Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 580
  • 581
  • 582
  • 583
  • 584
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11621 Потребителят е офлайн   deer_beer Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2011 - 06:39 PM

Здравейте,

pletosasho, невероятна история :) ... няма какво да се учудваме, животните са много чувствителни и усещат нещата много преди нас.

n_nova, надявам се причината да е в зъбките, пробвайте с по мека харана от гранулките, може да са и твърди и да не ги яде за това. Заведете я на вет колкото се може по бързо. Моят опит показва, че една ненавременна намеса може да доведе до лош край.
Преди години имах доберманка и когато беше на 8г. една нощ тя се държеше точно така както описваш в поста си. Рано сутринта я заведохме на вет, защото освен това се беше подула като балон. Оказа се, че си е превъртяла стомаха и последва сложна операция. За наше щастие се оправи и живя още 6г :о)

#11622 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 07:17 PM

n_nova, резците най-вероятно ще си паднат сами, и ние имахме "акулов" период. Сега е малко кривозъба :ab_041: . Проблем са кучешките. Ние все още имаме един не-паднал, при положение, че сменихме всички останали преди месеци. Ветовете ми казаха да изчакам до 11-тия месец и, ако до тогава не е паднал сам, да я водиме за вадене. Не знам дали ако и давате повече калций ще има подобрение. Пробвайте.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11623 Потребителят е офлайн   n_nova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 07:32 PM

Georgia, благодаря много за отговора, олекна ми малко. Давам по принцип комбинирани витамини, ВЕТ-а ни ги даде. Ще купя след работа и калций, ще го включа допълнително. Уговорих си и час с ветеринаря, утре следобяд ще я заведа да я види. Ще съм по-спокойна, а и след поста на deer_beer определено мисля, че съм взела правилно решение. Ще пиша пак, как е минали всичко.
Благодаря още веднъж за отговорите и съветите.
User's Signature

Качена снимка

#11624 Потребителят е офлайн   Geri_Berta Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2011 - 10:19 PM

Ето го и Арчи :dog:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#11625 Потребителят е офлайн   Нориета Икона

Публикувано: 28 February 2011 - 05:52 AM

Здравейте!
От доста време искам кученце,но майка ми все не беше съгласна да гледаме куче в апартамент,но днес съвсем случайно стана на въпрос отново за кучето и се сетих за мини пинчерите и тъй като са дребнички майка ми почти се съгласи,но четох в няколко форума че създавали проблеми,когато са самички вкъщи, а ако си взема ще му с еналага да постоява самичко още четох че ако го научиш от малко не е проблем да остава само може ли някой да ми даде съвет мога ли сега да си взема или е по добре да почакам до лятото когато няма да се налага да остава само.
Благодаря предварително :smile:

#11626 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:chihuahua,miniature pincher,french buldog

Публикувано: 28 February 2011 - 04:05 PM

Здравей ,Нориета,майка ми има мини пнчер,а аз чихуахуа - те са различни в много аспекти,но за оставането сами ,са като всички останали кучовци - не им е много приятно. По-добре е кученцето ти да свикне да е само,защото майка ми с го взе лятото , през отпуската го научи да са постоянно заедно и сега, като затръгва на работа и глухите ги чуват -то е скимтене,виене.Така е 5-10 мин,след като го оставиш само,после се кротва....
Иначе ,за бели -ваяко куче е различно -докато е малко всички кабели трябва да са прибрани,защото ще иска да гризка,но ако го свикнеш с разни играчки,кокалчета -продават ги в зоомагазините,няма да има поражения,поне не сериозни.
Също е хубаво да го свикнеш да ходи до тоалетна на пелена,или в банята,защото докато те няма,ако не е свикнато,100% ще свърши работа където не трябва. Разбира се привикването към тоалетна е сложен процес и при всички кученца протича различно -майка ми научи нейия пинчер за две седмици -тя го извежда сутрин и вечер,не харесва пелените.
На нас с Шарлот ни отне почти един месец ,но сега е свикнала в банята и когато си иска отива и си върши работата там.
Надявам се ,съм бил полезен. Все пак всяко куче е различно и държанието му до голяма степен се дължи на възпитанието. :fa_067:
Желая ти успех в избора на кученце и като си го вземеш,чакаме снимки да ни се изфукаш :af_089:
User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11627 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 28 February 2011 - 04:26 PM

Здравей Нориета! Не знам на колко години си, но се надявам, че осъзнаваш, че кучето е ГОЛЯМА отговорност независимо от размера си. Дали е дог или пинчер, то си иска своето - редовни разходки, обучение, игра, хигиена, хранене, медицински грижи, поддръжка на козината, почистване на апартамента след него.
Като цяло пинчерите не са особено претенциозни кучета. Но обучението им е сравнително трудно. Имам предвид нещата, които кучето трябва да прави дори стопаните да ги няма вкъщи. Аименно - хигиенните навици и послушанието. Къде да пишкат и акат, как да известяват за това, да не гирзат мебели, кабели, чехли, да не вземат от масата, да не се качват на нея... и още много други неща, които вие като стопани ще определите. Най-лесно е да накараш кученцето да сяда и да дава лапа като му покажеш наградка! :md_064:
Всяко малко кученце прави белички, независимо дали е само, или със стопаните си. Ако наистина искаш малкото кученце да е щастливо и социално трябва да избереш такъв момент да го вземеш, че да можеш да му отделяш достатъчно време. В началото кученцето не се извежда, докато не минат трите ваксини, но трябва да яде по 4-5 пъти на ден, после 3-4, после 2-3 и така... Трябва да се следи къде ака и пишка, за да може да се научи, че вътре не е мястото за това. Така че според мен най-доброто време да си вземеш кученце е през лятото, когато няма да си на училище и цялото ти време ще е за малкото топче. :ba_025:

П.П.: Оставянето на кученцето само е въпрос на приучаване. В началото се започва като го оставиш за съвсем малко само в стаята. Излизаш и му казваш нещо, примерно "Чао и да слушаш." Затваряш вратата и чакаш реакцията. Ако не скимти изчакваш няколко минути и влизаш. Ако се разплаче, изчакваш да се поуспокои и тогава влизаш. Ако влезеш когато скимти, то ще направи връзката "Скимтя - кака си идва." И така ще е всеки път щом излезеш. Но първо вземи малкото и тогава пиши. Ние ще помагаме със съвети.! :md_064:

#11628 Потребителят е офлайн   Нориета Икона

Публикувано: 01 March 2011 - 03:48 PM

Благодаря много за съветите.
Вмомента чакам сладурчето ми да се роди и ще го получа чак май месец и вече нямам търпение.Ако може да ме информирате кога точно се бият ваксините,защото на едно място прочетох че на 3 седмици....3 месеца и на 1 година чак и малко не ми се вярва....

#11629 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 March 2011 - 05:12 PM

Честита Баба Марта на всички дребосъци и стопани.
Прикачена снимка

Прикачена снимка

#11630 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 09:16 PM

Честита Баба Марта на всички ....
4аfi ,много сте сладки. Да са ви живи и здрави кученцата и вие също.
Ето и нас с мартеница,както писах вече в темата "Чихигалерия" ,преди на мартеницата да и е сдъвкано манистото ... :ab_041:

User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11631 Потребителят е офлайн   Djina_ Икона

Публикувано: 02 March 2011 - 04:56 AM

Добър вечер на всички.. Честита Баба Марта..
Та на 15 съм и от 3/4 месеца имам пинчер който е роден на 09.09.10, нокогато един човек дойде при баща ми в сервиза и го видя каза че било Чихуахуа ама на мене не ми се вярва. Прилагам снимки на сладуранката ...{}
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка

E,Пинчер или Чихуахуа?

#11632 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 05:00 PM

Показване на мнениетоDjina_, в 02 March 2011 - 04:01 AM, написа:

E,Пинчер или Чихуахуа?

Нито е пинчер, нито е чихуахуа! :ab_041: Имаш дребно кученце, което българите наричт "мини пинчер", но много от тях не знаят, че тези кучета нямат нищо общо с истинския пинчер. :mg_062:

#11633 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 05:22 PM

Здравей! Предполагам си взел куча от зоомагазин/ борса или частно лице както почти всички тук. В България няма развъдник за пинчери а родословните кучета от тази порода са много малко. Втози форум мисля, че само 2ма потребители иммат истински мини пинчери. Кученцето ти не е нито чихуа, нито пинчер. Разгледай стандарта и на двете породи и се обеди сам.

Иначе Честита Баба Марта и от нас! Скоро очаквайте мартенски снимки на Арчи! :smile:

#11634 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 07:06 PM

Archy,чакаме снимкииииииииииииииииии :af_089:
Djina,да ви е живо и здраво кучето -сладури сте.
User's Signature

Gandalf
Качена снимка

#11635 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 11:09 PM

Ето и снимки от разходката ни!. :mg_062:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#11636 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 04:05 AM

Ох леле ,да ви имам сладкото якенце. Много сте чаровни :ba_025:
User's Signature

Gandalf
Качена снимка

#11637 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 02:36 AM

piletosasho радвам се, че Арчито ти харесва.
Аз сега да попитам дали се справяме с храненето. Значи взехме пробно месо( телешко) с кокал. Сварихме месото с малко картоф и морков и сега даваме сутрин гранула Еукануба, а вечер готвено. Сварихме ги с повечко бульон и дроби четвърт филийка хляб. Какво още може да прибавяме към месото освен ориз? :smile:

#11638 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 04:41 AM

Archy, много добре сте му сготвили на кучо - ще е сит и доволен. Аз лично менкам ориза с кус кус или макарони,. Жена ми й вари кайма с макарони или й вари яйце и й го троши със обезсолено сирене. Обича и комбинацията печен или варен картоф с пастет.Кисело мляко й даваме също .
А,с бульон заливаме гранулки и така много ги обича. Също добра комбинация е сварен царевчен грис със някакво месо вътре.-поне кучо мн го харесва. :smile:
User's Signature

Gandalf
Качена снимка

#11639 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2011 - 11:16 AM

Здравейте, да се представим и ние.
Казва се Мони и е 1,5 години. Взехме я за чихи ама май сме пинчарче. По скоро Мони си е нейната порода. Това е без значение.
Искам да ви попитам за две неща. Често Мони започва да трепери,без да има определена причина. Трепери сякаш и е студено. Другия проблем е че понякога получава спазъм за момент и много трудно си поема въздух, устата и е затворена вратлето е опънато и стегнато чак жилите и изкачат. Вета я преглежда и каза че нищо и няма, имаше съмнение за алергия ама не е това. Спазмите ги получава навсякъде и по всяко време, независимо какво прави. Даже когато се гонят с кака си на поляната по време на бяг, заковава на място изхрипти 2-3 пъти и хуква пак. Тези спазми нямат някаква определена цикличност. Може и седмица да не получи, а някой път 2-3 пъти на ден.
Нека някой сподели за тези проблеми ако се е сблъсквал с тях.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11640 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2011 - 02:06 PM

Мони ми прилича повече на чихи....отколкото на пинчер....Много е сладка независимо каква порода е ......
Относно треперенето е от страх и възбуда....най точно от силни емоции
Това което казвате за хриптенето/нещо подобно на задавяне/ ....моята Сиси на 1г и 10м също го прави .....но съм убедена ,че е от силни емоции ....както положителни така и отрицателни......доста се бях притеснила когато за пръв път го направи , но при непрекъснатите ми наблюдения се убедих ,че е от емоции...........и не се страхувам вече.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 580
  • 581
  • 582
  • 583
  • 584