Бернско пастирско куче
Публикувано: 13 March 2010 - 08:26 PM

само да дойдем,нямам търпение!За съжаление все още не планираме да пътуваме,но не се знае идват и празници...
Разкажете как расте Джаз,послушен ли е,прави ли номерца

Сърдечни поздрави!
Публикувано: 14 March 2010 - 04:51 PM
Рокси, както бе прекръстена, за да започне нов живот след този на улицата, се появи на снимките от партито за рождения ден на Ата и Дарк. Но там са групови снимки и в нашата черна глутница не се забелязва особено. Иначе изпъква с "ентлебухерски" характер- неподкупен пазач

Добре дошли на Джаз и неговите хора!
Адора, Гигант и Аметист (и аз):

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 16 March 2010 - 01:00 PM

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 16 March 2010 - 10:57 PM

Публикувано: 18 March 2010 - 01:06 PM
Пъскам малко снимки от в4ерашната ни разходка.Само да спомена 4е за него се грижим 6 4овека,нау4ен е само да сяда.Вие какви команди изпалнявате?
Публикувано: 18 March 2010 - 02:26 PM
Моля те, внимавай малко повече като пишеш на тая фонетична, защото звучиш като "Ало-Ало!"

Без да съм специалист по обучение, учете го на команда "ела". Да сяда и баба знае! Чети и форума за обучение, там има много теми за малките.Успех!
https://www.msu.edu/~silvar/hips.htm
Една научна статия, която обяснява доста неща за дисплазията и връзката й с калция и храненето, и то кратко, стегнато и ясно. Ако за някой има нещо неясно, може да я резюмирам по-нататък.

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 18 March 2010 - 05:04 PM
Velito,стягайте се с възпитанието защото скоро ще сте големички и белите ще стават големи - много е кофти неконтролируемо голямо(едро) куче.Командите "тук" и "не" са най-важните на света!всичко останало е въпрос на желание да се занимавате с кучо.Много е хубаво ако ви следи за наградка - използвайте това и постоянно го стимулирайте с награди - Команда "тук" + награда.В никакъв случай не му разрешавайте да взима неща от земята и да ги яде - с тези отрови направо
съм в страх постоянно.
Ние с Арту сме на уроци с тренер и съм много доволна,не знам в Бургас дали има някой,който може да помогне,но знайте,че невинните белички сега, ще станат проблем по-късно.Моите наблюдения върху Джаз,докато беше бебе бяха,че той бе най-спокоен,много наблюдателен и съсредоточен - това трябва да се използва във възпитанието му и да го стимулирате с наградите.
Другите във форума май незнаят за Младежко,та за това да кажа,че това е едно приказно място в Странджа планина,с жестока река и природа - малко ви завиждам,че имате възможност да се радвате на това място

За срещата никой не пише - май ще трябва да звъним по телефоните за да се разберем.
Поздрави!
Публикувано: 18 March 2010 - 08:03 PM
Аз съм нова както във форума,така и сред посветените каква порода са тези уникално красиви същества;)
Със съпругът ми искаме да си вземем тази година кученце.Моят вот е за бернско пастирско ;)) Т знчи такова ще да е

Но имам нужда от вашият опит с тези възхитителни създания

Бихте ли споделили какви са възможностите да се здобием с бернерче? Предпочитаме да си намерим в България, че от чужбина май излиза доста по-скъпо и едва ли ще можем да си го позволим, а пък си е и повече стрес за кучо.
Четохме доста за здравословните им проблеми

Споделете моля нещо и по този въпрос! И каква профилактика трябва да се предприема?
Сърдечно благодаря на всички,отговорили ми, защото информацията за тази порода е доста оскъдна у нас и разчитам на вас!

Публикувано: 18 March 2010 - 09:33 PM
Поздравления за избора да си вземете бернер,а също така,че предварително сте се усведомила за здравословните им проблеми.Всеки от нас тук би Ви посъветвал как да постъпите - елате на срещата ни в неделя (впрочем за колко часа се разбираме) - там ще може да поговорим наволя.
Поздрави
Публикувано: 18 March 2010 - 09:34 PM
Публикувано: 18 March 2010 - 10:06 PM
Sajalqvam 4e pi6a taka ,no sas s nov pc i trqbva da go opravq i nay4a.
Мод: МОЛЯ, пишете на кирилица!
Публикувано: 18 March 2010 - 10:31 PM
Сигурна съм,че ще се справите :),а бувие берноа е френското име на бернско пастирско куче,или berner sennenhund на немски и бла-бла-бла!
Arina,посмях се с вашато зъбче - в неделя да дойдете ей!
Поздрави на всички!
Публикувано: 19 March 2010 - 03:15 PM
Марина, добре дошла! Наистина за Вас ще е добре да се присъедините, ще видите някои от ветераните /Ата е може би най-възрастният бернер в момента в България, ама е супер!/ Ще видите и тези с падащите зъбчета - има голяма подрастваща група в момента.Ще ви бъдат обяснени много неща, които ви интересуват. Дано да е хубаво времето!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 19 March 2010 - 03:54 PM

Преди една седмица изчетох цялата ви тема, но така и не намерих достатъчно за здравословните проблеми

За това страшно се радвам на поканата,непременно ще дойдем (със съпругът ми) да си поговорим на дълго и на широко и да се порадваме на вашите кучовци

Надявам се да не ни се смеете много, ама имаме намерение да си записваме

Моля само за изяснение срещата в неделя от 11 часа каде се провежда?
Публикувано: 19 March 2010 - 04:13 PM

Срещите по традиция ги правим на сцената в Южния парк(над детските въртележки,това е една поляна),ако има други предложения пишете - 11 часа ли остава?Аз още мисля с какво ще се придвижим,ако има някой близо до Люлин дали не може да ни веме?

Публикувано: 19 March 2010 - 08:08 PM
Марина, ето за самоподготовка някои материали
http://www.bmdca.org/health/index.php

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 19 March 2010 - 10:57 PM
Много,много благодаря

Аз не съм достатъчно добре с английския (все още)

На Денева,благодаря за уточнението,ще се видим в неделя

Публикувано: 20 March 2010 - 08:26 AM
Марина, добре дошли! Разбирам, че ще се видим утре, което е чудесно!
Ние ще сме свобдни някъде около 11:15- 20, най-късно 11:30- имате ли нещо против да направим срещата за 11:30? Не искам тъкмо да дойдем и някой да си тръгне

денева, аз съм с малка кола и две кучки, а и ще сме на урок непосредствено преди срещата, няма да мога да помогна