Фотогалерия - коне
Публикувано: 13 July 2008 - 03:24 PM
P.S.(малко офф топик) КрасИво,гРознО , с кРитикА, без КритикА,ТакА се кАра в ОбездкАта!! B)
Публикувано: 13 July 2008 - 03:34 PM
Цитат
P.S.(малко офф топик) КрасИво,гРознО , с кРитикА, без КритикА,ТакА се кАра в ОбездкАта!! B)
Публикувано: 14 July 2008 - 08:41 PM
Цитат
Нещо бъркаш , тази снимка няма нищо общо с обездката , ама наистина нищо. Това е някой комплексар който просто се ПОКАЗВА до колко може да "смачка" едно животно.

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Публикувано: 14 July 2008 - 11:22 PM
Публикувано: 17 July 2008 - 10:07 AM

Публикувано: 17 July 2008 - 11:39 AM
Публикувано: 17 July 2008 - 12:58 PM

Публикувано: 17 July 2008 - 03:42 PM
Публикувано: 17 July 2008 - 06:37 PM
Цитат
Радвам се, че най-сетне някой подхвана и тази тема: отношението ни към коня и цената на "постиженията в спорта" (нарочно го слагам в кавички). Когато цената е болка, страх, животно с ужас в очите, цялото омотано в ремъци и железа, забити в най-чувствителните му места ... за какъв "иначе е голям спортист" може да става дума?!?!? Това си е жив садизъм, а не спорт (лично мнение).
И слава богу, че има и много други, като Пат Парели, Крейг Камерън, Хонза Блаха, Жан Франсоа Пиньон, "екстремиста" Невзоров и т.н., които пропагандират приятелството и сътрудничеството с коня. Сигурно е много по-трудно и бавно да постигнеш резултати с добро отношение, игри и разбирателство и с помощта на жест, кликер, хакамора или кордео, а не шпори, камшици, трензели и мундщуци (и прочее оръжия за изтезаване). Но е по-ценно, по-хуманно и по-красиво от показаната по-горе "просто красота и магнетизъм". И дано тези хора, наричани "horse whisperers" имат все повече и повече последователи по света! :->)
А за мен "просто красота и магнетизъм" може да е само това
или това :blink:
или това :yahoo:
P.S. Лично аз НЕ се занимавам с конен спорт, просто ценя красотата и хуманността във взаимоотношенията човек - животно :blink:
Публикувано: 17 July 2008 - 10:24 PM
Цитат
Цитат
И слава богу, че има и много други, като Пат Парели, Крейг Камерън, Хонза Блаха, Жан Франсоа Пиньон, "екстремиста" Невзоров и т.н., които пропагандират приятелството и сътрудничеството с коня. Сигурно е много по-трудно и бавно да постигнеш резултати с добро отношение, игри и разбирателство и с помощта на жест, кликер, хакамора или кордео, а не шпори, камшици, трензели и мундщуци (и прочее оръжия за изтезаване). Но е по-ценно, по-хуманно и по-красиво от показаната по-горе "просто красота и магнетизъм". И дано тези хора, наричани "horse whisperers" имат все повече и повече последователи по света! :->)
СамО НЕ виЖдАм кАк точнО ХакАморАта кАто еднА от нАй-строГите тРЕНзели сЕ причИСлявА към хУманнИтЕ методИ на ОБучениЕ и КАквО ОБщо Има с КордеОто нАпримЕР... :izcherven: КолкОто до ДрУготО-тфА детО го прАвят ПАрели,мОнти РОбъртс,нЕвзоРов и други НЯма АбсолюТно нИщичКо обЩо с ПонЯтиЕто кОнен сПорт И не мОже дА бъдЕ прилОженО в спОрта.И аз сЪм прОТив жЕСтокОто отнОшЕНие и СтрогатА и прЕкалЕНа АмуниЦИя амА предСтави Си кАК кон Ще вЪрже пАркуР на кОрдеО,МОжЕш лИ? ;)
Публикувано: 17 July 2008 - 11:42 PM
Относно паркура... Не зная дали може. Ако е във възможностите на коня да скочи, ако има желанието, ако човекът върху него успее да го ръководи с кордеото и да се задържи в седлото и ако успеят да са достатъчно добър и синхронизиран тандем - значи може. Онези, whisperers, те твърдят, че можеш да постигнеш всичко, което е във физическите възможности на животното. Да, трудно ще да е, много "ако"... но пък и кому е нужен паркура!?!? На "негово величество човека"? За какво?
Разбира се, това (още веднъж подчертавам, че не се занимавам с конен спорт) е мое лично мнение, аз виждам много други начини и възможности за общуване с конете и показване на техните физически способности и интелект. Лично аз не бих карала никога! животното да прави каквото и да е, което би му причинило болка, неестествено физическо натоварване, стрес. И за мен е много по-ценно и трудно достижимо това изкуство, отколкото да накараш полупарализиран от болка и ужас кон да се метне "през нещо към нищото".
Но това е мое виждане, не искам да го натрапвам на никого, просто ми беше интересно какво е вашето отношение към "изобретения" тип "шпори вързани със жички за батерии да ги бие ток животните" например и дали прилагането им оправдава постиженията или обезсмисля и прави жестоко "ПонЯтиЕто кОнен сПорт"...
Поздрави :blink:
Публикувано: 18 July 2008 - 07:23 AM

Публикувано: 18 July 2008 - 10:42 AM