Зеленчуци и плодове на куче - да или не?
Публикувано: 29 October 2008 - 06:34 PM
Цитат
Някъде из форума прочетох(намери и прочети подробностите),че ядките не пречат, ако са само от време на време,да не са солени,както повечето печени ядки.Освен това да са добре сдъвкани от кучето.
Нашият яде бадемите сурови и като гледам уж ги дъвче, ама...
Публикувано: 26 November 2008 - 08:42 AM
Казват че е полезно да даваш плодове и зеленчуци на кучето си . Голямото ми куче не иска да ги яде , но малкият обожава всякакви плодове и зеленчуци , дори консервирани (компоти) . Моркови хрупа като зайче , а за киви и мандарини може да ме изяде и мен само за да ги получи ;D . Също така домати , кисели краставички , грейпфурт , банан , ябълка - обожава ги . Орехи и Лешници също папка ;D . Вашите косматковци разнообразяват ли чак толкова менюто си?
Публикувано: 26 November 2008 - 12:49 PM
А той си обича най-много ябълки и мандарини . Мандарината не е много кисела , портокал не иска , кисела краставичка е най-киселото което е ял , но съм му давала веднъж и то 1 малка шайбичка , защото ме е страх че се слага и доста сол в тях . Киви папка съшо но не в много големи количества и то не е много кисело аз му давам по-мекичките а те са сладки :blink: . А за морков мисля че няма нищо което да му навреди в него , защото от него яде всеки ден и то по 1-2 ?
Публикувано: 29 December 2008 - 08:48 PM
Цитат
Тук се споменава че не трябва да ядат сурови картофи..значи могат да ядат сварени картофи и пюре нали?Имам и още един въпрос могат ли да ядат ябълка защото в една тема четох че не може!?
Публикувано: 01 April 2010 - 04:21 PM
Цитат(HaPpY-PuP @ Dec 30 2008, 04:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Четох в началото на темата,че не трябва да се дава грозде на кучето.Каква е причината,защото малкия много обича да си хапва. :zaek:
Фруктоза(захар),ципа,семки....-избери си!

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 02 April 2010 - 12:07 AM
А какво ще кажете за банана? Аз от време на време му правя паста от банан и гранулки и пълня една играчка за такава цел. Умира си да я ближе. Вреден ли е?
Публикувано: 02 April 2010 - 08:53 AM
Цитат(Archiball @ Apr 2 2010, 12:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
А какво ще кажете за банана? Аз от време на време му правя паста от банан и гранулки и пълня една играчка за такава цел. Умира си да я ближе. Вреден ли е?
Не,не мисля.Все пак и при захранване с пюрета на бебета,първо се започва с такова от банан.Стига да не е зелен и да му предизвиква колики.Чупя на малки парчета-хапки и той с удоволствие ги премлясква.Говоря за кучето ми.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....