Бернско пастирско куче
Публикувано: 15 November 2008 - 12:21 AM
Снимката която сте пуснали и коментирате не е на българско куче; тя
е на куче от т.нар скандинавска линия бернери - с по-дълъг косъм. Кучетата в България вече живеят в субтропичния климат и не могат, за съжаление да имат такава разкошна козина - много им е топло. Виж, днес е 15 ноември, а през деня беше 12 градуса и ходихме с памучни пуловерчета...Мони се къпе по 2-3 пъти по време на разходката в парка в едни блата за да се охлажда, което за мене е ужас а за нея блаженство...
Ако искате, хайде да си направим среща #първи сняг#, когато кажете

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 15 November 2008 - 11:33 AM
fanciful, извини ме но нещо не разбрах за козината.Значи ако се вземе кученце от прекрасни родители с дълга козина и т.н. екстериора на кученцето зависи от това къде ще живее, на какъв климат.... така ли?Примерно ако отиде в скандинавска държава, ще стане с добро окосмяване, а ако доиде тук няма да има толкова гъста и дълга козина.
Публикувано: 16 November 2008 - 07:46 PM
Ако се поровиш в нета, със сигурност ще намериш снимки на такива косматковци
Ние пък да се похвалим - вчера 15.11.2008 на CACIB София Xoa-Bella v.Kopfrein - excellent, CAC, CACIB, BOB; съдия Hans Bierhof Austria :yahoo:

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 16 November 2008 - 08:28 PM
Цитат
Ако се поровиш в нета, със сигурност ще намериш снимки на такива косматковци
Ние пък да се похвалим - вчера 15.11.2008 на CACIB София Xoa-Bella v.Kopfrein - excellent, CAC, CACIB, BOB; съдия Hans Bierhof Austria :yahoo:
Eee сега вече ме хвана яд, че реших да не ходя на тези изложби.Но пък браво за представянето ;)А за козината, точно защото знам че зависи от тези фактори питам, но не мисля че чак толкова пък да зависи от климата... може би подкосъма повече да се влияе но не знам.Затова и питам.Иначе за първи път видях такова куче на една нашенска изложба, и така ме грабна от пръв поглед с масивността си и окраската, и сега така ме е яд че така и не отидох да го видя.А отскоро доста поразгледах из нета, и все повече ми харесват и искам да науча повече за тях.Изчетох вашата тема, но още доста неща ме интересуват :blink:
A аз само да поясня че си имам вече едно американско кокерче и участваме по изложби, така че не сме толкова незапознати с кинологията.
Публикувано: 22 November 2008 - 12:20 PM
За него си беше наистина първи ;D

Публикувано: 01 December 2008 - 10:24 PM
И не само дребчо... Всички кучовци са супер! Само веднъж съм виждала на живо, представител от тази порода и не можах да го намачкам... Какъв късмет! :(
И пускайте снимки за тези, които могат да им се радват само от разстояние. :'( ;D
Лека вечер!

Публикувано: 26 December 2008 - 11:14 PM

И Йорам намаза покрай Коледа с дълга разходка в Бистрица:-)))

Публикувано: 08 January 2009 - 10:10 PM
Публикувано: 08 January 2009 - 11:35 PM
http://dog.bg/forum/...pic,1268.0.html
http://dog.bg/forum/...pic,8797.0.html
http://dog.bg/forum/...ic,10875.0.html
Това е съвсем прясно.
И - пишете на кирилица.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 January 2009 - 12:00 PM
Във никакъв случай не се подвеждайте на обещания и празни уверения!
Имайте търпението и настойчивостта да откриете "вашето" куче!
Аз най-малко бих се вързал на уговорката "Ще го доставим от не-знам-къде-си
амо то ще е супер, нищо че е без родословие"
Та то родословието не за да се фукаме с него, а гаранция че нашия любимец
поне няма предпоставката да е увреден.
После е късно, и за нас, и за него...
Така че месец е нищо срок за търсене. Ако имате истинското желание за
нов член на вашето семейство, който да ви носи единствено радост, не се връзвайте
на първата излязла оферта.
Просто чакайте и търсете. От собствен опит ние разбрахме че чакането и търпението
се възнаграждават. Вярно, по-трудно е, и по-скъпо, но мисля че си заслужава.
Слава богу, вноса от Европа се оказа много лесен и преодолим.
За справка: два, три поста по-горе :blink:
Времето, за което ще откриете вашия бернер е неизмеримо с времето,
което смятате да му посветите, нали така?!
Пък може и да го откриете в България, кой знае!
Така че желаем Ви успех и търпение!!!
Публикувано: 09 January 2009 - 02:08 PM
Публикувано: 09 January 2009 - 04:29 PM
Нищо че са без родословие, щом имате директен контакт с хората пак става.
Нали не са от магазин? А карантинния период... хм, ОК, пак е нещо.
Макар че страшните неща (недай боже) се проявяват много по-късно от всякакъв карантинен период.
А пък и как ще го върнете, хич не си го представям :'(
btw
Добре е че може да видите родителите, което е много важно!
Обърнете внимание не само на външните белези а и на тяхното поведение и характер.
Истина е че той се моделира и възпитава, но все пак наследствените черти никак не са за подценяване.
Опитайте вие да си го изберете (не винаги е възможно)
Разчитайте на собствената си интуиция, постойте малко сред тях (минимум 30-на минути),
имайте контакт с животните и той, "вашия" си, сам ще ви подскаже :blink:
Успех и дано скоро да имаме новина!
Публикувано: 09 January 2009 - 04:42 PM
Много моля да споделите къде са тези две кучила бернерчета! Ние до някаква степен сме "спомогнали" да се стигне до безродословни бернерчета- моите нямат родословие и не мисля, че бих си взела отново породисто куче без родословие. Не се опитвам да Ви откажа, споделям опит и Ви съветвам добре да помислите- много е вероятно родителите на кученцата да са си полубратя и сестри, братовчеди, а това може и да доведе до неприятности- най-малките са екстериорни.
Обмислете добре възможностите си- нека споделят хората взели бернер от чужбина. Ако можете да си го позволите финансово- не се замисляйте, а търсете родословно бернско пастирско куче. Действително ще почакате повече, но не мисля, че си заслужава да рискувате. Все пак ще прекарате 10- 12 години (в добрия случай) с кучето и не е никак маловажен произхода му. Децата Ви сега са нетърпеливи, но Вие можете да разсъждавате по-трезво от тях и да вземете правилното решение!
Успех!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 09 January 2009 - 04:44 PM
Публикувано: 09 January 2009 - 04:47 PM
Публикувано: 09 January 2009 - 04:48 PM
Цитат
Поискайте изследвания на родителите на кученцата, за които споменавате. Справка - потърсете с търсачката "тазобедрена дисплазия" и ще разберете.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 January 2009 - 04:56 PM
Дали ще е добре да си вземете кученце от там,ами то дали ще е от магазин или такъв "развъдчик",който не се е съобразил с никакви правила за развъждане на породата има ли разлика?
Все още не е късно.
Тазобедрената дисплазия е една от генетично предаваните болести,която няма как да видите с просто око,а за бебе да не говорим.
Как ще прецените дали това бебе,което си изберете ще стане такова куче,което гледате по развъдниците навън?
Как тези хора ще ви докажат,че това са родителите на тези бебета-ами ако са изпуснали женската с някое безпородно (само пример давам).
Вземете си куче с родословие.
Успех и дано наистина форума ви бъде от полза. :blink:

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 09 January 2009 - 05:00 PM