Публикувано: 17 November 2008 - 03:27 PM
Ох да се оплача и аз. Куч е на 11 мес. и живее на двор. Не се извежда често навън, защото нямам време и поради тази причина се разходжа в двора /ок.1 дка./. При намиране на разне неща, които не са за ядене я викам да дойде и давам лакомство за да пусне боклучето. Проблема е с акото. Тя си върши работата на определено място в двора, което е само с пръст и малко тревичка. След всяко ходене акото моментално го изхвърлям. От известно време започна отново да си хапва изпръжненията /мислех, че сме я отучили от вредния бебешки навик/. Значи кляка, върши работата и моментално се обръща и захапва. Команда "НЕ" не помага. Бой с вестник, също. Разко дръпване на нашикник, също. Бутане-дърпане, нищо. По едно време пробвах с лакомство. Моментално действаше - показвам лакомство и давам команда да си ходи в клетката, след което давам лакомството и я затварям, за да изчистя. После пак я пускам да играе. Обаче, от скоро и това не действа. Никакво лакомство не е в състояние да я откачи от вкусотията. Такава борба става за акото, че съседите ми се смеят редовно. Аз я дърпам за каишката, тя се влачи по земята и се опитва да го докопа /доста е яка, 40 кг./ Последното, което ми хрумна е със запалена цигара - тя много мрази цигарен дим и аз както си пушех и я чаках да си свърши нуждата, видях, че се обръща да си хапне и се стрелнах към нея и сложих димящата цигара пд носа й. Моментално избяга. А аз изчистих :yahoo:
Лошото е, когато я извеждат други членове на семейството-непушачи. :huh: Последния път двама души едвам отървахме акито да не бъде изядено. Не мога да се преборя с нея. Намордник не е решение при мен - тя си е дворно куче. Каишка също - ще реши, че излизаме на разходка навън и ще ме повлече към портата. А само да кажа, че в редките случай, когато я извеждам на разходка не върши никакви физиологични нужди. Изчаква да се приберем в двора, отива си на нейното място и хоп. :rolleyes: Странно е моето псе. Ако някой има идея как да я отуча да хапва ако, моля да сподели. Съветите по-горе в темата важат за кучета, които ги разходжат по улиците. При нас са неприложими :'(