Ancheto, в 06 August 2014 - 10:14 AM, написа:
Може и да стане ако се организирате. Тъкмо ще популяризирате породата още повече у нас. Прекрасни кучета, но определено не са за всеки. По изложбите има и медии и могат да отразят участието ви

Да, и ние искаме много да направим подобен празник, дано в най-скоро време да успеем да се организираме - засега търсим майстори-дърводелци за каручките и ще обучим /надявам се, няма да е трудно - това им е вродено!/ подходящите кучета за целта!
Това е изключително атрактивно за публиката и, да, права е Анчето - така ще приобщим още повече любители на породата.
Пепи и Хекта - куче без родословие няма как да "получи" родословие и да създаде родословно поколение.Отговорът на Вашите въпроси е директен и еднозначен. Независимо от експертните оценки и тяхното съдържание, те са и си остават експертни оценки и не заменят по никакъв начин документа за произход, наречен "родословие".
БНК ШПК има ясно изразена позиция относно развъждането на кучета без доказан произход и тя е ясно изразена и публикувана на клубния сайт www.sennenhund-bg.com, дори е поставена на заглавната страница.
Използвам тази публикация отново да споделя тревогата си от повторен сигнал за скитащ бернер в района на Южния парк!!!

Писах за случая преди, мисля, около два месеца, ако не ме лъже паметта, но нямаше никакви отзиви. Днес кучето отново е забелязано около района на бул. Джеймс Баучер, близо до пицария "Хепи". Видимо мръсно, запуснато, но не слабо - очевидно някъде се е привъртяло и се храни.Преди ми бяха казали, че е с нашийник, но много уплашено и не позволяващо на никой да го доближи; сега очевидно, нуждата от храна го е променила... Чий е този бернер и дали става въпрос за едно и също куче? Кой го е изоставил и каква е съдбата му? Има ли желаещи да го осиновят и приберат от улицата? Попитайте познатите си с бернери и разпространете тази информация, моля ви!