Dog.bg Форуми : почистване на ушите

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

почистване на ушите

#41 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 September 2008 - 03:17 PM

Цитат

А пък аз ползвам котка  ;D. Вечер като пощурее сяда на главата на кучето и почва да му чисти ушите.
А за по-сериозно почистване има капки веднъж на около 10 дни.

;D  ;D
това е нова техника.
не знам защо ушите трябва да са големи, за да се чистят веднъж седмично. Просто това ми каза вет-а и аз го правя
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#42 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 08:47 AM

:) вчера си почистихме ушичките, оказа се че нашето хайванче много обича да му бъркат в ушите :)))
Самоче аз имам проблем с това че ме е страх да бръкна по-навътре и всъщност не знам до колко и до къде трябва да се бръкне. :(
Чистих ги с клечка за уши на сухо.

#43 Потребителят е офлайн   Moda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 September 2008 - 09:03 AM

аз слагам капки на 2 седмици

#44 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 09:16 AM

Malcho не ги чисти с клечки за уши! И не бъркай навътре в ушния канал.

#45 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 09:33 AM

Аз не бъркам, само та където виждам че има мръсутийка,
а с какво друго мога да чистя ако нямам капки за уши, защото все още не съм купила?
С голям тампон памук ли ?

#46 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 09:38 AM

С памук става,само че го намотай така,че да не остане част от памука в ухото.

#47 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 September 2008 - 12:41 PM

не чистете с памук, защото от него падат власинки.
Купете от някоя аптека най-обикновени марли.
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 12:49 PM

2 пъти седмично? Хора, не слушайте тия компетентни съвети. :huh: Ушната кал съдържа защитни вещества, притежаващи антибактериална активност.Предназначението на церумена е да предпазва тъпанчевата ципа от прах, насекоми и други вредни съставки на околната среда. Колкото повече чистите, толкова повече ще секретират.  :-
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 01:00 PM

Да и в това има логика, както и с къпането не трябва да се прекалява :)

А доколкото памука, аз знам че има видове памук, има и такъв който не пуска власинки, с по-дълги влакънца, поне това го знам от работата си ........доста памук ми е минал през ръцете :)))

#50 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 01:25 PM

Цитат

2 пъти седмично? Хора, не слушайте тия компетентни съвети. :huh: Ушната кал съдържа защитни вещества, притежаващи антибактериална активност.Предназначението на церумена е да предпазва тъпанчевата ципа от прах, насекоми и други вредни съставки на околната среда. Колкото повече чистите, толкова повече ще секретират.  :-

Успокои ме shadow. Помислих, че на много рядко и чистя ушите... А всъщност на колко време е нормално- веднъж на един месец или?
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 September 2008 - 01:27 PM

Цитат

Успокои ме shadow. Помислих, че на много рядко и чистя ушите... А всъщност на колко време е нормално- веднъж на един месец или?

Аз мисля, че всичко зависи от кучето и от вида на ушите му. На моята баба на 13 г. никога не са й чистени ушите - вътре няма нищо. На Точка - също.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#52 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2008 - 01:38 PM

Аз ги чистя само, когато ги видя мръсни. При нас това е на около 10 дни.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#53 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2008 - 03:09 PM

Ние след всяка бяня чистим ушите на Ърни.От малък демек първата му бяня см го нучили като го бършем с кърпата леко с ъгълчето й и му чистя ушето така,но не много на вътре защото той много страда от ушите (нали са клепнали и съм чувала че при тези породи страдали от ушите,колко е вярно...) но ще потърся нешо друго за да му ги чистя оо-добре  :blink:
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#54 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 10:07 AM

И Мишел, дето ми е на 8 години никога не съм и виждала мръсно в ушите, дори когато съм човъркала с марля. Обаче на малкото куче му са мръсни и все ги забравям.  ;D
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2008 - 10:21 AM

Цитат

И Мишел, дето ми е на 8 години никога не съм и виждала мръсно в ушите, дори когато съм човъркала с марля. Обаче на малкото куче му са мръсни и все ги забравям.  ;D

Ами да, някои кучета са си чистоплътни и не си цапат ушите ( и другите части). Ама нашето хоби е да скачаме в локвите и да се въргаляме в калта - просто не пропускаме възможност.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#56 Потребителят е офлайн   BlackQueen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 October 2008 - 09:23 AM

Абе хора това е куче...не е бебе, какви са тея марли, памуци, капки на моето куче Сара не съм й чистила ушите ама те не са мръсни, щото още нямаме и първа разходка но когато й доиде времето за къпане после с една кърпа ... мисля да намокря единя ъгъл и да действам какво толкова ви е страх... вас болят ли ви ушите като ги чистите,  до къде натискате с клечката за уши?...Кога си чистите вашите уши...след баня нормало..., и ако се наложи там някой път ей така ...Казвам че кучето не е бебе а го сравнявам с нас хората засщото вие не полагате грижи като за човек а като за бебета. Незнам до колко това което написах е правилно, ама това е моето мнение...

#57 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 11:06 AM

В събота си купих Епи - Отик от ветеринаря и най - накрая му изчистих ушите на малкия както трябва. Мисля поне 2 седмици да не пипам, въпреки че тази сутрин вече имаше някакви работи надълбокото. Може и да не съм успяла да го дочистя като хората...  :-
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 05:43 PM

Епи-отик можеш да слагаш профилактично всяка седмица-няма проблеми.Ние така се оправяме,защото чистенето е много трудно а и Чоки не дава на друг освен на лекарката да му бърка по ушите,та тя ни каза,че може всяка седмица,даже като се опасявам,че са мръсни и по два пъти-капките са на билкова основа и не вредят.Преди да започнем с тези капки всеки месец едва ли не имахме възпаление,а сега да чукна на дърво от година и нещо нямаме проблеми,даже преди няколко дни забелязах,че си почесва лявото уше,а и ми се стори,че намирисва-нали съм си паника- и понеже отивах на работа му сложих капки докато се върна да идем на доктор-вечерта нямаше никаква мръсотия в ухото като му го чисти докторката!За мен капките са направо вълшебни,дано не ги спрат наистина от внос!

#59 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 06:53 PM

Прочетох темата отначало и видях,че освен за уши се пише и за зъбки.Моята кученка много харесва едни такива зелени кокалчета.Пише,че са на растителна основа и намалявали риска от образуване на плака.Много обича да си ги дъвче,а и миришат много приятно.Някой друг давал ли е на кучето си от тях? Защото Лола много ги харесва и ако я оставя може да унищожи доста.Голяма занимавка са,но все пак незнам до каква степен са полезни.Както знаем описанията са страхотни,но друго си е приложението и реалното използване.Мислех да не им пиша името,но все пак за да разберете за кои ми е питането-казват се Дентафан Веджис

#60 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2008 - 07:17 PM

Цитат

Абе хора това е куче...не е бебе, какви са тея марли, памуци, капки на моето куче Сара не съм й чистила ушите ама те не са мръсни, щото още нямаме и първа разходка но когато й доиде времето за къпане после с една кърпа ... мисля да намокря единя ъгъл и да действам какво толкова ви е страх... вас болят ли ви ушите като ги чистите,  до къде натискате с клечката за уши?...Кога си чистите вашите уши...след баня нормало..., и ако се наложи там някой път ей така ...Казвам че кучето не е бебе а го сравнявам с нас хората засщото вие не полагате грижи като за човек а като за бебета. Незнам до колко това което написах е правилно, ама това е моето мнение...

това може да е твоето мнение, но не е много правилно. ушите на кучето са изключително важни. от натрупване на мърсотия там може да се стигне до глухота и възпаления, които дори да достигнат до мозъка. чичо ми имаше куче образец за какво може да се случи, като не се чистят ушите. той така къпе го и после с кърпата. и един прекрасен ден, кучо си клати главата, скимти. не след дълго, възпаление на ухото и след много малко време, кучо умря..... сега не е мястото да коментирам немърливостта на чичо ми, който не се е погрижил. но искам да кажа, че кучето може да не е бебе, но също изисква грижи, които да са правилни и навременни. и след като е казано, че при почистване на уши се внимава и се прави по определен начин, аз лично бих се презапасила и го правила както трябва. ако сам съм решил на собствена глава да не слушам лекари и специалисти, поне не бих го препоръчвала и на други.
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни