Мини Пинчер
Публикувано: 19 May 2010 - 01:13 PM
Бочко, трябваше да четете преди заплождането. Не знам с каква големина е кученцето, но раждането при малките породи е рисково, така че трябва редовно да се консултирате с вета си.
И малко офф, но не мога да се сдържа. От половин година храня кучетата в Старозагорския изолатор. Има всякакви - голдъни, овчарки, кокери, пинчери...............ужас е! И умират - бебета, големи кучета, всякакви. ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И СПРЕТЕ ДА СИ РАЗМНОЖАВАТЕ КУЧЕТАТА! Защо го правите? Струват по 100 лева, а вие докато стане време да ги продавате ще сте дали повече от това, което ще изкярите. Не вярвам някой после да седне и да проучва стопаните. Не вярвам и да сте готови да си ги вземете, ако те не ги искат след време. Ако не съм права, извинявайте. Но поне подсигурете малките. Бъди има генетично заболяване. Точно защото някой е решил да изкара някой лев. Вашите кученца може да са здрави, но знаете ли какви са били родителите им? И всъщност изследвали ли сте Вашите кученца? Дадох около 1000 лева за лечение и операции и продължавам да давам. Ами ако нямах пари? Ако както беше за детето ми ми писнеше? Щеше да е поредното изхвърлено кученце или целият му живот щеше да мине в болка, а може би евтаназия.................... Давате ли си сметка за това какво може да причините на поколението и на бъдещите собственици и то защо - заради Вашето ЕГО. Не кучето Ви е искало да е бременно, Вие сте го пожелали. Огледайте се, Хора! Вижте какво става по улиците - пълно е с бездомни, нещастни животни, плод на Нашата масова безотговорност. На Нашата безотговорност после се дължи и нападението над Хора. Ужас е!
За кастрацията си питайте лекарите. Повечето казват, че предпазва от заболявания по-нататък. Аз съм абсолютно ЗА.
Не знам дали Ви се похвалих, че Ели си остана наша. Много я заобичахме и решихме да не се разделяме с нея. С Бъдко ту се обичат, ту се дразнят, абе купон си е. И малко снимки да кача на оперирания, оплакващ се на Ели Бъдко:
Публикувано: 19 May 2010 - 01:45 PM
Стискам палци на макия Бъдко за бързо и успешно възстановяване.Поне има късмет че е попаднал на стопанин
ПС: Ели е станала страхотна красавица
Публикувано: 19 May 2010 - 02:10 PM
Това мнение е редактирано от tutune: 19 May 2010 - 02:13 PM

Публикувано: 19 May 2010 - 02:15 PM
Виждам, че Бъдко си има мед. сестра, която да се грижи за него!
Публикувано: 19 May 2010 - 02:16 PM
чери, в 19 May 2010 - 01:50 PM, написа:
Стискам палци на макия Бъдко за бързо и успешно възстановяване.Поне има късмет че е попаднал на стопанин
ПС: Ели е станала страхотна красавица
Да, ще разбереш. Ще разбереш, понеже умееш да ВИЖДАШ. Понеже си една от малкото, които не подминават нещастно същество, които отделят и се лишават, за да им помогнат, и които отговорно осъзнават, че ние сме виновни за нещастията им. Чери,
П.С. Като я взех беше с демодекоза, гъбички и т.н. Слава Богу, имаше по-голям късмет от твоите душички и парвото я подмина. Стискам палци на Мая.
Публикувано: 19 May 2010 - 02:45 PM
Хубавото е ,че Бъди се оправя вече. И в компанията на хубавица Ели, май по лесно понася болката. Браво Ани
Солидарна съм с твоите писания , но за съжаление точно затова са пълни улиците с бездомни кучета, което е жалко,че те милите животинки не са виновни за безрасъдството ни.........
Публикувано: 19 May 2010 - 03:17 PM
Публикувано: 19 May 2010 - 03:17 PM
galia69, в 10 June 2009 - 10:12 PM, написа:
Ето малките слънчица .
http://www.gilia.sni...album_id=387999
Бочко, това е от 364 страница. Ако ти се търси - чети назад, ама това са лични преживявания, така че не е ясно доколко ще са ти полезни.Във Ветеринарен кабинет имаше въпроси и теми за бременността - виж там, и непременно лекарят ви да каже и обясни.
Публикувано: 20 May 2010 - 11:29 AM
Публикувано: 20 May 2010 - 04:49 PM
До тук с оплакванията. Искам много да благодаря за мненията за кастрацията, почти съм взела решение за Кари. Все пак ще направя още няколко консултации.
На Бъди желая скоро да заприпка без болки, а стопанката ще помоля да пусне още снимки на Бъди и Ели. Тя ми изглежда страхотна красавица, пък ми е и адашка :))) Откъде сте я взели? Изглежда ми като лабрадор, но не съм много сигурна ... Мисля в недалечно бъдеще да имам ретривър. Само не съм решила точно какъв. Дори се обаждах във фондация "Очи на 4 лапи" за някое от т.н. бракувани кучета. Между другото, този термин ми звучи ужасно грозно, макар и да се ползва в смисъл, че не стават за работни кучета.
Галка, как са твоите кокали в това лошо време? Прочети за соколечението на Малахов, има специлно за твоя проблем и знам със сигурност, че има ефект. Ако нямаш някакви задръжки, пробвай и уринотерапия. Мой близък прилагаше с много добър резултат и двата метода + физиотерапия.
Публикувано: 21 May 2010 - 10:36 AM
А ЗА НЕЙНАТА МАМА ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НАЗДРАВЕ.
БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВАТА ПОЧЕРПКА ОБОЖАВАМ ЧЕРВЕНОТО ВИНО С ДЕБЕЛО МЕЗЕ И ПОСЛЕ ТАЗИ РАЗКОШНА ТОРТА!
ЧЕСТИТО МИМИЧЕТА И ДА СТЕ ЗДРАВИ
Публикувано: 21 May 2010 - 10:45 AM
много ми е необяснимо това с нетолерирането на развъждане на неродословни кучета и маи съм по - склонна да не го приема. Ако пинчера се смята за неродословен и ако всички нетолерираме размножаването му, то тогава рано или късно, ако мога да нареча породата, ще изчезне...не го приемам от гледна точка на това, че и пинчера и да речем чихуахуато, или хайде ретривър, каквото и да било....са живи същества...и понеже едното няма качества не може да създава поколение...това честно казано аз го разбирам като недъгав човек да създава поколение...наистина ми се вижда дори като расистко...знам ли...още повече домашните кучета не ги плодим така, както се множат бездомните и повечето от нас/ предполагам голямата част от нас/ не го правят с цел търговия...

Паулу Коелю
Публикувано: 21 May 2010 - 11:43 AM
Моя съвет е търси как протича самата бременност, какво да даваш на майката защото май трябва да е по калорична храната, но не съм сигурна абе чети вет кабинет и на вашия вет я заведи . Успех .....
По принцип не съм фенка на безразборното размножаване ,,,и ако имах финонсова възможност бих си купила куче/каквато и да е порода/ от развъдник,,,но уви имам си мини кученце без порода.......което обожавам
Публикувано: 21 May 2010 - 02:09 PM

Паулу Коелю
Публикувано: 22 May 2010 - 08:31 AM
От 10-дена сме горди собственици на малко мъжко пинче(на 45 дена).Тъйкато за първи път гледаме дом.любимец имаме няколко смешни на пръв поглед въпросчета.Доста четох из форума,ама не открих точните отговори.
1.Кога мога да го изкъпя.
2.Какви храни не трябва да яде.
3.Кога мога да му сложа каишка да свиква.
4.Почти не пие вода-а ходи по малка нужда по 7-8 пъти на ден.
5.Като го изкарам вън да се разхожда,ляга на земята и започва да скимти-страх го е още.
Вчера му бихме първата ваксина и сега е като препариран,само се гуши някъде и трепери-нормално ли е това.
А иначе беше голям дивак.Има едни плюшени играчки кученца и с тях се бореше по цял ден.
Въобще всякъква полезна информация ще ни е полезна,кото за начинаещи,
Благодаря предварително.
Публикувано: 22 May 2010 - 04:21 PM
1. не бързай още с къпането,нека малко си изгради имунитет,но ако ти намирисва много можеш да го изтриеш с мокри кърпички за кучета,ако искаш може да ти ги цъкна да видиш какво представляват,но може да има и други марки,така,че трябва да проверяваш в зоомагазините.
2.По принцип храните които не трябва да яде са повече,за това ще ти кажа какво е добре да яде-като начало започнете с Роял Канин Стартер(може и на друга марка,но да е за малки кученца,казвам ти за Рояла защото само добри отзиви съм чувала,а и моя бяс много я харесваше),тя е специално за малки кученца и там си има всички необходими витамини,минерали и калций които трябва да приема едно кутре,в началото може да му я накисваш в кисело мляко(прясно не му давай въобще) или пилешко бульонче(без сол),но истински бульон,не от тези на кубчета-тях никога и в никакъв случай не му давай.По нататък може да му вариш пилешко месце с малко ориз,обезсолено сиренце със сух или препечен хляб,кисело мляко с обикновенни бисквитки(но от време на време,не редовно).Не казвам,че това което те съветвам е най-правилно,но също е вариант,а за по-сигурно,във форума си има отделна тема само за храненето,така,че хвърли един поглед,търсия в Къщата на кучето.
3.Така или иначе най-правилно е да изкарваш на разходка кучето чак след третата ваксина,и то 10-14 след нея,така,че не бързай с разходките още,моя съвет е да го спазваш този срок,защото малкия бебок още няма изграден имунитет,а болестите които може да пипне са наистина сериозни и има реална опасност за живота и здравето му.За ваксините също може да прочетш във Ветеринарния кабинет.
4.За пишкането какво да ти кажа-така ще е все пак бебе си имате,нормално е да пишка често,ако те притеснява че не пие достатъчно вода,това притеснение ще отпадне като почнеш да му киснеш гранулките с бульончето,така с яденето ще си набавя и водичка.Не забравяй,че обезводняването е много по-сериозен проблем,гладни могат да издържат много повече от колкото жадни(както е и при хората де)
5.Ако се позачетеш няклко страници назад ще видиш,че дори и на 3 мес. че и от горе кутретата също ги е страх като излизат,какво остава за вас,та вие сте съвсем мънички,как няма да го е страх,то милото направо не знае къде се намира,не му причинявайте повече този стрес,ако го извеждате- единствено и само на ръце да свиква с шума,но да е защитено и спокойно в прегръдката ви.
След всяка ваксина е нормално да е омърлушен малко,не се тревожете.
Надявам се да съм била полезна,а сега ако мога да помоля за малко повече информация за малкия сладур,име,снимки,от къде сте и т.н...
Публикувано: 23 May 2010 - 10:34 AM
П.С.- Имали в Пловдив някъква сбирка да си покажем гордостите и да обменим малко инфо за тях.
Публикувано: 23 May 2010 - 11:00 AM
Покажи снимки да видим виновника за тези вълнения.

Вход

Горе
Цитиране +