Dog.bg Форуми : Orijen ,ACANA

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (41 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Orijen ,ACANA Оцени темата: -----

#281 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 February 2013 - 11:37 AM

Е, значи високовъглехидратни Качена снимка
Аз пък се опитвам да подскажа, че не е нужно храненето да е високо-нещоси. Само в определени моменти.
Балансът може да се поправи лесно. Конкретни проблеми могат да се коригират. Ето, например, щом ти имаш проблем с консистенцията на отпадъка, а Весела твърди, че било заради липсата на влакнини - няма по-лесно нещо. Купуваш срещу стотинки овесени или пшеничени трици от супермаркета и посипваш малко.
За целта, обаче, трябва да се разчита на информацията от търговеца. Ето защо е важно тя да е надеждна.

#282 Потребителят е офлайн   Chavo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 February 2013 - 08:39 PM

Използването на храните, предмет на тази тема, не е задължително в резултат на търсене непременно на високопротеинова диета. До тях може да се стигне и чрез процес на елиминация.

Примерно, собственик на куче решава, че поради еди-какви си съображения, ще храни любимеца си с гранули.

Сяда, рови, чете и се хваща за главата, като вижда какво се влага в продукти от този тип. В резултат на прочетеното моментално елиминира "храните" от по лев, два, три килото, предлагани от хипермаркетите.

На второ четене, след известен размисъл, задрасква от списъка на желаните алтернативи продуктите на многонационални корпорации като Procter & Gamble, Nestle, Colgate-Palmolive и др., чиято репутация далеч не е блестяща, и чиито продукти неведнъж е трябвало да бъдат изтегляни от пазара. Между другото, точно марки на тези компании са сред най-рекламираните и препоръчвани включително и от ветеринарни лекари.

И накрая остава един доста ограничен избор на продукти на компании, които поне към момента се радват на по-добра репутация сред потребителите. Поради което човек може да се отнася с по-голямо доверие към предоставяната от производителя информация.

От там нататък работата е по системата "проба-грешка" за да се види кой продукт ще даде най-добър резултат за конкретното куче.

А за коригирането на проблемите - защо не. Стига човек да знае кое как. Тия овесени трици не ги ли използваха срещу запек? :smile:

#283 Потребителят е офлайн   sadeyes Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 04:03 PM

Здравейте, искам да попитам има ли шанс да намеря някъде в София Acana puppy насипно(или някаква разфасовка по-голяма от 340гр.)?
Искам да пробвам храната, а във всички онлайн магазини намерих разфасовки от 340гр. и 13,5кг.... В близките пък до мен магазини изобщо не продават, нито Acana, нито Orijen...

#284 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 05:17 PM

Показване на мнениетоsadeyes, в 26 February 2013 - 04:03 PM, написа:

В близките пък до мен магазини изобщо не продават, нито Acana, нито Orijen...

Как искаш да откриеш нещо, което с всеки изминат ден се превръща в бутикова храна ? Не, че храната е лоша. Точно обратното, много си е ОК, но ценово...
Бургаския вносител и адютанта му Веси, тук в сайта, така си товарят цените, че станаха по високи и от Немските.
Цена в България - 140 лв.: Цена в Германия - 67 евро: А в Румъния, в скъпарските магазини, цената ти е около 100 лв./13,5 кг., но те пък са "по-близо" до Канада :)))))
Успех с търсенето :)

#285 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 February 2013 - 05:32 PM

Показване на мнениетоsadeyes, в 26 February 2013 - 02:03 PM, написа:

Здравейте, искам да попитам има ли шанс да намеря някъде в София Acana puppy насипно(или някаква разфасовка по-голяма от 340гр.)?
Искам да пробвам храната, а във всички онлайн магазини намерих разфасовки от 340гр. и 13,5кг.... В близките пък до мен магазини изобщо не продават, нито Acana, нито Orijen...

Ето тук и други разфасовки: http://zoomagazin.eu...a-classic-25400
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#286 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 05:37 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 26 February 2013 - 05:32 PM, написа:

Показване на мнениетоsadeyes, в 26 February 2013 - 02:03 PM, написа:

Ето тук и други разфасовки: http://zoomagazin.eu...a-classic-25400

НЯМА, дипломатично пише: Изчерпан - очаква се наличност! А тази която е останала е с изтичащ срок на годност. Но, пък цената и е супер - от 15 лв. за килограм е станала на 12 лв./кг. Както казах, цената е народна и се тълпят на опашки за нея това най-вероятно е обяснението за липсата и в магазините и изтичащия срок на годност в on-line магазините :)

#287 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 February 2013 - 05:40 PM

има разсфасовки от 2.27кг.,не говоря за големите.Ако ползват Стефанов и се взима храната от магазина има отстъпки и тогава цената става прилична.
User's Signature

#288 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 05:51 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 26 February 2013 - 05:40 PM, написа:

има разсфасовки от 2.27кг.,не говоря за големите.Ако ползват Стефанов и се взима храната от магазина има отстъпки и тогава цената става прилична.

Прилична, прилична, колко прилична ще бъде? На место ти дават 7%. Като го сметнеш, те толкова прилична става, че пак килограма ти е 12 лв. При 12 лв. цена се изравнява с покупка on-line в Гермация и доставка до твоята врата.
Скъпа храна си е и това е положението. Но, виновни са от завода че позволяват дистрибуторите да си товарят цените както искат. Аз, си взимам от Пловдив от един пич, които я вкарва всяка седмица от Румъния. С куриерската доставка до мен ми излиза на цена 105-110 лв. за чувал, ако взема 2 чувала ми ги дава за 200 лв. и безплатна доставка :) :af_089: А най-интересното беше че когато Бургазлията вдигна цените, оня пич ги свали с 3 % Как става не знам :rc_036:

#289 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 February 2013 - 06:31 PM

Тук май темата е друга, а не кой на каква цена я внася и продава.Личен избор е на всеки от къде и на каква цена ще купува.
П.П. Не работя в тази сфера,да не си помислите,че правя реклама на някой.Аз също храна от години с акана и съм доволна и поради тази причина не я сменям.
User's Signature

#290 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 26 February 2013 - 06:33 PM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 26 February 2013 - 03:17 PM, написа:

Бургаския вносител и адютанта му Веси, тук в сайта, така си товарят цените, че станаха по високи и от Немските.
Цена в България - 140 лв.: Цена в Германия - 67 евро: А в Румъния, в скъпарските магазини, цената ти е около 100 лв./13,5 кг., но те пък са "по-близо" до Канада :)))))

Много се дразня когато някой говори глупости.

Цена в България на Orijen Puppy - 139.90лв от д-р Стефанов, който дава 5% отстъпка за всички клиенти, даже и новорегистрирани, т.е става 132.90лв. С безплатна доставка. А ако си вземете чувала от магазините му, дава още 7% отстъпка и цената става 123.60лв!!!

Цена в Германия - 67евро = 131лв. Искам да наблегна на факта, че транспорта от Канада до Германия е максимум 10% от стойността на поръчките им, а до България транспорта е 20%, отделно техните обороти нямат нищо общо с българските и съответно отстъпките, които получават от канадците са по-големи. Нека също не забравяме, че ДДС върху храните в Германия е 7%, а в България е 20%, които трябва да ги платим на държавата.

Цена в Румъния на Orijen Puppy - 311 румънски леи - http://pentruanimale...-5-kg-3683.html което прави точно 139лв. И отделно искам да отбележа факта, че това е цена без доставка.

Цитат

In acest moment costurile de transport sunt:
Livrare in Bucuresti: 4.99 LeiLivrare in tara: 19.99 Lei

Ей това пасажче указва, че доставката на това чувалче до Букурещ струва още 5 леи, а до останалата част на страната още 20 леи.

Какво излезе, май не сте прав, че в България Orijen е толкова скъпа бутикова храна г-н Tatko_Vladi.

Отделно поддържаме и програма за развъдници, която е с изгодни цени и бонусна схема. Повече от това не можем да си събуем гащите. Естествено ако продажбите на Орижен се увеличат 10 пъти канадците ще ни дадат по-добра отстъпка и клиентите ще могат да купуват Орижен на още по-добра цена. :md_064:

#291 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 February 2013 - 06:45 PM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 26 February 2013 - 03:37 PM, написа:

Както казах, цената е народна и се тълпят на опашки за нея това най-вероятно е обяснението за липсата и в магазините и изтичащия срок на годност в on-line магазините :)

Искам да отбележа, че липсата на Орижен в момента в страната, е поради причината, че в една от кухните на Champion Petfoods имаше пожар и това намали капацитета на производство с 30%, естествено това забави всички поръчки в цял свят. Сега вече има изградена чисто нова модерна кухня и се наваксва с производството, това е причината за дупката от 1 месец на изчерпани количества храна.
Отделно г-н Влади, може би не знаете, но Орижен е храна с изключително кратък срок на годност - 12 месеца. И когато ние поръчаме храна, тя идва при нас след 2 месеца, остават 10 месеца срок на годност. И ако постои в склада на някой магазин няколко месеца, много често остават под 6 месеца до изтичане на срока на годност. Вие какво искате, срок на годност 3 години ли, за да сте спокоен? Това би означавало, че храната е натъпкана с консерванти и стабилизатори, които в Орижен за щастие ЛИПСВАТ.

А скоро на пазара ще бъдат пуснати новите подобрени формули Orijen Whole Pray, в които дори няма да има картофи и храната ще се издигне на още по-високо ниво, бутиково както казвате. Но, когато става въпрос за най-доброто, то има цена. Навярно ако отидете в магазина за BMW, и се оплачете защо не е на цената на Опел просто ще ви се изсмеят. Благодаря за вниманието и за доверието.

Цитат

Аз, си взимам от Пловдив от един пич, които я вкарва всяка седмица от Румъния. С куриерската доставка до мен ми излиза на цена 105-110 лв. за чувал, ако взема 2 чувала ми ги дава за 200 лв. и безплатна доставка :) :af_089:

Пич, кажи от кой взимаш храна, че и аз да взимам от там, егати далаверата, толкова е невероятно, че е възможно да не е истина. Навярно може би просто тролстваш в тази тема.

#292 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 27 February 2013 - 12:09 PM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 26 February 2013 - 05:17 PM, написа:

Показване на мнениетоsadeyes, в 26 February 2013 - 04:03 PM, написа:

В близките пък до мен магазини изобщо не продават, нито Acana, нито Orijen...

Как искаш да откриеш нещо, което с всеки изминат ден се превръща в бутикова храна ? Не, че храната е лоша. Точно обратното, много си е ОК, но ценово...

Здравейте
Според мен цената на храната си е абсолютно адекватна за нашите географски ширини и предвид това което беше обяснено от Веси(относно ддс и тн.)за мен вашите коментари с голяма доза сарказъм и ирония са меко казано "заяждане за каузата". А относно "Бургаския вносител и адютанта му Веси"-за мен лично това са хора които си вършат работата със сърце, лошото е че стават все по-малко такива като тях. Убеден съм че тук има много хора които работят с тях и с целият им екип и те биха застанали зад моите думи. За разлика от други които казват "не правя реклама на никого" аз пък искам да им пожелая УСПЕХ и да продължавт все така защото те са "главните виновници" да получаваме тази храна.

#293 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 February 2013 - 07:11 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 26 February 2013 - 06:45 PM, написа:

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 26 February 2013 - 03:37 PM, написа:

Както казах, цената е народна и се тълпят на опашки за нея това най-вероятно е обяснението за липсата и в магазините и изтичащия срок на годност в on-line магазините :)

Искам да отбележа, че липсата на Орижен в момента в страната, е поради причината, че в една от кухните на Champion Petfoods имаше пожар и това намали капацитета на производство с 30%, естествено това забави всички поръчки в цял свят. Сега вече има изградена чисто нова модерна кухня и се наваксва с производството, това е причината за дупката от 1 месец на изчерпани количества храна.
Отделно г-н Влади, може би не знаете, но Орижен е храна с изключително кратък срок на годност - 12 месеца. И когато ние поръчаме храна, тя идва при нас след 2 месеца, остават 10 месеца срок на годност. И ако постои в склада на някой магазин няколко месеца, много често остават под 6 месеца до изтичане на срока на годност. Вие какво искате, срок на годност 3 години ли, за да сте спокоен? Това би означавало, че храната е натъпкана с консерванти и стабилизатори, които в Орижен за щастие ЛИПСВАТ.

А скоро на пазара ще бъдат пуснати новите подобрени формули Orijen Whole Pray, в които дори няма да има картофи и храната ще се издигне на още по-високо ниво, бутиково както казвате. Но, когато става въпрос за най-доброто, то има цена. Навярно ако отидете в магазина за BMW, и се оплачете защо не е на цената на Опел просто ще ви се изсмеят. Благодаря за вниманието и за доверието.

Цитат

Аз, си взимам от Пловдив от един пич, които я вкарва всяка седмица от Румъния. С куриерската доставка до мен ми излиза на цена 105-110 лв. за чувал, ако взема 2 чувала ми ги дава за 200 лв. и безплатна доставка :) :af_089:

Пич, кажи от кой взимаш храна, че и аз да взимам от там, егати далаверата, толкова е невероятно, че е възможно да не е истина. Навярно може би просто тролстваш в тази тема.

Много ми хареса това "Пич", въпреки че 99% вероятно мога да съм ти баща, ама Мерси :)
Не ми се сърди, но като върна историята назад, всеки три месеца из цялото интернет пространство и малкото останали магазини които продават храната, правят намаления- ще го отричеш ли? Защо ? Защото не се взима заради цената. Предното ти оправдание, за липсата и бе зимата и че камионите закъсват, по преди това имаше според теб наводнение. Сега има пожар. Чудя се след три месеца, какво ще се случи. Виж, не се коси, аз не съм дистрибутор и не агитирам за никаква храна. Отново потвърждавам, че храната си е ОК и добра - спор няма. По отношение, на ценовите ставки, ако станете дистрибутор на някоя Немска фирма излиза че спокойно можете да намалите цените с минимум 10 % съглано цифрите които си публикувала. Това си е чиста икономика и търговия. А сега отречи, че и това не можете да направите, та да се скъсам от смях. Или ще се измъкнеш, че клаузите по договора Ви, забраняват реекспорт.
Моля те, не търси оправдания в защита на високите комисионни, които се товарят горница. Чудно ми е как от толкова време не разбрахте, че с тези цени е трудно да пробиете на масовия пазар? Скоро, много скоро ще стане бутикова храна, от което и аз ще съжалявам.
По отношение на моето взимане. Бъди убедена - не тролствам (каквото и да значи това). Взимам я от един господин, които до колкото знам от години се занимава с храни и аксесоари. При него има поне 15 марки храна, от 20 до 140 лв/чувала. Орижена специално, съм убеден че го взима от Румъния по две причини - първо, той самият ми го каза още преди много време и второ-има освен заводските надписи, допълнителна лепенка на която си пише на чист румънски език. Интересното и най парадоксалното е вие когато обявихте вдигането на цените, се оплаших, че и той ще ги вдигне. На следващия ден бях при него. Ценовият му отговор на вашето вдигане бе минус 3% от старата му цена. А сега ти ми кажи, как се оправдавате с вдигането, а той сваля? Аз съм обикновен човек и това не мога да се сетя, как става?

#294 Потребителят е офлайн   Chavo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2013 - 07:39 PM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 27 February 2013 - 07:11 PM, написа:

... Сега има пожар ...

Пожар, както и произтичащи от него затруднения в доставките със сигурност е имало - http://championpetfo...ept_23_2012.pdf

#295 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 February 2013 - 07:41 PM

Цитат

Тук май темата е друга, а не кой на каква цена я внася и продава.Личен избор е на всеки от къде и на каква цена ще купува.

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#296 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 February 2013 - 09:50 PM

Показване на мнениетоChavo, в 27 February 2013 - 05:39 PM, написа:

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 27 February 2013 - 07:11 PM, написа:

... Сега има пожар ...

Пожар, както и произтичащи от него затруднения в доставките със сигурност е имало - http://championpetfo...ept_23_2012.pdf

Ох, слава богу, един човек, който първо се е интересувал и информирал, преди да пише, има надежда!

Цитат

Предното ти оправдание, за липсата и бе зимата и че камионите закъсват, по преди това имаше според теб наводнение.

Това пък кога съм го писала!? Това си е вече чисто заяждане, стига с тия глупости, голям човек уж, баща можел да ми бъде..

Цитат

че клаузите по договора Ви, забраняват реекспорт.

Добър ден.

Не искам да се оправдавам, аз също си купувам храна на "високите" цени. Фирмата ни работи на светло, плащаме си всички данъци, плащаме ДДС, правим каквото можем според възможостите си и сме инвестирали огромни суми само и само да я има тази храна на българския пазар. Ако наистина има човек от Пловдив, който продава Орижен по-евтино, купувай си от него, нямам никакви възражения, аз съм просто върл фен на тази храна, затова и работя в тази фирма, която я внася, от 2009та храня с тези храни, това са почти 3 години преди изобщо да започна работа във фирмата-вносител. Човека от Пловдив, който внася от Румъния навярно изобщо не й плаща ДДС-то на храната, много колеги в бранша "работят" така, което си е техен избор, много фирми фалираха, защото дължаха ДДС на държавата на стойност стотици хиляди левове. Не става така просто. Искам да ви споделя нещо, което е по принцип конфиденциална информация, но така и така сме стигнали до такъв разговор, ще споделя че препоръчителната цена на Orijen Adult, за продажба на крайни клиенти, дадена от Champion Petfoods е 72 евро без ДДС. Това прави 167лв. А ние я продаваме на цената без ДДС, естествено ДДС-то си го плащаме ние. Само и само за да я има храната на българския пазар. Тя наистина е бутикова, само истинските ценители, които разбират смисъла на биологично съответстващото хранене, ще изберат да отделят тези пари и да ги инвестират в кучето/котката си, в здравето на домашния си любимец и в благополучието му в дългосрочен план. Да си призная честно и аз в момента не мога да си позволя да храня с Орижен, имам 3 големи кучета с общо тегло около 80кг и аз не мога да се справя с това предизвикателство, но не се оплаквам за цената, защото цената е висока, да така е, но не ми е приятно да обсъждаме в тази тема цени, цифри, оправдания и т.н. Искам да коментираме състава на продуктите, ползи, начин на хранене, дажби, проблеми и др. свързани с храните Орижен и Акана.

И в този дух искам да ви информирам, че скоро Champion Petfoods пуска новите си формули Orijen Whole Pray, който са направо страхотни, много съм доволна от подобренията в състава, и съм обнадеждена, че зад производството на тази марка храни стои уникален екип от умни хора, които просто обожават кучетата и постоянно мислят как да подобрят живота и здравето им чрез правилно хранене, без да се интересуват от нищо друго. Да - скъпо е, и да - най-доброто е.

#297 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 February 2013 - 10:07 PM

Тук при мен храни като Юкануба,Роял,Про План са на цени 45-50 паунда,Ардън Грейндж е около 35,а Аплаус и Хилс и Джеймс Уелбиловд около 55.
На цена 50 паунда си взимам Акана с картофки с доставката до врата.
Да не е достъпна колко да не е достъпна?
За минимални разлики в цената няма да се замисля какво да избера.
Искам да попитам предлагат ли се мерителни чашки?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#298 Потребителят е офлайн   BustaZz Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 February 2013 - 10:20 PM

Vesela_5 Здравей,

можеш ли да ми кажеш дали някъде в Бургас се предлага АКАНА Puppy, защото нещо Орижена не го харесваме за съжаление
User's Signature

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 February 2013 - 07:42 PM

Acana Puppy и изобщо цялата серия класическа Акана се дистрибутира ексклузивно от http://zoomagazin.eu/
В Бургас не се продава по магазините, единствено развъдниците могат да се снабдяват с класическа Акана от вносителите.

#300 Потребителят е офлайн   Chavo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2013 - 08:25 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 27 February 2013 - 09:50 PM, написа:

... скоро Champion Petfoods пуска новите си формули Orijen Whole Pray ...

Те хубаво ще ги пуснат, но въпросът е кога може с някаква степен на сигурност да се очаква в България да има в наличност продукти на този производител?

• (41 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни