Orijen ,ACANA
Публикувано: 09 May 2013 - 10:46 PM
https://fbcdn-sphoto...444132819_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...6_7177186_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...320565122_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...509946696_n.jpg
ПП; Трябва да намеря време да му направя хубава фотосесия с фотоапарата.
Публикувано: 14 May 2013 - 10:33 AM
Съставът казва така:
Цитат
Аз не намирам нищо обезпокоително, но не съм и специалист, просто чета състава.
Моят пес изяде един чувал Pacifica преди време, преди да започна да го храня с класическата серия, и никога не съм виждала толкова красив кожух. Не блестеше, а направо светеше.

Ако съставът покрива изискванията, аз препоръчвам много горещо.

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 14 May 2013 - 07:35 PM
В.Павлов, в 09 May 2013 - 08:54 PM, написа:
Моля препоръчайте ми храна за моят Джак Ръсел Териер на 1 година и 6 месеца, която да не съдържа пилешко и глутен. Става въпрос за куче с хранителна алергия!
Благодаря предварително!
Най-подходящата формула в случая е Acana Grasslands - с агнешко месо, без никакви зърнени продукти. Изпробвана многократно при кучета с хранителни и кожни алергии, с успешен резултат.
Публикувано: 14 May 2013 - 09:50 PM
Сутрин давам 200гр,а вечер 150.
Нормално ли е?
Публикувано: 16 May 2013 - 11:20 PM
На мен ми беше много полезно,затова го споделям:
http://www.acanapetf..._Guide_2012.pdf
Публикувано: 17 May 2013 - 02:01 PM
Vesela_5, в 08 May 2013 - 04:59 PM, написа:
Съжалявам, че се намесвам така, обаче много се зачудих.
Чувала съм същото и друг път, но не му обърнах внимание тогава, защото кучето ми беше малко и с болен стомах, просто не можех да си го представя.
Сега ми е интересно, защото всичко е наред - с изключение на една малка пауза, в която изяде един чувал друга храна, го храня с Acana от малък, много съм доволна, кучето изглежда чудесно и видимо се чувства добре. Въпреки това, не мога да се сетя кога последно си е свършил задачите само два пъти. Общо взето са 3 или 4 всеки ден. По-често 3. Продуктът

Струва ми се, че 300 грама са добра дажба за 25-килограмово куче със нормална активност когато сме си вкъщи (когато ходим из горите и тича денонощно в продължение на дни, му давам повече.) Не мисля, че трябва да намалявам дажбата.
В такъв случай какво да го правя, за да редуцирам работите?

Благодаря.

Публикувано: 17 May 2013 - 02:14 PM
Под 4 пъти на ден не можем да свалим обаче ....
Публикувано: 17 May 2013 - 04:16 PM

Ориентирам се така: дажбата за 20 килограма е 185 - 285. За 30 килограма - 250 - 375. Той е по средата, много е млад, тичащ наляво-надясно и енергичен, затова ми се струва, че му давам колкото трябва. Освен това много дълго беше много слаб и недохранен, тогава по принцип му давах повече, отколкото трябва. Е, не му давам двойни дажби отдавна, обаче пак мисля, че трябва да давам повече от долната граница на табличката.
Предполагам много зависи от самото куче, как се чувства, как изглежда и какво прави.
Може пък на нас да са се паднали дрискащи кучета.

Публикувано: 06 June 2013 - 03:57 PM
Vesela_5, в 08 May 2013 - 04:59 PM, написа:
Това ми направи голямо впечатление, защото се замислих, че моите като се изакат веднъж после по време на разходките ходят още по веднъж-дваж, като че ли се доизакват! Значи ли това, че им е много дажбата? Те ядат и готвена храна . . . ако давам само гранули по-трудно се изхождат. Като са яли гранули не давам друго, но ако им дам по-малко от това количество, което давам сега обикалят из апартамента като ненаяли се и няма отърване! Вероятно трябва плавно да намаля храната, защото те са си и по-едрички, няма да им е излишно да намалят малко теглото. Но не ми се иска и да са гладни!
Кокво би препоръчала?
Публикувано: 10 June 2013 - 07:18 AM
Наскоро разбрах за тези храни Orijen и Acana ,купих за проба и тя ги хареса ( поне за сега- вече 2-ри ден) ,но никъде не виждам мнение дали е подходящо за малки породи, прочетох че имат и високо съдържание на протеин ,което незнам дали е походящо за породата... а от друга страна уж са с изцяло естествени продукти вътре ? дайте съвет моля ви да продължавам ли или ще й навреди?
Публикувано: 31 July 2013 - 02:15 PM
Изключително приятно съм изненадана,че кучето я яде без никакви други добавки или овкусители.Да бъде излъган да яде само суха гранула си е голяма работа

Активността му е около 1 час на ден за повече не може.
Горе-долу такива размери:
(пс датата не е оправена иначе е скорошна снимката)
Публикувано: 04 September 2013 - 10:00 AM
sandanski, в 04 September 2013 - 03:10 AM, написа:
zoofast- Цена 114,90 лв
zoomagazin- Цена 144,70 лв
Как става това?
до колкото знам за Акана и Орижен, продават ги с много малка надценка. Наистина е доста по-изгодно, но се чака приблизително 2 седмици+, а понякога и повече защото имат прекалено малка наличност => е трудно да си направиш сметката кога да поръчаш и кога ще пристигне (пращат ги от Полша :) ) и може да останеш без храна за кучо.