DELPHINUS ASTRUM FELIX, PL
Бернско пастирско куче
Публикувано: 07 March 2011 - 02:57 PM
Публикувано: 09 March 2011 - 05:09 PM
Публикувано: 09 March 2011 - 08:49 PM

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 11 March 2011 - 06:49 PM
Хубавото време идва!
Фред е станал много хубав и бааая масивничък - браво на момчето,така трябва!
Loras,не планирате ли идване до родната ни България!?
Публикувано: 12 March 2011 - 03:25 PM
Ето на вашето внимание едно чудо на природата - бернер с две опашки!
Но внимание - виж сенките - да, това са два бернера; Арни и Адонис, разбира се, един зад друг в индийска нишка!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 12 March 2011 - 06:33 PM
Арни е страхотен, обожавам тази глава! Изглежда и при него се случват промени, по-масивен ми се вижда.
Ето резултатите от Crufts 2011: http://crufts.fossed...011_BMD_BOB.jpg
Както и видео от BOB: http://www.dfscrufts...se_Mountain_Dog
Честит Тодоровден! Адора днес я борим именячка
По този повод бяхме цял ден сред конете и двете с Рома дивяха на воля. Адора похапна доволно и моркови от почерпката на кончетата.
На снимките долу е резултатът от прекрасния ден- две размазани от умора хали :)

Публикувано: 12 March 2011 - 08:38 PM
Много ѝ е умилителна спящата снимка, явно наистина се е натичала на воля с конете;
deneva, Танана определено изглежда грамадна на тази снимка; на живо последния път не беше така фрапантно едра!
Ето резултати от Швейцарска изложба, проведена през октомври миналата година. Вижте типа кучета, които печелят в Швейцария.
http://kbs.5t5.ch/wp...0Lausannesa.pdf
http://kbs.5t5.ch/wp...0Lausanneso.pdf
Швейцарската специалка за тази година - ще бъде в Бургдорф на 11 септември 2011 г (само на около някакви си 1800-1900 км от София!...)
http://www.bshkbs.ch...Flyer_CAC11.pdf

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 12 March 2011 - 10:35 PM
И ние прекарахме деня сред коне - бяхме на "кушия" в едно село ;-)
Не съм впечатлена от кучетата,които са показани в линка на Fanciful,особено по-младите.Типа,ако има такъв,не ми харесва(лично мнение),съчетан с американския тип грууминг,който отнема голяма част от козината,изглеждат неестествено слаби и с по-дълги крака.
Танана е копие на родителите си(абсолютен клонинг),с което се гордеем заедно с развъдчика й,може би я сравнявате не с когото трябва :-)
В търсене на втора Танана,много доволна от резултатите и на останалите кученца от кучилото(всички са масивни,с типичен характер),развъдчика повтори връзката между родителите й, роди се само едно женско кученце и 8 момчета!Всичките са прекрасни! www.krainazeusa.pl
На 31.03 и 01.04. ще бъде първото й участие на киноложка изложба - дано да бъде добре оценена и на българска земя!
Публикувано: 13 March 2011 - 08:46 AM
Моето писание за Танана беше съз знак + и не знам какво си имала предвид с "може би я сравнявате не с когото трябва :-)". На снимките ми изглежда доста масивна, с широки гърди и широка задница, та ще ми е интересно да я видя наживо.
Колкото до линковете- първо, от тези снимки аз не мога да си извадя някакъв извод, но не видях кучета с дълги крака, може би тези от клас бебе и пъпи изглеждат така, но те са във фаза извънземно. За това дали са слаби, аз съм на мнение, че поне до година и половина кучето трябва да бъде по-скоро слабо и чак след това да се трупа маса, да се тренира по-интензивно. Има мнение, че това трябва да започна дори след втората година.
По-възрастните кучета си изглеждат доста добре, пък за американски тип груминг не мога да преценя, но по-скоро не виждам това издухване със сешоар и топиране на глави, както предполага той.
Супер за изложбите. Аз още не съм решила дали да водя Адора, но по-всяка вероятност ще съм в София тези дни.

Публикувано: 13 March 2011 - 10:23 AM
Не споделям мнението,че кучето трябва да е по-слабо до година и половина-две,а след това да започва да трупа маса.Не виждам и как би могло да стане,трупането на маса става естествено и плавно,не може да се очаква,че куче,което е държано слабо ще качи килограми безпроблемно когато ние решим.Това би бил някакъв стрес за костната система(според мен).Виждала съм кученца гледани така и забелязвам,че дори козината им изглежда по-рехава, имат някак тъжно изражение.Аз храня Танана и другите по два пъти на ден,вече предимно с месо и готвена храна,често имам чувството,че е още гладна!не мога да си представя какъв ужас за нея ще е ако и се дава по-малко!Ако кучето има някакъв проблем със ставите и др.,диетата е необходима,но да държиш слабо здраво куче ми се струва лош подход.
Снимките на Швейцарската изложба наистина не са много качествени,но на някои се виждат лошо поставени предни лапи и др.такива,а това все пак са само наградените кучета!?Явно популярността на породата там си е казала думата.
Хубав ден! - времето изглежда супер!
Публикувано: 13 March 2011 - 03:15 PM
Ако се вгледаме внимателно в победителите от големи изложби, обаче, независимо от техния произход - скандинавски, американски,белгийски типичен швейцарски или какъвто и да било, ще се убедим, че титулувани са хармонични кучета, които нямат нищо общо със залитането по свръхмасивни, свръхкосмати, с изразен нюфски стоп на главата представители на породата. В основата си всички кръвни линии са "швейцарски" (а какви други биха могли да бъдат???) и разнообразието (а и несполуките и неудачите, както и гранд-шампионите) са резултат на човешките знания, усилия, труд, опит - там закъдето ние тепърва се опитваме да прекрачим и да се запътим...
За илюстрация - тазгодишния световен шампион EBNET'S MOJO и подгласника му BERNERDALENS UNO AMIGO BUENO

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 13 March 2011 - 04:03 PM
На вън е топлоооо!Слагам няколко снимки на похапващи ребърца бернери и увисналите им езици,които направо ме изумиха с дължината си ;-)
Публикувано: 13 March 2011 - 05:16 PM
Публикувано: 13 March 2011 - 07:55 PM
Pisha na latiniza, zashtoto mi e njama kirilzata, za koeto molja vsichki da me izvinite.
Ne znam na kolko meseza e Charli, no pri Fred kuzane s predna lapa se pojavi na petija mesez. Njama da vlizam v podrobnosti kolko lekari posetihme, pravihme i rengen, ot koito nishto ne izleze. I do sega kuzaneto tu se pojavjava , tu izchezva. Tuk go vodjat kato kuzane na rastega. Trjabva da chakame da izraste s nadegda da se opravi okonchtelno ili, dano ne se nalaga, togava da se predprieme seriozno lechenie. Ot tukashnite lekari i ot sobstvenija mi opit dosega razbrah , che osnovnoto e da se izbjagvat fizicheskite natovarvanija- dalgi razhodki ili buini igri.
Stiskam palzi da se opravite po-barzo i se nadjavam da sam bila polezna.
Публикувано: 13 March 2011 - 08:14 PM
Публикувано: 13 March 2011 - 08:51 PM
Арту също накуцваше от време на време като по-малък,лекарите също го отдадоха на разтежа.Струва ми се,че и Fibsi имаше нещо подобно с Адорка - тя ще каже.При нас отмина,Арту също много скача,а това не е хубаво за подрастващите.
Дано да е само някакво навяхване и да отмине бързо,но ако Чарли е прекалено буен ще трябва да обърнете внимание на това,за да предотвратите други наранявания(големи кучета са, може и някой човек да пострада от голямата им любов!)
Успех и с уроците,може пък и да не му се учи на момчето и да се прави на болен(това в кръга на шегата,разбира се)!

Вход

Горе
Цитиране +