Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#1221 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 March 2011 - 11:39 PM

Арту - 16 месеца :wub:
DELPHINUS ASTRUM FELIX, PL

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1222 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 11:46 PM

:flagbg:

Честит Национален празник на всички!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1223 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 02:57 PM

Gala Domisevac - почти 3 години! :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1224 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 05:09 PM

APPETITANYA BOSSA z KRAINY ZEUSA - 8 месеца! :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1225 Потребителят е офлайн   loras Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 08:05 PM

Ето ни и нас на почивка в Алпите и малко по-късно край Лоара. Фред е вече на 8 месеца и половина. Ходим на училище и се справяме много добре. :mg_062:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1226 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 08:49 PM

loras, Фред много е пораснал и бързо се е променил. Добре правите, че посещавате училище, няма по-хубаво нещо за бернера от работата със стопанина. Радвайте ни с още хубави снимки!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1227 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 06:49 PM

Танана и Гала :wub:
Хубавото време идва! :dog:

Фред е станал много хубав и бааая масивничък - браво на момчето,така трябва! :ae_085:
Loras,не планирате ли идване до родната ни България!?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1228 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 03:25 PM

loras, Фред много е пораснал наистина, и за да не ви досаждаме с подобни баналности пишете по-честичко и пускайте снимки от красивата Франция!

Ето на вашето внимание едно чудо на природата - бернер с две опашки!
Но внимание - виж сенките - да, това са два бернера; Арни и Адонис, разбира се, един зад друг в индийска нишка!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1229 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 03:32 PM

Арни, почти 18 месеца, може би най-милото куче, което познавам. :wub:
Наистина уникален характер!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1230 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2011 - 06:33 PM

Танана доста широчка изглежда на снимката. Кога ще ходите на изложба, бих искала да я видя наживо?

Арни е страхотен, обожавам тази глава! Изглежда и при него се случват промени, по-масивен ми се вижда.

Ето резултатите от Crufts 2011: http://crufts.fossed...011_BMD_BOB.jpg
Както и видео от BOB: http://www.dfscrufts...se_Mountain_Dog

Честит Тодоровден! Адора днес я борим именячка :ab_041:
По този повод бяхме цял ден сред конете и двете с Рома дивяха на воля. Адора похапна доволно и моркови от почерпката на кончетата.
На снимките долу е резултатът от прекрасния ден- две размазани от умора хали :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

#1231 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 08:38 PM

Ами честито на именницата тогава! Адорка-Тодорка! Не е зле!
Много ѝ е умилителна спящата снимка, явно наистина се е натичала на воля с конете;

deneva, Танана определено изглежда грамадна на тази снимка; на живо последния път не беше така фрапантно едра!

Ето резултати от Швейцарска изложба, проведена през октомври миналата година. Вижте типа кучета, които печелят в Швейцария.
http://kbs.5t5.ch/wp...0Lausannesa.pdf
http://kbs.5t5.ch/wp...0Lausanneso.pdf

Швейцарската специалка за тази година - ще бъде в Бургдорф на 11 септември 2011 г (само на около някакви си 1800-1900 км от София!...)
http://www.bshkbs.ch...Flyer_CAC11.pdf
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1232 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 10:35 PM

Честит имен ден на Тодорката
И ние прекарахме деня сред коне - бяхме на "кушия" в едно село ;-)
Не съм впечатлена от кучетата,които са показани в линка на Fanciful,особено по-младите.Типа,ако има такъв,не ми харесва(лично мнение),съчетан с американския тип грууминг,който отнема голяма част от козината,изглеждат неестествено слаби и с по-дълги крака.
Танана е копие на родителите си(абсолютен клонинг),с което се гордеем заедно с развъдчика й,може би я сравнявате не с когото трябва :-)
В търсене на втора Танана,много доволна от резултатите и на останалите кученца от кучилото(всички са масивни,с типичен характер),развъдчика повтори връзката между родителите й, роди се само едно женско кученце и 8 момчета!Всичките са прекрасни! www.krainazeusa.pl :re_037:
На 31.03 и 01.04. ще бъде първото й участие на киноложка изложба - дано да бъде добре оценена и на българска земя!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1233 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2011 - 08:46 AM

С кучетата ли бяхте на кушия? Как реагираха на конете? :) Адора все се прилепва към тях, особено като им се дават вкусотии, лакомията тя!

Моето писание за Танана беше съз знак + и не знам какво си имала предвид с "може би я сравнявате не с когото трябва :-)". На снимките ми изглежда доста масивна, с широки гърди и широка задница, та ще ми е интересно да я видя наживо.
Колкото до линковете- първо, от тези снимки аз не мога да си извадя някакъв извод, но не видях кучета с дълги крака, може би тези от клас бебе и пъпи изглеждат така, но те са във фаза извънземно. За това дали са слаби, аз съм на мнение, че поне до година и половина кучето трябва да бъде по-скоро слабо и чак след това да се трупа маса, да се тренира по-интензивно. Има мнение, че това трябва да започна дори след втората година.
По-възрастните кучета си изглеждат доста добре, пък за американски тип груминг не мога да преценя, но по-скоро не виждам това издухване със сешоар и топиране на глави, както предполага той.

Супер за изложбите. Аз още не съм решила дали да водя Адора, но по-всяка вероятност ще съм в София тези дни.
User's Signature

www.liebern.com

#1234 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 10:23 AM

С кучетата ходихме на кушията,но нямаше контакт между тях и конете,защото това си беше състезание и нямаше как да го осъществим.Честно казано аз не останах с добро впечатление-даже много се разочаровах-всички коне бяха доста мръсни и плашливи,ездачите бяха леко груби и въпреки,че нямам голям опит,ми се струва,че не яздиха кой знае колко добре.През цялото време ме мъчеше мисълта,че конете не са гледани както трябва и това доста ме ядосваше :-( Затвърдих мнението си,че животните на село са в повечето случай не добре гледани.
Не споделям мнението,че кучето трябва да е по-слабо до година и половина-две,а след това да започва да трупа маса.Не виждам и как би могло да стане,трупането на маса става естествено и плавно,не може да се очаква,че куче,което е държано слабо ще качи килограми безпроблемно когато ние решим.Това би бил някакъв стрес за костната система(според мен).Виждала съм кученца гледани така и забелязвам,че дори козината им изглежда по-рехава, имат някак тъжно изражение.Аз храня Танана и другите по два пъти на ден,вече предимно с месо и готвена храна,често имам чувството,че е още гладна!не мога да си представя какъв ужас за нея ще е ако и се дава по-малко!Ако кучето има някакъв проблем със ставите и др.,диетата е необходима,но да държиш слабо здраво куче ми се струва лош подход.
Снимките на Швейцарската изложба наистина не са много качествени,но на някои се виждат лошо поставени предни лапи и др.такива,а това все пак са само наградените кучета!?Явно популярността на породата там си е казала думата.
Хубав ден! - времето изглежда супер!

#1235 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 03:15 PM

Разбира се всеки има собствен вкус към определен тип, а породата е доста полиморфна и позволява това. Но тя все пак е швейцарска, стандарта не е променен и в него пише, че бернерът трябва да е agile, тоест пъргав! Това отразява работната същност на породата - пастирско куче, което трябва да е мощно, но и пъргаво за да може да ходи с кравите по над 20 км в денонощие! Това, че породата като работна вече практически не съществува не е съвсем вярно. Тя е запазена точно в Швейцария, Австрия, Германия, донякъде Италия където бернерите все още са работни кучета във фермите. Майката на Мони тази година навършва 10 години, а до миналата-по-миналата година все още излизаше "на работа" с кравите. Работното предназначение предопределя по-сухия, по-скоро по-малко напомпан изглед на кучетата, но това не значи, че те нямат добре развита костна система /не говорим за случаи с лош фронт, а и за лоши фото- снимки/ Е, не са и старателно грумирани както сме виждали да го правят рускините. Това също е заложено в стандарта - бернерът се показва в естествения му вид. Но изместването към шоу-плоскостта е налице и при тази порода фермерски кучета.
Ако се вгледаме внимателно в победителите от големи изложби, обаче, независимо от техния произход - скандинавски, американски,белгийски типичен швейцарски или какъвто и да било, ще се убедим, че титулувани са хармонични кучета, които нямат нищо общо със залитането по свръхмасивни, свръхкосмати, с изразен нюфски стоп на главата представители на породата. В основата си всички кръвни линии са "швейцарски" (а какви други биха могли да бъдат???) и разнообразието (а и несполуките и неудачите, както и гранд-шампионите) са резултат на човешките знания, усилия, труд, опит - там закъдето ние тепърва се опитваме да прекрачим и да се запътим...
За илюстрация - тазгодишния световен шампион EBNET'S MOJO и подгласника му BERNERDALENS UNO AMIGO BUENO

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1236 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 04:03 PM

Пъргав,не знам,но със сигурност трябва да е хармоничен в движенията си - все пак са педесетина килограмови кучета.Не само овчарски,а и кучета използвани за теглене,което обяснява широкият гръден кош и здраво тяло.Бернерът е масивен и издръжлив(по мой вкус)
На вън е топлоооо!Слагам няколко снимки на похапващи ребърца бернери и увисналите им езици,които направо ме изумиха с дължината си ;-)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1237 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2011 - 05:16 PM

Ех, и аз исках да пусна някоя хубава снимчица на Чарли в хубавото време, обаче за жалост днес не ни е ден! Сутринта в парка едно лошо куче го е захапало, мъжът ми каза, че за първи път вижда Чарли да се бие! Спуснал се е и в борбата чуждото куче го е ухапало по бедрото, за щастие през панталона, но се вижда кръв. Следобяд пък изведнъж Чарли рязко закуца с предната лапа - веднага отидохме на ветеринар, много се изплашихме. Направиха рентгенова снимка, опипаха крака, огледаха, нищо засега. Предписаха противовъзпалителни хапчета и след пет дни ако не се оправи - пак да го заведем. Иначе казаха, че след един месец така или иначе много обстойно ще бъде сниман за тазобедрена и лакътна дисплазия и не дай си боже ако има нещо, ще се прояви, защото сега лапичката само да лакътната става снимаха. Много ми е криво и притеснено - в това хубаво време вместо да се забавляваме, се лекуваме. Криво ми е и защото вчера Чарли получи първия си урок с треньор и доста се обнадеждих, много бързо напредна моето момче. Имахме обаче "домашно", което заради болната лапичка не можем да изпълним. Дано да не е нещо сериозно, стискайте палци!

#1238 Потребителят е офлайн   loras Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 07:55 PM

Zdravei arina,

Pisha na latiniza, zashtoto mi e njama kirilzata, za koeto molja vsichki da me izvinite.
Ne znam na kolko meseza e Charli, no pri Fred kuzane s predna lapa se pojavi na petija mesez. Njama da vlizam v podrobnosti kolko lekari posetihme, pravihme i rengen, ot koito nishto ne izleze. I do sega kuzaneto tu se pojavjava , tu izchezva. Tuk go vodjat kato kuzane na rastega. Trjabva da chakame da izraste s nadegda da se opravi okonchtelno ili, dano ne se nalaga, togava da se predprieme seriozno lechenie. Ot tukashnite lekari i ot sobstvenija mi opit dosega razbrah , che osnovnoto e da se izbjagvat fizicheskite natovarvanija- dalgi razhodki ili buini igri.
Stiskam palzi da se opravite po-barzo i se nadjavam da sam bila polezna.

#1239 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2011 - 08:14 PM

Много благодаря, loras! Чарли е на година и пет месеца и за пръв път ми създава какъвто и да е било ветеринарен проблем. Ще изпълним съветите на лекаря разбира се, а и след малко повече от месец ще имаме и подробно изследване на рентген за да изключим разни дисплазии и т.н. То хубаво да избягваме физическите натоварвания, обаче той е беснотия безподобна - скача от невероятни места, тича до премала, тези два дни може би малко го пренатоварихме от излети и тренировки, дано да е нещо невинно, струва ми се, че сега е по-добре /чукам на дърво/ Изписаха му Мелоксикам за пет дни. А Фред е много, много сладурест, а и бялото чорапче му придава някакъв особен, специален вид. Това е от мен - дано да мога да пускам само весели новини, да не говорим за болести.

#1240 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 08:51 PM

Стискам палци Чарли да се оправи!
Арту също накуцваше от време на време като по-малък,лекарите също го отдадоха на разтежа.Струва ми се,че и Fibsi имаше нещо подобно с Адорка - тя ще каже.При нас отмина,Арту също много скача,а това не е хубаво за подрастващите.
Дано да е само някакво навяхване и да отмине бързо,но ако Чарли е прекалено буен ще трябва да обърнете внимание на това,за да предотвратите други наранявания(големи кучета са, може и някой човек да пострада от голямата им любов!)
Успех и с уроците,може пък и да не му се учи на момчето и да се прави на болен(това в кръга на шегата,разбира се)!

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни