Dog.bg Форуми : съвет за куче-прахосмукачка!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

съвет за куче-прахосмукачка! Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Zahir Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2008 - 10:13 AM

Цитат

zahir, това с дъвките е наистина ужасно, за щастие моя не ги яде. Но за сметка на това, когато го пускам да си играе винаги се връща при мен с кокал  :rolleyes: , който най-вероятно е забравен там преди около 100 год. Това е една от причините да купя намордник и да се мъчим с него  ;)
Може да пробваш и ти-хем ще спре да яде и други боклуци освен дъвки

ама аз имам чихуахуа, ако ще ползваме намордник ще е за да живее в него.... ;D
"Но за сметка на това, когато го пускам да си играе винаги се връща при мен с кокал  , който най-вероятно е забравен там преди около 100 год" -  ^_^ , ама пък може да откриете някой прародител на цивилизацията така  ;D иначе ти съчувствам, защото преди чихито имах ризеншнауцер , който беше обесебен на тема фишеци (или както там се наричат онези картонено-хартиени джаджи, които остават след заря). просто беше ужас, откриваше ги със 100%ва точност и джвака ли джавака...и бяга от мене, крие се прасето черно и нито команди, нито заплахи, нито бой помагаше... :angry:
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2008 - 10:25 AM

;D , няма оправия ейй. А за твоя мъник определно намордник няма да върши работа, за това трябва да се командвате. Моя понеже е лаком, с храна се научи кое може и не може. Така че, ако забраниш и те послуша, давай наградка. Ако пък ли не-вдигаш и го и го носиш на някоя полянка, където няма дъвки  :P
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#83 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2008 - 03:09 PM

Това с командването не върви при нас..  :rolleyes:
Затова вече сме по полянките  ;D
User's Signature

Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2008 - 03:33 PM

Цитат

Това с командването не върви при нас..  :rolleyes:
Затова вече сме по полянките  ;D

Защо не върви с командите? Ако е така-давайте наградка, когато изпълни. Повечето кучовци са големи лакомници, независимо от размера  :P
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#85 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2008 - 03:43 PM

Ами може би още е малка затова не чува.. кагато излезем на вън заравя глага и търси нещо което  става за лапане  :rolleyes: Иначе в къщи си е много послушна.
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 12:20 AM

Моето хъски е много своенравно и след всякакви опити да го накарам да спре да яде храната на баздомните кучета /кокалите по градинките/ няма некакъв резултат  :( но иначе е хубаво, защото като си изтърва пакета със солетите не се налага да ги събирам после  ;D или пък като го пусна да бяга не мърда на повече на 1 метър ако държа някакво лакомство  ;D
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#87 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 06:13 PM

Вече започвам силно да се притеснявам за моя глупав Роро!!!Уж се справихме с проблема,ама той почна да си краде и от вкъщи разни неща и да ги яде.Вчера повърна парче от блузата на сестра ми,днес беше взел биберона на бебето и добре че навреме го видях.Като ходи по голяма нужда вече се плаша,защото много често намирам парчета плат и други странни неща.Наистина незнам кога и как измъква дреха от гардероба или краде пластмасовите капачки на шишетата или молива ми за очи от чантата ми и много други  :o Вече имам страхова невроза и щом се покрие за 1 мин.дори да търча след него и да му ровя в устата...Незнам вече наистина
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 10:15 PM

Хаха! А моят като малък постоянно намираше и ми ядеше ластичетата за коса... Естествено разбирах едва, когато клекнеше да върши "оная" работа.. Хоп червено, хоп жълто, хоп зелено ластиче и така нататък... ;D
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 16 November 2008 - 07:02 AM

Мисля,че Роро би се повлиял в положителна насока,ако има повече психическа и физическа стимулация.
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 03:27 PM

Ох да се оплача и аз. Куч е на 11 мес. и живее на двор. Не се извежда често навън, защото нямам време и поради тази причина се разходжа в двора /ок.1 дка./. При намиране на разне неща, които не са за ядене я викам да дойде и давам лакомство за да пусне боклучето. Проблема е с акото. Тя си върши работата на определено място в двора, което е само с пръст и малко тревичка. След всяко ходене акото моментално го изхвърлям. От известно време започна отново да си хапва изпръжненията /мислех, че сме я отучили от вредния бебешки навик/. Значи кляка, върши работата и моментално се обръща и захапва. Команда "НЕ" не помага. Бой с вестник, също. Разко дръпване на нашикник, също. Бутане-дърпане, нищо. По едно време пробвах с лакомство. Моментално действаше - показвам лакомство и давам команда да си ходи в клетката, след което давам лакомството и я затварям, за да изчистя. После пак я пускам да играе. Обаче, от скоро и това не действа. Никакво лакомство не е в състояние да я откачи от вкусотията. Такава борба става за акото, че съседите ми се смеят редовно. Аз я дърпам за каишката, тя се влачи по земята и се опитва да го докопа /доста е яка, 40 кг./ Последното, което ми хрумна е със запалена цигара - тя много мрази цигарен дим и аз както си пушех и я чаках да си свърши нуждата, видях, че се обръща да си хапне и се стрелнах към нея и сложих димящата цигара пд носа й. Моментално избяга. А аз изчистих :yahoo:
Лошото е, когато я извеждат други членове на семейството-непушачи. :huh: Последния път двама души едвам отървахме акито да не бъде изядено. Не мога да се преборя с нея. Намордник не е решение при мен - тя си е дворно куче. Каишка също - ще реши, че излизаме на разходка навън и ще ме повлече към портата. А само да кажа, че в редките случай, когато я извеждам на разходка не върши никакви физиологични нужди. Изчаква да се приберем в двора, отива си на нейното място и хоп. :rolleyes: Странно е моето псе. Ако някой има идея как да я отуча да хапва ако, моля да сподели. Съветите по-горе в темата важат за кучета, които ги разходжат по улиците. При нас са неприложими :'(
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 03:35 PM

Имаше една тема за този проблем из форума.Мисля,че дават на кучето да яде шкембе и понеже то има гаден мирис и акото мирише гадно и кучо се отучва.Но май не на всеки действа.

#92 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 04:33 PM

Ами то ако има гаден мирис как ще я накарам да го изяде това шкембе??? Вярно, че е много лакома, но ако нещо не й хареса как мирише изобщо не го яде. Може да седи гладна с дни, но няма да го хапне. Имах подобен проблем с една марка гранули. А и не искам да правя експеримени с храната, защото е склонна към стомашни проблеми и диариа.
Все пак благодаря за съвета. И това е вариант, ако нищо друго не помага....
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 12:11 PM

Нееее, това е голяма грешка с шкембето...........да продават изсушено шкембе което мирише на мърша или на мръсни чорапи, ние му купихме веднъж вместо кожените кокали за да има нещо да дъвче, ноо той толкова много го хареса че се побъркваше от миризмата още преди да му го дам, е да ви кажа резултата от това шкембе беше че види ли и подуши ли мърша на улицата веднага се втурваше и почваше да яде и да се въргаля, такъв беше и случая с намерената от него умряла овца, това се случи веднага след като му бяхме дали шкембето. Такаче внимавайте.........както може да не го хареса......което е малко вероятно така може и да се побърка от кеф. :)

#94 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 12:30 PM

Благодаря ти Malcho за предупреждението.Четох за това шкембе,но никой не беше споменавал и за подобни "странични" ефекти :rolleyes:

#95 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 02:46 PM

Цитат

Мисля,че Роро би се повлиял в положителна насока,ако има повече психическа и физическа стимулация.

Дай ми примери че съм блокирала!Ако става въпрос за разходки той ги има!Също така се занимавам с него и знае основни команди.Е не отделям целия си ден за него вече,защото ми е невъзможно!Докато беше малък бях до него възможно най-много,защото малко кутре си иска вниманието,ама вече е на 8 месеца а и аз започнах работа.
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 19 November 2008 - 04:31 PM

За игри говоря.Да търсите заедно скрита играчка.Да я дърпате,да тичате заедно.Ей такива работи имах впредвид.
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 05:27 PM

Е то не е задължително при теб да се получи същото, но ти казвам какво стана с нашия куч.........направо се поболя, ако имаше мисловен балон до главата му в него щеше да има рисунка на миризливо сушено шкембе  ;D

#98 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 December 2008 - 08:34 AM

Такааа, ако вече сте много отчаяни, защото изведнъж прахосмукачките са станали 2 и Вие не знаете, кого да следите по напред, а кучето Ви получава нервна криза при видя на наморника, просто включете в разходката си нещо мноооого по-вкусно от боклуците по земята и го носете видно. При нас се оказа, че нито кремвиршите, нито пилешките сърца, нито филето вършат работа. Обаче една проста филийка черен хляб направо прави чудеса. Имате си 2 кучета, които са като залепени и Ви гледат в очите през цялото време.  ;D

П.п. Само не пропускайте нежните разтривки и почесвания на вратлетата, когато се приберете, за да избегнете схващане.  :P
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#99 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 11:39 AM

След като опитах всичко реших да сменя тактиката. Като си свърши работата кучо аз се правя на луда и не отивам веднага да прибера акито. Просто все едно нищо не е станало. Оставих я няколко пъти да си го изяде и й показах, че изобщо не ми пука какви ги върши. След няколко дни започна да проявява все по-малък интерес към купчинката. Сега много рядко стават инциденти, но аз не й се карам, просто не обръщам внимание. Ако уцеля момента преди да се е обърнала да го изяде и я извикам "Ела да видиш какво ще ти дам" тя забравя за акото и идва да си получи лакомството. Постепенно мисля, че ще я отуча по този начин.  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 December 2008 - 02:14 PM

evridika като че ли е улучила начина.

Навремето когато си взехме Рекс (смес между дратхар и немска овчарка), се ужасих при мисълта, че ще стане голямо куче (аз имах опит единствено с булонка) и ако не успея да го обуча, ще имам доста проблеми. Поради което накупих 5 книги за обучение на кучето. За едни и същи неща имаше напълно противоречиви методи в различните книги, но един французин ми направи впечатление. Според него малките кученца трябвало да се оставят да дъвчат каквото си искат. Така опознавали света, освен това си изграждали имунитет. Беше ми неприятна мисълта, но всъщност последвах този съвет. Извеждахме Рекс още от деня, в който го взехме (малко под два месеца). В началото той гледаше само да не изостане от нас. По-късно се окопити и почна да дъвче какво ли не, всякакви гадости (в гората и полето, където ходим, на доста места има бунища). Не ми беше приятно да го оставям да дъвчи, но общо взето много рядко съм го ограничавала. За сметка на това пък никога не е гълтал капачки, дрехи, обувки или каквото и да е. Като поотрасна настана време да разбере, че вече не трябва да яде каквото си иска. Не беше бързо и лесно, но НЕ постепенно започна да върши работа.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни