Dog.bg Форуми : Родословие-как да получа удостоверение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родословие-как да получа удостоверение Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2005 - 11:17 AM

Значи пред блока имаме няколко бездомни.Аз присъствах на скачката, т.е. знам кои са родителите на малките , та на подобен принцип мога ли да извадя родословие ?
Е много приличат на овчарка само ушите са малко клепнали , но както знаем няма куче без дефекти:)

Само давам пример.Които е и по-добър от това което иска Ицо , аз поне знам майката и бащата той и това не знае.

#42 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 05:57 PM

6елти-не искам да дава6 отсенка-познава4 си за друга порода!Вса6тност и от никои друг не 4акам такава,за6тото тук(вав Форума) никои не е спетсиалист за породата и не разбира от неиа достата4но!Този,които разбира-просто не у4аства вав Форума!У4астват лиубители -дори и представителиа на развадник "Албус" ми призна,4е с пекинезите се занимава сапругата му,а не-тои...но-тиа са6то не публикува и не 4ете тук...Таи,4е-ситуатсииата ми е пределно иасна!
дог.бг-имам 4 ку4ета в Бг и едно тук(вав Форума сам показала само две от тиах)...абсолиутно подробна информатсииа мога да ти дам за сега само за това тук,поради една-единствена при4ина-не сам се прибирала в Бг от ве4е 2 години,ниамам навика да си носиа документите на ку4етата с мен-сега 3 от ку4етата ми в БГ сам ги оставила в ка6тата на маика ми,едното е в апартамента на маиката на сапруга ми...Когато се варна в БГ-6те ти предоставиа тсиалата нужна информатсииа за тиах.За този пекинез,които показах тук-може6 да полу4и6 подробна справка и от Жана от Пловдив-ако барза6...тиа може да ти даде подробна справка не само за малката,но и за родителите и-с дати,изиави,титли...
И,все пак 6те те попитам-за6то не ми отговори на вапроса,които ти зададох за последната изложба(на саответната странитса)...Какво толкова стра6но попитах,4е дори го изтри?!...Ло6о ли стана,4е се поинтересувах от пекинезите и то от конкретни пекинези?!Обидих ли ниакого с вапроса си?
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#43 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 06:57 PM

Знае6 ли,дог.бг...позволи ми и друго да споделиа-моиата изненада от думите ти!...Вие вси4ки оби4ате ку4етата-заиавиавате го открито-ами тогава за6то не се "радвате" на ку4ето като на ку4е,на саздание-с неговите екстериорни ка4ества,например(пак казвам-аз даржа много на документите,но по други при4ини),нрав,поведение...за6то триабва да се радва6 само на документите и името му?!
А по вапроса за "радостта"на пове4ето хора...позволи ми да имам далбооооки резерви!?Е,надиавам се да се радват пове4е хора,когато запо4на да си пла6там 4ленски внос и такси за у4астие на изложби и сертификати...тогава сас сигурност 6те се радват и на ку4етата ми...дотогава-те си остават САМО МОИА радост(независимо от изриадните им документи и ка4ества)...
Не искам да спориа-позволете ми да си изкажа мнението!...Позволи ми и да те помолиа о6те веднаж,за последен пат-публикуваи и прави снимки ot izlojbite(пове4е от една) и на тази порода-пекинез...за6тото и тиа са6тествува!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#44 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 07:28 PM

Цитат

Позволи ми и да те помолиа о6те веднаж,за последен пат-публикуваи и прави снимки ot izlojbite(пове4е от една) и на тази порода-пекинез...за6тото и тиа са6тествува!

Предполагам че разбираш,не може един човек да се разкъса между няколко ринга и да снима всички породи които ни интересуват,а и админа на този сайт не е длъжен да го прави.Той снима кучета от различни породи,просто защото му прави удоволствие,но не може да изискваме от него да се счита задължен да снима просто защото ние така искаме.Той е присъствал на доста от изложбите на които сме показвали наши кучета и не мога да му се сърдя че на някои от тях не ги е снимал.Няма начин да се удовлетворят желанията на всеки.
И една молба към теб.Ти самата си призовавала да се пише по темите в определения форум.Именно за това моля всеки да намира подходящия форум когато иска да напише проблема си.Във форумите на които аз съм модератор много държа да се спазва това условие и всяко изказване което не е по темата се отстранява.Нека въведените правила да се спазват.По този начин всеки ще знае къде конкретно да намери това което го интересува,а не да търси из целия сайт с часове.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#45 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 July 2005 - 09:09 AM

Цитат

-ами тогава за6то не се "радвате" на ку4ето като на ку4е,на саздание-с неговите екстериорни ка4ества,например(пак казвам-аз даржа много на документите,но по други при4ини),нрав,поведение...за6то триабва да се радва6 само на документите и името му?!

Тази гениална мисъл как ти хрумна? Май забравяш наистина заглавието на темата и какво обясняваме на човека, чийто проблем всъщност потъна в обяснения колко и какви кучета имаш и кой какво трябва да снима.

#46 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2005 - 03:31 PM

Цитат

Цитат

-ами тогава за6то не се "радвате" на ку4ето като на ку4е,на саздание-с неговите екстериорни ка4ества,например(пак казвам-аз даржа много на документите,но по други при4ини),нрав,поведение...за6то триабва да се радва6 само на документите и името му?!

Тази гениална мисъл как ти хрумна? Май забравяш наистина заглавието на темата и какво обясняваме на човека, чийто проблем всъщност потъна в обяснения колко и какви кучета имаш и кой какво трябва да снима.

то дефакто на човека май му стана ясно, че нищо неможе да направи по въпроса, защото кучето е без родословие, нали?може самода получи оценка за дом. си любимец
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#47 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2005 - 03:52 PM

Цвети, според мен кинолозите са последните хора които няма да се радват на куче независимо какво е то- пес, или хилядократен шампион на 200страни в света...
Но за да имат успех в изложбите, разбира се че за тях е важен произхода на кучето им и качеството му.
За повечето хора които гледат куче това не е толкова съществено- те просто искат здрав и щастлив компаньон(обаче магазините за домашни любимци и това не предлагат).За това най-дория вариант е развъдинка защото от такова място и кучето е качествено, и здраво, и с родословие и освен това развъдчиците от които си го взел могат да ти помагат да го гледаш добре.
(уф всеки път като слагам мнение в някой по сериозен форум имам чувството че си вра носа там където не ми е работата n) )
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#48 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 July 2005 - 06:42 PM

Цитат

то дефакто на човека май му стана ясно, че нищо неможе да направи по въпроса, защото кучето е без родословие, нали?може самода получи оценка за дом. си любимец

Багира, а какъв е този зор изведнъж след години да вадим родословие на кучето? До сега си го имаше кученцето, живееше си, радваше се на живота. И го обичаха без никакви документи.
що за мерак след години - дайте документ? Ако изначално животното е било взимано като домашен любимец, нима наличието или липсата на документа ще промени нещо в отношението на стопаните?
Тази болезнена тема е била повдигната на форума доста пъти. "Фалшиви родословия", "родословие ", за сериозна селекционна дейност тук е говорено стотица пъти, та ти си редовна и отдавна си тук, би трябвало да си ги чела. Някои хора пръстите ги заболяват дълго, обстойно и търпеливо да пишат във форума ЗАЩО едно родословие не може да бъде издадено само защото стопанина на кучето го иска, защо разплода на такива животни таи известни рискове, защо трябва да се избягват запложданията от рода " твоето куче ми харесва, дай да ги съберем и да имаме малки". Ако родословието е в основата на развъждането, то развъждането не значи заплождане на моя мъжкар с някоя симпатична женска.
Защото по същата логика аз с моят пес също трябва да искам родословие. Кои са му баба и дядо, а пра-баба и пра-дядо? Какъв цвят са били? Къде пише с каква психика са били? Какви наследствени евентуални болести биха могли да прехвърлят по-нататък на евентуалните деца на моето куче? И като се замислиш че информацията за всичко това, ако следиш внимателно представителите на твоята порода, можеш да я разбереш от родословието назад и назад в поколенията, трябва да ти е ясно че родословието не е прищявка. Да, Родословието НЕ Е ГАРАНЦИЯ за качеството. Но поне дава елементарна представа за това, какво евентуално може да се очаква от вашият любимец.
Естествено, хората тук за близо година съществуване на дог.бг са изхабили сума ти клавиатури да го обясняват, и при всеки един такъв въпрос те се изморяват все повече и повече. Получава се като водата в пясъка - ти я наливаш, а все без резултат. При условие че има опция за преглеждане на теми, обясняващите се изморяват и изнемогват все повече.

За ИЦО,
приятелю, моля те, не се обиждай. И аз имам куче от пазар кажи-речи, през ум не ми е минавало да си вадя родословие на моят чау, просто защото не виждам за какво да ми е. Макар че по снимките (а ходя и по изложби за да видя чау, не само по снимки сравнявам) мога да ти кажа че за мен моят чау е най-хубавия. Но моето мнение не е показател, аз съм пристрастна, аз не съм обективна, аз обичам това куче, и друг по -красив чау за мен няма. НО... не съм го взимала за сериозна изложбена дейност, не съм го взимала за нищо друго. Взех го защото той си беше той. Ако искам чау с родословие - ще преобърна няколко развъдника наопаки в търсенето на най-хубавите екземпляри. Само че развъждането е като брак по сметка - развъждача търси най-хубавото, най-качественото, най-интересното като произход. А твоето и моето закупуване на нашите кучета са били един вид брак по любов - виждаш го, захласваш се, обикваш от пръв поглед и купуваш.
нали не ти е хрумвало да правиш на гаджето си родословно дърво с кралско потекло? Обичаш едно момиче не защото е княгиня, а защото е тя.
Развъждането е много по-сериозен, натоварващ и отговорен процес, отколкото просто гледане на кучето вкъщи. Радвай му се на твоето куче и не искай да е шампион, нали просто си е твой приятел))))

Извенете ме за този твърде емоционален постинг. но се надявам да съм обяснила най-накрая защо родословието е важно в един случай, и няма значение ако просто имате куче)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#49 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2005 - 07:10 PM

аз съм съгласна с теб, защото неможе да си вземеш куче и да незнаеш каква порода е(но вината в случая не е на Ицо).а аз съм против -" твоето куче ми харесва, дай да ги съберем и да имаме малки". , защото така само се натрупват "неизвестни" кучета, които са добри или лоши представители на породата, но не е доказано!
а честно да си кажа просто ми беше интересно дали "неизвестно" куче(без родословие) може да стане родословно, е то все пак затова са и фалшивите родословия де.....но това е друга тема.
но съм твърдо против развъждането на кучета по красота , без доказан произход.и мисля, че е много правилно това, което се практикува в някои страни-кучетата с неизвестен произход да се кастрират и да не се допускат за разплод.
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 July 2005 - 08:52 PM

Цитат

и мисля, че е много правилно това, което се практикува в някои страни-кучетата с неизвестен произход да се кастрират и да не се допускат за разплод.

w)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#51 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 July 2005 - 10:35 PM

Издаването на родословни документи е задължително ако желаем да развиваме една порода и да я запазим в чист вид.
Това не включва само фенотипа а и работните качества-наи-вече.
Всички породи еволюират наи вече на базата на селекция вътре в породата а не на кръстоски с други породи/въпреки че и това го има/.
Чистопородно куче е това което има наи-малко 4 генерации назад.
Но на повечето от нашите кучета можем да проследим 10-15 колена ивсичко това зависи колко стара е дадена порода.
Ще дам пример с пит-булите в България.
Повечето от собствениците на тази порода си мислят че имат чистокръвно куче,което разбира се е голяма заблуда.
АСТ И АПБТ имат изключително силен ген и при кръстоска с каквото ида е куче малките приличат изключително на АСТ И АПБТ.
НО Това не значи че те са чистокръвни а напротив.
В стандарта и на двете породи пише че трябва да бъдат абсолютно безстрашни към животни и хора.
Аз лично се занимавам с дресура 15 години и съм наблюдавал изключително страхливи пит-були.
Това се дължи на кръстоската с други кучета.
В книгата си Американ стафордшир Раде Дакич пише че популацията на
АСТ Е МНОГО ПО-СМЕЛА от популацията на АПБТ.
И това не се дължи на друго а на голямите кръстоски които влиаят негативно на АПБТ.Разбира се тези кръстоски стават неволно и собствениците от комерсиална гледна тоцка ги прикриват.Разбира се при питовете в USA ситуацията е друга.
http://amstaf.hit.bg

#52 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2005 - 11:01 PM

затова винаги съм казвала, че АПБТ в БГ са една заблуда, истинските са далеч от българските(именно заради смесването).затова се радвам,че ще имам възможнастта да живея известно време в USA и ще имам възможност да видя истински клубни(знам,че тази дема не я обичате много), родословни кучета.много малко са питове в БГ, които се доближават до американските n)
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   pepony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 05:52 PM

Здравейте.Може ли,да получа удостоверение за родословие на моето куче и негови евентуални бебоци?Купено е от Агенция Нети.Какви са условията и изискванията?

#54 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 13 February 2008 - 06:02 PM

Този въпрос трябва да зададеш на агенция Нети според мен :sos:

#55 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 06:03 PM

Ами за твое съжаление родословия не се получават, а се издават по доста строг ред  :- Единственото което можеш да направиш е да се свържеш с тази агенция Нети и да попиташ тях, дали кучето има родословие, или дали може да се изкара.Но мен лично ме съмнява да е истинско.В повечето магазини казват че ако си доплатиш ще ти изкарат, и да, дават ти нещо ФАЛШИВО!
Дано аз да се бъркам и да изкараш късмет  ;)

#56 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 06:06 PM

Цитат

Може ли,да получа удостоверение за родословие на моето куче.....Какви са условията и изискванията?

На тези въпроси, може само самата агенция да ти отговори.
Не вярвам да разполагат с родословие на твоето куче, но може и да греша!
На мен ще ми е интересно да прочета какъв ще е техния отговор.
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#57 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 09:06 PM

Как да го получиш?
Мисля че трябва да се явиш за експертна отценка!

#58 Потребителят е офлайн   pepony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 10:46 PM

Мерси на всички. :blink:

#59 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2008 - 07:52 PM

Родословието и експертната оценка нямат нищо общо!
Едното е документ за произход, другото оценка на екстериорни качества.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 10:27 PM

Цитат

Здравейте.Може ли,да получа удостоверение за родословие на моето куче и негови евентуални бебоци?Купено е от Агенция Нети.Какви са условията и изискванията?

И аз имам въпрос -като тръгнете за си купувате кола- първо взимате колата и после ходите да търсите документите или си взимате колата заедно с тях??? :huh:
Агенция Нети /която и да е тя/може единствено да Ви продаде на висока цена животно без родословие ,т.к.не тя а БРФК издава и заверява родословия.(Ако не знаете е забранено родословни животни да се продават през магазините, за да се избегне прекупуването и търговията с животни)
Ако развъдчик бъде доказано,че продава животните си през магазин, изхвърча от клуба си, та как ще имате документи за животно , продадено през зоомагазин?!?!?Или зооагенция?!?!
Това важи и за другите страни , не само за нас.
Е, хайде сега сами си отговорете на въпроса- можете ли да получите родословие,
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5