Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 559
  • 560
  • 561
  • 562
  • 563
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11201 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 September 2010 - 08:51 PM

Здравейте само след два месеца/за мен са много/ ще се сдобия с пинчерче което ще обожавам.Избрах породата защото е изключително подходяща за мен и това което ще осигуря на учета.Не казвам че като е малко няма да имам грижи напротив но живея в апартамент и едно голямо куче не би се чувствало добре в апартамент а не искам много космато куче.Пинчерът е идеален.Исках бигъл но разходките които иска все пак е гонче де са много.Пинчера с един или два часа на ден е готов.Докато бигъла иска много разходак търпение за обучение защото при тях е трудно и е малко опасно голямо куче да стои в апартамента като ни няма тежко е и ще прави много пакости.За мен времето което трябва да чакач до 3 декеммври/рождения ми ден е прекалено много цели два месеца но като се замисля те ще изтекат бързо.Който чете това съобщение искам да го помоля ако може за малко инфо но не дами каже виж в форума или да ми здавате сайт а да ми отговори на тези въпроси.

Лесно ли се научава на хигиенни навици пинчера?

Ще му стигат ли около два часа разходки на ден?

Зимата нуждае ли се от дрешки или нещо да го топли?

Толкова е мъничко/да го кастрирам ли/?

Това засега а за храната легълцето и другите аксесоари ще питам като си го получа.
Благодаря предварително.

#11202 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 08:52 PM

А това на снимката ми на аватара е кучето на една потребителка от форума позната много е сладък нейният арчи като малък сега също де..

#11203 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 09:22 PM

Здравей!
От къде ще си взимаш мъника? За хигиената Арчи лесно се научи на кучешки пелени. За разходките на Арчи минимално го разхождам час, а 2 ще са идеални. Зимата задължително дрешка, защото са доста нежни... И ти препоръчвам да кастрираш мъника, за да си спестите доста проблеми. Прочети раздела за обучение. Надявам се да съм била от помощ. :smile:

А и днес купих метален душач на Арчи. Точно по мярка му е и му седи много красиво. Скоро снимки. :be_107:

#11204 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 09:30 PM

Благодаря ти за бързия отговор може ли да сложиш няколко снимки на арчи като на по-малко от 3 месеца искам да видя как изглежда за да преценя нещо

#11205 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 09:31 PM

На Арчи имам снимки само след годинка за жалост... :dry: той не е пинчер, а е поредното пинчероподобно в Бг... Ти откъде ще си взимаш кученце?

#11206 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 09:40 PM

Ами обмислям но за мен не е важно да е чист поинчер ако намеря като твоето просто го взимам без да мисля много е хубава смеската навоя незнам какво е но е уникално и иаз искам такова.

#11207 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 09:51 PM

За мен си е най- прекрасното куче... В България няма развъдник за пинчери и само trenertg има двама предтсавители на породата. Имах възможноста да ги видя и нямат много общо с Арчи. Такива като Арчи и подобни има по борси, ферми и зоомагазини, но така се подкрепя търговията с животни като стока. Бг пинчерчетата може са доста по- итерични, приличат повече на пражки крисарик... Ето и няколко снимчици на Арчи... Надява, се да ви харесат.
Качена снимка - Слънчево куче!
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка - Много вариации на Бг пинчерчета...
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#11208 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 01:39 PM

Приятели,имам много голям въпрос...току що забелязах нещо като пърхут в/ху Мишел,но само на 2-3 места по кожата и то е като прашинки отплющени от козината.Това обаче ме вкара в шок - отново,защото първата мисъл е гъбички,а не искам да го преживяваме отново...
Ще идем на ветеринар след 2 дни,че сега нямам опция,но въпроса ми е следния - тъй като говорих предварително за вета ни и той каза,че има вероятност просто да й е раздразнителна кожата и не във всички случай да е гъбична инфекция,та ме посъветва да потърся добър антисептичен шампоан,който действа включително и против себорея,гъбични инфекций и т.н,та дайде ми съвет за шампоан ?
Иначе Мишел не се чеши,хапе,ближе и т.н ,което ме навежда на мисълта,че няма нещо което да я дразни по козината и кожата.До момента я къпем с един евтинджос шампоан в комбинация с Низорал (казвам евтинджос защото минахме през какви ли не скъпи шампоани,а ефекта не е нищо особено)
User's Signature

Качена снимка

#11209 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 08:59 PM

Bonbonita Низорала няма ли да ти свърши работа нали е за тази цел :ba_025:
fergiebако искаш да видиш новородено влез моя сайт там са бебетата на Сара те вече са големи моми на по 1год
отговарям на въпросите ти
1 Бебето започваш да го учиш да пишка на памперс в банята още като го вземеш някой по бързо свикват други по бавно все пак е бебе и ти трябва много търпение .
2 Разходка по 2 часа на ден е напълно достатъчна а зимата и почти невъзможна умират от студ милите .
3 Дрешките са задължителни когато е студено иначе треперят като лист освен това ще ти трябва и къщичка и одеалце за да му е топло на мъника .
4Кастрацията е по желание но ти казвам че ще ти спести много от проблемите .
5 Играчките са много необходими иначе ще ти изяде къщата :ab_041:
Сега докато си вземеш бебето най добре упорито чети темите и ще имаш подготовка поне на теория
Ето я нашата глезла как спи

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11210 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2010 - 11:10 AM

Страх ме е е да я изкъпя,понеже този месец се падна 2 пъти да я къпя,но нямах избор,защото 1вия път си беше редовно къпане,а 2рия ходихме на плажа и тя се търкаля в пясъка като прасе и нямаше вариант.Какво ще кажеш сега да я мина с един низорал ли :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#11211 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 September 2010 - 10:15 PM

Здравейте!
Ние само да се похвалим с новата си придобивка - екипировка за студените дни.Но имаме проблем с нея, не иска да ходи с якето и стои като препарирана.Вие имате ли си дрещки вече?Как ги понасят вашите пинчове?Аз имам чувството ,че или ще я изяде или ще я скъса:)))Ето и снимки да ни видите

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11212 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2010 - 01:20 PM

И ние имахме същият проблем с Арчи. Като му сложехме палтето и замръзва. Реших си проблема като го носех на ръце д акажем първо на 2 метра от входа и го оставях. След като няколко дни постудува, но не мръдна за да се прибере на топличко вече си ходи без да замръзва. Постепенно увеличавам разстоянието от входа и общо взето проседурата я правим всяка есен. И малко снимки на Арчи...И спирам вече, защото малко прекалих...

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#11213 Потребителят е офлайн   lilinceto6 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2010 - 01:41 PM

Показване на мнението(archy), в 30 September 2010 - 01:25 PM, написа:

И ние имахме същият проблем с Арчи. Като му сложехме палтето и замръзва. Реших си проблема като го носех на ръце д акажем първо на 2 метра от входа и го оставях. След като няколко дни постудува, но не мръдна за да се прибере на топличко вече си ходи без да замръзва. Постепенно увеличавам разстоянието от входа и общо взето проседурата я правим всяка есен. И малко снимки на Арчи...И спирам вече, защото малко прекалих...

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

О не се притеснявай, не прекаляваш със снимките!)))Той е толкова фотогеничен и е толково сладък, и много ме радват неговите фотоси,особено тази със котето направо ми е любима!
User's Signature

Качена снимка

#11214 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2010 - 05:40 PM

Всички пинчовци за много красиви!
lilinceto6 твоята маадама е много красива с новото си кожухче! :wub:
На Арчи с палте имам само една снимка от миналата зима, но не я намирам.... КАто започнем да излизаме с палте ще го снимам задължително :smile:.

#11215 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 09:43 AM

Показване на мнението(archy), в 27 September 2010 - 09:27 PM, написа:

Здравей!
От къде ще си взимаш мъника? За хигиената Арчи лесно се научи на кучешки пелени. За разходките на Арчи минимално го разхождам час, а 2 ще са идеални. Зимата задължително дрешка, защото са доста нежни... И ти препоръчвам да кастрираш мъника, за да си спестите доста проблеми. Прочети раздела за обучение. Надявам се да съм била от помощ. :smile:

А и днес купих метален душач на Арчи. Точно по мярка му е и му седи много красиво. Скоро снимки. :be_107:

Много е хубаво изглежда металният душач, много искам да купя и на Рони такъв, но ме е страх да не го дразни, защото , когато излизаме дърпа страшно много... :dh_188:

#11216 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 04:00 PM

Рони с нашийник или нагеъдник е? Имаам почти всякакви нагръдници и нашийници( кожен нашийник, от плат, от метал, като кърпа и два надръгника) С нагръдник не тегли супер много, но нагръдника го стимулира да се тегли. С нашийниците е като агънце. Сега с металният върви до мен и досега нямаме проблеми. Аз го взех от магазина на Славейов. Имат доста разнообразни аксесоари за кучета. Вчера купихме дъждобранче на Арчи подобно на това на lilinceto6, но качулката и задните крачоли могат да се махнат и се синичко де... Скоро снимчици... А също го записах за утре на конкур за най- аткрактивно куче... Щ се проведе на НДК на платформата от 14 часа. :smile:

#11217 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 09:13 PM

Ето и клипче на Арчи... http://www.vbox7.com/play:8e7ba4dd

П.с. Съжалявам за двата поста един под друг, но не мога да редактирам.

#11218 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 10:03 PM

Показване на мнението(archy), в 02 October 2010 - 04:05 PM, написа:

Рони с нашийник или нагеъдник е? Имаам почти всякакви нагръдници и нашийници( кожен нашийник, от плат, от метал, като кърпа и два надръгника) С нагръдник не тегли супер много, но нагръдника го стимулира да се тегли. С нашийниците е като агънце. Сега с металният върви до мен и досега нямаме проблеми. Аз го взех от магазина на Славейов. Имат доста разнообразни аксесоари за кучета. Вчера купихме дъждобранче на Арчи подобно на това на lilinceto6, но качулката и задните крачоли могат да се махнат и се синичко де... Скоро снимчици... А също го записах за утре на конкур за най- аткрактивно куче... Щ се проведе на НДК на платформата от 14 часа. :smile:

С нагръдник е и тегли страшно много, колкото повече успее да се изтегли напред, толккова по- добре за него, не изчаква въобще. Явно трябва да пробвам с нашийник... :ba_025: успех на конкурса, Арчи е страхотен красавеци и заслужава да спечели. Много красиво кученце е!

#11219 Потребителят е офлайн   Пинчер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 October 2010 - 10:39 PM

Здравейте приятели)
Първо искам да се извиня за лош българския ми език- не съм българка и все още имам трудности с посаието и говорението(разбирам добре езика).
Имам женско пинчерче на две години е.
Искам да я заплодя тази есен, но, понеже кучето е чист цверг пинчер, с родословие, за това бих искала да намеря същото чистокровно мъжско.
Ние сме от Благоевград, тук няма подобни кучета. Ако в форума има хората притежаващи подоьно куче и желаюшие да го размножават моля да ми отговорите тук, или на адресс- Lika-44@ya.ru

#11220 Потребителят е офлайн   Пинчер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 October 2010 - 06:50 AM

Fluxie на аватарата Ви много хубаво пинчерче, ще опитам да кача подобна снимка която била направена на възраст на 3 месяца на моята Киара.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 559
  • 560
  • 561
  • 562
  • 563
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема