Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 579
  • 580
  • 581
  • 582
  • 583
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11601 Потребителят е офлайн   Оличка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 21 February 2011 - 03:29 PM

Здравейте всички !!! :re_037:
Аз също реших да си взема мини пинчерче. Тя се казва Лили, на 3 месеца е и е вече почти три седмици с мен. Още имаме проблем с ходенето до тоалетната. Опитах какво ли не: вестници, памперс, висене в тоалетната, но нищо до сега не е дало резултат. Може би е още рано, не знам. Не я извеждам навън още, защото е само с две ваксини, а и е доста студено, за да висим навън да я чакам да си върши там каквото трябва. Мислите ли, че това е грешка? На нея й е студено дори в банята :dry: Иначе я обожавам, много е щура и ни хапе доста в игрите си. Надявам се скоро някак да посвикне да пикшка и ака поне на памперс. Ще пробвам с капки, когато успея да си намеря, а и четох, че и котешка тоалетна може да помогне. Надявам се, че просто е още малка и ще се научи. Скоро ще кача и снимки . Още се опитвам да се справя с вечната й лакомия, иска всичко да яде и ни лае, когато мие сме на масата. Нещо не харесва гранулите, но още не знам точно какво харесва. Надявам се да се справя добре с възпитанието, но ми е много трудно, защото сме пет членно семейство и никой, освен мен, не се опитва да я възпитава, а и не ме слуша. Това е от мен засега. Ако имате някакви съвети, ще се радвам да ги споделите. Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#11602 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2011 - 05:12 PM

Лелееееееееее каква малка сладурана е Лили!!!Бравоооооооо много :wub: :wub: е сладка! Да Ви е жива и здрава и много да Ви радва!!!Относно извеждането на вън.........според мен не бързайте.....нека мине и третата ваксина и да се позатопли времето.Лили е още бебе и ще преви белички. Ще свикне да пишка на вън и няма да имате проблем ,но нека поотрасне още малко.
User's Signature

Качена снимка

#11603 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 09:42 PM

Ау, каква е мишкаааа :wb_052: ....
Аз научих Джия за 2-3 дни, когато беше още на един месец. Когато стане от сън, гледайте да сте до памперса и когато започне да души наоколо, я слагате на него. Ако започне да шава и се махне от него - пак я слагате. И така, докато не свърши работа, за което трябва да я поощрите с лакомство и похвала. Джия много бързо се научи така. Сега където и да се сложи памперс си знае да ходи на него, което е много удобно, защото зимата почти не се извеждаме. Беше настинала и на антибиотици, явно съм я изнежила доста.
Сега едно питане към всички, които имат женски. Мойта беба вече е голяма, разгони се, дойде и цикъл за първи път. Сега е като в небрано лозе, явно се чуди какво става. За колко време минава кучешкият цикъл? Да и взема ли кучешки гащички, или е по-добре сама да се почиства?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11604 Потребителят е офлайн   deer_beer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 10:28 AM

Здравейте всички,

Оличка, Лили е голяма сладурана. Рая също имаше проблеми с научаването къде да пишка (другото изобщо не се научи къде трябва да го върши), но тя сама се научи, нашите опити бяха без резултат. Може би голяма роля за това оказа, че махнахме килима и на нея и беше студено на лапичките и така се е научила да ходи на памперс. Караниците, капките, и слагането на подходящото място изобщо не помогнаха при нея и мина доста време, но сама се ориентира и сега нямаме никакви проблеми с това :)

Georgia, и ние сега сме разгонени за втори път и й купихме гащички за през нощта, но като и ги сложа и много се сдухва и й е много некомфортно, но няма как ... иначе при първото и разгонване, както и сега, покриваме с чаршафи диваните и леглата, за да не цапа. Рая се почивства сама независимо дали е с гащички или не, но пак има моменти когато цапа, колкото и малко да е. Разгонването и продължи 2-3 седмици и после около месец докато и спадне дупенцето :о)

Приятен ден от нас :)

#11605 Потребителят е офлайн   Оличка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 February 2011 - 11:00 AM

Здравейте всички!
Благодаря ви много, радвам се харесвате Лили!Качена снимкаЧестно да ви кажа много ме успокоихте, защото се бях изплашила, че щом досега не се научила, няма изобщо да се научи, ще си свикне да ходи навсякъде и това е. Но има светлинка в тунела, нали Качена снимка

#11606 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 11:29 AM

Оличка, Лили е СТРАХОТНАА!! Да ти е здрава и много игрива! По повод ходенето до тоалетна на правилното място ще ти споделя моя опит с малко предистория... Както съм писала тук аз намерих моето пинчерче и тъй като не знаех на колко месеца е и дали изобщо има ваксини, ветеринарят реши да направим всички, както си му е редът... Та Лъки също не можеше да излиза около 2-3 месеца и го държах на топло в спалнята... Той си хареса едно усамотено местенце, където си вършеше работите и затова сложих памперса му там... А понякога от бързане да се върне в играта, се изпускаше на килима и тогава със строг тон му казвах " Не!" :ab_041: и го водех до памперса, за да му посоча къде трябва да прави тези неща... Задължително похвала след това... Също така е важно след събуждане от сън да го водиш на папмерса - Лъки винаги пишка след по-дълга дрямка! Така за около седмица се научи... Но всичко е индивидуално! Надявам се да съм ти помогнала, но естествено ти сама ще усетиш кученцето си :smile: Само бъди търпелива! Малката душица ще ти се отблагодари за това!

#11607 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 11:41 AM

Искам да споделя с вас колко ме изплаши милият ми Лъки тази неделя! Събудих се от странни звуци и го видях да повръща... В рамките на 15 минути повърна 7-8 пъти. Веднага се обадих на ветеринаря и той ме посъветва да му дам чай от лайка със захар, тъй като може да е е простудил. 2 минути след като пийна чайче пак се разигра.
Ветеринарят предположи, че е настинал, но когато ме попита да не би да е глътнал нещо, извднъж в съзнанието ми изплува споменът, че в събота сутринта не можах да открия една моя сребърна обеца, а бях сигурна, че съм ги оставила и двете на едно място! Просто ми се зави свят в този момент! Докторът каза да го наблюдаваме постоянно и при най-малката промяна веднага да го заведем... Междувременно започнахме да търсим обецата... Преобърнахме стаята, но открихме само сдъвканото винтче и вече бяхме сигурни какво се е случило...
ЗА НАШЕ ОГРОМНО ЩАСТИЕ вечерта в неделя обецата се появи "на митницата"!!!! :ug_119: Не мога да ви опиша облекчението,което изпитахме! Сега Лъки е добре и пак лудува на воля! :)))

#11608 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:chihuahua,miniature pincher,french buldog

Публикувано: 22 February 2011 - 11:35 PM

Оличка,много сте сладки,да сте живи и здрави и много игриви. За тоалетната,не се притеснявайте,нашата Шарлот правеше бели почти до петия месец,но аз всяка сутрин обед и вечер я занасях в банята и когато свършеше работа ,разбирасе я награждавах и така тя от самосебе си свикна. На пелена не пожела дасе научи - върши си работата директно на плочките,но пък за нас така е още по-лесно,защото веднага хигиенизираме. :) За гранулите и неспирният апетит - не се притеснявайте,не познавам чихуахуа,или пинчер,което да обича гранули,или което да не проси,когато другите се хранят. Давайте и друго освен гранулки спокойно -кученцето само ще ви насочи в избирането на хранитлен режим.

Dimple,много се радвам,че с Лъки всичко е наред,благодаря ви,че обърнахте внимание за дребнте предмети и ние постоянно се страхуваме Шар да не нагълта нещо. А ,за чаят от лайка - той има успокояващо действи,но както при хората,така и при кучетата,действието му е по-ефикасно,ако няма добавена захар,попрнцип всички отвари,приготвени от билки с успокояващ ефект - мащерка,мента,лайка,мечо грозде,смрадлика е по добре да са без захар .Разбира се,приемете това само като съвет и сами решете за себе си :):):)
User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11609 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 12:15 AM

А знаете ли какво се сетих - привикването към памперса ни беше лесно, но след ваксините и стартирането на разходките, тя пак си ходеше само на памперса. И по 2-3 часа сме стояли навън, но Джия си чакаше да се приберем и тогава да се изпишка. Бях изгубила надежда, че ще се научи, но в един момент тя сама започна да ми дава сигнали за навън :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11610 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 12:28 AM

piletosasho, чувала съм за това, но следвах съветите на доктора... Предполагам, че се е опасявал да не му падне захарта от дехидратацията и затова ме е накарал да сложа... Имам приятелка с йорки, на което постоянно му пада захарта и редовно му слагат по 1 лъжичка захар във водата ... Кой знае, важното е, че Лъки се оправи!

#11611 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 04:03 AM

От както Арчи е при нас е живял с котка ни. Налага се да се разделим с писаната и мисля, че Арчи ще тъжи за нея. Какво да очакваме? Дали ще тъжи за нея? За нас мъката ще е голяма, а той как ще го понесе? Те са големи дружки и се търсят един друг не мисля, че ще му е безразлично, че другарчето му за игри си е отишло... :dh_188:

#11612 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 02:56 PM

Показване на мнението(archy), в 23 February 2011 - 03:08 AM, написа:

Налага се да се разделим с писаната

Не ми стана ясно защо "се налага да се разделите"? :dh_188:

#11613 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 23 February 2011 - 05:11 PM

Здравейтее!
Лелеееееее,Оличка, Лили е едно истинско бижу! :wub: Страхотна е! Пу-пу! За пишкането и акането - никога не е късно да научиш кучето да го прави където трябва. Моите за жалост никога не се научиха. Навън може да опикаят цялата поляна, но приберат ли се не се стискат изобщо и веднага щом им се допишква го правят без свян! :ab_041: Така че - заредете с търпение и упоритост! :md_064: За треперенето - пинчерите го правят почти непрекъснато. Не винаги е от студ. Нервната им система е доста крехка и възбудима и е причина за честото безпричинно лаене и треперене. Няма да й стане нищо на Лили ако постои за 15 мин навън в студеното. Разбира се след всички необходими ваксини. :md_064:

Арчи, защо се налага да се разделите? На кучо определено ще му е тъжно за котката, щом е живял с нея толкова време и се търсят.

#11614 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 05:14 PM

Archy,много съжалявам за котката ви и аз имам котка и ви разбирам. Щом са си били другарчета и са се разбирали,ще е нормално Арчи да търси писанката,чувал съм,че животните усещат когато нещо не е наред . Най-добре е да се утешите взаимно -повече ласки към кученцето. Още веднъж много съжалявам за котката... :dh_188:

И аз икскам да ви разкажа нещо,по принцип вчера трябваше да летим до Тулуза....,за съжаление се отложи. може би час, преди да излезем за летището, Шарлот започна да се държи много странно -не се отделяше от жена ми,скимтеше,а ако я пуснехме на земята ,ходеше много ниско долу,както когато й се скараме. Ние си помислихме,че нещо не е наред с нея и я заведохме до вета (късметлии сме,че кабинетът му е на няма и 5 мин от нас) Прегледаха я и казаха,че е абсолютно здрава и и няма нищо,но тя не престана да се държи странно и не отделяше поглед от жена ми. Малко след това,жена ми започна,да се оплаква,че я боли бъбрек -сега жена ми си е в леглото с мн.висока температура и пие куп лекарства,оказа се,че има някаква инфекция,но Шарлот и за миг не се е отделила от нея-лежи при нея,ближе я по китките и час по час си завира влажната муцунка във врата на жена ми..Ако тръгна да я местя от там ми бърчи нос и ръмжи.
User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11615 Потребителят е офлайн   Оличка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 February 2011 - 05:37 PM

Толкова се радвам, че всички ни харесвате и сте толкова мили и отзивчиви всички ! Благодаря ви, наистина имах нужда от това, тъй като до сега никога не бях гледала куче и имам хиляди въпроси, които на вас може да ви се струват дори глупави. Включих се преди това в друг форум, но там твърде малко ми пишеха и дори ми се ядосваха понякога. Благодаря ви, че сте толкова отзивчиви !!! Заедно можем да се справим със всичко Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#11616 Потребителят е офлайн   Оличка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 February 2011 - 05:42 PM

Арчи, да ти кажа, и аз имам котка, сиамка, която е вече 13 години вкъщи. Доста трудно свикват един с друг, всеки си пази територията, но се надявам, че се заобичат много след време, както твоите животинчета ! Не се съмнявам, че на Арчи ще му е трудно да се раздели с котето, но щом трябва, ще му се наложи да се справи и вие трябва да му помогнете малко. Постарайте се да му обръщате повече внимание и да играете малко повече с него, докато преодолее липсата на писанкатаКачена снимка
Камелиа, благодаря ти много! Благодаря на всички ви, че ми помагате, защото наистина имам нужда от приятели за съвети или просто за споделяне Качена снимка

#11617 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 05:48 PM

piletosasho, много ме развълнува разказът ти...Шарлот е усетила предстоящата опасност и ви е спасила от куп неприятности, с които можеше да се сблъскате на чужда територия! Дано само жена ти се оправи бързо! Браво на Шарлот!

#11618 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 06:30 PM

piletosasho историята е наистина невероятна! Всичко усещат тези мъници!
А иначе все още не е сигурно на 100%, че ще се разделяме с писата. Но предпочитаме да сме подготвени с бъдещи проблеми с кучо.

#11619 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 04:06 AM

Archy стискам палци всичко с котката ви да се оправи по най- добрия за вас начин.
Жена ми ще се оправи тя е силна,а ималката Шарлот много й помага. Качвам снимки от днес да ги видите двете как спят -бяха мнго сладки,знам,че като жена ми като види снимките -ще се разбучи,че грозна,(май всички момичета нкога не се харесват на снимки),а не знам защо,като сте си винаги хубави :ba_025:

User's Signature

Gandalf
Качена снимка

#11620 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 05:01 PM

Здравейте!
Не съм писала отдавна, но Ви чета редовно.
Лили е страхотно кутреКачена снимка , като я гледам се сещам за моето преди 2,3 месеца - много са сладки като бебета.
Piletosasho - страхотна история. Кучовците са много чувствителни същества.

Ние имаме проблем с малката Бри, та се надявам да дадете съветКачена снимка . Забелязвам, че от около седмица малката не се храни добре - сутрин оставям гранулки в купичката, вечер ги намирам там. Водата също е непокътната. От 2 дни през деня не ходи по никаква нужда, неспокойна е и нощем - вие и лае през час, два. След като нощес не сме мигнали, в ранни зори седнахме с моя мъж да се чудим каква може да е причината за това неразположение. Първото разгонване чакаме около средата на март, външно изглежда добре, козинката е лъскава, игрива е като цяло, не заляга. Останаха зъбки да са - щом й отворихме устата и какво да видим: Предните долни резци са изцяло сменени, горните четири са поникнали, но не са паднали предишните. Същото е положението с долните 2 кучешки зъба. В момента пинча е като акула - с два реда зъби. Най-рано в събота мога да я заведа до ВЕТ-а, но ми е много притеснено. Има ли някаква опасност за кучето и дали сме на прав път? Възможно лие това да е причината за неразположението й? Като я заведа на лекар, какво да очаквам - ще ги вади ли, или има и друг начин? Защо не са паднали сами, има ли някаква причина?
Това е засега, ще пиша пак и чакам съвети.
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 579
  • 580
  • 581
  • 582
  • 583
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема