Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#961 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2010 - 10:04 AM

Добро утро вече в лятното време! От днес ще имаме още повече време за разходки af_089.gif

Положението с кърлежите при нас е доста сряскащо. В четвъртък сложихме фронтлайн и вече извадих 2 от Адора и намерих следи от забит кърлеж на Рома. Успокояващо е, че тези, които смъкнахме бяха почти мъртви. За нас ще търся спрей, който може да се пръска и върху дрехите. Предполагам, че има подходящ и за деца.
Относно скачането моето мнение е, че бернерите все пак трябва да са подвижни кучета.Не са бордър колита, но има и бернери, които участват в аджилити. Според мен, кучетата до година и половина трябва да са с умерено тегло, даже по-слабички и да се пазят от скачане, т.е. да не ги караме да скачат умишлено. Както и да не се натоварват интензивно, бягане с колело, например. До достигане на тази възраст са подходящи дълги разходки с нормален ход и игри с други кучета.
Както и плуване, което Адора откри вчера. Голям смях падна- заведохме ги на брега на Дунава и нашата хубавица потопи краченца. След това хвърлих пръчка във водата и тя, разбира се, без да се замисли скочи след нея. Осъзна какво се случва и намери един камък, на който да стъпи. Стоя на спасителния си остров, скимтя, гледа как Рома влиза и излиза, носейки пръчка и най-накрая се престраши. Потъна на два пъти и зацапа нескопосано към брега. Остана много доволна и разхладена. Ето и малко снимки от вчерашните премеждия.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#962 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 06:57 PM

Скъпи приятели,
с огромно удоволствие ви съобщавам новината - от днес, Цветница, един от най-хубавите и светли християнски празници Национален Клуб Швейцарски пастирски кучета е член на БРФК! Освен радостта, че сме приети, че са ни се доверили, за което благодарим на Общото събрание на БРФК и всички, гласували "за" нашето приемане, да знаете, че ни чака работа, много работа, четене, събиране на знания, идеи, членове и...разбира се, и най-вече, кучета! Най-красивите и любвеобвилни на земята, нашите зененхунди. Чакаме ви от Русе, Бургас и от всички други български градове и села, вие, които харесвате тези прекрасни създания и сте готови да споделим радостта си от общуването с тях!

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#963 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 09:05 PM

Да ни е честито приемането! Най-накрая, мечтаното с години се сбъдна! Такива хубави неща се случват, когато се съберат хубави хора. Пожелавам да всички ни приятна и ползотворна работа с любимите кучета!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#964 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 09:11 PM

Да ни е честито приемането в БРФК!Благодарности на всики,взели участие в събранието днес и гласували ни доверие!
Всички ние исахме това да се случи - нека си пожелаем попътен вятър и дано нашите специални кучета да ни помогнат да направим и клуба си специален - да нямаме конфликти и да работим всички заедно и с желание!
Поздравления!

#965 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2010 - 01:40 AM

Честито приятели ! Мечтата ни се сбъдна, остана да я доразвием и затвърдим !!!
Ние с Аспарухчо ще помагаме с каквото можем само ни дайте напътствия !
Целувки на кучовците !!!
User's Signature

Качена снимка

#966 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2010 - 10:59 AM

ЧЕСТИТО

Вчерашния празник "Цветница" всъщност се превърна в двоен празник за всички горди собственици на тези пухкави бернски мечета smile.gif af_089.gif
Щастлива съм и се радвам че вече официално вие и вашите красиви мечета сте част от БРФК!
От тук на татък ви чака много клубна работа-но с много любов,доза търпение и положително настроение ще постигнете големи резултати,както на изложбения ринг така и в популяризирането на породата в България!
Честито още веднъж и на добър час! wub.gif

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#967 Потребителят е офлайн   Bull_MAGIC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:High selection

Икона за мнението  Публикувано: 29 March 2010 - 11:45 AM

Цитат(fanciful @ Mar 28 2010, 04:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Скъпи приятели,
с огромно удоволствие ви съобщавам новината - от днес, Цветница, един от най-хубавите и светли християнски празници Национален Клуб Швейцарски пастирски кучета е член на БРФК! Освен радостта, че сме приети, че са ни се доверили, за което благодарим на Общото събрание на БРФК и всички, гласували "за" нашето приемане, да знаете, че ни чака работа, много работа, четене, събиране на знания, идеи, членове и...разбира се, и най-вече, кучета! Най-красивите и любвеобвилни на земята, нашите зененхунди. Чакаме ви от Русе, Бургас и от всички други български градове и села, вие, които харесвате тези прекрасни създания и сте готови да споделим радостта си от общуването с тях!
.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Национален Клуб Швейцарски пастирски кучета е пълноправен член на БРФК!

Останах с много приятни впечатления от представянето Ви на ОС на БРФК вчера
и затова гласувах "за" с пълното убеждение, че сте готови за сериозна работа!

Успех и да ви върви по вода ( естествено в този дъждовен ден ) .... !

.

User's Signature

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com
Магията на Бултериера - жертвоготовност от любов и храброст.
tel.: 0898 885147
https://www.facebook...van.nazarov.583

#968 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2010 - 11:43 PM

http://www.facebook....o...2929&ref=mf
af_089.gif me_065.gif ob_173.gif
User's Signature

Качена снимка

#969 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 07:53 AM

Bull_MAGIC, Malaika wa mbinguni,
Благодарим за сърдечния прием и подкрепа!

А ето го и Амон, на 6 месеца. Тежи 36 кг. Ходел два пъти седмично на училище. Преминал е вече първи изпит с похвали.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#970 Потребителят е офлайн   snejialeksieva Икона

Публикувано: 01 April 2010 - 09:15 AM

Здравейте!
Искам да поздравя приема на клуб Швейцарско пастирско куче и да пожелая на всички ентусиасти много успехи и благотворно развитие на породата за в бъдеще. Лично искам да благодаря на хората, занимаващи се с породата в България, за тяхното разбиране, подкрепа, оказана и оказвана помощ при моят личен избор на куче. Надяваме се, че от сега нататък пята на бернерчетата в България ще е възходящ и кутренцата ще станат по-популярни и от годън ретривър ae_085.gif
Тъй като съм в процес на издирване на бернерче, от единият от развъдниците в Словакия, а също и от развъдник в Полша, търсят нов дом на кученце. Тъй като съм се насочила и аз към един от тези развъдници /за сега/, нека ако някой има желание да си вземе, да ми пише на лични, за да може при евентуално харесване на кутренце, да си поделим транспортните разходи, тъй като вноса на едно или две или три кученца от чужбина е на една цена.
Ами това е, весели великденски празници!

#971 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 09:43 AM

snejialeksieva - ужасно се радвам, че не си се отказала да си търсиш кученце от такава порода! Просто прекрасни същества са! Пожелавам успех в начинанието и да не забравиш да го покажеш тук и на живо при възможност разбира се!
fanciful - аз също съм много доволна, че нашият клуб вече е факт, въпреки че нямам никакъв принос, но и аз се гордея! А Амон много е пораснал и той - а това, че тежи 36 кг на шест месеца ме успокоява, че моят Чарли наддава нормално. Само дето ние не ходим на училище - все не остава време и се опитвам аз да го "обучавам". Резултатите често са плачевни, щото той като се разиграе и може да ти съдере дрехите и да ти оскубе косата от любов! Но аз не се отказвам. Впрочем дали е вярно, че първото кученце в кучилото е най-едро и пораства най-голямо?

#972 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 10:26 AM

Arina,по въпроса дали винаги първото кученце е най-голямо от моя личен опит мога да ти кажа,че при нас последното кученце се роди най-едро!.След това те горе-долу се изравниха,всичко зависи от начине на хранене,грижата,движенията,Мисля,че и при Fanciful имаше подобна ситуация с Арни,който беше по-дребничък,а сега е в отлична форма и май,май е по - едричкия от двете братчета!?:)
Snejia - ще стискам палци скоро да имаме нови попънения от бебета и ако има нужда от помощ за нещо пишете!
Поздрави

#973 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 11:11 PM

Снеже, стискам палци да намериш съмишленик и да се попълва "The Swiss Army". Дръжте ни в течение!
Arina, как да нямаш заслуга - та ти си УЧРЕДИТЕЛ!!!
Амон е последното живородено кученце (за съжаление след него не можа да се роди едно прекрасно момиченце)
Не беше с най-голямо тегло при раждането, но скоро след това определено се оформи като най-едър. Имам една снимка (трябва да я изровя от архивите) на него и Арни, където разликата е фрапантна , някъде на около 45 дни, още при нас. В момента момчетата вървят еднакви, доколкото мога да преценя Амон по снимките и съобщените килограми. Мисля, че са ок, също както и Чарли и Арту.
За училището на Амон - в провинция Баден-Вюртемберг, Германия, има много бернери, организирани в различни местни клубове. При тях клубната такса на година е от порядъка на 60-80 евро, като в тези пари се включва и посещение на училище два пъти седмично.
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#974 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 01:20 AM

Снеже, стискам палци да намериш съмишленик и да се попълва "The Swiss Army". Дръжте ни в течение!
Arina, как да нямаш заслуга - та ти си УЧРЕДИТЕЛ!!!
Амон е последното живородено кученце (за съжаление след него не можа да се роди едно прекрасно момиченце)
Не беше с най-голямо тегло при раждането, но скоро след това определено се оформи като най-едър. Имам една снимка (трябва да я изровя от архивите) на него и Арни, където разликата е фрапантна , някъде на около 45 дни, още при нас. В момента момчетата вървят еднакви, доколкото мога да преценя Амон по снимките и съобщените килограми. Мисля, че са ок, също както и Чарли и Арту.
За училището на Амон - в провинция Баден-Вюртембе

#975 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 09:16 AM

Честито възкресение Христово!
Много светлина и обич за всички!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#976 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2010 - 10:33 AM

Честит празник и от мен! Аз желая на всички приятели и съмишленици най-вече здраве на тях, техните семейства и разбира се здраве и големи успехи на техните прекрасни домашни любимци. Deneva, Арту ли е това в ролята на "великденско зайче"? При вас яйцата са станали много красиви - поздравления. Аз не бях толкова успешна в боядисването, а и един "домашен" козунак замина на боклука. Здраве да е. Желая прекрасни почивни и след това ползотворни дни на всички!

#977 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 05:28 PM

Цитат(arina @ Apr 4 2010, 08:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Честит празник и от мен! Аз желая на всички приятели и съмишленици най-вече здраве на тях, техните семейства и разбира се здраве и големи успехи на техните прекрасни домашни любимци. Deneva, Арту ли е това в ролята на "великденско зайче"? При вас яйцата са станали много красиви - поздравления. Аз не бях толкова успешна в боядисването, а и един "домашен" козунак замина на боклука. Здраве да е. Желая прекрасни почивни и след това ползотворни дни на всички!

Arina,благодаря за комплимента за яйцата ни - правим ги с децата и каквото стане,без много скъпи бои и др.,рисуваме ги със свещ и се забавляваме предимно!За козунаците - не смея да се пробвам,като гледам и на хора,които са правили и правили не винаги им се получават-така,че предпочитам да си купя.На каксовете съм добра обаче:),на някоя среща мога да почерпя ab_041.gif

#978 Потребителят е офлайн   karina.georgieva Икона

Икона за мнението  Публикувано: 05 April 2010 - 12:49 PM

moite golemi malki sladuri.Golqmoto e na 6 godini a malka e na 6 meseca af_089.gif af_089.gif af_089.gif smile.gif smile.gif smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Берненско Пастирско Куче е порода номер едно!!!!!!

#979 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2010 - 08:32 PM

Добре дошла Кари!
Все пак за напред гледай да не пускаш повече снимки на финните ми крачета и модните ми сини чорапи - моля ab_041.gif
Кари е станала страхотна кученце - по-късно ще пусна снимчици от днешната ни среща за да запознаем и другите с още едно бебе(вече мома)на Гала.

#980 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2010 - 09:37 PM

Ето и снимчици от днес!
Аз бях много щастлива - много се радвам,че Кари има своите прекрасни стопани и съм сигурна,че е много обичана!Поздрави!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (105 Страници) +
  • « Първа