Аз също реших да си взема мини пинчерче. Тя се казва Лили, на 3 месеца е и е вече почти три седмици с мен. Още имаме проблем с ходенето до тоалетната. Опитах какво ли не: вестници, памперс, висене в тоалетната, но нищо до сега не е дало резултат. Може би е още рано, не знам. Не я извеждам навън още, защото е само с две ваксини, а и е доста студено, за да висим навън да я чакам да си върши там каквото трябва. Мислите ли, че това е грешка? На нея й е студено дори в банята
Мини Пинчер
Публикувано: 21 February 2011 - 03:29 PM
Аз също реших да си взема мини пинчерче. Тя се казва Лили, на 3 месеца е и е вече почти три седмици с мен. Още имаме проблем с ходенето до тоалетната. Опитах какво ли не: вестници, памперс, висене в тоалетната, но нищо до сега не е дало резултат. Може би е още рано, не знам. Не я извеждам навън още, защото е само с две ваксини, а и е доста студено, за да висим навън да я чакам да си върши там каквото трябва. Мислите ли, че това е грешка? На нея й е студено дори в банята
Публикувано: 21 February 2011 - 05:12 PM
Публикувано: 21 February 2011 - 09:42 PM
Аз научих Джия за 2-3 дни, когато беше още на един месец. Когато стане от сън, гледайте да сте до памперса и когато започне да души наоколо, я слагате на него. Ако започне да шава и се махне от него - пак я слагате. И така, докато не свърши работа, за което трябва да я поощрите с лакомство и похвала. Джия много бързо се научи така. Сега където и да се сложи памперс си знае да ходи на него, което е много удобно, защото зимата почти не се извеждаме. Беше настинала и на антибиотици, явно съм я изнежила доста.
Сега едно питане към всички, които имат женски. Мойта беба вече е голяма, разгони се, дойде и цикъл за първи път. Сега е като в небрано лозе, явно се чуди какво става. За колко време минава кучешкият цикъл? Да и взема ли кучешки гащички, или е по-добре сама да се почиства?
Публикувано: 22 February 2011 - 10:28 AM
Оличка, Лили е голяма сладурана. Рая също имаше проблеми с научаването къде да пишка (другото изобщо не се научи къде трябва да го върши), но тя сама се научи, нашите опити бяха без резултат. Може би голяма роля за това оказа, че махнахме килима и на нея и беше студено на лапичките и така се е научила да ходи на памперс. Караниците, капките, и слагането на подходящото място изобщо не помогнаха при нея и мина доста време, но сама се ориентира и сега нямаме никакви проблеми с това :)
Georgia, и ние сега сме разгонени за втори път и й купихме гащички за през нощта, но като и ги сложа и много се сдухва и й е много некомфортно, но няма как ... иначе при първото и разгонване, както и сега, покриваме с чаршафи диваните и леглата, за да не цапа. Рая се почивства сама независимо дали е с гащички или не, но пак има моменти когато цапа, колкото и малко да е. Разгонването и продължи 2-3 седмици и после около месец докато и спадне дупенцето :о)
Приятен ден от нас :)
Публикувано: 22 February 2011 - 11:00 AM
Благодаря ви много, радвам се харесвате Лили!
Публикувано: 22 February 2011 - 11:29 AM
Публикувано: 22 February 2011 - 11:41 AM
Ветеринарят предположи, че е настинал, но когато ме попита да не би да е глътнал нещо, извднъж в съзнанието ми изплува споменът, че в събота сутринта не можах да открия една моя сребърна обеца, а бях сигурна, че съм ги оставила и двете на едно място! Просто ми се зави свят в този момент! Докторът каза да го наблюдаваме постоянно и при най-малката промяна веднага да го заведем... Междувременно започнахме да търсим обецата... Преобърнахме стаята, но открихме само сдъвканото винтче и вече бяхме сигурни какво се е случило...
ЗА НАШЕ ОГРОМНО ЩАСТИЕ вечерта в неделя обецата се появи "на митницата"!!!!
Публикувано: 22 February 2011 - 11:35 PM
Dimple,много се радвам,че с Лъки всичко е наред,благодаря ви,че обърнахте внимание за дребнте предмети и ние постоянно се страхуваме Шар да не нагълта нещо. А ,за чаят от лайка - той има успокояващо действи,но както при хората,така и при кучетата,действието му е по-ефикасно,ако няма добавена захар,попрнцип всички отвари,приготвени от билки с успокояващ ефект - мащерка,мента,лайка,мечо грозде,смрадлика е по добре да са без захар .Разбира се,приемете това само като съвет и сами решете за себе си :):):)

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf

Публикувано: 23 February 2011 - 12:15 AM
Публикувано: 23 February 2011 - 12:28 AM
Публикувано: 23 February 2011 - 04:03 AM
Публикувано: 23 February 2011 - 05:11 PM
Лелеееееее,Оличка, Лили е едно истинско бижу!
Арчи, защо се налага да се разделите? На кучо определено ще му е тъжно за котката, щом е живял с нея толкова време и се търсят.
Публикувано: 23 February 2011 - 05:14 PM
И аз икскам да ви разкажа нещо,по принцип вчера трябваше да летим до Тулуза....,за съжаление се отложи. може би час, преди да излезем за летището, Шарлот започна да се държи много странно -не се отделяше от жена ми,скимтеше,а ако я пуснехме на земята ,ходеше много ниско долу,както когато й се скараме. Ние си помислихме,че нещо не е наред с нея и я заведохме до вета (късметлии сме,че кабинетът му е на няма и 5 мин от нас) Прегледаха я и казаха,че е абсолютно здрава и и няма нищо,но тя не престана да се държи странно и не отделяше поглед от жена ми. Малко след това,жена ми започна,да се оплаква,че я боли бъбрек -сега жена ми си е в леглото с мн.висока температура и пие куп лекарства,оказа се,че има някаква инфекция,но Шарлот и за миг не се е отделила от нея-лежи при нея,ближе я по китките и час по час си завира влажната муцунка във врата на жена ми..Ако тръгна да я местя от там ми бърчи нос и ръмжи.

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf

Публикувано: 23 February 2011 - 05:37 PM
Публикувано: 23 February 2011 - 05:42 PM
Камелиа, благодаря ти много! Благодаря на всички ви, че ми помагате, защото наистина имам нужда от приятели за съвети или просто за споделяне
Публикувано: 24 February 2011 - 04:06 AM
Жена ми ще се оправи тя е силна,а ималката Шарлот много й помага. Качвам снимки от днес да ги видите двете как спят -бяха мнго сладки,знам,че като жена ми като види снимките -ще се разбучи,че грозна,(май всички момичета нкога не се харесват на снимки),а не знам защо,като сте си винаги хубави

Gandalf

Публикувано: 24 February 2011 - 05:01 PM
Не съм писала отдавна, но Ви чета редовно.
Лили е страхотно кутре
Piletosasho - страхотна история. Кучовците са много чувствителни същества.
Ние имаме проблем с малката Бри, та се надявам да дадете съвет
Това е засега, ще пиша пак и чакам съвети.

Вход

Горе
Цитиране +