Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#1881 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 July 2012 - 02:45 PM

На 06.07 кученцата на Адора минаха оглед от ОРД на клуба ни. Всички са стандартни, в добро здраве и добри перспективи за тяхното развитие.

За момента имаме две свободни момчета, на които търсим сериозни и любящи стопани.
Повече информация- www.adorablebears.eu

Няколко снимки, които направихме вчера. :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1882 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2012 - 06:41 AM

Разхлада в горещите летни дни. Добрин още се учи да плува и е много смешен в сериозността, с която подхожда към това начинание. А покрай него са само пръски вода :ab_041: Всички се опитват да плуват надалече от него, в страх да не ги потопи.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

#1883 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 03:53 PM

Cellina

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1884 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 03:55 PM

In memoriam
Cellina Daiclaps †
2002-2012
Родена в Италия, потомък на един от най-дълголетните бернери живяли досега изобщо в историята на породата, /Jo - продължителност на живот 15,5 години/ Челина е баба на първото родословно кучило бернери в България - Ароса,Аскона, Адонис, Арни, Амон Амарт
Много титулован бернер, включително и от Юбилейната изложба в Бургдорф, Швейцария, 2007 по случай 100 годишнината от официалното регистриране на породата Berner Sennenhund
Не се е мъчила, не е боледувала....за един ден е пропътувала пътя към "под дъгата".
На първата снимка сме в Блед, Словения, точно преди три години, а на втората посрещаме заедно Новата 2012 година...
Мила Линчи, обичаме те, скъпа!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1885 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2012 - 06:39 PM

Бабка, Челина :(

Въпреки че 10 години е доста добра възраст, винаги е тъжно, когато си отиде любимото куче...
User's Signature

www.liebern.com

#1886 Потребителят е офлайн   loras Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 08:30 PM

Здравейте всички,

Отдавна не съм писала, поради проблеми с кирилицата, но сега ще наваксам.

Фреди стана на две години и за мен е най-сладкото куче на света- добър, послушен и разумен. Наскоро го потвърдиха за породата, т.н. LOF - преглед от експерт, който въз основа на документите за родословие и физически преглед на кучето, му дава или не сертификат за произход. Това ще ни даде възможност да стане желан татко.

Бих искала да получа съвет от по- подготвените от мен относно неговите проблеми и съобразността на разплождането му.

Проблеми:
1. Бял ботуш на лява предна лапа.
2. Остана мъничък - едва се вмества в нормата за височина от 64 см. и тежи 40 кг., а баща му беше огромен - чак страшен.
3. Най- лошото е, че непрекъснато се разболява от най- различни болести. До момента не са сериозни, но сме най- постоянните пациенти на ветеринаря.

Гледам го като писано яйце - с разходките, качествена храна и огромно внимание. Взет е от много реномиран развъдник, на безумно висока, дори за Франция цена. Но това е положението.

И така, считате ли, че е удачно да му търся жена?

Благодаря предварително за съветите.
Лора

#1887 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2012 - 08:47 PM

Здравей, Лора!

Принципно в света на развъждането, стопаните на женското куче търсят най-подходящия мъжкар. Дали ще бъде харесан зависи от това как изглежда, какви успехи има на изложби, изпити за послушание, какво родословие има, какви са резултатите от снимките му за дисплазия, какво търси да подобри и затвърди в своята женска нейният стопанин.
С две думи, не е необходимо да му търсите женска. Ако Фред е атрактивен мъжкар, ще бъде потърсен.

Бял ботуш- това е недостатък в оцветяването, който в някои държави автоматично прави кучето клас "домашен любимец". Другаде се гледа по-либерално, оценява се кучето като цяло и след това се навлиза в такива детайли.
Много правилно си отбелязала, че често се налага да сте при вет- здравето е много важно! Сериозни ли са проблемите на Фред?
Ръст- има прекрасни кучета, които са високи 64см. Да, това е долната граница, но е в стандарта.

Фред ще бъде безкрайно щастлив, дори, ако не стане баща. Освен това, по-лесно се гледа мъжко куче, което не е покривало женска, защото след това знае за какво става въпрос. Това е малко относително, но в много случаи валидно.

И последно- и в най-реномираните развъдници се раждат кученца, които по една, или друга причина остават само домашни любимци. Всъщност, тези кученца са по-голяма част от "произведените" животни и това е съвсем нормално.

Пожелавам ти Фред да е здрав и да бъдете щастливи заедно дълги години!
User's Signature

www.liebern.com

#1888 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 07:00 AM

Здравейте loras,
Аз бих ви посъветвала на първо място да поговорите с развъдчика на Фред. Опитайте се да съберете повече информация за това колко грама се е родил,как се е развивал спрямо цялото кучило,разберете какви са станали неговите братя и сестри - правени ли са им изследвания за Дисплазия,сърце,очи и какви са общите резултати на кучилото.Вие също, би трябвало да направите тези изследвания на Фред, преди да мислите за развъждане.Това,че той е нисък може да е нормално за кучилото (според родословието) или да е специфика на Фред,за която развъдчика може да ви обясни.Трябва да бъдете сигурни в здравето на вашето куче,преди да заплождате.
Относно бялата лапичка,най-компетентно мнение за нея (а и като цяло за екстериора на Фред) можете да получите при участие в киноложка изложба.
Не забравяйте,че за него вие сте най-важните същества и това дали ще бъде баща, едва ли ще има някакво значение.
Успех!

#1889 Потребителят е офлайн   loras Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 12:27 PM

Благодаря ви много за съветите.
Не знам защо, но бях убедена, че е много важно и задължително за развитието на едно мъжко куче да бъде с женска поне един път в живота си. Както разбирам, това не е вярно. Нямам друге амбиции за Фред, освен да е здрав и все така добро другарче.

А за здравословните проблеми, ще опиша една много поучителна за мен история от последния месец.
Всичко, мисля, че започна с нашествието на кърлежите, поради невероятните дъждове тази година. Обичайните накапвания с препарати не помагаха и му взех една особено препоръчана и силно действаща каишка. В резултата на нея, Фред получи тежка кожна инфеция, която трябваше да лекуваме с антибиотици. А в резултат на това лечение, получи тежко стомашно разстройство - дори с кръв в изпражненията. Него отново го лекувахме със силни лекарства. И за капак, най- вероятно поради тези медикаментозни намеси, установиха влошени показатели на черния дроб. Сега се лекуваме от хепатит. Наистина е тежко, но мисля че сама съм си виновна и страдам от "кучешка хипохондрия". Малко трябва да се огранича от ходенето на вет по всеки повод.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1890 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2012 - 12:31 PM

loras-Много съжалявам за перипетиите, през които сте минали и Ви пожелавам от тук нататък да се нуждаете от вет само за годишна ваксина! Фред е много красив, независимо /или пък точно поради това/, че има бяло ботушче....Пожелавам Ви да Ви е жив и здрав и да се обичате взаимно - другото няма значение.

#1891 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 06:52 PM

loras, здравейте и от мен!
За да може куче "inscrit au LOF" да създаде поколение, както и у нас, трябва да мине няколко стъпала на оценяване. Целта е в процеса на селекция - направляваното от човека развъждане, само най-добрите по всички критерии екземпляри да оставят поколение. Така дадена порода се развива. Изискват се оценки от изложби, тест за характер и медицински изследвания. Това е един дълъг и скъп/ в буквалния смисъл/ път. Без изпълнени тези изисквания от страна на родителите, малките няма да са енскри о ЛОФ и с нищо не се допринася за породата.
Самото куче няма сексуалност, то има нагон и дали е бил с женска или не, няма никакво отношение към здравословното му състояние, а само, както Фибси е писала по-горе, може да ви доведе до евентуални нежелани поведенчески реакции.
Аз не ви обезкуражавам,нито давам каквито и да било оценки на Фред, а се опитвам да обясня как се счита по принцип. Аз знам, че Фред е за вас най-милия, най-красивия, както е за всеки от нас неговото куче. А ако наистина сериозно сте се замислили за поколение, задължително споделете най-напред с развъдчика на Фред.
Поздрави и целувки по нослето! :re_037:

Рентгенографии за дисплазия на тазобедрените и лакътните стави може да направите и за ваша информация - това вече има отношение към здравето и режима на отглеждане и натоварване на кучето. Препоръчвам ви да го сторите!

Наистина най-важно е да са живи и здрави; ние си ги обичаме всякак!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1892 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2012 - 10:19 PM

Честит първи рожден ден на принц Добрин!!! :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

#1893 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2012 - 04:51 AM

Честито на Добрин и от нас!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1894 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2012 - 10:24 AM

Честит Рожден ден на Добрин!
Дойде време да покажа и нашите бебета :wub:
Appetitanya Bossa z Krainy Zeusa x Sennenland's Chance to Win
http://aberash.com/

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1895 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2012 - 10:39 AM

fibsi - Честито и от мен на прекрасното момче Добринчо! Пожелавам все така да добричък, послушен и да ви кара да се гордеете с него, носейки ви все повече награди! Гушни го от мен непременно!
deneva - Малките са много красиви, да са ти живи и здрави и дано си намерят най-добрите стопани. Тази година е много ползотворна за нашия клуб и за породата- цели две клубни кучила!

#1896 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2012 - 03:16 PM

Благодаря за честитките и пожеланията!!!

Вчера бебетата на Адора и Добрин станаха на 2 месеца, а Камерън и Кашмир изпратихме в новите им домове- Камерън във Варна, а Кашмир в Севлиево. Стопаните им отдавна мечтаят за бернско пастирско куче и са много щастливи с малките мечета. Още снощи се чухме, пътуването е минало отлично, момчетата си хапват и ползват пелените, разучили са си вече къщите и са спокойни.
Слагам снимки на момчетата с техните хора, една на комплекта подаръци, с който изпращаме бебешорите и една на Коломбина, която също съвсем скоро ще отпътува за новия си дом :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

#1897 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 06:35 AM

Показване на мнениетоFibsi, в 16 July 2012 - 01:16 PM, написа:

... бебетата на Адора и Добрин :wub:

ха-ха! Тези бебета ще ги чакаме по-нататък....

Прекрасни снимки на щастливи хора, аз наистина им завиждам лекичко с тези бебета...Не завиждам само на Коломбинини, и то само за пакостите, които ще им сътвори - личи си, че е доста палавка, къде само се е покатерила и позира върху кофата! :ab_041:
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1898 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 07:59 AM

Ми той батко им Добринчо си ги отгледа тия кутрета, търпя ги да се катерят по него и да му ядат ухото и сега сигурно им е като втори баща :wb_052: Стопаните на малките изглеждат като идеалните стопани, поръчани от каталог. Пожелавам им много, ама много щастливи мигове заедно! Fibsi - Адорка тъгува ли по малките, как се раздели с тях? Аз понеже не съм имала женско куче с малки и все ми е интересно доколко и докога имат майчински инстинкт те? Няма да питам вие как сте се разделили, че мога да си представя....

#1899 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 09:34 AM

Мдаааааа, пролича си колко не съм на себе си тези дни... "бебетата на Адора и Добрин" :wacko:
Бебетата на Адора и Денвър, разбира се! Ама с толкова много А и Д :)))
А и arina е права, Добринчо си ги гледа бебетата, може би дори повече от Адора. Тя е вече е в ролята на строга, но справедлива майка. Не мисля, че изобщо разбра какво се случи в неделя. Бързо се завръща към своето нормално състояние- енергично, весело и гладно куче :)
Аз доста добре овладях ситуацията с даването на малките, защото хората ми вдъхват голямо доверие и имат отношение към животните. Други членове на семейството не се справиха така кораво, но е съвсем нормално.
fanciful, Коломбина доста се кротна, откакто разбра, че има нейни си хора. И не се е покатерила, а послушно си стои върху контейнера, където аз я сложих. Ако преди 2 седмици някой ми беше казал, че тази фурия ще позира така, нямаше да му повярвам!
User's Signature

www.liebern.com

#1900 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 04:59 PM

При предишните бебета съм се водила от мисълта, че тези кученца не са мои, те са си на Хикс, Игрек или Зет. Развъдчикът работи за бъдещите собственици. В по-малка степен за себе си. Ако разсъждаваш по този начин, не се привързваш много към кутретата.
С някои от тях, обаче, това не се получава, особено ако се заседят малко повечко вкъщи. Такъв е случаят с моя Пипо, за който бяха изревани кофи сълзи, но то е било само за добро! Той отиде при прекрасно семейство, сдоби се и с другарче-бернерче, с което израснаха заедно и сега са неразделни. Ето, и сега говоря "моят Пипо", а той нито е мой, нито вече е Пипо...
А майките - ами те са едни абсолютни примадони -щом ги отбият и вече светът става предишния. Ядене, разходка, гушене - тези три неща.В този идеален свят няма място за дребните досадници. Мони не си е търсила бебетата след взимането им. Тя, обаче, запази и изгради едни много специални и особени отношения с Арни и Адонис, с които практически не е късала връзката. В тези отношения съществува някаква особена йерархичност и особено кучешко взаимно уважение, което трудно може да се опише - то се вижда като наблюдаваш животните как общуват. Те не се държат с нея като мъжкари с женска, а тя е една ужасна протекционистка спрямо тях.
Това са само моите скромни наблюдения с нашите кучета, без никакви претенции за закономерност на случилото се при нас.
User's Signature

www.monasterymeadows.com

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема