..." l) Ха ха ха ха- имам предвид себе си разбира се!! l) И аз като вас скочих, когато ми казаха за първи път, че договете не са дълголетници!! Мислех си, че всичко знам и че мога да направя така, че поне моите да живеят повечко-а и много добре знам как да се грижа за тях!! През 1999 година имах удоволствието да посетя Клубна изложба на Европейския клуб за Немски догове ( EuDDC)- там имаше участници от Германия, Чехия, Италия,Франция,Белгия, Испания,Холандия, Унгария, Австрия...и след разговори с много развъдчици бях доста разколебана в оптимизма си. Казвам разколебана, но не и обезверена-бях сигурна, че моите 3 кучета "ще станат дълголетници"....Е...Дядо Господ реши друго.

След 20 години отглеждане на немски догове продължавам да бъде оптимист и да вярвам, че следващият ми дог "ще доживее...е...поне над 10 години".....Казвам това месец след смъртта на любимия ми дог, от която още не съм се възстановила напълно.Ние не сме всесилни-а просто обикновени хора...и не можем да знаем всичко.

Но това е форум- и аз не мога да лъжа хората!! Договете наистина не са дълголетници- за мое най-голямо съжаление, както и на всички хора по света, които се занимават с тази прекрасна порода.Бих искала това да са "слухове", както казвате вие. Наистина бих го искала много!!Но истината си е истина и тя трябва да се казва.

По отношение на развъжданите в България догове-имам признанието на един прекрасен съдия от Чехия и дългогодишен развъдчик, с 30 години зад гърба си в породата- че нашите догове дори живеят малко повече от европейските си събратя.

П.С. По отношение на личните нападки-има правила на форума /на всеки форум-не само тук/, които всеки новодошъл би трябвало да прочете предварително.

#397 Потребителят е офлайн   phoenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 03:32 PM

slaviad-

Прикачени файлове

#398 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 03:51 PM

phoenix, дай снимка на дъщерята на Барон, която е при Стоурач !! Не мога да намеря....Тук имам една снимка-кажи това отдясно тя ли е? Дай и други снимки , ако имаш...

Прикачени файлове

#399 Потребителят е офлайн   devilin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 04:19 PM

За съжаление моят опит в отглеждането на догове не е толкова голям и не мога да меря поzнанията си и опита си с тоzи на slaviad а и на много други.Занимавам се или по-скоро съм 6тастлива и горда собствени4ка на дог от 6 години и се надявам да продължа да бъда такава о6те дълго.За съжаление и аz се опитвам да живея и да се примеря с гор4ивата истина 4е договете не са дълголетници.Много е трудно да мисли6 4е след като ку4етото ти навър6и 5 години всяка една по-нататък му е подарена едва ли не. В момента когато живея дале4е от най-любимото си съ6тество с притеснение zвъня в къ6ти и първо питам как е ку4ето.Трудно е и 4овек да бъде подготвен ло6ата новина, но в съ6тото време съжителството с представител на таzи прекрасна порода те дарява с толкова много любов,привърzаност и приzнателност, които трудно би могъл да полу4и 4овек в такова огромно коли4ество от друго живо съ6тество.
Относно сухата храна-а zа6то най-иzвестните раzвъд4ицив света хранят ку4етата си само със суха храна?Не zнам вси4ки съставки на сухата храна, но zнам 4е в нея се съдържат важни съставки, които ку4ето трудно би полу4ило по друг на4ин а и ние трудно бихме могли да му ги осигурим.

#400 Потребителят е офлайн   devilin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 04:23 PM

slaviad,
относно последната снимка която си публикувала мога само да кажа 4е ку4ето от дясно е не вероятно красиво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!w) w) w) w) dribble dribble dribble
И ако наистина е дъ6теря на Barone то това обяснява zа6то толкова се zахласнах по ку4ето b) super

• (128 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни