Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 538
  • 539
  • 540
  • 541
  • 542
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#10781 Потребителят е офлайн   reksi-9 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2010 - 08:31 AM

Зравейте,приемате ли нови членове?
От 10-дена сме горди собственици на малко мъжко пинче(на 45 дена).Тъйкато за първи път гледаме дом.любимец имаме няколко смешни на пръв поглед въпросчета.Доста четох из форума,ама не открих точните отговори.
1.Кога мога да го изкъпя.
2.Какви храни не трябва да яде.
3.Кога мога да му сложа каишка да свиква.
4.Почти не пие вода-а ходи по малка нужда по 7-8 пъти на ден.
5.Като го изкарам вън да се разхожда,ляга на земята и започва да скимти-страх го е още.
Вчера му бихме първата ваксина и сега е като препариран,само се гуши някъде и трепери-нормално ли е това.
А иначе беше голям дивак.Има едни плюшени играчки кученца и с тях се бореше по цял ден.
Въобще всякъква полезна информация ще ни е полезна,кото за начинаещи,
Благодаря предварително.

#10782 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2010 - 04:21 PM

Здравей reksi-9 ,разбира се че приемаме нови членове,колкото сме повече,толкова по-добре.Почвам да ти отговарям на въпросте по ред
1. не бързай още с къпането,нека малко си изгради имунитет,но ако ти намирисва много можеш да го изтриеш с мокри кърпички за кучета,ако искаш може да ти ги цъкна да видиш какво представляват,но може да има и други марки,така,че трябва да проверяваш в зоомагазините.
2.По принцип храните които не трябва да яде са повече,за това ще ти кажа какво е добре да яде-като начало започнете с Роял Канин Стартер(може и на друга марка,но да е за малки кученца,казвам ти за Рояла защото само добри отзиви съм чувала,а и моя бяс много я харесваше),тя е специално за малки кученца и там си има всички необходими витамини,минерали и калций които трябва да приема едно кутре,в началото може да му я накисваш в кисело мляко(прясно не му давай въобще) или пилешко бульонче(без сол),но истински бульон,не от тези на кубчета-тях никога и в никакъв случай не му давай.По нататък може да му вариш пилешко месце с малко ориз,обезсолено сиренце със сух или препечен хляб,кисело мляко с обикновенни бисквитки(но от време на време,не редовно).Не казвам,че това което те съветвам е най-правилно,но също е вариант,а за по-сигурно,във форума си има отделна тема само за храненето,така,че хвърли един поглед,търсия в Къщата на кучето.
3.Така или иначе най-правилно е да изкарваш на разходка кучето чак след третата ваксина,и то 10-14 след нея,така,че не бързай с разходките още,моя съвет е да го спазваш този срок,защото малкия бебок още няма изграден имунитет,а болестите които може да пипне са наистина сериозни и има реална опасност за живота и здравето му.За ваксините също може да прочетш във Ветеринарния кабинет.
4.За пишкането какво да ти кажа-така ще е все пак бебе си имате,нормално е да пишка често,ако те притеснява че не пие достатъчно вода,това притеснение ще отпадне като почнеш да му киснеш гранулките с бульончето,така с яденето ще си набавя и водичка.Не забравяй,че обезводняването е много по-сериозен проблем,гладни могат да издържат много повече от колкото жадни(както е и при хората де)
5.Ако се позачетеш няклко страници назад ще видиш,че дори и на 3 мес. че и от горе кутретата също ги е страх като излизат,какво остава за вас,та вие сте съвсем мънички,как няма да го е страх,то милото направо не знае къде се намира,не му причинявайте повече този стрес,ако го извеждате- единствено и само на ръце да свиква с шума,но да е защитено и спокойно в прегръдката ви.
След всяка ваксина е нормално да е омърлушен малко,не се тревожете.
Надявам се да съм била полезна,а сега ако мога да помоля за малко повече информация за малкия сладур,име,снимки,от къде сте и т.н...
User's Signature

Качена снимка

#10783 Потребителят е офлайн   reksi-9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2010 - 10:34 AM

Мерси за изчерпателния отговор,ще се поразровя повечко из темите.Моя красавец нещо ме притеснява,от 3-дена неиска да яде нито накиснати гранулки,нито и кучешката храна за бебета на педигрий пал.САмо кисело мляко яде-незнам вече какво да му дам.НО иначе е енергичен и игрив.

П.С.- Имали в Пловдив някъква сбирка да си покажем гордостите и да обменим малко инфо за тях.

#10784 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2010 - 11:00 AM

Здравей, Рекси :re_037: И аз преживях същите тревоги преди няколко месеца. Кари е на 6 мес. и продължава да не обича кучешка храна, макар, че съм пробвала всички налични на пазара гранули или друга храна. Трябва да е много гладна, за да хапне няколко. Аз обаче не се отказвам и продължавам да й оставям през деня гранули в купата. Мойто зверче предпочита човешка храна и я храня с такава, НО без подправки. Давам й в таблетна форма витамини и минерали, много обича домати и ябълки, пробвам различни други храни и така се храним. Черен дроб, риба, пилешко /без тръбни кости !!!/, свински кокали , безсолна извара ... Нямам опита с мини породи като повечето в тази тема и затова споделям само краткия си опит. Мисля, че и кучетата са като хората - обичат едно, не харесват друго. А удоволствието да се опознаваме с мъниците е огромно!
Покажи снимки да видим виновника за тези вълнения.
User's Signature

Качена снимка

#10785 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 09:49 AM

Къде изчезнахте, хора и пинчери? Никакви нови пакоости ли не са направили диванетата?
User's Signature

Качена снимка

#10786 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2010 - 03:33 PM

Добре дошли на Рекси и неговите стопани :re_037: Да Ви е жив и здрав малечко палечко.Относно храната всяко кученце май е различно ,защото Сиси не обича салами, пастети абе храни приготвени от подозрителни продукти според мен. Но варено пилешко месце, кашкавалче, пържолка си хапва без задръжки. През деня купичката с гранули е пълна и прясна вода в другата купичка и вечер като направя рекапитулация почти нищо не е яла.............
За разходките си мисля,че не трябва да бързате докато не направите и третата имунизация. :dog:
Кармен :re_037: ........наистина пусто ....няма никой За белички наща мома не е правила скоро, но пък какъв навик има да ляга върху къщичката си ,а не вътре. Сплеска си къщурката тотално вече.
Хей пишете как са малките сладури, Злате ...ти къде се скри ? Пиши ни как е Чочко :dog: Камелия също се зарови и тя не пише сигурно е на плажа под чадъра..........хайде пишете :beer: по една бира да се поразхладите в тия жеги.
User's Signature

Качена снимка

#10787 Потребителят е офлайн   Mini_Cherry Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 06:33 PM

Здравейте на всички нови и стари! Дайте ми някакъв съвет,моля ви.Проблема е следния: ще се местим в София (за моя не голяма радост).Цяла седмица се ровя в нета за апартаменти под наем в София и непредолагах,че е такъв ад.Ще се наложи да отида до там за 2-3 дни,защото имам и няколко важни раб.срещи .И за тези 2 дни,ще трябва да намеря апартамент.Само,чеееее,трябва да взема кучето с мен,няма на кой да я оставя тук а неискам и немога да я оставям сама 3 дни.Немога да намеря някакви самостоятелни стаи,в които да отседнем двете(на приемлива цена).Когато излизам по работа ,кучето да стои само.А когато ходя на огледи,мога и с мен да я взимам,мога и да я оставям.Незнам дали няма да се изнерви,но знам,че ще й е 100 пъти по-добре да е с мен,отколкото сама 3 дни.
Тааа,ако имате вие или ваши познати,хубав 2-стаен апартамент в София за отдаване под наем (дългосрочно,целогодишно) моля пишете ми. И Cherry ще ви бъде благодарна :md_064:

#10788 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 08:21 AM

Мини Чери, така и не се срещнахме досега да запознаем госпожиците, а вие вече ще се изнасяте от Банско. Бих могла да приема Чери за няколко дни на гости, за да си направите огледите на спокойствие. Обадете се да уточним подробностите, ако приемете поканата. И аз не си стоя в къщи през деня да правя компания на Кари, но двете моми + сиамката ще си правят страхотни купони докато ме няма. :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#10789 Потребителят е офлайн   reksi-9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 02:09 PM

Здравейте на всички,Как сте-малко ни нямаше във форума но бяхме заети,за което молим да ни извините.Иначе сме добре,растем и лудеем.Вече си имаме нова спалничка,но все така не пием чиста водичка,не ядем гранулки.Зъбките ни пораснаха и човешката храна е обожаваме,вече по малко се радваме и на хубавото слънце.
Поздрави на всички.

Ааа щях да забравя-ето ми е мен.....

#10790 Потребителят е офлайн   reksi-9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 02:11 PM

Здравейте на всички,Как сте-малко ни нямаше във форума но бяхме заети,за което молим да ни извините.Иначе сме добре,растем и лудеем.Вече си имаме нова спалничка,но все така не пием чиста водичка,не ядем гранулки.Зъбките ни пораснаха и човешката храна е обожаваме,вече по малко се радваме и на хубавото слънце.
Поздрави на всички.

Ааа щях да забравя-ето ми е мен.....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#10791 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2010 - 03:52 PM

Рекси, благодаря за снимките ........да оплакнем окото ние с големите каки...... :ae_085: Много ти е сладък мъника. Май още не е вдигнал ушлетата? На колко месеца е ,че съм пропуснала? Страхотен е :wub: да го нацелуваш по тумбачето.
User's Signature

Качена снимка

#10792 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2010 - 03:56 PM

Показване на мнениетоКармен, в 27 May 2010 - 08:26 AM, написа:

Мини Чери, така и не се срещнахме досега да запознаем госпожиците, а вие вече ще се изнасяте от Банско. Бих могла да приема Чери за няколко дни на гости, за да си направите огледите на спокойствие. Обадете се да уточним подробностите, ако приемете поканата. И аз не си стоя в къщи през деня да правя компания на Кари, но двете моми + сиамката ще си правят страхотни купони докато ме няма. :af_089:

Кармен, да знаеш завиждам ти за купоните :be_107: А все дами ли сте у дома? Сеамката и тя ли е дама?Браво свалям ти шапка :rc_036: за предложението към Чери! :rc_036: :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#10793 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2010 - 12:22 AM

Страхотен сладур е Рекси :)
Не мога да не споделя с вас няколко снимки. Предисторията е, че Али ще си има коте и ми донесоха бебетата, за да видя всички и най-вече Стойчо :))))))))))) По неизвестни за никого причини тя обяви, че котето ще се казва така. Познайте кой е Стойчо.
Кари полудя от ревност, че обръщаме внимание на пухчетата, а сиамката Айра царствено се оттегли встрани.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10794 Потребителят е офлайн   reksi-9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 May 2010 - 10:11 AM

Показване на мнениетоGalka43, в 27 May 2010 - 02:57 PM, написа:

Рекси, благодаря за снимките ........да оплакнем окото ние с големите каки...... :ae_085: Много ти е сладък мъника. Май още не е вдигнал ушлетата? На колко месеца е ,че съм пропуснала? Страхотен е :wub: да го нацелуваш по тумбачето.

Радвам се че ви харесва-На 04.06-ще направи два месеца,още е много мъничък.

#10795 Потребителят е офлайн   reksi-9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 May 2010 - 05:10 PM

Още едно въпросче от мен.
Кога мога да сложа кайшка на моя принц, да свиква с нея и да го уча да върви на синджир.Чета в предишните страници,че трудно свикват и не искат да ходят и се търкалят по земята.Затова искам по от рано да му я сложа ,но незнам към кой месец да е сложа.
Сега прави 2-месеца.
Благодаря.

#10796 Потребителят е офлайн   Billabong Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 28 May 2010 - 08:32 PM

Привет на всички от нас отново !!! Доста отдавна не сме се появявали, но пак сме тук. Надяваме се отново да си бъдем полезни, да обменяме опит и мнения. :re_037:

#10797 Потребителят е офлайн   dilyana staeva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 02:41 AM

Здравейте,мисля че Рекси има същият характер като моя мин пин.моят Чоки е вече на 6 месеца.като беше малък също така не обичаше да пие вода,но млякото си го обожаваше.дори и сега не обича всякаква кучешка храна,яде само пастет от пиле и пуйка,но обожава всичко което му се подаде от масата.по на горе прочетох че не бива да се дава на малките прясно мляко и искам да попитам защо.ето малко снимки и на нашия Чоки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#10798 Потребителят е офлайн   reksi-9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 02:59 PM

Днес купих на Рекси каишка и му е сложих.Стана пълен хаос,започна да бяга на различни посоки и да скимти истерично.Естествено го съжалих и му махнах кайшката.Рано ли му е или да не го съжалявам чак толкова.

#10799 Потребителят е офлайн   dilyana staeva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 05:57 PM

ами ние сложихме на Чоки още като беше на 2 месеца и постоянно се ядосваше но свикна.сега му слагаме само когато ходим на разходка и няма никакъв проблем.аз мисля че ако не свикне от малък после ще е по трудно.

#10800 Guest_Terierr_*

• Група: Гости

Публикувано: 31 May 2010 - 06:34 PM

Искам да попитам някой ако може да ми намери мини пинчер за 100 лв - 150лв аз предпочитам бял.Обичам белия цвят черния не ми подхожда :db_046: .Нека ако някой иам бебешоци или има познат да ми пише.А и търся го на 1-2 месеца :)

Се пак пишете.

:af_089: Чакам :tb_195:

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 538
  • 539
  • 540
  • 541
  • 542
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема