Сиамчета търсят грижовни стопани
#1 Guest_troy_rainmaker_*
Публикувано: 23 July 2005 - 06:55 PM
Публикувано: 23 July 2005 - 11:27 PM

Публикувано: 26 July 2005 - 02:29 PM
Цитат
Здравейте!
Какво ще рече "кралска сиамка"???
А на кои и какви изложби имате награди, ако не е тайна, разбира се?
Бихте ли показали някоя снимка на родителите и на самите котета тук, моля? r) (има ли сред тях с пречупени опашки?)
Благодаря предварително за отговорите! c)

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com
Публикувано: 27 July 2005 - 09:24 AM
Кралска сиамка - доколкото знам така наричат котките без тъмни оцветявания по тялото, а ушите, лапите, муцунката и опашката варират от тъмно до съвсем бледо таби.
Публикувано: 27 July 2005 - 09:49 AM
Сиамката е сиамка...Тя може да има различни вариации на оцветяване на отметите си, но това не води до ново име или нова порода (поне досега - имам предвид тайските котки, защото при истинските сиамки вече е призната новата порода Сейшелска котка).
Концепциите за клепнали уши и пречупени опашки НЕ СА МОИ!!! - това са концепциите на ВСИЧКИ уважавани фелиноложки организации и на ВСИЧКИ световни ветеринарни изследователски центрове!
Спри да се заяждаш, а карай по същество, моля!!!
А на въпроса ми от кои изложби са наградите на бащата на подаряваните котета...не ми беше отговорено!

Публикувано: 27 July 2005 - 10:36 AM
Цитат
и сега какво ще правим bl) кой си позволява да не ти отговаря cl)
... ясно е че тези котки не са родословни, както и че се ползва понятието "кралска сиамка" като израз добил гражданственост, но без научна дефиниция. все едно когато някой напише че търси/предлага сива котка да му се заяжда някой (аз или друг запознат) че такъв цвят няма, и че това е синя котка и тн. това не променя цвета на котката!
Публикувано: 27 July 2005 - 11:44 AM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 27 July 2005 - 12:29 PM
Цитат
Цитат
и сега какво ще правим bl) кой си позволява да не ти отговаря cl)
много точно ти е казано да се напънеш да си намериш поле за изява където да напишеш тези неща, а не да подпитваш хората по обявите. ясно е че тези котки не са родословни, както и че се ползва понятието "кралска сиамка" като израз добил гражданственост, но без научна дефиниция. все едно когато някой напише че търси/предлага сива котка да му се заяжда някой (аз или друг запознат) че такъв цвят няма, и че това е синя котка и тн. това не променя цвета на котката!
е... щом коментарите ми са нежелани...
благодаря Йона, че толерираш такова поведение!
УСПЕХ! на сайта ти, Калине!!!
СБОГОМ!
ПП. явно, че тук се толерират не хората, които имат какво полезно да кажат, а тези които по цял ден си нямат друга работа освен да се заяждат!
досега се опитвах да бъда полезен...явно...няма желаещи!!!
ако някой все още се интересува, все пак и въпреки неткат и манус, сериозно от нещата...да ми пише лично...

Публикувано: 27 July 2005 - 12:51 PM
аз само казах споко, хора, не толерирам никого, абсолютно никого!!!!!!! само давам тон за нова песен!!!!

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 27 July 2005 - 04:20 PM
когато се пи6е в такав Форум сред толкова разнолика аудиторииа,4есто ниакои хора разбират не6тата и тона ти погре6но--аз сам си патила от това и маи са6тото става сега и с Скогкатт!Аз сам "за" разиасненииата и то4ните му вапроси,за6тото сагласете се,4е тези форуми се посе6тават и от хора,които не са много на "ти" с фелинологииата и освен вси4ко,желаиат да нау4ат и не6то полезно за породите!Та в този ред на мисли,искам само да под4ертаиа,4е ако наистина НИАМА порода "кралска сиамка"(и аз за парви пат 4увам за такава!)--за6то това да не баде уто4нено и обиаснено!!!Нали това все пак не е "граждански"форум,а спетсиализиран форум за животни,за породи...И ,ако тук не е то4ното миасто да се говори и борави с то4нииа език и терминологииа---ами не виждам каде другаде би било по-подходиа6то!??

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 28 July 2005 - 03:07 PM
Човека дошъл с цялото си нахалство да подарява сиамчета, може ли такова нещо...
Я, слезте на земята и двамата. Всеки, който търси чистопородно животно - ще отиде и ще си го купи! А не да го взима от обявите за подаряване! Друг е въпроса, че в България чистопородни сиамки няма, и всеки който търси подобна котка го знае! Но пък има много сладурски котета, които с успех радват много хора...
Публикувано: 28 July 2005 - 03:24 PM
Моите уважения, но ако жегата не ти действа добре, върви пий една студена вода !
Следва редакция на постинга ти !
Модераторът е еднакво безкомпромисен към всички форумници !!!
Благодаря за разбирането ! c)

Публикувано: 28 July 2005 - 03:32 PM

Публикувано: 28 July 2005 - 03:39 PM
Цитат
Ами гледам, ама...нямам нови съобщения... s)
А ако става дума за един друг форум - приеми поздравленията ми оттук!:)
Не успявам да разгледам какво пише там, но...обещавам и за там да намеря време - ОК?! b) r) w) c)

#16 Guest_troy_rainamker_*
Публикувано: 29 July 2005 - 07:56 PM
Моята изглежда като тази: http://www.siameseki....com/photog.jpg
Бащата е същият, с тази разлика, че опашката му е права, а не пречупена. Когато нашата мацка се разгони, искахме да запазим породата и намерихме сиамеца. Видях снимки, но не съм се интересувала толкова от изложбите. Все пак, ако някой проявява интерес към котенце, мога да поразпитам. От малките има 2 женски с прави опашки и 1 мъжко с пречупена.

Вход
Горе
Цитиране +