Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#1341 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 May 2011 - 09:45 AM

Танана си избира кола... :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1342 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2011 - 07:22 PM

По повод вариациите в оцветяването - Фортуната Изи Ливинг, произход Белгия
Млад шампион на Литва

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1343 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2011 - 09:19 PM

Вариации може много да има,за това е стандарта - създаден от експерти само по породата.Вече изказах мнението си в раздела на кучилото.

#1344 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2011 - 02:55 PM

След „компетентните” тълкувания на стандарта, направени от deneva, както и включването на анонимната персона с двойна регистрация, бях принудена най-накрая да разкажа на всички тук сагата около кучето Гала Домишевац и действията на нейната стопанка. Нямах никакво намерение да го правя, но арогантното поведение на deneva ме подтикна към това действие.
Първо, по стандарта – да, две от кученцата са с „недостатъци”, което ги измества от идеала, но не ги прави автоматично „негодни за развъдна дейност”. За там има „елиминиращи недостатъци”, на първо място от които всички породни стандарти поставят проблемите в характера. Там, обаче, успешно се класира кучето на deneva Гала Домишевац.
Малко предистория – deneva се появява сред нас преди две години и половина с малкия Да Винчи – неродословен бернер от Италия и заявява сериозни намерения да се занимава с породата. Скоро разбира, че Да Винчи няма да отговори на нейните високи изисквания и го продава/подарява.
След внимателен избор се стига до покупката на родословната Гала от Сърбия, с посредничеството на небезизвестна фирма за търговия за живи животни. Кучето Гала, между впрочем, идва в България на доста по-голяма от обичайната възраст, с проблем в дясното око, впоследствие хирургически коригиран, и с изключително нестабилен характер. Страхът и неуравновесеността на кучето са толкова изразени, че то много трудно приема съпруга на deneva и никакви чужди хора. deneva ни обясни, че е така плашлива защото е живяла в клетка и са я били, а окото е било наранено на оградата. Развъдникът от който е купено кучето произвежда и доста други породи...Няма да правя квалификации за място, където кучетата са в клетки, бият ги и се допуска да бъде травмирано око на някое от тях. Но между впрочем, чудесен избор на развъдник!
Междувременно Гала порасна, достигна полова зрелост и deneva изрази желание да я заплоди. Тогава нямаше клуб за породата, но имаше (и сега си ги има) киноложки дружества, където членуват собственици на непредставени в клубове породи. deneva не членуваше в никое от киноложките дружества. Представи кучето си на две експертни оценки, а не на изложби (по това време Гала нямаше РК номер и трябваше да се регистрира и плаща като за чуждестранно куче!). Тези оценки единствено тя счита за валидни за развъждане.Оценките са „много добър” и „отличен”. Последва заплождане на Гала на 14 месечна възраст с неродословно куче. Необходимостта от това прибързано действие беше обяснена с нужда от финансови средства, за да „изплати Гала”. Въпреки опитите deneva да бъде убедена да не върши това, през октомври 2009 се родиха 8 кученца, на чиито бъдещи стопани са били обещавани родословия, факт, който аз лично разбрах доста по-късно.
Контактите ни с deneva продължиха, като тя обещаваше ту да кастрира Гала, ту да не я запложда повече и т.н. почтени намерения. През януари 2010 бе създаден БНК ШПК , deneva бе един от учредителите и бе избрана в Управителния съвет. Мога спокойно да заявя, че през тази изминала година УС е бил доста ангажиран с проблеми около кучето Гала Домишевац и изискванията на deneva. Тя така и не си направи труда да заведе кучето на изложби, за да получи то необходимия брой оценки за влизане в развъдна годност. За сметка на това пред УС непрекъснато се предявяваха претенции, че не е извършено това или онова и че се „пречи на плановете на deneva като развъдчик” Какъв развъдчик, без куче,покрило изискванията, но това са подробности. Както и без регистрирано засега име в FCI , но и това са още по-дребни подробности.Въпреки, че бе член на този УС до последното Общо събрание, deneva имаше предимно претенции към него. Нека също така да напомня, че deneva е влязла в клуба по свое желание, както и е гласувала за приемането на всички клубни документи и правилници, които впоследствие нарушава.
При проведения клубен тест за характер всички присъстващи бяха свидетели на представянето на горното куче на тестовите елементи. Всякакъв опит на deneva да отрече фактите ще бъде отново лъжа и заблуждение. Наличен е видеозапис на теста. Поради няколко различни причини тестът беше отменен и на всички кучета, покрили останалите изисквания се даде възможност за „създаване на едно живо поколение”. Гала няма необходимия брой оценки от изложби и е с оценка „отложен” на клубния екстериорен оглед поради проблеми с темперамента и невъзможност да се извършат необходимите измервания. Преди него бе проведена Първата специализирана клубна изложба, на която международният съдия ол-раунд Доротея Ханлон-Карол от Ирландия оцени Гала с „добър”. Впоследствие deneva се опита да обвини ОРД, че „нарочно е изпуснала уреда, за да не мине Гала”, както и УС, че не ѝ е организирал такъв извънреден оглед 3 дни преди последваща изложба с ранг CACIB , на вече разгоненото куче Гала.
На УС на клуба deneva заявява, че трябва да заплоди Гала защото пак ѝ трябват пари за закупуване на следващо куче, тоест открито изрази комерсиални намерения. Отново последваха опити за убеждение да не се извършва подобно нерегламентирано заплождане, защото на малките няма да бъдат издадени родословия от клуба. В последвали и-мейли, разменени между членовете на УС deneva заявява, че няма да запложда Гала.
Очевидно, обаче, алчността е надделяла, и в края на м. януари 2011 чрез външен непознат човек, търсещ информация, аз разбрах, че Гала е заплодена и е бременна. deneva не отрече, но и не даде никаква информация. На ОРД на клуба бе подхвърлен „договор за покупко-продажба” на кучето на сръбски гражданин. Малките щели да имат сръбски родословия, бащата също бил от Сърбия. При поискване на родословието и паспорта, удостоверяващи смяната на собствеността, беше отказано под предлог, че те са при новия собственик. Кучето Гала никога не е напускало дома на deneva, покупко-продажбата на кучето е недоказана, а и да е така, е налице нарушение на правилата на МФК, БРФК и БНК ШПК за продажба на чужди кучета. За всички тези действия на клубен член на БНК ШПК писмено е уведомен УС на БРФК. УС на БНК ШПК ще публикува на сайта си дисциплинарните наказателни мерки взети във връзка с извършени нарушения от клубен член.
Ето така се „работи сериозно за породата” и „се подобрява генофонда ѝ”, каквото и друго да четете в постовете на deneva. Създадени са 20 (двадесет) броя кученца от две нерегламентирани кучила. Да са живи и здрави самите кученца, но нека здравият разум на четящите тук да надделее.
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1345 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 08:46 AM

Fanciful,тъй като явно смяташ за много компрометираща тази скалъпена история,за да я публикуваш на две места,може би все пак е редно аз да я поправя.Сигурна съм,че това което ще напишя ще вбеси още повече теб и твоите поддръжници от УС.
Историята наистина започна с Да Винчи,кученце което аз наистина подарих осъзнавайки,че искам да имам развъдник,да посещавам изложби и да се занимавам с тази порода.Подарих го на много близък човек и той днес е един много мил и красив неродословен бернер.От тук тръгна омразата към мен от Fibsi,която дълги години е живяла с неродословни кучета и не можеше да разбере постъпката ми.Гала наистина дойде при мен по-голяма,взех я на много висока цена и се наложи да взема заем от приятели(това не е престъпление,не всеки има големи доходи!?)Кучето роди на 18 месеца,не както е написала Fanciful в истерията си и желанието да ме почерни.Роди след като имаше две експертни оценки и беше снимана за дисплазия.Това,че не съм обещавала родословия може да бъде потвърдено от членовете на клуба и тези на УС,които имат кученца от кучилото.По същото време Fanciful също имаше кучило,но тогава цената им не беше 1200евро,а на половина и явно нямаше проблем с продажбата както сега.Само да вметна,че цените на експертните оценки са равни на тези за участие и причината не е,че не са ми се давали пари(защото аз съм ги дала),а просто не бяхме записани на време.
Гала наистина се страхуваше много,когато дойде у дома.Специално извиках компетентен тренер от небезизвестен спортен клуб в София,за да разбера доколко е възможно състоянието й да се подобри.С цената на много внимание и обич,Гала вече е едно контактно и добро куче,всеки който я е виждал може да го потвърди.Страхът от моя мъж тогава,е истина, истина е обаче,че и твоето куче Fanciful се страхува от него,както и от непознати - това са мои наблюдения през дните,които тя прекара у дома.Не забравяй,че и тя побягна на изстрела на теста(това също е дисквалифициращо),а и ти си знаеш,че се страхува от изстрели,нали?
Разговорите за кастрация на Гала са факт.Само,че пропускаш момента,в който аз исках да видя как ще се развият нейните кученца за да мога да преценя.Сега те не участват по изложби,но имат красиви породни глави,добри ъгли,много,много хубава космена покривка и хубави характери.Мисля,че някой от тях биха били конкурентно способни по ринговете.
След това кучило аз внесох Арту - мисля,че всеки който има пространснство и желание да развъжда прави така(поне развъдчиците,които аз познавам извън България).
Относно изпитите за развъдна дейност на клуба съм писала вече много как са проведени,а въпросноти видео,което ОРД обеща на всеки,за сега се гледа само от УС.
Искането ми кучето да се яви повторно на екстериорен оглед е заявено още ноември 2010,а не три дни преди изложбите.Факт е,че не можах да я снимам повторно и да я явя на една изложба,на която съдийте не бяха най-подходящи според УС.Не направих това на време защото трябваше да правя повторна операция на детето си,което пострада от лекар(много нашумял по телевизията,защото уби едно дете),за който Fanciful тогава прикри информацията,която явно е имала като лекар в същата болница.
Януари,имах сертификат за Диспазия имаше и изложба,кучето обаче се разгони по-рано и аз се надявах,че в клуба все пак нещо са направили.Уви,те са чакали документите.Аз реших(въпреки,че ми беше доста неприятно)да не заплождам.Но все пак ходих на изложбите и получих предложение за помощ,защото приятелите ми намериха за прекалено умишлено това,което ми се случва.
И така нека сега аз да дам няколко изяснения за това,което се случва с кучето на председателката на клуба.
Моята информация,за разлика от тази на Fanciful,идва лично от нея,не от анонимни източници.
Кучето Мони има много нередовни разгонвания(на 4 месеца) и първото й заплождане става против нея-по думите на Fanciful направо си била изнасилена.Последва раждане с цезерово сечение,на което лекарите съветват кучето да се стерилизира.Това не се прави обаче,защото явно има желание за развъдна дейност.Кучето кървя доста дълго след раждането.Следващите месеци разбрах,че на Мони са открити кистозни образувания,беше лекувана и т.н.т.Проблеми явно имаше.
След като са се успокоили,че аз няма да заплождам Гала,Fanciful решава тя да направи скъпо кучило.Мони обаче не се разгонва и бива стимулирана хормонално.Нямам информация дали този път е разрешила да бъде заплодена или отново са й помагали.Ражда с цезерово отново и вече бива стерилизирана,явно нещата са станали сериозни.Какво е било заболяването знае само УС на клуба.Тази информация се крие до последно и все още не е обявена нито на личния сайт на развъдчика,нито на клубния - кучето все още е "годно"!
В кучилото има кученца с недостатъци (това компетентно мнение ще ти даде всеки нормален развъдчик на породата,всеки съдия) и Fanciful твърди,че ги продава като "пет клас" - аз обаче имам информация,че това не е така...
Аз не бих постъпила така с кучето си колкото и голям да ми е зора и алчността.
Клубът не е полицейско управление - според правилника трябва да уведомя за промяната на собствеността ОРД,както и направих.
Искам да е ясно,че ми беше наложено наказание - бях изключена от Управителня Съвет.Сега УС иска повторно да ме накаже за едно и също нещо!
Ето така работи един сериозен председател на киноложки клуб и развъдчик.

#1346 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2011 - 09:03 AM

deneva, хубаво е, че вече признаваш, че си изключена от УС, а не си подала оставка, както твърдеше във форума на породата на 2 април тази година - който се интересува, може да го види.
"Тъй като нашия клуб няма собствен форум,а по-голямата част от членовете ни пишат и четат тук,мисля че не би трябвало да е проблем обсъждането на клубни въпроси.Още повече,че става въпрос за неща,за които членовете няма как да знаят,тъй като те са обсъждани единствено в кореспонденцията на УС,на който аз бях член.Всичко,което се обсъжда е във връзка с кучетата ни.В сайта на клуба липсва протокол от събранието,на което аз подадох оставка - изненадана съм,че това е формулирано и явно гласувано, като изключване и тази информация излиза едва сега(близо месец след провеждането).
Бих казала,че щеше да е коректно коментарите да спрат след излизането ми от УС на клуба.Целта на подобни официални становища е видна за всеки."
Сега те съветвам да се справиш и с Устава ни и да погледнеш, дали изключването от УС фигурира там като наказание.....
А, и честит 24 май на всички членове на форума!

#1347 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 09:19 AM

Да,Arina съгласила съм се с този факт...разбрах,че Управителния Съвет е сметнал за по зрелищно изключването и за това не е приел оставката ми,която изпратих на виртуалното обсъждане.
Благодаря,че ме информира какъв ще е предлога за следващото ми наказание!

#1348 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 10:23 AM

deneva, изливай колкото искаш помия по мен и по кучето, но избягвай да даваш медицински становища защото нямаш никаква компетентност за това.
Още по-грозно е когато намесваш здравословното състояние на детето си, както и да лъжеш, че аз съм те насочила към въпросния лекар. Аз препоръчах друг негов колега,но вие си избрахте този, забрави ли? И има ли нещо общо с кучетата последното?
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1349 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 10:33 AM

Fanciful,чети внимателно - написано е,че не съм получила информация,която вече стана ясно и от медийте,че се е разпространявала в болницата.
Медицински становища не давам - въпросът е дали ти ще ги дадеш?Направени ли са изследвания за злокачествени образуваня на кучето ти,биопсия?Как ще се отрази това на породата,имайки в предвид предразположеността й към този тип заболявания?

#1350 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 June 2011 - 03:52 PM

От ФБ:

Цитат

Моля за помощ! Намерено е мъжко Бернезе Зененхунд в района на Драгалевци/ Бояна- вилна зона Киноцентъра .Моля ако някой го познае да позвъни на тел: 0899717147 !
За контакти:andrey
0899717147
София
...Имейл: avelchev@abv.bg

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1351 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 June 2011 - 10:56 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 01 June 2011 - 03:52 PM, написа:

От ФБ:

Цитат

Моля за помощ! Намерено е мъжко Бернезе Зененхунд в района на Драгалевци/ Бояна- вилна зона Киноцентъра .Моля ако някой го познае да позвъни на тел: 0899717147 !
За контакти:andrey
0899717147
София
...Имейл: avelchev@abv.bg

Тези хора дали са си намерили кучето, обявата е стара, но пък е в същия район?
http://forum.dog.bg/...8F%D0%BD%D0%B0/

#1352 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 June 2011 - 11:07 PM

Възможно е просто кучето да е загубено отново.

Дано се намерят!
User's Signature

Качена снимка

#1353 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2011 - 11:46 AM

Ето го момчето: http://kuchetata.com/obiava_28589.php

Изглежда възрастно, дано е добре и скоро намери хората си!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1354 Потребителят е офлайн   tzvetan79 Икона

Публикувано: 21 June 2011 - 09:28 PM

Здравейте!Цялото ми семейство се влюбихме в тези красавци и много искам да зарадвам детето си .Разгледах сайтове за доста немски развъдници,но искам да се допитам до вас.Препоръчайте ми моля ви,откъде е най добре да се закупи кученце и има ли изобщо вариант да е от Бг.Благодаря ви

#1355 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 10:53 PM

Здравейте, това че сте се насочили към развъдници е най-правилното решение.Ако имате нужда от съдействие и насоки - заповядайте!Препоръчвам ви,ако имате възможност разбира се,да потърсите кученце от чужд развъдник.В момента при мен има свободно едно момченце.

#1356 Потребителят е офлайн   tzvetan79 Икона

Публикувано: 21 June 2011 - 11:15 PM

знаете ли случайно какви са цените в развъдниците, а вашето кученце какво е

#1357 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2011 - 07:12 AM

Показване на мнениетоtzvetan79, в 21 June 2011 - 11:15 PM, написа:

знаете ли случайно какви са цените в развъдниците, а вашето кученце какво е

Добре дошли, tzvetan79!
Засега в България има само един легитимен, действащ развъдник- ето линк към сайта му: http://monasterymead...index.html.html
Там в момента има едно свободно мъжко кученце от Европейския шампион за 2010- Odysseus. Линк към кучилото: http://monasterymead...s/B-kucilo.html

Предлагам Ви да разгледате и сайта на клуба ни: http://sennenhund-bg.com/.
За повече информация ще се радвам да пишете тук, както и на мейла на клуба: sennenhundclub.bg@gmail.com

Относно цените в развъдниците- в повечето случаи те са по-високи от тези, на които може да сте попадали в зоомагазини, или в обяви от нерегламентирани връзки в интернет. Цената на кученцата в развъдника зависят от това колко перспективна е връзката, както и от това в какъв клас е самото кученце- шоу клас, брийдинг клас, пет клас.

Имаме връзки с няколко немски развъдника, както и с хора в Германия, които са запознати с кучетата там, настоящи и бъдещи кучила. В началото на годината от Германия помогнахме да се внесе едно много сладко момче, което расте главоломно и е много обещаващо :) Можем да Ви помогнем, както за кученце от там, така и ако решите да търсите в друга държава.

Надявам се да съм помогнала и скоро да ни зарадвате с едно здраво и красиво кученце :)
User's Signature

www.liebern.com

#1358 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2011 - 02:34 PM

http://www.youtube.c...feature=related

Odysseus (Boss) :wub:
User's Signature

www.liebern.com

#1359 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2011 - 05:29 PM

Фибси, благодарим за видеото!

А ето ни и нас. Поредица "семейни" снимки.
"Разговор по мъжки" между Адис, (баща на нашето А-кучило) стопанина му Иван и моя съпруг;
Мони, г-жа Моника Гербер, моя милост и Бони - дъщерята на Мони, която замина за Швейцария
Белмондо - свободното кученце, син на горепоказания Одисеус /Бос/

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1360 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2011 - 06:23 PM

Хубави снимки!
Ние тези дни само празнуваме :-)
Хриси навърши 6 годинки! а днес кученцата от нашето кучило навършват 3 месеца! Честито малки "пъпеши"! Много да радвате вашите стопани и да сте здрави! Пускам снимки на единственото момченце,което все още е при нас и се забавлява в очакване на нови стопани :-) и чакам снимки на другите ни бебоци тук във форума :-)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67