Dog.bg Форуми : Orijen ,ACANA

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (41 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Orijen ,ACANA Оцени темата: -----

#301 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2013 - 10:21 AM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 27 February 2013 - 07:11 PM, написа:

Показване на мнениетоVesela_5, в 26 February 2013 - 06:45 PM, написа:

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 26 February 2013 - 03:37 PM, написа:

Както казах, цената е народна и се тълпят на опашки за нея това най-вероятно е обяснението за липсата и в магазините и изтичащия срок на годност в on-line магазините :)

Искам да отбележа, че липсата на Орижен в момента в страната, е поради причината, че в една от кухните на Champion Petfoods имаше пожар и това намали капацитета на производство с 30%, естествено това забави всички поръчки в цял свят. Сега вече има изградена чисто нова модерна кухня и се наваксва с производството, това е причината за дупката от 1 месец на изчерпани количества храна.
Отделно г-н Влади, може би не знаете, но Орижен е храна с изключително кратък срок на годност - 12 месеца. И когато ние поръчаме храна, тя идва при нас след 2 месеца, остават 10 месеца срок на годност. И ако постои в склада на някой магазин няколко месеца, много често остават под 6 месеца до изтичане на срока на годност. Вие какво искате, срок на годност 3 години ли, за да сте спокоен? Това би означавало, че храната е натъпкана с консерванти и стабилизатори, които в Орижен за щастие ЛИПСВАТ.

А скоро на пазара ще бъдат пуснати новите подобрени формули Orijen Whole Pray, в които дори няма да има картофи и храната ще се издигне на още по-високо ниво, бутиково както казвате. Но, когато става въпрос за най-доброто, то има цена. Навярно ако отидете в магазина за BMW, и се оплачете защо не е на цената на Опел просто ще ви се изсмеят. Благодаря за вниманието и за доверието.

Цитат

Аз, си взимам от Пловдив от един пич, които я вкарва всяка седмица от Румъния. С куриерската доставка до мен ми излиза на цена 105-110 лв. за чувал, ако взема 2 чувала ми ги дава за 200 лв. и безплатна доставка :) :af_089:

Пич, кажи от кой взимаш храна, че и аз да взимам от там, егати далаверата, толкова е невероятно, че е възможно да не е истина. Навярно може би просто тролстваш в тази тема.

Много ми хареса това "Пич", въпреки че 99% вероятно мога да съм ти баща, ама Мерси :)
Не ми се сърди, но като върна историята назад, всеки три месеца из цялото интернет пространство и малкото останали магазини които продават храната, правят намаления- ще го отричеш ли? Защо ? Защото не се взима заради цената. Предното ти оправдание, за липсата и бе зимата и че камионите закъсват, по преди това имаше според теб наводнение. Сега има пожар. Чудя се след три месеца, какво ще се случи. Виж, не се коси, аз не съм дистрибутор и не агитирам за никаква храна. Отново потвърждавам, че храната си е ОК и добра - спор няма. По отношение, на ценовите ставки, ако станете дистрибутор на някоя Немска фирма излиза че спокойно можете да намалите цените с минимум 10 % съглано цифрите които си публикувала. Това си е чиста икономика и търговия. А сега отречи, че и това не можете да направите, та да се скъсам от смях. Или ще се измъкнеш, че клаузите по договора Ви, забраняват реекспорт.
Моля те, не търси оправдания в защита на високите комисионни, които се товарят горница. Чудно ми е как от толкова време не разбрахте, че с тези цени е трудно да пробиете на масовия пазар? Скоро, много скоро ще стане бутикова храна, от което и аз ще съжалявам.
По отношение на моето взимане. Бъди убедена - не тролствам (каквото и да значи това). Взимам я от един господин, които до колкото знам от години се занимава с храни и аксесоари. При него има поне 15 марки храна, от 20 до 140 лв/чувала. Орижена специално, съм убеден че го взима от Румъния по две причини - първо, той самият ми го каза още преди много време и второ-има освен заводските надписи, допълнителна лепенка на която си пише на чист румънски език. Интересното и най парадоксалното е вие когато обявихте вдигането на цените, се оплаших, че и той ще ги вдигне. На следващия ден бях при него. Ценовият му отговор на вашето вдигане бе минус 3% от старата му цена. А сега ти ми кажи, как се оправдавате с вдигането, а той сваля? Аз съм обикновен човек и това не мога да се сетя, как става?

ей аман от счетоводители бе !

ами дядка като те скъпо от едно место купуваи си го от там където ти е евтино бе, някой да те кара на сила !

а ,някой да прави разбор на начина по който ти си вадиш парите?

#302 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 March 2013 - 11:32 AM

Vesela_5,
не искам да влизам в конфронтация с теб, нито целя подобно нещо. Повтарям - храната не е лоша, но цената в България и е висока. Това е. Но, щом народния глас твърди че ценово им харесва, Супер, аз какво да кажа? Да си плащат по 167 лв. на чувал и да си свиркат весело :) От любопитство: в Сърбия, можеш да я търсиш с микроскоп, в Македония, Косово, Турция, Албания не са чували за нея, в Гърция се открива единствено в района на Атина, в Босна и Херциговина я няма почти никъде от 3 год. насам, в Румъния правят някакви обеми и правят цена. Има ли смисъл да продължавам? И другия факт, които ме впечатлява, е че тя заема първо място ЕДИНСТВЕНО в Американската класация. Никъде другаде не съм попадал на статия тя да бъде на първо място (което ми говори че се дават парички под масата), нещо повече, тя дори отсъства от няколко класации - чудно защо ? А и Ти самата потвърди че е Бутикова и, че не храниш с нея, а пък в същото време коментираш дажби, биологично съотвествие, проблеми с храната и прочее, но на каква база го правиш след като не храниш с нея - е това не мога да си го изясня ?
Приключвам темата, защото стана спор, а не искам подобно нещо. Финално - храната е хубава, но на непосилно висока цена !

#303 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 01 March 2013 - 02:31 PM

Показване на мнениетоChavo, в 01 March 2013 - 06:25 AM, написа:

Показване на мнениетоVesela_5, в 27 February 2013 - 09:50 PM, написа:

... скоро Champion Petfoods пуска новите си формули Orijen Whole Pray ...

Те хубаво ще ги пуснат, но въпросът е кога може с някаква степен на сигурност да се очаква в България да има в наличност продукти на този производител?

Най-рано през Юни месец тази година ще има в наличност от новата серия Whole Pray.

#304 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 March 2013 - 02:37 PM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 01 March 2013 - 09:32 AM, написа:

А и Ти самата потвърди че е Бутикова и, че не храниш с нея, а пък в същото време коментираш дажби, биологично съотвествие, проблеми с храната и прочее, но на каква база го правиш след като не храниш с нея - е това не мога да си го изясня ?

Хранила съм почти 2 години с Орижен първото ми най-възрастно куче, не храня в момента, защото съм с 3 кучета и съм решила да храня с Акана.

#305 Потребителят е офлайн   Chavo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2013 - 04:03 PM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 01 March 2013 - 11:32 AM, написа:

... Повтарям - храната не е лоша, но цената в България и е висока. Това е. Но, щом народния глас твърди че ценово им харесва, Супер, аз какво да кажа? Да си плащат по 167 лв. на чувал и да си свиркат весело :) ...

Че не е от евтините - не е. Че цена 167 лв за чувал (13,5 кг) не съм виждал - не съм. Че Акана, при съществено по-високо качество, е съвсем близо до ценовото ниво на някои "модели" Роял Канин - близо е.

За съжаление, забелязал съм една неприятна особеност на качествените стоки - обикновено са по-скъпи. Особено в сравнение с ментетата ...

#306 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2013 - 06:11 PM

Цитат

Има ли смисъл да продължавам? И другия факт, които ме впечатлява, е че тя заема първо място ЕДИНСТВЕНО в Американската класация. Никъде другаде не съм попадал на статия тя да бъде на първо място (което ми говори че се дават парички под масата),

Живея в щатите и ще ти кажа,защо именно Орижен и Акана, се ползват с най-голямо доверие тук. За информация - нямат никаква, комерсиална реклама,никъде. Останалите се надпреварват в това, да не говорим за талоните за отстъпки.
Започвам с това, че производителят е канадска компания и контролът,който осъществява Pet Food Association of Canada (PFAC) е с много по- високи изисквания и много по-строг, от американския. Това става от 2007 година, след големите изтеглянияния на кучешки храни, в Америка. Тук, храните и производителите им се следят от хората, както в България- ЕРПтата.
Тази компания притежава и експлоатира свои собствени производствени мощности в Moринвил, Канада. Американските компании, освен в щатите, произвеждат навсякъде по света и доста често в Китай (досещай се защо и какъв е контрола).
Champion Petfods.Ltd използва пресни регионални съставки. Например- над 90% от състава нa Oрижен е отгледан( расъл, хванат) в западна Канада.
Вносни съставки, се използват, единствено в Акана, мисля - агнешко от Нова Зеландия и ориз от Калифорния Това не е никак зле, а направо лукс. В 90% от американските храни, зърното идва от Китай - най-нискокочественото и доста често- замърсено.
Техните марки, никога не са произвеждани или опаковани от някой друг производител, на храни за домашни любимци, което е абсолютна практика при американските храни. Ще дам пример с Артемис,(отскоро разбрах, че я има и на българския пазар). В момента, производителите и тръбят навсякъде, че нямат нищо общо с Даймънд и техните замърсени, със салмонела храни, изтегляни през изминалата година Те, просто, използвали производствените мощности на Даймънд, но се придържали към тяхната си технология. Може и така да е, но трудно ще убедят хората,особено тук в Америка..
Oрижен и Aкана никога не са били изтегляни! Американците, проверяват, първо това за кучешките храни. Дори във форумите си имат закачка, че единствената тяхна, неизтеляна марка е “Red Baron”- което, всъщност, е замразена пица.
И за да не стане грешка, защото имах обвинение от някакъв друг владо, в комерсиална изгода от тази марка, казвам- храня натурално и вярвам, че за кучето, няма по-добра, от естествената храна. Когато пътуваме,обаче, се налага да използвам алтернатива, така че, в годината се събират 20-30 дни, в които използвам суха. Единствено, се доверявам на този производител.

#307 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 March 2013 - 06:59 PM

Показване на мнениетоLizie, в 01 March 2013 - 06:11 PM, написа:

Цитат

Има ли смисъл да продължавам? И другия факт, които ме впечатлява, е че тя заема първо място ЕДИНСТВЕНО в Американската класация. Никъде другаде не съм попадал на статия тя да бъде на първо място (което ми говори че се дават парички под масата),

Живея в щатите и ще ти кажа,защо именно Орижен и Акана, се ползват с най-голямо доверие тук. За информация - нямат никаква, комерсиална реклама,никъде. Останалите се надпреварват в това, да не говорим за талоните за отстъпки.
Започвам с това, че производителят е канадска компания и контролът,който осъществява Pet Food Association of Canada (PFAC) е с много по- високи изисквания и много по-строг, от американския. Това става от 2007 година, след големите изтеглянияния на кучешки храни, в Америка. Тук, храните и производителите им се следят от хората, както в България- ЕРПтата.
Тази компания притежава и експлоатира свои собствени производствени мощности в Moринвил, Канада. Американските компании, освен в щатите, произвеждат навсякъде по света и доста често в Китай (досещай се защо и какъв е контрола).
Champion Petfods.Ltd използва пресни регионални съставки. Например- над 90% от състава нa Oрижен е отгледан( расъл, хванат) в западна Канада.
Вносни съставки, се използват, единствено в Акана, мисля - агнешко от Нова Зеландия и ориз от Калифорния Това не е никак зле, а направо лукс. В 90% от американските храни, зърното идва от Китай - най-нискокочественото и доста често- замърсено.
Техните марки, никога не са произвеждани или опаковани от някой друг производител, на храни за домашни любимци, което е абсолютна практика при американските храни. Ще дам пример с Артемис,(отскоро разбрах, че я има и на българския пазар). В момента, производителите и тръбят навсякъде, че нямат нищо общо с Даймънд и техните замърсени, със салмонела храни, изтегляни през изминалата година Те, просто, използвали производствените мощности на Даймънд, но се придържали към тяхната си технология. Може и така да е, но трудно ще убедят хората,особено тук в Америка..
Oрижен и Aкана никога не са били изтегляни! Американците, проверяват, първо това за кучешките храни. Дори във форумите си имат закачка, че единствената тяхна, неизтеляна марка е “Red Baron”- което, всъщност, е замразена пица.
И за да не стане грешка, защото имах обвинение от някакъв друг владо, в комерсиална изгода от тази марка, казвам- храня натурално и вярвам, че за кучето, няма по-добра, от естествената храна. Когато пътуваме,обаче, се налага да използвам алтернатива, така че, в годината се събират 20-30 дни, в които използвам суха. Единствено, се доверявам на този производител.

:rc_036: Браво за добрата презентация и на мен ми се прияде от нея. Но, покажи ми къде отрекох това което си написала ти ? Или се вкючваш в разговора с идеята нещичко да напишеш ? Всичко което си написала е точно така. Тя е номер едно, но единствено в САЩ. Единствено там е първа в класацията, в нито една друга класация на Европейска, Азиатска, Африканска и прочее класации тя не е първа. Точно обратното, тя отсъства от 90% от класациите. Как това е възможно ? Боже мили, според мен е безобразие да не дооценят тази храна. Аз също вярвам че тя е добра и не го отричам. Спорът ми е (защото явно си го проспала заради 7-те часа разлика), върху ЦЕНАТА !
А като заговори за Артемис, да направя и аз малко реклама на твоята антиреклама на тази храна. В САЩ аз лично има близо 38 познанства на развъдчици, плюс обикновенни хора. 19 от 38-те са хранели, хранят и ще хранят с Артемис. 8 от 38-те са започнали да хранят в изминалите 3 год.. 5 от 38-те са давали Артемис в изминалата 1 година. 2 от 38-те са опитвали Артемис, но кучетата им не са я приели и 4 от 38-те подвластни като теб на антирекламните кампании я отричат. Излиза че 32-34 доказани развъдчика, са балъци, че хранят с Артемис защото не знам си какво си там слух плъзнал.
Ти стана напълно смешна с подобни твърдения. Напиши нов пост, че си се объркала. Все пак постовете ги четат и други хора, които имат познанства или роднини в САЩ. Аз лично ако успея да си намеря развъдната серия на добра цена, преминавам на Артемис кой какво ще да ми говори. Може Веси да направи един бръз разбор на тема прилики и разлики Артемис и Акана. Ще съм и крайно благодарен и много любопитен.

п.п. за ЕРП-та си в пълна грешка. Мирогледа ти се е изкривил напълно. В България никога хората не са ги следели, контролирали и т.н. За ЕРП-та се заговори в последните седмици, макар че не те са лапачите. Истинския виновник е Станишев, които допусна зелена енергия, въздушна енергия, морска енергия, потземна енергия, пренос на енергия, поднос на енергия и... охххх не знам си ккава още там енергия + 1 млрд заеми на НЕК които им натресе. Еми няма как да стане. Тоя малаумник ни натресе и пороби а сега се крие и лае като мойте кучета.

#308 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2013 - 07:32 PM

Темата е за храната.. Ти сам си спориш/спамиш за цената.. Фуражът и месото имат различни цени, навсякъде по света..Bye,чe при мен е ден.

#309 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 March 2013 - 08:39 PM

Показване на мнениетоLizie, в 01 March 2013 - 04:11 PM, написа:

Живея в щатите и ще ти кажа,защо именно Орижен и Акана, се ползват с най-голямо доверие тук. За информация - нямат никаква, комерсиална реклама,никъде....
Тази компания притежава и експлоатира свои собствени производствени мощности в Moринвил, Канада....

Аз искам да добавя нещо, единствените вносни съставки са агнешки продукти от Нова Зеландия (месо, брашно, органи и агнешка мазнина). Ориз в Орижен и Акана няма. Едистената зърнена култура е канадски овес, ниско гликемичен, 20% в класическата серия Акана.

Орижен е бил изтеглян веднъж, от Австралия. Тъй като австралийските закони задължават облъчването с гама лъчи на всички вносни храни за животни. С две думи, облъчване с радиация, и са пострадали доста котки. Затова Champion petfoods вече не ескпортира в Австралия, заради глупавия им закон за задължително облъчване.

#310 Потребителят е офлайн   Chavo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2013 - 09:33 PM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 01 March 2013 - 06:59 PM, написа:

... Спорът ми е (защото явно си го проспала заради 7-те часа разлика), върху ЦЕНАТА ! ...

Хайде да я видим цената на канадските храни в сравнение с други марки на нашия пазар в момента. Примерно за това, което сега ме интересува (puppy large breed).
Всички цени са за голяма опаковка (12-15 кг) от един и същи магазин (Стефанов), с изключение на Taste of the Wild, защото не се предлага формулата puppy. Цените са без да се отчитат отстъпки.

• Arden Grange Puppy Large Breed 12кг Цена: 128 лв Цена на кг: 10,67 лв
  • Orijen puppy large breed 13.5 кг Цена: 139.90 лв. Цена на кг: 10,36 лв
  • Taste of the Wild High Prairie Puppy 13.6 кг Цена: 134 лв Цена на кг: 9,85 лв
  • Royal Canin Maxi Junior 15 кг Цена: 144.90 лв Цена на кг: 9,66 лв
  • Acana Grain Free Wild prairie dog 13.5 кг Цена: 122,50 Цена на кг: 9,07 лв
  • Pro Plan Puppy Large Athletic 14 кг Цена: 124,50 Цена на кг: 8,89 лв
  • Artemis Fresh Mix Medium/Large Breed Puppy 13.6 кг Цена: 119 лв Цена на кг: 8,75 лв
  • ACANA Puppy Large Breed 13кг Цена: 111 лв Цена на кг: 8,54 лв
  • Eukanuba Puppy Large Breed 15 кг Цена: 126.50 Цена на кг: 8,43 лв

Оказва се, че Orijen дори не е най-скъпата храна, а разликата в цената от една от най-масирано предлаганите у нас марки (Royal Canin) е по-малко от лев на килограм. Разликата в състава всеки може да си я види ...

Другите храни на канадския производител с марка Acana са по-евтини от Royal Canin, а Акана Класик е по-евтина и от Pro Plan, и от Artemis, и е едва с 11 стотинки на килограм по-скъпа от Eukanuba.

Така че, определението "бутикови" би могло да се употреби за тези храни, ама ако ги сравняваме с Чапи или Педигри ...

#311 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2013 - 07:45 PM

Интересен диспут се е заформил :) Разбира се няма да коментирам конкурентни марки. Искам само да се съглася с Весела, че в България често се случва да има нелоялна конкуренция - главно заради сив сектор - невнасяне на ДДС. Наистина това е временно и тези фирми си плащат с лихвите. Но дотогава имат конкурентни цени. Това не е изолиран случай - същото се случва с много други стоки.
В същото време е добре да сравним цените у нас и в ЕС, особено в съседните ни държави. Разлика повече от 10% показва или спекулативно поведение на вносителя или много ниски продажби. Лично за мен 10-15 лв. месечно разлика при хранене с висок клас храна не са проблем, който трябва да се изважда на преден план. Трябва да призная, обаче, че за някои продукти разликата е над 30-40 %.
User's Signature

Качена снимка

#312 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 10:00 AM

Показване на мнениетоvlado zoo, в 02 March 2013 - 07:45 PM, написа:

Интересен диспут се е заформил :) Разбира се няма да коментирам конкурентни марки. Искам само да се съглася с Весела, че в България често се случва да има нелоялна конкуренция - главно заради сив сектор - невнасяне на ДДС. Наистина това е временно и тези фирми си плащат с лихвите. Но дотогава имат конкурентни цени. Това не е изолиран случай - същото се случва с много други стоки.
В същото време е добре да сравним цените у нас и в ЕС, особено в съседните ни държави. Разлика повече от 10% показва или спекулативно поведение на вносителя или много ниски продажби. Лично за мен 10-15 лв. месечно разлика при хранене с висок клас храна не са проблем, който трябва да се изважда на преден план. Трябва да призная, обаче, че за някои продукти разликата е над 30-40 %.

Г-н Адаш, темата за нелоялната конкуренция е интересна и за мен. В събота ходих да си вземам храна и си поговорих 2 часа с жената на собственика. От дума на дума, стигнахме и до законосъобразността им. Меко казано бях изумен от фектите които изложи пред мен. По-думите и, а също така и по документите които ми показа, Четири пъти през 2012 г. са им правили проверки 2 от НАП и 2 от данъчното. Едната от проверките е по жалба-сигнал на твой колеги. 4-те проверки завършват с 1 глоба за липсваща инструкция на български език на дървени гребени за сресване.
А като заговори за сравнение със съдените страни, мога да те убедя че разликите са огромни. Аз пътувам постоянно и съм час с нещата. Ето ти един разностранен пример от изминалата седмица. В Атина в средностатистическия магазин месото е с близо 1,50 лв./кг. по евтино. Мога да ти цитирам цени колкото искаш, включително и твойта храна как се харчи. Още един пример. Колегата се върна от курс от Русията и навръщане е купил от Румъния колело за сина му. В нашата родна и мила родина, където и между другото се произвежда същата марка (ако искаш ще я назова), велосипеда струва 690 лв. най ниска цена. Той го взима за 1300 RON, което прави 580 лв. И последен пример, които няма начин да не знаете всички, спомнете си колко време отделиха телевизиите да тръбят че българи ходели да си пазаруват и яйцата от Сърбия и как убеждаваха че било неправилно и т.н.
Така, че моля те нека не влизаме точно в този спор, защото го печеля от седнало положение.

#313 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 March 2013 - 10:51 AM

Слушай пич :) купувай си яйца от Сърбия, купувай си колела от Румъния, купувай си месо от Гърция и ако искаш си купувай и бельо от Китай. Но престани да спамиш темата, виждам, че те дразни, че не можеш да си позволиш да храниш с Orijen, но това не е мой проблем, нито е проблем на останалите пишещи тук. В друга тема споменах, че един средностатитически пушач отделя около 100-150лв месечно за цигари, след това същия човек идва при мен и ми се оплаква колко била скъпа храната за кучето му (ставаше въпрос за храна, чиято цена е около 60лв за 20кг чувал). Всеки скача според летвата, аз съм сигурна, че взимам заплата колкото твоята (не зная каква ти е професията), но щом аз мога да си позволя да храня 3 кучета с Акана (не пия, не пуша, не ходя по кръчми), значи всеки нормален човек отглеждащ едно домашно куче - може да си позволи да храни с Orijen.
Веднага ще дам пример за дневния разход на едно 35кг куче с нормална физическа активност. Дневната му дажба Orijen Adult според указанията на производителя е 275г, т.е. чувал от 13.5кг ще стигне за 49 дни. В момента цената на Orijen Adult е около 139.90лв. Това прави дневен разход от 2.86лв. Една кутия цигари е 4.50лв. Извинете просто...

Още един пример за изхранване на подрастващо кученце от едра породи с висока физическа активност, тегло на кученцето - 25кг, възраст - 9 месеца. Храна - Orijen Puppy Large. Дневна дажба - 480г (според указанията на производителя, лични наблюдения показват, че дажбата трябва да е с почти 1/3 по-ниска). Но дори и с тази дневна дажба, чувала от 13.5кг ще стигне за 28 дни.
В момента цената на Orijen Puppy Large е около 139.90лв. Това прави дневен разход от точно 5лв. Същото това куче като премине на Adult формула пада на дневен разход от около 3лв (горния пример). Няма да коментирам повече, за мен това са смешни разходи за хранене, много далеч от "бутиковото хранене"..

#314 Потребителят е офлайн   Chavo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2013 - 01:39 PM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 04 March 2013 - 10:00 AM, написа:

... Така, че моля те нека не влизаме точно в този спор, защото го печеля от седнало положение.

Кой спор? За месо, яйца, велосипеди или по-принцип за нещата от живота?!? Темата не беше ли за конкретни марки суха храна за кучета?

Някакъв конкретен коментар за предложеното по-горе сравнение на актуалните цени? Може и от легнало положение. :smile:

А междувременно, още малко конкретна ценова информация за сухи храни, предлагани онлайн на немски сайтове (на базата на първите няколко резултата от едно бързо търсене).

Amazon.de - Netfutter
За доставка доплащане EUR 5 = 9.80 лв

Orijen 34311 Puppy Large 13,5 kg - EUR 67.00 = 131.32 лв = 9.73 лв/kg (10.45 с доставка)
Royal Canin Maxi Junior 15 kg - EUR 55 = 107.80 лв = 7,19 лв/кг (7,84 с доставка)
Eukanuba Puppy Large Breed 15kg - ЕUR 49 = 93.04 = 6.20 лв/кг (6,88 с доставка)

Koi&Pet shop
Orijen 34311 Puppy Large 13,5 kg - EUR 69.99 = 137.18 лв = 10.16 лв/кг
Royal Canin Maxi Junior 15 kg - ЕUR 61.00 = 119.56 лв = 7.97 лв/кг
Eukanuba Puppy Junior Large 15 kg - EUR 52.99 = 103.86 лв = 6,92 лв/кг

LucasTierwelt.de
Orijen 34311 Puppy Large 13,5 kg - EUR 69.99 = 137.18 лв = 10.16 лв/кг
Royal Canin Maxi Junior 15 kg - ЕUR 64.75 = 126.91 лв = 8.46 лв/кг
Eukanuba Puppy Junior Large 15 kg - EUR 59.95 = 117.50 лв = 7.83 лв/кг

ZooRoyal.de
Orijen 34311 Puppy Large 13,5 kg - EUR 73.49 = 144.04 лв = 10.67 лв/кг
Royal Canin Maxi Junior 15 kg - ЕUR 58.90 = 115.44 лв = 7.70 лв/кг
Eukanuba Puppy Junior Large 15 kg - EUR 53.89 = 105.62 лв = 7.04 лв/кг

От горните данни излиза, че цената на Orijen в България е плюс-минус стотинки в сравнение с цената в Германия, която пък е може би най-големия пазар в Европа, което предполага големи обеми, а оттам и по-изгодни цени.

За сметка на това обаче, цените на далеч по-масово продаваната марка Роял Канин у нас са осезаемо по-високи, отколкото цените на немски сайтове ...

#315 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 02:01 PM

ако получавах заплащане каквото получават ГЕРМАНЦИТЕ изобщо нямаше да ми е проблем няколко то стотинки в повече нереално висока е цената точно както е по (БГ )патент.

#316 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 March 2013 - 02:11 PM

Нереално висока сравнено с кое?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   Chavo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2013 - 02:32 PM

Показване на мнениетоДжон Ръсел, в 04 March 2013 - 02:01 PM, написа:

ако получавах заплащане каквото получават ГЕРМАНЦИТЕ изобщо нямаше да ми е проблем няколко то стотинки в повече нереално висока е цената точно както е по (БГ )патент.

Не цените са високи, а доходите ни са ниски. А това, че ние не сме в състояние да си докараме доходи като на германците си е наш проблем.

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 04 March 2013 - 02:11 PM, написа:

Нереално висока сравнено с кое?

С възможностите на пишещия. :)

#318 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 02:58 PM

То не са много цъфналите и вързалите,но и аз си храня кучетата с Акана и дневно ми излиза около 1.60лв за 20 кг куче...
Не съм червива от пари,но съм си направила сметката за какво да ги давам.
Да виждаш с очите си как се отразява на животното и да я смениш,щот е скъпо,ми не ми се връзва.
Еммм сори,но за качеството,за което плащам,колкото и да изпадна все по толкова на ден ще намеря как да отделям.

#319 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 March 2013 - 10:59 AM

Показване на мнениетоChavo, в 04 March 2013 - 01:39 PM, написа:

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 04 March 2013 - 10:00 AM, написа:

... Така, че моля те нека не влизаме точно в този спор, защото го печеля от седнало положение.

Кой спор?
За сметка на това обаче, цените на далеч по-масово продаваната марка Роял Канин у нас са осезаемо по-високи, отколкото цените на немски сайтове ...

Chavo,
интересни цени публикуваш, но дай ми жокер: След като попаднах на твой коментар, че форума в дог.бг се е превърнал в "************" и не желаеш да си част от него, покани хората в ТВОЯТ новооткрит форум, които до известна степен се явява алтернатива на ДОГ.БГ, се зачудих КАКВО правиш все още тук или гориш от желание да блеснеш под някаква форма ?
Не разбирам, как може да зачертаеш форума тук, а в същото време да продължаваш да пишеш?
И още една молба: До колкото разбрах от наша обща позната, гледаш Кане Корсо. Това е чудесно, но обясни ми защо, след като си развил два пъти теорията пред нея, че храни като Орижен, Акана и други с висок процент на протеин не бива да се хранят кучета от едрите породи заради бързия растеж, сега се намесваш и даваш акъли ??? Може да сме набори като гледам, но явно не си в час с храните. Аз, лично ако бях администратор щях да те блокирам и от марс, заради думите ти към дог.бг и алтернативния ти форум.

#320 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 05 March 2013 - 11:28 AM

Чета,чета и не мога да разбера: Tatko_Vladi каква ви е идеята и целта в темата?/честно,моля се да не ме удостоявате с отговор,въпроса ми е риторичен/
П.П.Лично аз разбрах,храните са скъпи,непосилни за джоба на българина,всички вносители са кожудери според Вас,печелят на гърба на обикновения средностатистически гражданин,лъжат,мамят.Хубаво схванах, а сега дали можете да ни оставите на мира да си говорим наистина за храните,че нещо на всички ни писна :tb_195: Купувайте от където желаете,какво искате храна,на цена каквато Ви предлагат,ваша воля,ама спрете със спаменето.Айде,хубав и слънчев ден!
Акана адълт при Стефанов струва 130лв. х 16% отстъпка/ 9% код за отстъпка + 7% вземане от магазина/=130-20,80лв.=109.20лв / 18кг = 6,07лв/ кг. това ако е скъпо здраве му кажете,айде..... Всички други храни на същия принцип,сам можете да изчислите кое колко струва.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (41 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема