Dog.bg Форуми : Orijen ,ACANA

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (41 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Orijen ,ACANA Оцени темата: -----

#241 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 10 February 2013 - 09:37 PM

Показване на мнениетоPrinton, в 10 February 2013 - 07:19 PM, написа:

Глюкозаминът е полизахарид (захарид с амино- група). В храната на животните се добавя от зърнените житни – най-често чрез ферментация на пшеница и царевица.

Може би е добре да си опресниш източниците на информация. Натуралните източници на глюкозамин са хрущялите на животните, костния мозък, черупките на раци, скариди..

http://en.wikipedia....iki/Glucosamine

Натуралните източници за хондроитин са от рибни хрущяли и хрущяли от говеда.

Цитат

Искам да кажа, че няма такова нещо като "прясно месо", особено в храна за кучета (ако въобще има месо в нея).

В ORIJEN има 50% прясно обезкостено месо и още 30% месни брашна, точно затова тази храна е различна, революционна и невъзможна за копиране от друга фирма в света за момента. :)

За BARF ще говорим допълнително, съвсем скоро. :)

#242 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 February 2013 - 09:41 PM

[quote name='ShiBumi_GirL' date='09 February 2013 - 01:23 PM' timestamp='1360416212' post='1093601']
Acana Light & Fit подходяща ли е за куче с панкреатит?
Състав:
http://acana.com/sit...light-fit_0.pdf
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#243 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2013 - 09:55 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 February 2013 - 10:37 PM, написа:

Показване на мнениетоPrinton, в 10 February 2013 - 07:19 PM, написа:

Глюкозаминът е полизахарид (захарид с амино- група). В храната на животните се добавя от зърнените житни – най-често чрез ферментация на пшеница и царевица.

Може би е добре да си опресниш източниците на информация. Натуралните източници на глюкозамин са хрущялите на животните, костния мозък, черупките на раци, скариди..

http://en.wikipedia....iki/Glucosamine

Натуралните източници за хондроитин са от рибни хрущяли и хрущяли от говеда.

Цитат

Искам да кажа, че няма такова нещо като "прясно месо", особено в храна за кучета (ако въобще има месо в нея).

В ORIJEN има 50% прясно обезкостено месо и още 30% месни брашна, точно затова тази храна е различна, революционна и невъзможна за копиране от друга фирма в света за момента. :)

Няма нужда да си опреснявам източниците. Просто, не чета уйкипедия, а правя анализи!

Правите ли разлика между месо (мускули) и хрущялна и сухожилна тъкан ?!

Същото се отнася и за глюкозамина - черупки (те мускулна тъкан ли са?!) или може би костният мозък е мускулна тъкан ?!

И накрая - много по-важно е от къде индустрията за производство на храна за кучета набавя тези източници.

#244 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2013 - 09:56 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 February 2013 - 10:37 PM, написа:

Ако разговорът за BARF ще е на ниво както разговора до момента, няма нужда да говорим.

#245 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2013 - 01:01 AM

Мой принцип е, когато искам да получа достоверна информация, да се обърна към колеги специалисти в съответната област.

Не е в моята компетентност нито да хваля, нито да отричам храната Orhjen, затова се допитах до независим източник, мой колега от Канада - специалист по хранене и без да в конфликт на интереси с фирмата производител. Помествам писмото му по-долу:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2013 - 10:55 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 February 2013 - 07:15 PM, написа:

Относно Брит, изобщо не може да я сравнявате с Акана, Брит е среден клас храна съдържащ ориз, царевица, пшеница. Отделно съставката "chicken" изобщо не представлява 42% прясно месо. Най-вероятно месото е само "meal", отделно не съм сигурна че е годно за човешка консумация ако има прясно месо. Но за тази цел напишете писмо до производителя, за да ви предостави информация.

Месото, което се влага не е meal, а си е meat. Отностно качеството му, отговорът на производителя е следния: "Hi, mentioned ingredient is going from technology where are produced foods for people. It has the “human grade quality”. That means that both product (human food and our ingredient) are produced under the same hygienic standard. "
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#247 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2013 - 11:02 AM

Показване на мнениетоZinger, в 10 February 2013 - 05:53 PM, написа:

Здравей Vesela_5,

това което казваш за увеличеното месо в Orijen и ACANA е похвално. Приветствам го!
Искам да ти задам един въпрос, защото не мога да си го обясня. Според теб, най-важната съставка е месото !!! Така ли е?
Тъй като съм убеден, че е ДА, искам да те помоля да направих сравнение между Orijen ,ACANA и B R I T (http://www.bri t-petfood.com/products/dogs1/premium/dry1/junior-xl/) . Според производителя месото е chicken (42 %). Тази храна по параметри е като Акана.
Ще си позволя да те помоля за коментар за нашумялата Artemis (http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/14857/artemis-fresh-mix-medium-large-breed-puppy-za-kuchenca-do-12-meseca-ot-sredni-i-golemi-porodi.html).

когато говорим за кучешка храна и я сравняваме с други такива в който има всичко друго но не и месо ,ДА най важното е !

и то не само месо ,а и прясно и за да не разберете и мен погрешно ,като казвам прясно не означава че то се поднася в този му вид в купичката на кучето, а се влага прясно като суровина (не замръзявано,без консерванти,без мъртви преди това лекувани животни,без химия )
,с това не може да се похвали никоя друга марка храни, и за това съм фен на ориджен,ако бъркам нещо поправете ме !

#248 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 February 2013 - 12:34 PM

Показване на мнениетоshadow, в 11 February 2013 - 10:55 AM, написа:

Относно Брит, изобщо не може да я сравнявате с Акана, Брит е среден клас храна съдържащ ориз, царевица, пшеница. Отделно съставката "chicken" изобщо не представлява 42% прясно месо. Най-вероятно месото е само "meal", отделно не съм сигурна че е годно за човешка консумация ако има прясно месо. Но за тази цел напишете писмо до производителя, за да ви предостави информация.

Месото, което се влага не е meal, а си е meat. Отностно качеството му, отговорът на производителя е следния: "Hi, mentioned ingredient is going from technology where are produced foods for people. It has the “human grade quality”. That means that both product (human food and our ingredient) are produced under the same hygienic standard. "

Хората са го обяснили доста честно - два продукта от един технологичен процес. Принципно и двата са годни за човешка консумация, но ... Вземаш едно пилешко бутче и му сваляш кожата. получаваш 2 бр. “human grade quality” продукти.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#249 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2013 - 12:53 PM

Показване на мнениетоdimo, в 11 February 2013 - 12:34 PM, написа:

Показване на мнениетоshadow, в 11 February 2013 - 10:55 AM, написа:

Хората са го обяснили доста честно - два продукта от един технологичен процес. Принципно и двата са годни за човешка консумация, но ... Вземаш едно пилешко бутче и му сваляш кожата. получаваш 2 бр. “human grade quality” продукти.

Така е. Както и Весела беше писала по-горе- пилешкото брашно, което е първа съставка в класическата серия на Акана се прави от пилешки фенери, не знам някой производител да влага пилешко филе :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 11 February 2013 - 02:36 PM

Не точно от пилешки фенери, а от "chicken frames", не знам как се превежда точно но представлява пилето след премахване на бутчетата, крилата, гърдите и органите. Остава нещо такова:

Качена снимка

Което е "рамка" с шийката, трътката, гърба, има месо, не е гол фенер. И специално Champion petfoods винаги купува продукта (chiken meal) с най-нисък % пепел (ash), т.е. това е продукта с най-малък % кости преди превръщането му в meal.

Пилешки филета има в беззърнената Acana Regionals и в Orijen. Там се слага обезкостено пилешко месо, обезкостено пуешко месо, обезкостена сьомга, херинга и писия, обезкостено агнешко, патешко и т.н.

#251 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 12:14 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 11 February 2013 - 03:36 PM, написа:

Не точно от пилешки фенери, а от "chicken frames", не знам как се превежда точно но представлява пилето след премахване на бутчетата, крилата, гърдите и органите.

Нещото такова” е гръбната част на пилето (която е сраснала за разлика от тази на бозайниците), а долната част на гръдния кош е гръдната кост, която в месопреработвателната промишленост се нарича „пилешки фенер”. Пилешкият фенер заедно с гърба образува „трупчето” или трупа. Аналогичен термин има и при бозайниците, само че има включени малко повече части от тялото на закланото животно.

Точно до ножицата ми се струва, че е именно пилешкият фенер, а не гърба. Същото мога да кажа и за предната снимка, където вляво от гръбната част отново има пилешки фенер.

Ако разсъждаваме от гледна точка на това, коя част от пилето е най-добра за изхранване на кучето, това е именно трупчето. Но не, защото съдържа най-хранителните порции мускулатура, а защото костите са по-безопасни за храносмилателната система и цялата трупна част може да се дава за изхранване.

Ако говорим за хранителност на пилешкото месо, най-добре е да се дава мускулатурата на задните крайници (бутчетата).

А ако говорим въобще за хранителност на месото, пилешкото е последното, което се нарежда в тази класация.

Аз обаче моля Весела да поразсъждава в друга посока.

Vesela_5,

Вие преди няколко дни ме попитахте дали съм сигурен, че аз винаги ям прясно месо. Отговорих Ви, че съм абсолютно сигурен, че не ям прясно месо. Опитах да Ви обясня и какво се разбира под „прясно месо” от технологична гледна точка.

Ще ми се обаче Вашите разсъждения да преминат в друга светлина и от позицията именно на тези разсъждения да кажете колко е значимо за кучетата да се хранят именно с Orjen.

1. Колко е средната заплата в България.
2. Колко е цената на еднодневна доза (съответно и месечна) на Orjen за куче с нормална активност, среден ръст и тегло, без здравословни проблеми (умишлено не Ви питам за екстремни варианти).
3. Колко лв. може да си позволи средностатистическият българин за ежедневно изхранване на едно, да кажем 3 членно семейство.
4. Колко качествена и стойностна храна може да си позволи този средностатистически българин (аз ще ви подскажа – че въобще не може!) и колко трябва да заплати за нея.

Разсъжденията в този дух могат да продължат до безкрай…

Въпросът ми е друг. Не се ли опитваме или по-точно някои не се ли опитват да се изкарат по-големи светци от Папата.

Опитайте да разсъждавате не като човек, който рекламира, а като човек, който консумира.

Ако трябва да бъда безпристрастен, принципен и да се придържам към фактите от научна гледна точка, също бих препоръчал най-доброто, НО !

Нека, когато тръгнем да коментираме нещо, да се съобразяваме и с реалностите, в които живеем. В противен случай се получава така, че човек трябва да се лиши от маса жизненонеобходими за него неща, за да задоволи потребности на домашния си любимец с „екстри”, при условие, че от гледна точка на специизма ние хората сме най-важното звено в еволюционната верига. Ако ние не съществуваме, няма да съществуват и домашните ни любимци като такива, каквито ги знаем и имаме в момента.

Пресметнете от кога в България се отглеждат кучета и от кога в България на сцената се появиха готовите храни за кучета.

Кучета са хранени само с хляб, кучета може би с хранят и само с Orjen или друга подобна скъпа храна. Крайностите винаги са вредни. В първия случай вредим на животното, във втория случай рискуваме да попаднем по-скоро в сферата на парвенющината, че видите ли – ние храним с възможно най-скъпото…
Пак си спомнете – какво реално ядат хората. Масово!

П.П. Почти 10 години храня кучетата си с само с един вид (марка) гранулирана храна (среден клас според моите разбирания). Храната е вносна. Цената на 20 кг опаковка е 50 лв. (в момента) Давам от време на време и други продукти (днес например ще ядат свински гръкляни), но тази храна е основното, което кучетата ми ядат. За целия този период съм правил поредица от клинични изследвания на кучетата. Винаги са били в норма !!!

#252 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 12:54 PM

Тук мисля става въпрос не за това да храним с най-скъпото,а с възможно по качествено.
Няма да коментирам цени,но защо да давам да речем същата сума за храна,в която се влагат отпадъци и вещества като в Мак Донълдс да привличат кучето да я яде,като мога да дам същите пари за нещо,което е по качествено.
Не може и с лека ръка да се отхвърлят храни,като''тази е лоша,не е хубава'' само ,защото на нашето куче не се отразява добре.
Никой никъде не кара насила някой да купува тази храна или,която и да било,мисля Орижен и Акана имат най-малко реклама в сравнение с Роял Канин или Педигри(произволно избирам тези марки)-влагащи в рекламни материали,контейнери,чашки,играчки,хавлийки и др.
Който може и иска защо да не закупи такава храна?
Аз също не взимам милиони,с ясната мисъл съм,че това,което ям аз не е най-доброто,но се старая на кучетата да осигуря възможно най-доброто,което ми е по възможности.
Всеки родител се старае да задоволи детето си доколкото му стигат възможностите.
Не,че кучето е дете,но то е също толкова зависимо от нас и ние сме длъжни,носейки отговорност за него да му осигуряваме до колкото това е възможно необходимото за доброто му развитие.
:ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 12:57 PM

Въпреки ентусиазма, с който подхождам към такива дискусии, защото винаги по нещо научавам, последното мнение на Printon ми се вижда излишно (или поне в по-голямата си част). Моето мнение е, че Orijen, не е по-скъпа от останалите, водещи се за суперпремиум, дрън-брън марки. Имате ли представа колко много хора хранят с една друга, изключително сериозно застъпена марка храна, която далеч не излиза по-евтино, а, според моите разбирания не е по-добра с нищо? Много са. Има хора, които търсят информация, могат да си позволят да дават повече пари и го правят. Защо да не им се предлагат такива храни? Тези хора се грижат и за това, какво има на тяхната маса, не се фиксират само върху благоденствието на любимците си. Не са толкова едностранни нещата си мисля и не сме всички "луди лелки", които за кучетата си дават всичко, а за тях- каквото има. Точно, както се предлагат гранули за по 1.30лв/кг, така трябва да има и такива, които са по 13 лв/кг. Всеки избира, според възможностите и разбиранията си.

Това мнение е редактирано от Fibsi: 12 February 2013 - 12:58 PM

User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#254 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 12:58 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 February 2013 - 01:54 PM, написа:

Тук мисля става въпрос не за това да храним с най-скъпото,а с възможно по качествено.
Няма да коментирам цени,но защо да давам да речем същата сума за храна,в която се влагат отпадъци и вещества като в Мак Донълдс да привличат кучето да я яде,като мога да дам същите пари за нещо,което е по качествено.
Не може и с лека ръка да се отхвърлят храни,като''тази е лоша,не е хубава'' само ,защото на нашето куче не се отразява добре.
Никой никъде не кара насила някой да купува тази храна или,която и да било,мисля Орижен и Акана имат най-малко реклама в сравнение с Роял Канин или Педигри(произволно избирам тези марки)-влагащи в рекламни материали,контейнери,чашки,играчки,хавлийки и др.
Който може и иска защо да не закупи такава храна?
Аз също не взимам милиони,с ясната мисъл съм,че това,което ям аз не е най-доброто,носе старая на кучетата да осигуря възможно най-доброто,което ми е по възможности.
Всеки родител се старае да задоволи детето си доколкото му стигат възможностите.
Не,че кучето е дете,но то е също толкова зависимо от нас и ние сме длъжни,носейки отговорност за него да му осигуряваме до колкото това е възможно необходимото за доброто му развитие.
:ae_085:

Без да отричам Орижен (защото наистина е качествена), защо си мислите, че тя (и Акана) са единствените, които си заслужава кучетата да ядат.
Не говоря до колко Орижен си прави реклами. Говоря до колко някои други й правят реклама.

#255 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 01:00 PM

Показване на мнениетоPrinton, в 12 February 2013 - 12:58 PM, написа:

Без да отричам Орижен (защото наистина е качествена), защо си мислите, че тя (и Акана) са единствените, които си заслужава кучетата да ядат.
Не говоря до колко Орижен си прави реклами. Говоря до колко някои други й правят реклама.

Това е тема за тези 2 храни и е нормално тук да се обсъждат те.
User's Signature

www.liebern.com

#256 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 01:03 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 12 February 2013 - 01:57 PM, написа:

Въпреки ентусиазма, с който подхождам към такива дискусии, защото винаги по нещо научавам, последното мнение на Printon ми се вижда излишно (или поне в по-голямата си част). Моето мнение е, че Orijen, не е по-скъпа от останалите, водещи се за суперпремиум, дрън-брън марки. Имате ли представа колко много хора хранят с една друга, изключително сериозно застъпена марка храна, която далеч не излиза по-евтино, а, според моите разбирания не е по-добра с нищо? Много са. Има хора, които търсят информация, могат да си позволят да дават повече пари и го правят. Защо да не им се предлагат такива храни? Тези хора се грижат и за това, какво има на тяхната маса, не се фиксират само върху благоденствието на любимците си. Не са толкова едностранни нещата си мисля и не сме всички "луди лелки", които за кучетата си дават всичко, а за тях- каквото има. Точно, както се предлагат гранули за по 1.30лв/кг, така трябва да има и такива, които са по 13 лв/кг. Всеки избира, според възможностите и разбиранията си.

Не оспорвам твърденията Ви.
Просто ми се ще да се поразсъждава от друга позиция - не на хора, които рекламират, а на хора, които консумират.

Няма храна, която да е панацея.

А това, че някой мога да си позволят да хранят кучетата си дори и с черен хайвер (хеперболизирам) не означава, че ги обичат повече от тези, които не могат да ги хранят дори и с 1.30 на ден.

#257 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 01:08 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 12 February 2013 - 02:00 PM, написа:

Показване на мнениетоPrinton, в 12 February 2013 - 12:58 PM, написа:

Това е тема за тези 2 храни и е нормално тук да се обсъждат те.

ОК, но тогава трябва да се отворят теми за всички внасяни в България и произвеждани в България храни. И знаете ли какво ще се получи ?!

Няма на света търговец, който да каже, че предлаганото от него е по-некачествено от това на конкуренцията.

Храненето не трябва да се разглежда от гледна точка на фирми и марки, а само и единствено от гледна точка на компоненти и хранителност степен на усвояемост и ефект върху организма. Ако наистина темата "хранене" се оценя като такава. Останалото е търговия, бизнес и реклама.

#258 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 01:16 PM

Показване на мнениетоPrinton, в 12 February 2013 - 01:03 PM, написа:

Просто ми се ще да се поразсъждава от друга позиция - не на хора, които рекламират, а на хора, които консумират.

А това, че някой мога да си позволят да хранят кучетата си дори и с черен хайвер (хеперболизирам) не означава, че ги обичат повече от тези, които не могат да ги хранят дори и с 1.30 на ден.[/color]

Не виждам смисъл да навлизаме в подобни отвлечени разисквания.

Показване на мнениетоPrinton, в 12 February 2013 - 01:08 PM, написа:

ОК, но тогава трябва да се отворят теми за всички внасяни в България и произвеждани в България храни. И знаете ли какво ще се получи ?!

Няма на света търговец, който да каже, че предлаганото от него е по-некачествено от това на конкуренцията.

Храненето не трябва да се разглежда от гледна точка на фирми и марки, а само и единствено от гледна точка на компоненти и хранителност степен на усвояемост и ефект върху организма. Ако наистина темата "хранене" се оценя като такава. Останалото е търговия, бизнес и реклама.[/color]

Имаше и все още има теми за други марки храни. Тази, както можете да проверите е отворена от човек, интересуващ се, откъде може да си купува Акана, а не от вносител, търговец и т.н. Не виждам нищо несправедливо. Темата е отворена и пише всеки, който по някаква причина се интересува от храните. В крайна сметка, важното е да е полезна, а такава я правят различните мнения в нея.
User's Signature

www.liebern.com

#259 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 01:17 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 12 February 2013 - 02:16 PM, написа:

Показване на мнениетоPrinton, в 12 February 2013 - 01:03 PM, написа:

А това, че някой мога да си позволят да хранят кучетата си дори и с черен хайвер (хеперболизирам) не означава, че ги обичат повече от тези, които не могат да ги хранят дори и с 1.30 на ден.[/color]

Не виждам смисъл да навлизаме в подобни отвлечени разисквания.

Показване на мнениетоPrinton, в 12 February 2013 - 01:08 PM, написа:

Храненето не трябва да се разглежда от гледна точка на фирми и марки, а само и единствено от гледна точка на компоненти и хранителност степен на усвояемост и ефект върху организма. Ако наистина темата "хранене" се оценя като такава. Останалото е търговия, бизнес и реклама.[/color]

Имаше и все още има теми за други марки храни. Тази, както можете да проверите е отворена от човек, интересуващ се, откъде може да си купува Акана, а не от вносител, търговец и т.н. Не виждам нищо несправедливо. Темата е отворена и пише всеки, който по някаква причина се интересува от храните. В крайна сметка, важното е да е полезна, а такава я правят различните мнения в нея.

ОК !

#260 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 01:21 PM

Принтън съгласна съм с Вас и не виждам някой да казва,че хората ,които си хранят кучето с 1лв/кг примерно не си обичат животните пък видиш ли тези дето дават пари много ги обичат.Имам познати,които хранят с много скъпа храна пък не се сещат да изведат кучето на разходка.Аз също съм хранила с храна за 1лв когато съм нямала възможност и в това няма нищо срамно.Но когато човек има възможност защо да не храни по възможно най-добрия начин.
Тук не става въпрос за гледане на марки не си купувам маратонки Адидас или блузка Найк на първо място смятам,че всеки гледа състава на храната,доколкото рабира какво пише на него,а ако не знае пита.
Сравнявайки цената на Акна и на Ардън Грейндж примерно няма много разлика,но съставките....
Като потребител се бях засилила да купувам Ардън,но сега мисля,че Акана е по добър избор,пък и ме спечелват с 1,5кг повече храна в чувала.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (41 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема