Dog.bg Форуми : Сиамчета търсят грижовни стопани

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сиамчета търсят грижовни стопани

#1 Guest_troy_rainmaker_*

• Група: Гости

Публикувано: 23 July 2005 - 06:55 PM

c) Подарявам сиамски котенца, майка - кралска сиамка, баща - сиамец с награди от изложби. На близо 50 дни са, хапват и консерви, и гранулирана храна и имат хигиенни навици. В случай, че искате да се грижите за едно от тези мъничета, обадете се на: (02) 934 38 72, вечер.

#2 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 23 July 2005 - 11:27 PM

c) Прати ми смс от сайта на мтел на телефон 0887304985 какви са мъжки женски и докога могат да се вземат. Колко са ? Ще им намерим домове, но хората са в отпуска. Аз не съм в БГ, но моят мъж ще ми препрати смс-а. Мои приятели търсеха сиамско бебе женско, а има и други желаещи. Поздрав, дано се устроят на добро място. Аз така намерих моят Томас от форума.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#3 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2005 - 02:29 PM

Цитат

c) Подарявам сиамски котенца, майка - кралска сиамка, баща - сиамец с награди от изложби. На близо 50 дни са, хапват и консерви, и гранулирана храна и имат хигиенни навици. В случай, че искате да се грижите за едно от тези мъничета, обадете се на: (02) 934 38 72, вечер.

Здравейте!
Какво ще рече "кралска сиамка"???
А на кои и какви изложби имате награди, ако не е тайна, разбира се?
Бихте ли показали някоя снимка на родителите и на самите котета тук, моля? r) (има ли сред тях с пречупени опашки?)
Благодаря предварително за отговорите! c)
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

#4 Потребителят е офлайн   netcat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 09:24 AM

Вместо да си търсиш поле за изява и дразги, вземи направи нещо полезно - един сайт, примерно с абсолютно всичките ти концепции за котките - от пречупени опашки до клепнали уши и каквото се сетиш още.
Кралска сиамка - доколкото знам така наричат котките без тъмни оцветявания по тялото, а ушите, лапите, муцунката и опашката варират от тъмно до съвсем бледо таби.

#5 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 09:49 AM

........................................
Сиамката е сиамка...Тя може да има различни вариации на оцветяване на отметите си, но това не води до ново име или нова порода (поне досега - имам предвид тайските котки, защото при истинските сиамки вече е призната новата порода Сейшелска котка).

Концепциите за клепнали уши и пречупени опашки НЕ СА МОИ!!! - това са концепциите на ВСИЧКИ уважавани фелиноложки организации и на ВСИЧКИ световни ветеринарни изследователски центрове!

Спри да се заяждаш, а карай по същество, моля!!!

А на въпроса ми от кои изложби са наградите на бащата на подаряваните котета...не ми беше отговорено!
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 10:36 AM

Цитат

А на въпроса ми от кои изложби са наградите на бащата на подаряваните котета...не ми беше отговорено!

и сега какво ще правим bl) кой си позволява да не ти отговаря cl)

... ясно е че тези котки не са родословни, както и че се ползва понятието "кралска сиамка" като израз добил гражданственост, но без научна дефиниция. все едно когато някой напише че търси/предлага сива котка да му се заяжда някой (аз или друг запознат) че такъв цвят няма, и че това е синя котка и тн. това не променя цвета на котката!

#7 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 11:44 AM

кротко, хора ! bl)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#8 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 12:29 PM

Цитат

Цитат

и сега какво ще правим bl) кой си позволява да не ти отговаря cl)

много точно ти е казано да се напънеш да си намериш поле за изява където да напишеш тези неща, а не да подпитваш хората по обявите. ясно е че тези котки не са родословни, както и че се ползва понятието "кралска сиамка" като израз добил гражданственост, но без научна дефиниция. все едно когато някой напише че търси/предлага сива котка да му се заяжда някой (аз или друг запознат) че такъв цвят няма, и че това е синя котка и тн. това не променя цвета на котката!

е... щом коментарите ми са нежелани...

благодаря Йона, че толерираш такова поведение!

УСПЕХ! на сайта ти, Калине!!!

СБОГОМ!

ПП. явно, че тук се толерират не хората, които имат какво полезно да кажат, а тези които по цял ден си нямат друга работа освен да се заяждат!
досега се опитвах да бъда полезен...явно...няма желаещи!!!
ако някой все още се интересува, все пак и въпреки неткат и манус, сериозно от нещата...да ми пише лично...
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 12:51 PM

учудваш ме Сгогкат!!!
аз само казах споко, хора, не толерирам никого, абсолютно никого!!!!!!! само давам тон за нова песен!!!!
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#10 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2005 - 04:20 PM

Вижте,прииатели...за6тото ние все пак сме прииатели-ако не помежду си,то поне ПРИИАТЕЛИ на коте6ките са6тества---искам да споделиа и моето мнение и наблиуденииа:
когато се пи6е в такав Форум сред толкова разнолика аудиторииа,4есто ниакои хора разбират не6тата и тона ти погре6но--аз сам си патила от това и маи са6тото става сега и с Скогкатт!Аз сам "за" разиасненииата и то4ните му вапроси,за6тото сагласете се,4е тези форуми се посе6тават и от хора,които не са много на "ти" с фелинологииата и освен вси4ко,желаиат да нау4ат и не6то полезно за породите!Та в този ред на мисли,искам само да под4ертаиа,4е ако наистина НИАМА порода "кралска сиамка"(и аз за парви пат 4увам за такава!)--за6то това да не баде уто4нено и обиаснено!!!Нали това все пак не е "граждански"форум,а спетсиализиран форум за животни,за породи...И ,ако тук не е то4ното миасто да се говори и борави с то4нииа език и терминологииа---ами не виждам каде другаде би било по-подходиа6то!??
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#11 Потребителят е офлайн   netcat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2005 - 03:07 PM

...

Човека дошъл с цялото си нахалство да подарява сиамчета, може ли такова нещо...

Я, слезте на земята и двамата. Всеки, който търси чистопородно животно - ще отиде и ще си го купи! А не да го взима от обявите за подаряване! Друг е въпроса, че в България чистопородни сиамки няма, и всеки който търси подобна котка го знае! Но пък има много сладурски котета, които с успех радват много хора...

#12 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2005 - 03:24 PM

неткат !

Моите уважения, но ако жегата не ти действа добре, върви пий една студена вода !
Следва редакция на постинга ти !
Модераторът е еднакво безкомпромисен към всички форумници !!!

Благодаря за разбирането ! c)
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2005 - 03:28 PM

Упс...
модераторът ме е изпреварил...

изтривам отговора си сам...
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2005 - 03:32 PM

Скогкат, ще те помоля да си видиш личната поща щото чакам отговор по друг въпрос ! ;)
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2005 - 03:39 PM

Цитат

Скогкат, ще те помоля да си видиш личната поща щото чакам отговор по друг въпрос ! ;)

Ами гледам, ама...нямам нови съобщения... s)
А ако става дума за един друг форум - приеми поздравленията ми оттук!:)
Не успявам да разгледам какво пише там, но...обещавам и за там да намеря време - ОК?! b) r) w) c)
User's Signature

#16 Guest_troy_rainamker_*

• Група: Гости

Публикувано: 29 July 2005 - 07:56 PM

c) Нямах идея, че обявата ще породи такива спорове. Колкото до "кралска сиамка" - официално такава порода няма, но така викат на повечето сиамки с пречупени опашки, защото носят гена на прародителите си от Тайланд, които са били отглеждани само от краля и неговата фамилия. Става дума за старовремската сиамска котка (traditional apple-head siamese), защото в България наистина няма внесени (или поне регистрирани) котки от развъдената в последствие порода хилави и издължени сиамки:http://www.fdp-bg.com/siam.htm (на горните снимки).
Моята изглежда като тази: http://www.siameseki....com/photog.jpg
Бащата е същият, с тази разлика, че опашката му е права, а не пречупена. Когато нашата мацка се разгони, искахме да запазим породата и намерихме сиамеца. Видях снимки, но не съм се интересувала толкова от изложбите. Все пак, ако някой проявява интерес към котенце, мога да поразпитам. От малките има 2 женски с прави опашки и 1 мъжко с пречупена.

#17 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2005 - 09:37 PM

Ако искаш някакви съвети, помощ или просто мнението ми по въпроса, моля, пиши ми лично съобщение или на и-майла ми. Благодаря. c)
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни