Къде спи вешето кокерче?
Публикувано: 29 May 2009 - 06:48 PM
Купихме на Ава кучешко легълце, но не иска и да го погледне, спи на дивана в хола. В началото, когато се пренесохме в това ни жилище пропуснахме да и направим забележка да не се качва, а сега вече е късно - приела го е за своя територия. Нас много не ни притеснява това, че се качва по мебелите, когато седнем на някое канапе, тя се настанява до нас задължително и се гушка, мъчно ми е да и го забраня това. Обаче успя да научи, че не може да си позволява подобни своеволия в чужд къщи, което много ме изненада.
Публикувано: 24 September 2009 - 10:35 AM
Moqta Mia spi samo pri men, osven kogato me nqma prez denq si spi v legloto. Ve4e ako ne se gu6ka v men prosto nqma zaspivane i skimti dokato ne q vzema pri men :). Staraq se da ne se vyrtq mnogo ve4er, vse pak ponqkoga se obry6tam da drugata strana i tq me preska4a i pak se gy6ka pred men,ako spq po gryb ili korem e vyrhu men-abe s dve dumi golqmo mestene pada :). Ne znam dali e pravilno da q u4a taka,tyi kato sme samo na 2 mesecai polovina o6te no kato porasne ne znam kak 6te spq ako e legnala vyrhu men :)))
Публикувано: 25 September 2009 - 01:15 AM
Много е сладка Миа. Добре дошли! М-хм, ама не е и да няма да къде да се гушне (в този форум влизат и млади потребители, леко със снимките
)
Карамелка, докато не можеше да се качва сама на леглото, си спеше в нейното и само сутрин батко я качваше при мен да ми оправи прическата. Но вече може да се качва сама и е малко нахална, въпреки това знае - щом сме двамата, тя е долу, иначе прави компания и се гушка, гушка...

Карамелка, докато не можеше да се качва сама на леглото, си спеше в нейното и само сутрин батко я качваше при мен да ми оправи прическата. Но вече може да се качва сама и е малко нахална, въпреки това знае - щом сме двамата, тя е долу, иначе прави компания и се гушка, гушка...

Публикувано: 26 September 2009 - 08:36 PM
Тара докато не можеше да се качва я научихме да спи в леглото, и сега като се научи да се качва пак си предпочита нейното място. Отначало правеше опити да се качва да спи по леглата, ама като видя, че няма да и се получи номера и спря да се бута
. Иначе през деня (сутрин) се гушкаме, но вечер - всеки си знае неговото легълце

Публикувано: 27 September 2009 - 10:29 AM
Бъди сега като се застуди се мушка под завивките, как диша незнам, аз му отвивам главата пък той се крие още повече

Публикувано: 10 October 2009 - 05:05 PM
Спи до нас в легълцето си.Стараем се да не го учим да се качва при нас на спалнята

Публикувано: 19 October 2009 - 08:57 AM
Когато гледаш кученце от бебенце е едно, когато го намериш и осиновиш на около 5-6 годинки е различно. Ние все още се опознаваме с моя Рори. Явно от предишните си собственици е имал категорична забрана за качване по леглата. Аз си лягам, а той си ляга до леглото ми под мен. Когато гледам телевизия във всекидневната на леглото, той пак е до леглото, но не се качва. Много колебливо се отзовава на поканата ми да легне до мен. Погушкаме се малко и пак слиза. Явно това са навици, ковани 5 години. Вече е студено и не искам той да спи на пода. Направих му легълце на един от фотьойлите и му хареса. Голям проблем обаче с космите. Ако не измия 2 пъти на ден- всичко е с черни косми. Сестра ми ме посъветва да му купя перлички вит. А. Сега ще поровя във форума за нещо по този въпрос.
Публикувано: 19 October 2009 - 11:25 AM
Нормално е всичко, което описвате. Ако не му харесва не го карайте насила, но ако искате да е близко до вас го награждавайте, когато откликне на поканата ви и показвайте, че ви харесва.
За космите са важни няколко неща - 1. мноого качествена гранула / с нея няма нужда от допълнителни съставки и витамини/ само за месец-два на качествена гранула козината се оправя. 2. Качествена козметика, която да подхранва козината и 3. Мнооооого ресане навън по време на разходка за сваляне на мъртвата козина навън, че да не пада вътре.
И въпреки това, косми ще има. С животно у дома е така. Особено с кокер.
За космите са важни няколко неща - 1. мноого качествена гранула / с нея няма нужда от допълнителни съставки и витамини/ само за месец-два на качествена гранула козината се оправя. 2. Качествена козметика, която да подхранва козината и 3. Мнооооого ресане навън по време на разходка за сваляне на мъртвата козина навън, че да не пада вътре.
И въпреки това, косми ще има. С животно у дома е така. Особено с кокер.

Nothing but the best is good enough!