Къде спи вешето кокерче?
Публикувано: 21 August 2011 - 10:41 AM
Това изказване е доста неправилно, даже малко лишено от смисъл. Какво значи "не може да е"? Не може да живее, не може да спи, не може да се разхожда на двора?
Против външни паразити, каквито са и кърлежите има препарати, каишки, които предотвратяват качване на паразити върху кучето.
Против външни паразити, каквито са и кърлежите има препарати, каишки, които предотвратяват качване на паразити върху кучето.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 August 2011 - 12:33 PM
bdenkov, в 21 August 2011 - 05:59 AM, написа:
Кокера не може да е на двор или в трева, защото се качват кърлежи в ушите му и може да оглушее.
Това не е вярно! Май забравяте, за какво е ползвана, че и още се ползва породата(не че тук има много истински кокери де

Публикувано: 21 August 2011 - 01:47 PM
За очите?! Може би имаш предвид кафявото под тях? Чистят се, но там си стои кафява козината. Иначе ги мият със специални капки. Ушите също се почистват! Козината се сресва веднъж седмично. Тази снимка е преди подстригването и козината е станала огромна. Така става, защото му трябва за зимата.. Не се стриже всеки месец.
Все пак кучето живее на двор и постоянно се рови, мокри и търкаля по земята.
На пролет се подстригва. Така че грижи се полагат.
Много, много акъл не мога да давам, защото не е мое кучето а на родителите ми. Това което правят в момента е достатъчно за него.

Публикувано: 21 August 2011 - 02:01 PM
Последно, защото темата не е за това, но:
Това е американски кокер и само козината /и кожата му/ имат изисквания, каквито дворът изключва. Кокер може да изкарва много време в двор, но трябва да се почиства, сресва и прочие всяка вечер и да спи вътре, пък ако ще и в коридора. Американските кокери са чувствителни и живота на двор не им понася особено. Ако на 4 години се чувства добре на двора /макар да не изглежда така/ на 6-8 вече няма да е така, вярвайте ми.
Иначе успех с него.
Това е американски кокер и само козината /и кожата му/ имат изисквания, каквито дворът изключва. Кокер може да изкарва много време в двор, но трябва да се почиства, сресва и прочие всяка вечер и да спи вътре, пък ако ще и в коридора. Американските кокери са чувствителни и живота на двор не им понася особено. Ако на 4 години се чувства добре на двора /макар да не изглежда така/ на 6-8 вече няма да е така, вярвайте ми.
Иначе успех с него.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 August 2011 - 02:11 PM
Ами ок, но нямам намерение да взимам още едно куче у дома.
А този кокер те си го взеха и съм направил каквото трябва за да се чистят уши, очи(със капки) и да го решат поне веднъж седмично. Предполагам знаеш какво е отношението на по-възрастните, и как са свикнали да гледат кучета. Няма какво повече да се направи за него. Извеждат го на разходки, зимата не е на снега а си има отделна постройка със стая и легло(човешко).. Да ги накарам да го сресват всеки ден е невъзможно.. Доволен съм, че веднъж седмично поне се прави това.Това е положението!
По въпроса с паразитите мога да кажа, че никога е нямал, защото като взимам каишка на моето куче взимам и на него. И си живее на вън без кърлежи и бълхи.

По въпроса с паразитите мога да кажа, че никога е нямал, защото като взимам каишка на моето куче взимам и на него. И си живее на вън без кърлежи и бълхи.