Мини Пинчер
Публикувано: 24 February 2011 - 06:39 PM
pletosasho, невероятна история :) ... няма какво да се учудваме, животните са много чувствителни и усещат нещата много преди нас.
n_nova, надявам се причината да е в зъбките, пробвайте с по мека харана от гранулките, може да са и твърди и да не ги яде за това. Заведете я на вет колкото се може по бързо. Моят опит показва, че една ненавременна намеса може да доведе до лош край.
Преди години имах доберманка и когато беше на 8г. една нощ тя се държеше точно така както описваш в поста си. Рано сутринта я заведохме на вет, защото освен това се беше подула като балон. Оказа се, че си е превъртяла стомаха и последва сложна операция. За наше щастие се оправи и живя още 6г :о)
Публикувано: 24 February 2011 - 07:17 PM

Публикувано: 24 February 2011 - 07:32 PM
Благодаря още веднъж за отговорите и съветите.
Публикувано: 28 February 2011 - 05:52 AM
От доста време искам кученце,но майка ми все не беше съгласна да гледаме куче в апартамент,но днес съвсем случайно стана на въпрос отново за кучето и се сетих за мини пинчерите и тъй като са дребнички майка ми почти се съгласи,но четох в няколко форума че създавали проблеми,когато са самички вкъщи, а ако си взема ще му с еналага да постоява самичко още четох че ако го научиш от малко не е проблем да остава само може ли някой да ми даде съвет мога ли сега да си взема или е по добре да почакам до лятото когато няма да се налага да остава само.
Благодаря предварително

Публикувано: 28 February 2011 - 04:05 PM
Иначе ,за бели -ваяко куче е различно -докато е малко всички кабели трябва да са прибрани,защото ще иска да гризка,но ако го свикнеш с разни играчки,кокалчета -продават ги в зоомагазините,няма да има поражения,поне не сериозни.
Също е хубаво да го свикнеш да ходи до тоалетна на пелена,или в банята,защото докато те няма,ако не е свикнато,100% ще свърши работа където не трябва. Разбира се привикването към тоалетна е сложен процес и при всички кученца протича различно -майка ми научи нейия пинчер за две седмици -тя го извежда сутрин и вечер,не харесва пелените.
На нас с Шарлот ни отне почти един месец ,но сега е свикнала в банята и когато си иска отива и си върши работата там.
Надявам се ,съм бил полезен. Все пак всяко куче е различно и държанието му до голяма степен се дължи на възпитанието.

Желая ти успех в избора на кученце и като си го вземеш,чакаме снимки да ни се изфукаш

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf

Публикувано: 28 February 2011 - 04:26 PM
Като цяло пинчерите не са особено претенциозни кучета. Но обучението им е сравнително трудно. Имам предвид нещата, които кучето трябва да прави дори стопаните да ги няма вкъщи. Аименно - хигиенните навици и послушанието. Къде да пишкат и акат, как да известяват за това, да не гирзат мебели, кабели, чехли, да не вземат от масата, да не се качват на нея... и още много други неща, които вие като стопани ще определите. Най-лесно е да накараш кученцето да сяда и да дава лапа като му покажеш наградка!

Всяко малко кученце прави белички, независимо дали е само, или със стопаните си. Ако наистина искаш малкото кученце да е щастливо и социално трябва да избереш такъв момент да го вземеш, че да можеш да му отделяш достатъчно време. В началото кученцето не се извежда, докато не минат трите ваксини, но трябва да яде по 4-5 пъти на ден, после 3-4, после 2-3 и така... Трябва да се следи къде ака и пишка, за да може да се научи, че вътре не е мястото за това. Така че според мен най-доброто време да си вземеш кученце е през лятото, когато няма да си на училище и цялото ти време ще е за малкото топче.

П.П.: Оставянето на кученцето само е въпрос на приучаване. В началото се започва като го оставиш за съвсем малко само в стаята. Излизаш и му казваш нещо, примерно "Чао и да слушаш." Затваряш вратата и чакаш реакцията. Ако не скимти изчакваш няколко минути и влизаш. Ако се разплаче, изчакваш да се поуспокои и тогава влизаш. Ако влезеш когато скимти, то ще направи връзката "Скимтя - кака си идва." И така ще е всеки път щом излезеш. Но първо вземи малкото и тогава пиши. Ние ще помагаме със съвети.!

Публикувано: 01 March 2011 - 03:48 PM
Вмомента чакам сладурчето ми да се роди и ще го получа чак май месец и вече нямам търпение.Ако може да ме информирате кога точно се бият ваксините,защото на едно място прочетох че на 3 седмици....3 месеца и на 1 година чак и малко не ми се вярва....
Публикувано: 01 March 2011 - 05:12 PM
Публикувано: 01 March 2011 - 09:16 PM
4аfi ,много сте сладки. Да са ви живи и здрави кученцата и вие също.
Ето и нас с мартеница,както писах вече в темата "Чихигалерия" ,преди на мартеницата да и е сдъвкано манистото ...

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf

Публикувано: 02 March 2011 - 04:56 AM
Публикувано: 02 March 2011 - 05:22 PM
Иначе Честита Баба Марта и от нас! Скоро очаквайте мартенски снимки на Арчи!

Публикувано: 05 March 2011 - 02:36 AM
Аз сега да попитам дали се справяме с храненето. Значи взехме пробно месо( телешко) с кокал. Сварихме месото с малко картоф и морков и сега даваме сутрин гранула Еукануба, а вечер готвено. Сварихме ги с повечко бульон и дроби четвърт филийка хляб. Какво още може да прибавяме към месото освен ориз?

Публикувано: 05 March 2011 - 04:41 AM
А,с бульон заливаме гранулки и така много ги обича. Също добра комбинация е сварен царевчен грис със някакво месо вътре.-поне кучо мн го харесва.

Gandalf

Публикувано: 08 March 2011 - 11:16 AM
Казва се Мони и е 1,5 години. Взехме я за чихи ама май сме пинчарче. По скоро Мони си е нейната порода. Това е без значение.
Искам да ви попитам за две неща. Често Мони започва да трепери,без да има определена причина. Трепери сякаш и е студено. Другия проблем е че понякога получава спазъм за момент и много трудно си поема въздух, устата и е затворена вратлето е опънато и стегнато чак жилите и изкачат. Вета я преглежда и каза че нищо и няма, имаше съмнение за алергия ама не е това. Спазмите ги получава навсякъде и по всяко време, независимо какво прави. Даже когато се гонят с кака си на поляната по време на бяг, заковава на място изхрипти 2-3 пъти и хуква пак. Тези спазми нямат някаква определена цикличност. Може и седмица да не получи, а някой път 2-3 пъти на ден.
Нека някой сподели за тези проблеми ако се е сблъсквал с тях.
Публикувано: 08 March 2011 - 02:06 PM
Относно треперенето е от страх и възбуда....най точно от силни емоции
Това което казвате за хриптенето/нещо подобно на задавяне/ ....моята Сиси на 1г и 10м също го прави .....но съм убедена ,че е от силни емоции ....както положителни така и отрицателни......доста се бях притеснила когато за пръв път го направи , но при непрекъснатите ми наблюдения се убедих ,че е от емоции...........и не се страхувам вече.