Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#1061 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 September 2010 - 03:18 PM

Ние бяхме по морета и балкани- две седмици кучките си отживяха по дворове, чак не им се прибираше обратно. Ето малко летни снимки:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1062 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 09 September 2010 - 05:28 PM

Animal behavior College BG съвместно с Киноложко сдружение " София" БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ШВЕЙЦАРСКИ ПАСТИРСКИ КУЧЕТА и подкрепата на ВСУ "Любен Каравелов" , фирма Profipet - Belcando , фирма ЕТ "Диана Павлова ДАР"

Организира II семинар - теория и практика на 11 и 12 септември
Теми: " Обучение на кучето ВН -етап 2 ",
Етология - ...синдрома малко /мини/ куче " ,
..."Агресия при кучето сигнали , причини -психологични и здравни , превенция "
Аджилити , хендлинг , Работа с деца - фрайстайл

записване до 10.09 включително : тук в Facebook , Gsm 0886 55 24 19, e-mail :trenertg@dir.bg

Час
събота в 09:30 - неделя в 17:00
Място Гр София среща 9.30
кръстовище бул. Монтевидео бул Линкълн /бивша Обиколна/ бл.421 пред Търговски център

My link - актуално.ком

#1063 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 03:23 AM

Които бяха на първия семинар през пролетта знаят,че беше хубаво, научихме интересни и полезни неща.
По темата "Синдром "Мини-куче" ние с бернерите можем да споделяме как се държи куче от гигантска порода с мини-куче и как изглежда йорки върху бернер - като брошка!
Тези от нас, които гледат и друго куче, а то в повечето случаи е по-малко от бернер, могат да споделят опита си и наблюденията върху поведението и на двете страни, да чуят и мнение и съвет при проблеми от специалисти.
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1064 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2010 - 11:28 AM

Приятно изкарване на всички, които ще се възползват от семинара, а на нас да покажете снимки!
Темата бернер и дребосък е поредната, в която освен да хвалим нашата порода, няма какво друго да направим. От известно време сме приемни стопани на една безпородна въшка, която освен, че яде, спи и върши физиологични нужди, с голямо удоволствие малтретира Адора и Рома. В началото Адора не беше много наясно какво се случва, бягаше от малката, а сега бива хапана, катерена, опашката ѝ служи за легло, а от нейните уши по-вкусни няма. Прикачвам и доказателство.

И съвсем разсеяно да вметна- дребосъчката се казва Филипа, на около 3 месеца е и си търси добри хора, за да ги направи истински щастливи свои стопани.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

#1065 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 01:48 PM

Темите на семинара звучат интересно,искам да попитам какво означава "съвместно" с нашия клуб?
Как върви подготовката за тест-характер,който ще проведе клуба в началото на Октомври?

#1066 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2010 - 07:37 AM

Съвместно с нашия клуб, според мен значи, че клубът подкрепя този и такива семинари, чиято цел е да образова и помага на стопани на кучета, както и да популяризира идеята, че, за да има социализирани кучета, то трябва да се отделят време и средства за работа с тях. Може би по-удачна формулировка би била "с подкрепата на", но нека не бъдем буквояди :smile:

За теста за темперамент, предполагам и се надявам скоро да има официална информация къде и кога ще се проведе, за да може всеки да си направи планове. Той е част от изпита за развъдна годност и е особено важен за кучетата, навършили 18 месеца, чиито стопани възнамеряват да ги използват/предлагат за разплод.
В момента, в който със сигурност се знае повече, всеки член на клуба ще получи и-мейл, както и ще бъде обявено тук.
User's Signature

www.liebern.com

#1067 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 04:16 PM

Благодаря на Fibsi за поясненията!

Наистина социализацията и обучението са в основата на пълноценното, щастливо и спокойно общуване на човека с животното! Въпреки, че тази тема е за породата, а не клубен форум, наистина "Български Национален Клуб Швейцарски Пастирски Кучета" застава зад подобни инициативи. Всички знаем,че вече изискванията към домашните кучета се повишават и от страна на общините, и законово, и ние не можем да не се съобразяваме с тях и да не ги спазваме.

Нашият клуб не само подкрепи семинара, а отново бяхме и най-многобройни! Най-активни, най-изпълнителни, въобще всичко най-най-най!...(Да прощават пинчерите, немските овчарки и другите участници и собствениците им, които надявам се, са съгласни и не се сърдят, а се забавляваха от сърце!)
За съжаление не можах да снимам черната дъска, която си имахме, за да ни обяснява д-р Гетова по-нагледно, защото "внимавах в час".
Правихме "затварящ се кръг от хора" около Лара, която беше на изпит - ВН (куче-придружител, Begleithund, 1 част)
Много забавна беше частта за синдрома на малкото куче...и съзнанието на собственика на малко куче, който понякога го третира като кукла, което е погрешно.
Имахме успешно начало на преодоляване на агресия у един малък сладък Джак Ръсел (Адонис беше "учебно" ухапан за начало, но не го прие навътре и после вече се приеха, след намесата на Таня Гетова, разбира се)
Имаше я, разбира се, частта с препятствия, обръчи, слалом и другите елементи на обучение и социализация.

Мястото, на което се проведе този семинар беше много подходящо за целта и...сме си го заплюли и за други бъдещи прояви. Затворено, безопасно и обширно.

Участваха клубните членове Арни, Адонис, Гала, Арту и кандидат-членът Бери (6 месечен) с цялото му семейство.
Нашият клуб почерпи собствениците на участниците с шоколадови бонбони, а самите участници бяха щедро почерпени от добрата леля Рени (красивата дама с малкото момченце на снимката)

Утре продължаваме - ще има хендлинг, работа с деца и фристайл (аз го разбирам като беснеене на поляната - дано Apso, ако чете това, не ми се смее много...знам, че е друго, но ние сме на този етап все още) А, ще има и ходене по магазините... Ще учим кучетата как се чака пред магазин без да се лае, дърпа и т.н. негативни прояви.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1068 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2010 - 10:51 AM

Браво на нашата многобройна група и приятно изкарване днес!
Бернерите са също много многобройни и на Европейското тази година- мисля, че са на 6-то място след голдъни, лабрадори, кане корсо, хъски и китайско голо. Има записани 10 апенцелера, 8 ентлебухера и 37 големи швейцарски, а бернерите са 135- 70 мъжки и 65 женски. Пир за окото се очертаватова събитие! :)
User's Signature

www.liebern.com

#1069 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 01:17 PM

От сега е рано за пожелания за успех,но гледайте добре момичета - има много за учене! :flagbg: Всъщност записванията свършиха,или?Мен нещо ме човърка,така и така ще бъде като клубна изява,дали да не се натоварим и ние с вас :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1070 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 08:31 AM

За семинара - вчера беше също интересно. Не съм обработила още фото и видео- материалите.
За Европейското - регистрацията приключи на 30 август.
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1071 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 11:46 AM

Ето от семинара - някои елементи от хендлинг - Мони с д-р Гетова

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1072 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 01:50 PM

Здравейте всички!
По заповед на председателката на нашия клуб :db_046: съобщавам една новина!
В моето семейство тази година настъпиха доста промени - положителни,и една от тях е пристигането на едно малко съкровище от Полша!
Тя се казва "Танана" и идва от, няма да е преувеличено ако кажа,един от най-титулованте и уважавани развъдници в Полша,а и в чужбина.
Специани благодарности и тук за Olga Wisniewska и нейния съпруг Artur,които ме дариха с тази радост!
Танана носи гените на италианския развъдник "della Torre d'Ovarda",много уважаван и известен в цял свят.
Сега ни предстоят много приключения,добро възпитание(защото е страшно щура),да си опазя цветята,изложби разбира се,и не на последно място вече ми е време да регистрирам своя развъдник в FCI.

Рапорт даден - дано и приет!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1073 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 08:21 PM

Хе-хе! Приет, приет е рапорта, ама защото не биваше да ни държиш в неведение толкова време за малкото съкровище! Голяма сладурана и дундичка!
Да расте жива и здрава, и тя, а и батко й и каките й - и кучешката кака, и децата, НАЙ-важно, разбира се.
Да ви носят всички само радости и удовлетворение от вложените усилия!
ПП - А не пристигнаха ли тази година две съкровища от Полша? Е, вярно, че Арту пристигна през лютата зима, но все пак през 2010 беше...
ПП2- Танана носи и von Kopfrein гени.
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1074 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 September 2010 - 08:41 PM

Много е приятно да видиш поредното прекрасно попълнение в България!

Да ви е жива и здрава малката красавица, много да ви радва и много да я слушате!
User's Signature

Качена снимка

#1075 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 09:49 PM

Fanciful,elena07 благодаря!
Наистина двамата дойдоха тази година - пълна с емоции е за мен тази 2010,а още не е свършила!Дано накрая не ме иненада с нещо,че с моя късмет :md_064:
Както и да е,всички имаме още много пред себе си за да стигнем опита и познанията на любителите на породата извън България.Обогатяването на кръвните линии в Бг е най-малкото,което правим.Дай боже скоро да имаме и уникални български такива,бих била много щастлива,аз се стремя към това.
Fanciful,все още си мисля за семинара и за ефекта върху хората,който предизвиквахме - може би трябва скоро да организираме нещо по колоритно,както правят братята чужденци :ab_041: ,с каручките,с автентичните носии.Ако искате на специалката да пробваме нещо!?
Поздрави от цялата бернска дружина !

#1076 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 07:42 AM

Можем да правим всичко, което касае популяризирането на породата.

А сега искам да ви представя един друг малък сладур, който няма да живее в България. Той се казва Покер и е роден брат на Чарли, който е собственост на Arina, от същите родители, но от следващото кучило.С това й напомням, че нещо малко са се позагубили и не знаем какво става с тях.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1077 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2010 - 10:08 AM

Честито, Ива! Голяма сладурана изглежда Танана и има много хубаво име! Пожелавам ти да е много здрава и да ти носи само щастие, да е такава, каквато ти искаш да бъде! Да осъществиш идеята си за развъдник, с чиято работа всички да се гордеем!
Нека е щура, каква им е работата на бебетата? Само не разбирам и аз защо е била такава тайна, но ти обичаш да изненадваш :md_064:

Че имаме да учим- имаме, но да не се подценяваме! Отдавна сме минали нивото на някои любители от чужбината. Виж за развъдчици нещата стоят другояче, съгласна съм. Има многа литература, която трябва да прочетем, много кучета и хора да срещнем. Аз затова така се радвам, че ще ходим на европейското- да видим кучета, да говорим със стопани, хендлери, развъдчици, да добием по-реална представа за кучетата, които ще показваме и да ги съпоставим с останалите. Да си дадем сметка с какво разполагаме, защото според мен трябва да се развъждат единствено кучета, които допринасят с нещо за развитието на породата- с екстериор, темперамент и също толкова важно, да бъдат здрави екземпляри. Клубът ни е поставил едни добри стандарти, които са гаранция за стремежа ни към по-добри, по-красиви и по-здрави кучета. Ех, че идеализирано ми се получи :), но в крайна сметка това е наше хоби, а човек винаги дава всичко от себе си, когато се занимава с нещо, което му носи удоволствие.

Братчето на Чарли много добре изглежда. А как е самият Чарли, как е Йорам, Кай?
User's Signature

www.liebern.com

#1078 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 01:05 PM

Високите цели са нещо прекрасно,сигурна съм че всички ние ще допринесем за изпълняването им!
Не бива да забравме,че освен знания,трябва да имаме и кучета,на които да се радваме все пак :)
Fanciful допринесе много за това,като създаде първото родословно кучило в Бг и за радост на всички нас кученцата са прекрасни,с чудесни характери и екстериор,от много хубава кръвна линия.Тези от нас,които смятат да се занимават с развъждане, трябва да се стремим към обогатяване на генофонда в Бг,като се взимат кучета от уникални и доказали се линии.
Аз имам своя breeding plan и го изпълнявам.Арту носи гените на световно известни развъдници като "du Ruisseau Ensoleille","DES ROCHE DU METTEY",vom Veit.
Бащата на Танана - KEEP IN TOUCH della Torre d'Ovarda е от селектирана линия на della Torre d'Ovarda + такава от световно известния DES HAUTES VERNADES,тяхната линия вече ще бъде уникална защото собствениците на развъдника излизат в пенсия,след дългогодишна работа с породата.Майка й носи също уникалните линии на развъдниците "Tertzo's", van't Pachthof, Harletta kennel.
Стремя се да имам линии на световно ниво,уникални и не толкова масови в Европа, защото те създават малко кучила и строго следят къде отиват поколнията им.
Взимането на Танана в никакъв случай не е било тайна,що за приказки!Просто взимането на кученце от развъдник като "Kraina Zeusa" не е лесна задача,коства усилия,създаване на доверие,уважение, месеци кореспонденция и още много,много перипети с които няма нужда да занимавам всички вас.Другите кученца от кучилото отидоха във всички посоки на света Америка,Норвегия,Дания и все при сериозни развъдчици.Аз имах честта да направя първа избор и страшно се гордея с това,цялото кучило постоянно получаваше строга супервизия от собственичката на della Torre d'Ovadra.А Танана за сега има изцяло екстериора на della Torre. :flagbg:

#1079 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 07:57 AM

Всичко написано дотук е прекрасно като замисъл, да сме живи и здрави да видим осъществяването му.
По отношение на Европейските кръвни линии - там наистина има мно-о-ого да се чете и изучава и един повърхностен поглед върху родословията не е достатъчен. Има много развъдчици, които нарочно избягват "изтощените" "елитни" европейски кръвни линии и обръщат поглед към Америка, Австралия, не се смейте, Япония и...се връщат към корените на породата в Швейцария. Схващането за избор на баща "Шампион по репродукция" донякъде е виновно за това генетично еднообразие, както и стремежа за получаване на желателни очаквани повторяеми белези в поколенията. Нашите бебета са внуци на също такъв шампион по репродукция прекрасния италианец Hamilton Degli Antichi Mulini.Негов внук е и Чарли на Арина, само че по майчина страна са различни.
Все пак е хубаво форумът за породата да не се превръща в един открит виртуален Управителен съвет на Клуба, защото на другите участници може да им е скучно.
Но от друга страна - така правим достояние на всички любители на породата всичко, което се обсъжда, всички наши цели и стремежи и тяхната инициатива и идеи няма да бъдат пренебрегвани.

Аз лично чакам да видя снимки, много снимки на всички-къде сте,бе?
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#1080 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 09:41 AM

Fanciful,абсолютно права си по отношение на "изтощените елитни линии в европа". В разговорите ми с чужди развъдчици това се потвърждава.Наистина съществува това търсене на нови и уникални линии и внасяне на кучета само с цел развъдна дейност(става въпрос за кучета в развъдна възраст).Както направи и собственичката на Kraina Zeusa,като внесе едно куче от Америка,от най-стария и титулован развъдник там - Adesa HERE COMES TROUBLE - "MR BRADY QUINN",който е MULTIPLE WINNER OF MANY DOG SHOWS IN USA,USA CHAMPION, и вече POLISH CHAMPION STARTED.Не мога да си представя колко доверие и какво признание е нужно за да се вземе така такова куче!?Догодина тя ще има поколение от него и......... може и в България да се сдобием с американче :ab_041:
Всичките съвети,които аз получавам от хора,които се занимават с породата са в потвърждение на гореказаното.
Според мен няма нищо лошо да пишем за тези неща тук - това е много важна информация за всички любители на породата.Обикновенно това се обсъжда по клубни сбирки,но тъй като все още нямаме сайт където да изнасяме инфо от такива,мисля че форума ще ни помага.
Поздрави на всички!
Наистина,къде сте останалите!?

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема