Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 537
  • 538
  • 539
  • 540
  • 541
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#10761 Потребителят е офлайн   bochko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 May 2010 - 10:30 PM

Показване на мнениетоКармен, в 18 May 2010 - 12:56 PM, написа:

Ако ще се коментира темата за бременноста, бих помолила за малко разширение - за или против кастрацията на женските пинчери. Чувала съм противоположни мнения, но явно недостатъчни или поне недобре аргументирани, за да взема решение за Кари. Дори не знам коя е подходящата възраст за кастрация, ако човек реши да направи това на кучето. Аз бих пристъпила към такова действие само ако то е в полза на животното, в смисъл да му спестя евентуални здравословни проблеми.
Ние утре имаме полу-рожден ден. Ще се черпим! Засега виртуално :)

честно казано и аз вече не зная кое е добре и кое не...преди време казваха, че кастрацията не е препоръчителна, сега обратно...
User's Signature

Когато силно желаеш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да го постигнеш "
Паулу Коелю

#10762 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 19 May 2010 - 11:14 AM

Кармен, Бочко, за бременността не мога много да кажа. Даже хич. А за кастрацията - по принцип е добре да е рано, защото тогава кучето се възстановява най-бързо. Даже май трябва да е преди първото разгонване. Ама не съм съвсем сигурна. Най-добре да се консултирате с вета си, че да не стане гаф.
Кари е още мъничка и на следваща ваксина или обезпаразитяване може да питаш! Няма да е късно. :ba_025: Но определено е по-добре за кученце, което не мислиш да заплождаш. Пък и в този форум не се толерира размножаването на неродословни кученца... :dry: Запознати сте предполагам. Затова няма да задълбавам. Но определено на кученцата ще им бъде по-добре кастрирани. А и на вас ще ви е по-спокойно! :ae_085:

#10763 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2010 - 12:35 PM

ЗА кастрацията.
User's Signature

Качена снимка

#10764 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 12:53 PM

Здравейте.....и аз като стопанка на кастрирано кученце ,мога да кажа ,че е по добре преди първо разгонване да се направи кастрация ,ако сте решили да не заплождате кученцето.
Доста четох и питах и се консултирах за кастрацията. Но от това което става с разгоненото женско кученце мога да кажа ,че за самото кученце е по добре да го какстрирам и се реших. Кагото се разгони Сиси видях видоизмененията на млечни жлези и полова система и си мисля,че точно затова след години млечните жлези се разболяват от разни болести. Както цялата полова система. Но точно два дни и трябваха след операцията на Сиси и да стане абсолютно същото щураво :dog: кученце. Всичко е личен избор на всеки стопанин. :re_037:

Ани, моля драсни два реда за Бъди :wub: Как е малкия юнак? :wub:
User's Signature

Качена снимка

#10765 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 01:13 PM

Бъди е добре. Още не си стъпва на крачето, но така или иначе възстановяването е дълго. Болеше го много, махна си конците преждевременно естествено, но беше позараснало мястото, така че не се отвори. Изрязана му е част от ставата и задното краче ще е по-късо, но поне няма да го боли.
Бочко, трябваше да четете преди заплождането. Не знам с каква големина е кученцето, но раждането при малките породи е рисково, така че трябва редовно да се консултирате с вета си.
И малко офф, но не мога да се сдържа. От половин година храня кучетата в Старозагорския изолатор. Има всякакви - голдъни, овчарки, кокери, пинчери...............ужас е! И умират - бебета, големи кучета, всякакви. ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И СПРЕТЕ ДА СИ РАЗМНОЖАВАТЕ КУЧЕТАТА! Защо го правите? Струват по 100 лева, а вие докато стане време да ги продавате ще сте дали повече от това, което ще изкярите. Не вярвам някой после да седне и да проучва стопаните. Не вярвам и да сте готови да си ги вземете, ако те не ги искат след време. Ако не съм права, извинявайте. Но поне подсигурете малките. Бъди има генетично заболяване. Точно защото някой е решил да изкара някой лев. Вашите кученца може да са здрави, но знаете ли какви са били родителите им? И всъщност изследвали ли сте Вашите кученца? Дадох около 1000 лева за лечение и операции и продължавам да давам. Ами ако нямах пари? Ако както беше за детето ми ми писнеше? Щеше да е поредното изхвърлено кученце или целият му живот щеше да мине в болка, а може би евтаназия.................... Давате ли си сметка за това какво може да причините на поколението и на бъдещите собственици и то защо - заради Вашето ЕГО. Не кучето Ви е искало да е бременно, Вие сте го пожелали. Огледайте се, Хора! Вижте какво става по улиците - пълно е с бездомни, нещастни животни, плод на Нашата масова безотговорност. На Нашата безотговорност после се дължи и нападението над Хора. Ужас е!
За кастрацията си питайте лекарите. Повечето казват, че предпазва от заболявания по-нататък. Аз съм абсолютно ЗА.

Не знам дали Ви се похвалих, че Ели си остана наша. Много я заобичахме и решихме да не се разделяме с нея. С Бъдко ту се обичат, ту се дразнят, абе купон си е. И малко снимки да кача на оперирания, оплакващ се на Ели Бъдко:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10766 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 01:45 PM

Браво,Бъди,по-точно нямаше как да го кажеш!!! :rc_036: Подкрепям всяка написана дума!

Стискам палци на макия Бъдко за бързо и успешно възстановяване.Поне има късмет че е попаднал на стопанин :rc_036:

ПС: Ели е станала страхотна красавица :wub:
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#10767 Потребителят е офлайн   tutune Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 02:10 PM

Ехоооооооо много се радвам че Бъди е добре, И каква голяма кака има на която да се оплаква:: af_089: Дано този път успея да кача някоя снимка, А Кари е невероятна манекенка дущичката: wub: [прикачен файл = 334367: снимка 048. JPG] [закрепване = [закрепване = 334369: снимка 028.jpg] [закрепване = 334371: снимка 064.jpg]

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Това мнение е редактирано от tutune: 19 May 2010 - 02:13 PM

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#10768 Потребителят е офлайн   tutune Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 02:15 PM

Пак нещо сгафик за което се моля за извинение,Дано разберете какво съм писала,Все хубави нещица,Тоди нов дизайн на сайта само ме нерви,Лек ден на всички
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#10769 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 02:15 PM

Бъди и аз подкрепям с двете си ръце и всичките лапи на кучетата си, това което си казала! Напълно си права за съжаление! :ba_025:
Виждам, че Бъдко си има мед. сестра, която да се грижи за него! :md_064: Явно възстановяването му ще протече възможно най-приятно. :be_107: Милата душичка! :wub:

#10770 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 02:16 PM

Показване на мнениеточери, в 19 May 2010 - 01:50 PM, написа:

Браво,Бъди,по-точно нямаше как да го кажеш!!! :rc_036: Подкрепям всяка написана дума!

Стискам палци на макия Бъдко за бързо и успешно възстановяване.Поне има късмет че е попаднал на стопанин :rc_036:

ПС: Ели е станала страхотна красавица :wub:

Да, ще разбереш. Ще разбереш, понеже умееш да ВИЖДАШ. Понеже си една от малкото, които не подминават нещастно същество, които отделят и се лишават, за да им помогнат, и които отговорно осъзнават, че ние сме виновни за нещастията им. Чери,Качена снимка.

П.С. Като я взех беше с демодекоза, гъбички и т.н. Слава Богу, имаше по-голям късмет от твоите душички и парвото я подмина. Стискам палци на Мая.
User's Signature

Качена снимка

#10771 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 02:45 PM

Ани, свалям ти :rc_036: шапка на голямото сърце ,което имаш. :wub: :wub:
Хубавото е ,че Бъди се оправя вече. И в компанията на хубавица Ели, май по лесно понася болката. Браво Ани :rc_036: :rc_036:

Солидарна съм с твоите писания , но за съжаление точно затова са пълни улиците с бездомни кучета, което е жалко,че те милите животинки не са виновни за безрасъдството ни.........
User's Signature

Качена снимка

#10772 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 03:17 PM

А знаете ли колко са неинформирани по принцип хората? Не минава ден без някой да ми каже \"- Кога ще имате бебета?\" или \"-Искам кученце когато имате малки\" Аз дори не мога и да си помисля да рискувам живота на кучето си заради това! А според хората,щом е куче,трябва да ражда нон стоп!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#10773 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 03:17 PM

Показване на мнениетоgalia69, в 10 June 2009 - 10:12 PM, написа:

Здравейте любители на тази хубава порода по старите ни помнят от доста време не съм писала много целувки на всички .Сега имам повод да се похваля днес нашата Саричка стана майка за първи път .Имаме си 4 момиченца и едно момченце след едно тежко раждане цяла нощ на сутринта се наложи да се направи секцио понеже едната дундичка се беше заклещила и не можеше да излезе въпреки всички усилия на двама лекари да я извадят без операция .
Ето малките слънчица .
http://www.gilia.sni...album_id=387999

Бочко, това е от 364 страница. Ако ти се търси - чети назад, ама това са лични преживявания, така че не е ясно доколко ще са ти полезни.Във Ветеринарен кабинет имаше въпроси и теми за бременността - виж там, и непременно лекарят ви да каже и обясни.
User's Signature

Качена снимка

#10774 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 11:29 AM

Добър ден! Как сте? Къде сте? Какво правят малките душички? :be_107:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#10775 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 04:49 PM

Привет! Най-напред реката се опита да ни отнесе, а оттогава досега вятърът се опитва да ни издуха :) Но ние сме се закотвили яко и не мърдаме. Дано се оправи вече времето, че това на нищо не прилича.
До тук с оплакванията. Искам много да благодаря за мненията за кастрацията, почти съм взела решение за Кари. Все пак ще направя още няколко консултации.
На Бъди желая скоро да заприпка без болки, а стопанката ще помоля да пусне още снимки на Бъди и Ели. Тя ми изглежда страхотна красавица, пък ми е и адашка :))) Откъде сте я взели? Изглежда ми като лабрадор, но не съм много сигурна ... Мисля в недалечно бъдеще да имам ретривър. Само не съм решила точно какъв. Дори се обаждах във фондация "Очи на 4 лапи" за някое от т.н. бракувани кучета. Между другото, този термин ми звучи ужасно грозно, макар и да се ползва в смисъл, че не стават за работни кучета.
Галка, как са твоите кокали в това лошо време? Прочети за соколечението на Малахов, има специлно за твоя проблем и знам със сигурност, че има ефект. Ако нямаш някакви задръжки, пробвай и уринотерапия. Мой близък прилагаше с много добър резултат и двата метода + физиотерапия.
User's Signature

Качена снимка

#10776 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 05:27 PM

Вчера трябваше да почерпя за 1/2 рожден ден на зверчето, но се замотах и пропуснах. Затова сега ви черпя на патерици за нея и в аванс за мен, че утре ще имам нещо като имен ден.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10777 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2010 - 10:36 AM

ЧЕСТИТО НА МАЛКАТА РОЖДЕННИЧКА! ДА Е ПОСЛУШНА :wub: ДУШИЦАТА НА МАМА И ОЩЕЕЕЕЕЕ МНОГО ПЛАНИНАРСКИ ПОДВИЗИ :flagbg: ЗАПАМЕТЕНИ НА СНИМКИ КОИТО ДА НИ РАДВАТ!
А ЗА НЕЙНАТА МАМА ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НАЗДРАВЕ.
БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВАТА ПОЧЕРПКА ОБОЖАВАМ ЧЕРВЕНОТО ВИНО С ДЕБЕЛО МЕЗЕ И ПОСЛЕ ТАЗИ РАЗКОШНА ТОРТА!
ЧЕСТИТО МИМИЧЕТА И ДА СТЕ ЗДРАВИ

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10778 Потребителят е офлайн   bochko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 10:45 AM

здравейте,
много ми е необяснимо това с нетолерирането на развъждане на неродословни кучета и маи съм по - склонна да не го приема. Ако пинчера се смята за неродословен и ако всички нетолерираме размножаването му, то тогава рано или късно, ако мога да нареча породата, ще изчезне...не го приемам от гледна точка на това, че и пинчера и да речем чихуахуато, или хайде ретривър, каквото и да било....са живи същества...и понеже едното няма качества не може да създава поколение...това честно казано аз го разбирам като недъгав човек да създава поколение...наистина ми се вижда дори като расистко...знам ли...още повече домашните кучета не ги плодим така, както се множат бездомните и повечето от нас/ предполагам голямата част от нас/ не го правят с цел търговия...
User's Signature

Паулу Коелю

#10779 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2010 - 11:43 AM

Бочко, аз изобщо не съм веща в тия неща ....бременност, размножаване и т.н. защото просто нямам нужда и не съм търсила по-обстойна информация. Но съм чела тук там ,че трябва да има подбор от най-здрави , да не са генетично обременени за да няма новото поколение някакви изменения. А пък това защо е заплодено едно животно може би има причини Дали просто случайно ,цел продажба/защото как щяхме ние да имаме ако нямаше такива спопани/ или просто има някакъв мит ,че едно кученце трябва да роди за да не се разболява после от кошмарните тумори /за което пак не съм съгласна дали е родило или не/ има спор по този мит......
Моя съвет е търси как протича самата бременност, какво да даваш на майката защото май трябва да е по калорична храната, но не съм сигурна абе чети вет кабинет и на вашия вет я заведи . Успех .....
По принцип не съм фенка на безразборното размножаване ,,,и ако имах финонсова възможност бих си купила куче/каквато и да е порода/ от развъдник,,,но уви имам си мини кученце без порода.......което обожавам
User's Signature

Качена снимка

#10780 Потребителят е офлайн   bochko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 02:09 PM

дано няма проблеми...честно казано,аз бях много против, но майка ми си мислеше, че ще е много хубаво...не че няма да е, но сега и тя започна да се плаши....
User's Signature

Паулу Коелю

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 537
  • 538
  • 539
  • 540
  • 541
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема