Dog.bg Форуми : Зеленчуци и плодове на куче - да или не?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Зеленчуци и плодове на куче - да или не? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2008 - 10:33 AM

Цитат

Чесънът и лукът съдържат тиосулфат. При редовна консумация могат да доведат до анемия.
Всъщност, всичко е въпрос на количество. Ще срещнете и много материали, че скилидка чесън дневно имала чудодейни свойства. Скептична съм.

Определено не давам на Френ нито чесън, нито лук. Беше само за проба, защото тя е невероятна прахосмукачка и яде всичко. Иначе и аз съм скептична за скилитката на ден.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#22 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2008 - 01:29 PM

Чесъна люти на хората и причинява киселини понякога и предполагам за едно малко коремче също няма да е добре.
На въпроса за зеленчуците който започнах...Яде морков ношето мъниче и парченцата са абсолютно същите в акото и днес.Което означава,че изобщо нищо не е усвоено от моркова от организма и или бъркам нещо???

#23 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2008 - 07:25 PM

Да, това означава.
Морковите са добре, но трябва да се стържат или варят ако много държим да се усвояват.

#24 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 August 2008 - 08:23 PM

аз намоите зеленчуци не съм им давала,но едната ми кучка много обичаше като я изтървем от поглед да влиза в градината със зеленчуците и да си вади и похапва морковчта ;D беше станала спец направо-издърпва моркова без да скъса и едно листенце,хваща си го с лапи и си го гризе :o  ;D

#25 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 08:34 PM

Моето яде краставица. Наскоро пробвах, но без особен ентусиазъм, защото моето куче като види, че някой яде и независимо дали тя обича такова или не, сяда пред него, вади жалостивия поглед и започва да преглъща шумно, правейки го докато не си го изядеш без значение дали като и дадеш да го опита ще и хареса или не. Та майка ми миналия ден докато хранела баба дошла Мишел и започнала да се моли. Дала и парченце краставица и... о, чудо! Злоядото го изяло. Естествено, не посмяла да даде повече, защото винаги и се карам, че и дава разни забранени неща.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2008 - 08:57 PM

Ми, мързи ме да гледам какво точно има в краставиците, но моят се скъсва да повръща от тях.
А ги обича, все едно риба е подушил. Аз самата ям много зеленчуци за сметка на плодовете, та споделях с него. И нали са ни промити мозъците колко са полезни плодовете и зеленчуците, та що да не дадеш на кучето. И туй куче като повръща след всяко хранене, и аз като не мога да разбера от какво, та махах, махах неща от менюто, храни сменях, на челна стойка стоях докато яде, и той все повръща. За краставицата последно ми дойде на акъла, не можех да си представя, че едно куче може така да се прецаква от парченце краставица или някоя обелка, ама ей на.
Даже бях пуснала тема за Мегаезофагус във Вет кабинета (ето си я темата здрава и читава за любопитните, а моята тема за мегаизгъзус доведе до справедливо негодувание на докторите), щото много работи четох и на много сложни думички се натъкнах ... а то една проста краставица.
Не значи, че всяко куче ще повръща от краставица. Но защо аджаба трябва да яде краставица кучето, питам аз.

#27 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 07:27 AM

Моето от краставица не повръща и много обича да си я хапва даже. Обаче един път си открадна една чушка от масата и веднага повърна

#28 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 10:20 AM

И на моята и понасят добре, не повръща де, акито вече не мога да го следя, защото по цял ден кръстосва двора и незнам къде какво прави. И не, че е нужно или и се дава редовно пък и аз мислех, че краставицата няма да и се отрази зле, за разлика то гадните люти колбаси, за които вечно се моли и за които водя война с нашите да не дават.
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   Антония Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 03:17 PM

Ние ядем ябълки и диня с огромно удоволствие. За мой ужас скоро изядя с голям кеф част от кочан на варена царевица, което (според мъжа ми  :huh:) било полезно за храносмилането.

#30 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 01:50 PM

Дотук разбрах че всяко куче си има любим зеленчук или плод :blink: Въпросът е доколко им ги даваме защото ни е приятно да ги гледаме как ги лапат лакомо или те наистина имат нужда от тях? Ако приемем че на повечето сега нищо не им става от това че ги хапват,дали в дългосрочен план не им повреждат нещо стомасите?
Това наистина много ме притеснява защото досега не съм имала куче а хората които познавам с кучета честно казано не ми вдъхват доверие за правилно отглеждане.

#31 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 02:29 PM

При първото ни посещение на ветеринар, докато ходехме при предишния си лекар реших да питам за плодовете и зеленчуците, защото не знаех дали се дават или не, а той ми се изсмя и каза, че това не било човешки стомах и нямало да може да смели картофи или зеле или ябълки и въобще такива работи не бивало да давам. Не вярвам на преценката на въпросния лекар и не мога да съм сигурна дали това, кеото каза е вярно или не е.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 03:27 PM

Това ни е проблема на повечето хора и в частност българите.Нямаме доверие на никого и оттам идват проблемите.Дори да се доверим,после винаги идват съмненията.
Това се потвърждава и в един уж простичък проблем като дали да храним кучетата си със зеленчуци.
Затова и питам тук хора,които имат опит и наблюдение по въпроса.

#33 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 08:42 PM

Ами аз досега не съм гледала друго куче и нямам предишен опит, на който да се опирам в мнението си. Истината е, че и аз съм тук за да се науча. Казвам, че нямам доверие, защото ми беше сбъркана диагнозата от лекаря и за малко да си приспя кучето заради алергия. Незнам дали Вие бихте се доверили на съветите на такъв доктор, но аз не бих.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 11:24 AM

Извинявай lonesome, не исках да прозвучи като упрек.
Съжалявам,че така се е получило при вас,но се надявам сега всичко да е ОК!И си напълно права да му нямаш доверие на този ветеринар в този случай.
Но от теб сега научавам,че трябва и от алергии да се страхувам :(

#35 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 06:01 PM

Днес наминах покрай вета да го питам по въпросната тема.Ето какво ми каза той: Краставичка,настъргано морковче или ако си го гризка на малки парченца може.Домат и чушка не е препоръчително заради ципата.
От плодовете може диня,пъпеш,банан,ябълка обелена и на парченца.Но малини,капини и подобни абсолютно не.Плодове с висока киселинност също не са подходящи като портокал например.

#36 Потребителят е офлайн   ganani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2008 - 06:29 PM

Нашата Зина яде почти всички зеленчуци,винаги е задоволена с храна, на скоро бяхме на балкана там видяхме че си похапва сливи и ябълки,но ни  успокоява това
че е здрава и жизнена . :kuchence:
User's Signature

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.

#37 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2008 - 02:41 PM

Явно повечето кучета ядат всички зеленчуци, но това че за момента нищо им няма не означавало, че трябва да им се позволяват.
Ако остане на мене ще й давам всичко,защото толкова сладко си ги хапва но ме предупредиха да не го правя.

#38 Потребителят е офлайн   ganani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 07:00 PM

Цитат

Нашата Зина яде почти всички зеленчуци,винаги е задоволена с храна, на скоро бяхме на балкана там видяхме че си похапва сливи и ябълки,но ни  успокоява това
че е здрава и жизнена . :kuchence:
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2008 - 01:15 PM

Здравейте, имам си Шаро, който е на около 3 месеца (фермерите, от които го взехме, не бяха много прецизни в определяне на рождения ден). Кучо е преобладаващо бордър коли (изглежда като такъв и такъв е бащата, но майката е някаква кафява), 9.6 кг.  ;D

Питам за мандарини. Падна случайно парче от обелка на мандарина на пода и се почна такова хвърляне, подмятане и игра - с никоя играчка не е играл толкова много и страстно. Вчера му дадох малко парченце мандарина, просто да видя какво ще стане - 1/3 от едно парченце - и го изяде. Малко със зор, че беше мъничко, но го гони из стаята, докато го изяде. Сега се възсетих да питам, дали не е вредно, случайно...  :huh:
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 02:20 PM

Малко парченце едва ли ще навреди,но като цяло цитрусовите плодове не са подходящи заради киселината в тях.Това ми го каза нашия вет

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни