Бернско пастирско куче
Публикувано: 22 October 2009 - 07:51 PM
Много голямо е станало момчето!Честит рожден ден(с малко закъснение

Asi4kaa,започнали да се променя като характер,поолегнали малко?Много ми се иска да му чуя лая скоро

Поздрави!
Публикувано: 22 October 2009 - 09:33 PM
Ми даже е станал още по-игрив и ненормален хаха скача , търчи , играе, яде всичко което види като фурия е
направо ... но напоследък имаме малко напредък. преди няколко седмици започна много да се бие с други мъжки кучета , оправяме го малко по малко проблема .. абе голяма скица е не знам какво щях да правя ако не беше
толкова луд хаха
ми Айде да си спретнем скоро някоя среща след като Мони се пооправи след раждането
утре се записваме за изложбата ноември месец можете да дойдете да погледаме малко красиви кучета ..
а deneva защо не я запишеш и твоята красавица ?
Публикувано: 04 November 2009 - 05:43 AM
Честит първи сняг на софиянци - моята Гала вчера много му се радва!
Пускам снимка на уникален бернер - тенденцията наистина е към все по-мощни кучета!Искренно се надявам и в България да имаме подобни красавци,които са плод на много дълго планирана селекция.
Поздрави на всички!
Публикувано: 04 November 2009 - 08:11 AM
Ата и Дарк хапват, поспиват, правят по накоя и друга обиколка на градинката и пак си спят. Възрастните кучета (няма да напиша старите) са като малките бебета, денят минава в хапване и спане... и другите две неща

Аз да си призная не симпатизирам много на тази тенденция, за която говориш. Личното ми мнение е, че нещата излизат извън граници много често- примери, колкото искаш- сенбернар, английски булдог, немско овчарско куче и др.- с промени в екстериора, които водят до редица здравословни проблеми. Бернерите са все пак далеко от този момент и надявам се никога да не се стигне до там. От фансифул знам, че в Швейцария все още се запазват най-чисти линии и външен вид, близък до оригиналния. И наистина, ако разгледате снимки на бернери от началото и края на XX век ще видите, че разликите не са огромни. Обаче в последните 10 години, явно се върви в друга посока. Смятам, че това има своите поддръжници и своите врагове.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 04 November 2009 - 08:35 AM
Много ме зарадва напоследък написаното от Konan03 след завръщането му от Братислава. Поне в тяхната порода, ирландски вълкодав, той е забелязал тенденция към намаляване на стремежа към гигантизъм. Надявам се повечето породи да се върнат към разумната едрина и здравина на кучетата. Ще попитам компетентни хора в чужбина каква е тенденцията при Бернерите, има ли стремеж към промени и т.н. Не трябва да се смесва маскулинизацията на женските кучета, обаче, със здравината на костната система и изгледа на здраво куче като цяло.
А за Швейцарската линия - в Щатите и Русия купуват кучета предимно от Швейцария, какво да говорим...
Айде чао, че отивам да бърша пишо...

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 04 November 2009 - 09:17 AM
Да се похвалим ние се записахме на изолжбата следващата седмица ако искате може да дойдете да гледате :) Кайчо ще бъде с нашия учител тъй като все още се съмнявам в това че ще се справя сама :)
целувки на всички бебушанчовци и благодаря на fanciful и на Криси за помоща при записването ми в Софийското Киноложко дружество
Публикувано: 04 November 2009 - 09:57 AM

Нямам впредвид напомпани кучета,а кучета със силна и здарва костна система.Кучето на снимката е от този развъдник:www.Harletta.Dk ,Denmark.
Публикувано: 07 November 2009 - 03:28 PM
Особено съм впечатлена от класическите черти на Игор!
Асичка, за съжаление, по-разумно е в нашето положение да не ходим там където са събрани много кучета на едно място/заради малките/ но сме с тебе и Кай и ви желаем успех! Да докладваш после!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 07 November 2009 - 10:52 PM

Пускам малко италианчета

Fanciful,пусни и ти на бебенцата(май вече не сте много бебенца,поне не като нас

Публикувано: 10 November 2009 - 03:28 AM
Публикувано: 10 November 2009 - 03:36 AM
Прикачени снимки
Публикувано: 10 November 2009 - 03:38 AM
Публикувано: 10 November 2009 - 03:43 AM
Публикувано: 10 November 2009 - 03:54 AM