Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#681 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 June 2009 - 09:49 AM

Е ама вие не живеете в голям град като софия предполагам ? Някакси е по-различно.

Много западна нашата тема . Какво става със всички ? Как е Галка оправи ли и се бузката .
Пух продължава ли да се дърпа :ab_041:
Фибси къде се загубихте вие .... Липсвате ни

Ми ние с Кай се супер . Расте като гъбка вече е цели 24 килограма . Справяме се супер на училището
паснахме си добре с кучетата даже си намери една приятелка , с която си играе .
Аз заминавам в неделя рано сутринта за Испания така че ви казвам чао за сега и ще ви пиша пак септември месец
като се прибера от пътуванията ми :)

Весело лято на всички

#682 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2009 - 09:49 AM

Здртавейте на всички !
Как я карате? Наистина всички мълчат ... лятото ви подхвана май а :)
На въпроса на Асичка .... да Пух още се дърпа, но планирам в най-скоро време да му взема каишка тип колие-самозатягаща и къс повод за разходките по по-оживените места :) консултирах се и с доктора ни той също препоръча тези предмети за възпитание тъй като не са толкова строги и ни пожела много търпение и успех :)
Лек път на Асичка и незабравимо изкарване й пожелаваме ние!
А на всички останали до скоро и пишете как са кучувците и вие покрай тях!
Целувки
User's Signature

Качена снимка

#683 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2009 - 01:40 PM

ееее бива бива мълчание, ама чак пък толкова!!! къде сте бе хора и кучета :Р
User's Signature

Качена снимка

#684 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2009 - 07:04 AM

Важна новина! :be_107:

На 4-ти юли нашето момче Йорам навърши 1 година. Събитието беше отпразнувано подобаващо
на хладинка в Бистрица. Рожденикът се чувства щастлив и обичан :ab_041:

Прикачена снимка

#685 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2009 - 07:39 AM

Хееййй най-накрая някой писа и то такава хубава вест!!!
Да ние живо и здраво момчето Йорам, да слуша и да тича щастливо всеки ден още години наред!!!
Поздравяваме го от Русе и да го нацелувате от мен и Аспарух!!!
Много ми е мучно че никой не пише ... :(
Как сте кучувцииии Гала, ДаВинчи, Лили, Мона, Кай, Крум... къде сте...
User's Signature

Качена снимка

#686 Потребителят е офлайн   FourOnSix Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 July 2009 - 08:53 AM

Привет на всички...съжалявам за отсъствието но пътувах доста последния месец предимно извън страната.Гледам че вашиет любимци си прекарват супер яко лятото....Лили е доста добре,бебешката и козина замина...наедряла е доста весела и се г отви за първото си море след една седмица....голям купон ще бъде :-).Честито на рожденника,да е жив и здрав сладура...предполагам,че след морето ще кача кратка фотосесия на Лили.Ася евала за Кай и ученическите му прояви...До скоро на всички

#687 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2009 - 12:27 PM

Честит рожден ден на Йорам!
Избрал си е хубава дата за рожденна!Станал е много красив и му личи,че е много обичан :smile:
Искам да ви попитам Lordoff, няма ли да минете някоя и друга изложба с красавеца-знаете,че е необходимо за родословното развъждане,а не е далеч времето когато може би ще си търсите мома!(според FCI след 18 месеца за мъжките кучета)
Поздрави на всички стопани и кучовци!

#688 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2009 - 07:50 AM

С Йорам благодарим за честитките!

deneva, с изложбите нещо не ни се получава. Бяхме записани за една от зимните, но така и не стигнахме до залата, а летните ще ги пропуснем поради липса на отпуск. Ще бъдем по-старателни през следващия сезон. Най-важното е момчето да е живо и здраво. Когато навърши необходимата възраст, ще му направим изследвания за дисплазия и чак тогава евентуално ще се замисляме за поколение. А и доколкото знам е прието, женската да си избира мъжки, не обратно:-)
В голдънския клуб при регламентирано развъждане се изискват изследвания на родителите за тазобедрена и лакътна дисплазия, както и изследвания на очите. При нас как е, знае ли някой? За дисплазията - ясно.

Поздрави на всички и весело отпускарско лято. Благородно завиждаме на всички, които се къпят в морето:-)

#689 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2009 - 10:30 AM

Здравейте!
Относно изискванията за родословното развъждане знам,че са нужни изследвания за дисплазия(до степен В се допускат),изследвания за бруцелоза и се изключват кучета с генетични заболявания и аномалии-като сини очи,очни ген.заболявания и др.Искат се по мин.две оценки от изложби-за мъжките две отлични, за женските може и с две мн.добри.Доколкото знам всеки клуб определя своите изисквания(ако има други) иначе тези са според FCI.Ако някои знае нещо друго да пише!
Поздрави на всички!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#690 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2009 - 02:09 PM

Честит рожден ден на Йорам!!! Да бъде много, много, МНОГО здрав, обичан и свободен!

Ата и Дарк днес стават на 10 години и 9 месеца! Да са ни честити!!!

Относно въпроса за развъждането- фансифул е най-запозната с конкретните правила, които важат на наша територия, имайки предвид, че клуб на породата все още няма. Да, всички изследвания, посочени по-горе са валидни. За степента на дисплазия има много спорове- някои породи допускат степен Б, други не. Аз лично не бих искала кучето ми да става родител, ако има дисплазия, било то и "едва" степен Б. Мисля, че почти всички стопани на родословни бернери в България пишат в тази тема ( да, точно така- броите се на пръстите на едната... хайде на двете ръце), тоест от вас зависи какво начало на целенасоченото и внимателно развъждане ще се положи. Ако в самото начало стигаме до компромиси с важни неща като дисплазията, то аз си мисля, че е много по-добре изобщо да не се захващаме. Компромисно развъждане на бернери си тече в момента в пълна сила и всеки един може да се сдобие с кучнце, от някои от тези места. Мисля, че нашата идея, ако щете дори мисия (за да подсиля усещането за секта, както се изразява приятелят ми) е да следваме най-добрите примери от чужбина. Няма човек без интернет, няма човек, който да не знае поне един чужд език- разровете се, ако сте решили да се занимавате сериозно с това дело. Развъждането не означава да се сдобиеш с родословно куче и само, защото има документ да си мислиш, че то е идеално за развъждане. Ако всички ние толкова обичме кученцата си и ни пука какво се случва с тази порода в България няма да правим сериозни компромиси. Защо ни е да правим нещо, ако няма да го правим като хората? Вярвам, че, за да пише тук, всеки от вас си мисли подобни неща и общият ни интерес го доказва.
Освен генетично предаваните болести и екстериора, не бива да се забравя и темперамента- бернерите трябва да са спокойни кучета, уверени в себе си при всяка ситуация- знаете, казват, че имат сърце на лъв. Не трябва да проявяват непредизвикана агресия, спрямо хора и животни, дори спрямо други кучета. Да, те носят пазача у себе си, но той трябва да взима връх само на собствена територия, или при неочаквани и опасни ситуации. Това е една мъъъъничка част от характера на бернерите, за която има много а четем и учим.
Исках да спомена и нешо за възрастта, на която е подходящо евентуално заплождане- както за мъжко, така и за женско куче. Не прибързвайте и не насилвайте нещата, ако сте решили да се занимавате и ако вашия приятел е доказал, че е достоен да предаде гените си. Мъжките бернери съзряват физически някъде около втората си година- независимо от написаното според международната киноложка федерация, повечето професионалнисти в тази област не "пускат" мъжките си преди да навършат 2.5 години. За женските, като най-подходящо се посочва третото разгонване, което при нормален цикъл означава навършени 2 години.

Айде, пак изписах света, дано не ви е досадно.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#691 Потребителят е офлайн   Anrii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2009 - 02:46 PM

Честито на рожденика от нас :)
Честито и на Ата и Дарк :)
Бъдете здрави обичани игриви и послушни !

И Барт днес прави 4 месеца :)))))))))

#692 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2009 - 08:56 AM

Здравейте и от нас!
Много се радвам че най-накрая се вклиючихте във форума ни, че нещо много тихо беше станало! Радвам се много за вашите кучовци че са добре и очаквам снимки от пурвото море на сестричката ни Лили :)
Много поздрави на всички от мен и Аспарух!
User's Signature

Качена снимка

#693 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2009 - 06:39 PM

Здравейте всички!
Честит рожден ден на Йорам!
Да растат живи и здрави всички бебоци! Пускайте повече снимки, моля!
Ние изкарахме няколко чудно хубави дни на морето и на "Калиакра Рок Фест" На Мони, естествено, й беше спестено ходенето на концертите, но на плажа беше фурия!
Ще пусна снимки като ми оправят пълния с вируси "компутър"... По тези две причини не съм във форума отдавна, а имам и много работа.
Относно развъждането - Фибси е написала основните неща. Важно е да познавате добре стандарта на породата, тенденциите в екстериора (има мода, колкото и да е странно, дори тук!), изискванията към характера (нито агресивни, нито страхливи); да сте си "сверили часовниците", да сте видяли и доста други кучета и да сте убедени, че има смисъл -за породата, не за вас лично; и сте подготвени за това. Струва много скъпо, в буквалния, а и в преносния смисъл. Има доста писано и в други теми на форума. Ако има конкретни въпроси, каквото знам, с удоволствие ще го споделя с вас. Аз лично съм се допитвала, първо, както смятам, че е и най-коректно, до председателя на клуба в който членуваме и до отговорника по развъдната дейност.
Рентгеновият скрийнинг за дисплазия на тазобедрените и лакътните стави е абсолютно задължителен след 15, по други източници - 18 месечна възраст; оценките от изложби са ясни; и, това което липсва при нас, тест за характер, издържан пред специална комисия. След това отговорникът по развъдната дейност на клуба, в който членувате вписва развъдната годност на кучето в родословието. Във Франция, например, има различен breed class според данните на кучето, като тази оценка се дава за определен срок и следва да се поднови (или отнеме, или повиши) след изтичането му. В сръбските родословия пише: (цитирам по памет) "Кучето не може да бъде развъждано, докато не бъде позитивно оценено"
След това започва ходенето по мъките за търсене на партньор, ровене в интернет и т.н. Послушайте съвета на опитен развъдчик на породата, той разбира повече от нас!!! Да, наистина е прието женската да избира мъжки ( тъй де, собственикът)
В чужбина не се изизква тест за бруцелоза, но в БГ е прието да се прави. Някои собственици на мъжки искат тест за "херпес симплекс".
Има и още доста неща, но ще се получи някакъв безкрайно дълъг и обременяващ с досадна информация повечето от вас пост, затова ще спра дотук.
Айде чао, цункайте ги всичките по муцунките!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#694 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 08:57 AM

Здравейте драги ми смехурковци :)
Как е тайфата? Ние растем, дебелеем, дивеем, абе какво да ви разправям...пълна лудница :)
Аз в петък заминавам за около седмица и се надявам тук да се справят и без мен, а не да се върна и да заваря един още по голям лигльо. Как сте вие, всички ли сте по морето? За нас море ще има евентуално септември по по-хладното и спокойно време :)
Очакваме новини и забавни случки от вас, както и снимки на диваците!
Цунки по муцунките и до скоро !!!
User's Signature

Качена снимка

#695 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 02:35 PM

Здравейте!
С радост искам да кажа,че вече поправихме колата и утре тръгваме за морето!!!!!!!
Поздрави на всички - ще качвам снимки от там!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#696 Потребителят е офлайн   FourOnSix Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 10:34 PM

Здрасти на вички...Гледам ,че повечето не скучаете и шматкате на ляво на дясно...ние преди 2 седмици си дойдохме от морето с Лили...Прекара си доста добре но този климат нещо не и понася както трябва...Наложи се да я мокрим със студена вода на всеки 2-3 часа за да не колабира...Вълните доста я уплашиха но при спокойно време падаше голям игра във водата...Като цяло си изкарахме чудесно двамката с нея...От другата седмица няма да съм в БГ поне за година.Пожелавам на всички успехи и нека кученцата ни бъдат все живички и здравички.

П.С. Честито на рожденниците ни (и на малкия Барт ест. 4 месеца са си 4 месеца :-)...)

Поздрави:Мони

Ето и малко снимки:

#697 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 July 2009 - 11:46 PM

Представители от Румъния, на изложбата 20-26.06.2009 Шкорпиловци !

Ако си видял нещо хубаво и даже си го заснел, а не го споделиш с никой ....то губи смисъл!
Затова реших да Ви кача тези снимки, дано Ви харесат !

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#698 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2009 - 11:22 AM

Lozev 1976, благодарим за снимките! Като не можем да отидем, поне да ги видим благодарение на вас! Сладурковци са ни те откъдето и да са.
Аз обаче имам подозрения дали не си бил привлечен от "хендлерката" с червения анцуг! А?
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#699 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2009 - 07:54 PM

Здравейте от наааааас ! Откога не съм влизала да гелдам какво става с наще малки приятели!!! Много ни липсвате.
Радвам се че така всички пътуват с кучинките насам натам .. да и на нас не ни понася мн топлото време та затова сме непрекъснато във водата.
Кай е направо фурия много му харесва на морето той сега е с родителите ми и голяма игра падала . пред караваната имало само дупки изкопани от разбойника и никой не можел да мине оттам. ял водорасли и пие само от водата в морето , вози се на лодката ни абе голяма игра пада.
аз сега съм в англия а преди това бях в испания и затова не съм писала много много ... хубаво си изкарвам ама вече много ми липсва България.
поздрави и прегръдки на всички пишете когато можете да се радвам от чужбина :)

#700 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2009 - 09:49 AM

Здравейте мили ми смехурковци!!!
Най-накрая се завърнах в БГ след 2 седмично отсъствие, и заварих тук едно огромно чудовище!!! Аспарух е неознаваемо голям !!! За 2 седмици така се е променил че едва го познах! За щастие промяната не е само външна, а като че ли е и поумнял малко :)
Имам и една много добра новина! В Русе пак си имаме малко другарче от нашата порода!!! Още не съм го виждала лично но разбрах че е баш швейцарче и е момченце на около 3-4 месеца ! :)
ебаси току що имаше земетресение ...
хайде до скоро

User's Signature

Качена снимка

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »