Dog.bg Форуми : Orijen ,ACANA

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (41 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Orijen ,ACANA Оцени темата: -----

#501 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 January 2014 - 09:03 PM

по-добре хилав докато расте
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#502 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2014 - 10:00 PM

Здравейте. Моля, да ме извините, ако въпросът ми не е за тази тема или вече е обсъждан. Имам йоркшир, чиято дневна дажба е малка. Искам да взема чувал Акана от 6,8кг, а не да купувам насипно, но ме притеснява това дали храната може да бъде съхранявана в контейнер 6месеца, без това да наруши качествата й. Благодаря предварително :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#503 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2014 - 11:31 PM

Не Ви ли устройва опаковката от 2,27кг?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#504 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2014 - 12:24 AM

Устройва ме, обаче трудно се намира. Аз пазарувам от Стефанов и той изобщо не я предлага тази разфасовка. В бестпетфуудс е изчерпана, в зообг също, гледам налична я има само в zoofast от където никога не съм пазарувала лично аз, но една позната я мотаха за един чувал храна доста време... Кучето ми е с чувствителен стомах и трудно понася преход от една към друга храна, ако не се случва много плавно, и ако се случи да трябва да чакам и да давам друга храна докато дойде ми е гарантирано продрискването. До сега ядеше Артемис, но не съм много доволна е и понеже Стефанов не я поддържа налична, за разлика от Аканата, ми се е случвало да чакам по 2 седмици за храна и започнах да поръчвам по 2 чувала на 1. Просто гледам да си улесня максимално нещата и да се подсигуря с храна, не ми е за разликата в цената при разфасовките, моето куче е плюнка и не яде много, няма да забогатея с + - 20лв, просто трудно се намират малки такива, а насипна никога не купувам. Ако някой знае от къде в София, или онлайн, могат да се поръчат малките разфасовки ще съм благодарна да каже(без зоофаста) Сори за офф топика :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#505 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 31 January 2014 - 08:02 PM

В момента в България се внася Акана 6.8, 13 и 18кг, малки разфасовки бяха внесени заради д-р Стефанов (през лятото на 2013та), и ако той ги няма в наличност, трудно някой друг магазин би имал. Малките разфасовки са с доста висока цена на килограм, затова не се внасят. Най-добрия вариант е голям магазин, който продава насипно Акана, и който примерно продава чувала за няколко дни, максимум седмица, да си закупите насипно количество, което ще ви стигне за максимум 1 месец.

Относно това:

Цитат

дали храната може да бъде съхранявана в контейнер 6месеца, без това да наруши качествата й.

Ако контейнера е пластмасов - не е желателно, поради следните причини - http://alexlyutoff.b...log-post_4.html

Ако контейнера е метален, също не е желателно, засилва се окислението на мазнините.

Като цяло храната най-добре се съхранява в оригиналната си опаковка, затворена добре, примерно с щипки. Но след самият досег с кислорода във въздуха стартират процеси на окисление на мазнините и съответно храната губи от аромата и вкусовите си качества. 6 месеца е прекалено дълъг срок за съхранение на отворена опаковка с храна. Максимума според мен е 1 месец, максимум 2.

#506 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2014 - 08:53 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 31 January 2014 - 08:02 PM, написа:

В момента в България се внася Акана 6.8, 13 и 18кг,

ACANA Adult Light & Fit 2,27кг
ACANA Adult Small Breed 2,27кг
ACANA Chicken & Burbank Potato 2,27кг
ACANA Grasslands Dog 2,27кг
ACANA Lamb & Okanagan Apple 2,27кг
ACANA Pacifica Dog 2,27кг
ACANA Prairie Harvest Dog 2,27кг
ACANA Puppy & Junior 2.27 кг
ACANA Puppy Small Breed 2,27 кг
ACANA Ranchlands Dog 2,27kg
User's Signature

Качена снимка

#507 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 31 January 2014 - 11:48 PM

Това са линкове от зоофаст - полски сайт. Акана 2.27кг не се внася официално в БГ.

(Ranchlands излиза 17лв килото!)

#508 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2014 - 02:44 AM

Vesela_5 благодаря за отговорите, явно ще търся да деля с някого от йоркширския подфорум или познат, много против насипната съм, особено като гледам по колко месеца седят отворени чували, и то в големи зоомагазини. Стефанов също я предлагат насипно, но трябва да съм сигурна, че не им залежава, в някакви шкафове я съхраняват, които постоянно се отварят, което предполагам не е добре за храната, ако не се продаде бързо. Иначе със зоофаста нямам нерви да се занимавам, много чакане и уговорки паднаха при познатата ми. Иначе аз ли не се ориентирам в сайта им, че не намирам къде се помещават и има ли склад в Бг "в брой - само за клиентите, които лично получават поръчката от нашия склад"? Съжалявам, че се отклонявам от темата :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#509 Потребителят е офлайн   cvetyhinkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2014 - 09:39 AM

Показване на мнениетоaresgoldi, в 30 January 2014 - 07:34 PM, написа:

Гледам , че като съдържание единствено мазнините са повече при Puppy & Junior . Мушмурока обаче е хилав......

И нашият върви по слабичък и му давахме малко повече храна от това което пише на чувала,но това не е добре за него и му намалихме храната.Наистина качи по-бързо,но много често акаше,развалихме му режима на излизане,защото заради това трябваше по често да излиза.Сега си го гледаме нищо ,че е слабичък.
А ето и снимки,нямах време да ги кача по-рано.Пуснете и вие,да го видим колко пък да е хилав.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#510 Потребителят е офлайн   cvetyhinkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2014 - 10:27 AM

Много ли е слабичък,моля споделете!-:))

#511 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2014 - 07:21 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 31 January 2014 - 11:48 PM, написа:

Това са линкове от зоофаст - полски сайт. Акана 2.27кг не се внася официално в БГ.

(Ranchlands излиза 17лв килото!)

Какво значение има дали се внася храната от вас или от другаде , важно е че малките опаковки се достъпни за клиента.
Ranchlands излиза 9лв килото , ако се купува в 13кг опаковка (118,10лв). Това сигурно не ви харесва толкова , обаче е факт.
Пазарувам от зоофаст от 6 месеца , нямам забележки , цените се добри и сроковете поносими , ако планираш на пред , а не очакваш да получиш храната в деня на поръчката.
От два месеца сме на Ranchlands и храната е превъзходна , бях доволен от TOWT обаче тая наистина е друг клас.
User's Signature

Качена снимка

#512 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2014 - 11:12 PM

Цитат

Ranchlands и храната е превъзходна

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#513 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2014 - 03:22 PM

Поръчката от zoofast не се чака чак толкова. Поръчах моята храна на 25.01, от Полша ми е изпратена на 31.01, а аз я получих днес 04.02. Храната изглежда добре, в срок на годност е и кучето ми я хареса, което е най-важно. Докато я пресипвах в контейнера за съхранение, Бари само се навърташе наоколо и чакаше да падне нещо на земята и естествено от време на време му пусках по някоя гранула, да се радва.
Забравих нещо - не ми взеха нито стотинка за транспорта, платих само цената на храната, която е обявена в сайта.
User's Signature

Качена снимка

#514 Потребителят е офлайн   Мика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2014 - 01:20 PM

За доставката от zoofast: направих поръчка на 3.02. и ми изписа доставка 8 работни дни. Проблемът е, че никъде нямаше как да напиша телефон за връзка. Как ще се свържат с мен за доставката? Не мога 8 дни нонстоп да съм в нас и да чакам... При вас как беше доставката?

Забелязали ли сте, че постоянно им се сменят цените? Онзи ден orijen puppy струваше 66,90лв., аз я поръчах на 65,70лв., а в момента е 66,00лв....
User's Signature

Качена снимка

#515 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2014 - 02:59 PM

И аз забелязах това с цените, много странно и неприятно.
Човека от транспортната фирма ми се обади, когато беше вече пред вратата ми. Аз тъкмо бях станала, още не се бях облякла, така че идват рано. Той се обади, защото не пишело за кой апартамент е, иначе не знам дали щеше да се обади.
От самата храна засега съм доволна. Щом не получи обрив веднага, след като я яде или не я повърна, значи всичко е наред. По принцип той получава нещо като алергична реакция след консумация на определени меса, което също говори колко качествени са... Например купувала съм две пилета на различни марки, сготвям ги по един и същи начин, от едното нищо му няма, а от другото се обрива като идиот. И със свинското е така, а странно защо с другите видове меса не е така. Тази Акана е с пиле, той е много добре, значи пилешкото месо в нея е качествено.
User's Signature

Качена снимка

#516 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2014 - 03:17 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 11 February 2013 - 12:36 PM, написа:

Не точно от пилешки фенери, а от "chicken frames", не знам как се превежда точно но представлява пилето след премахване на бутчетата, крилата, гърдите и органите. Остава нещо такова:

Качена снимка

Което е "рамка" с шийката, трътката, гърба, има месо, не е гол фенер. И специално Champion petfoods винаги купува продукта (chiken meal) с най-нисък % пепел (ash), т.е. това е продукта с най-малък % кости преди превръщането му в meal.

Пилешки филета има в беззърнената Acana Regionals и в Orijen. Там се слага обезкостено пилешко месо, обезкостено пуешко месо, обезкостена сьомга, херинга и писия, обезкостено агнешко, патешко и т.н.

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#517 Потребителят е офлайн   Мика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2014 - 05:25 PM

Надявам се всичко да е наред с доставката и храната. Вие как я съхранявате? Мислех си за този вариант, но не знам дали ще стане:

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#518 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2014 - 05:46 PM

Показване на мнениетоМика, в 05 February 2014 - 01:20 PM, написа:

За доставката от zoofast: направих поръчка на 3.02. и ми изписа доставка 8 работни дни. Проблемът е, че никъде нямаше как да напиша телефон за връзка. Как ще се свържат с мен за доставката? Не мога 8 дни нонстоп да съм в нас и да чакам... При вас как беше доставката?

Забелязали ли сте, че постоянно им се сменят цените? Онзи ден orijen puppy струваше 66,90лв., аз я поръчах на 65,70лв., а в момента е 66,00лв....

1.Телефон за връзка куриерска фирма получава от Зоофаст заедно с ваш адрес.

2.Курсът на Полски Злоти не е фиксиран спрямо единната европейска валута позната като Евро за разлика от Български Лев , нормално е че цените се променят.
User's Signature

Качена снимка

#519 Потребителят е офлайн   violetkatana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2014 - 07:50 PM

Мика, получи ли вече доставката?

#520 Потребителят е офлайн   Мика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2014 - 11:10 AM

Да, преди 10 минути :) От куриерската фирма ми се обадиха, че са пред входа. Опаковката е силно вакуумирана и стречована. Нямам никакви забележки. В петък вечерта получих email, че ще бъде доставена в рамките на 2-5 работни дни. Днес е вторият ден. Изключително съм доволна. Само не мога да видя къде пише срок на годност...
User's Signature

Качена снимка

• (41 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема