Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 584
  • 585
  • 586
  • 587
  • 588
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11685 Потребителят е офлайн   ivas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 23 March 2011 - 12:17 PM

Боже, колко е сладък Мани! :wub:
t1nanova искрено ви съчувствам, защото не мога да си представя как бих се чувствала, ако изчезне нашето сладурче! Или пък как то ще преживее /така е свикнал с мен, че не ме пуска и на работа/.
Не губете надежда! Дано имате късмет да ви го върнат, защото има и добри хора, които биха разбрали мъката ви! Успех!!!
User's Signature

Качена снимка

#11686 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:chihuahua,miniature pincher,french buldog

Публикувано: 23 March 2011 - 04:29 PM

Много тъжно :dh_188: желая ви успех, t1nanova ,дано да си го намерите и да сте си пак заедно. Много сладко кученце е,не губете надежда. От сърце ви желая да сте пак заедно.
Аз направо съм психясала на тази тема с изгубването и за това Шарлот я разхождам по града и дори в квартала само на повод. Пускам я да тича,когато е с пинчерите на мам в градинката пред блока,а и всяка седмица сме на вилата,къде вилнее на свобода по двора :dog:
Може да ви звуча малко параноично,но Шарлот хич не си чува имаето,като я викам и ззаради това най-вече,сме на повод.
User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#11687 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 10:21 AM

Много дълго не съм писала, само чета и разглеждам снимки на нашите малки сладки лигненца.Стана ми много тъжно за вас t1nanova защото моите кученца за мен са моите деца и предполагам как се чувствате.Наистина ви пожелавам да го намерите и изкренно се моля кученцето поне да е при хора които да се грижат много за него за да не страда тази малка душичка.Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаМалко снимки на моя син и нашата принцеска. :md_064:

#11688 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 April 2011 - 01:59 PM

Здравейте! Отдавна не съм писала и ще се осмеля да променя темата, която до момента сте разисквали, за да ви попитам някои неща... Знам, че много е писано за вътрешното обезпаразитяване и през последната седмица изчетох доста. Моят вет обезпаразити Лъки последно на 21.01.11 г. и ми каза да отида пак след 3 месеца. Тук обаче виждам, че някои дават на кучовците си хапче през 2 месеца, а и на 45 дни даже прочетох някъде... Освен това навсякъде пише, че едно хапче е за 10 кг. живо тегло, а нашият вет даде на Лъки цяло при положение,че той тежеше едва 2 кг. тогава и му беше лошо цяла нощ! Сега предпочитам да купя хапче от аптека и аз да му дам 1/3... До сега са ни обезпаразитявали с Ламизол.. Познато ли ви е?Вие с какво обезпаразитявате вашите сладури? Дали мога да сменя хапчетата така рязко? И още нещо - наистина ли 12 часа преди и 12 след обезпаразитяване не трябва да яде.. Той ще полудее и ще започне да яде мен - сигурна съм! Споделете ми накратко вашия опит, моля ви! :)
А обезпаразитявате ли ги срещу дирофилариоза?

#11689 Потребителят е офлайн   dimple Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 11:59 AM

Pinchera, благодаря много за отговора! :ba_025:

#11690 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 05 April 2011 - 04:28 PM

Показване на мнениетокосте, в 08 March 2011 - 09:16 AM, написа:

Здравейте, да се представим и ние.
Казва се Мони и е 1,5 години. Взехме я за чихи ама май сме пинчарче. По скоро Мони си е нейната порода. Това е без значение.
Искам да ви попитам за две неща. Често Мони започва да трепери,без да има определена причина. Трепери сякаш и е студено. Другия проблем е че понякога получава спазъм за момент и много трудно си поема въздух, устата и е затворена вратлето е опънато и стегнато чак жилите и изкачат. Вета я преглежда и каза че нищо и няма, имаше съмнение за алергия ама не е това. Спазмите ги получава навсякъде и по всяко време, независимо какво прави. Даже когато се гонят с кака си на поляната по време на бяг, заковава на място изхрипти 2-3 пъти и хуква пак. Тези спазми нямат някаква определена цикличност. Може и седмица да не получи, а някой път 2-3 пъти на ден.
Нека някой сподели за тези проблеми ако се е сблъсквал с тях.

Здравейте ,
треперенето е често срещано при чихуа хуа - също така малките породи често срещано явление е ХИПОГЛИКЕМИЯТА - бързо метаболизират глюкозата и е необходимо по често да получават храна или бързо разграждащ се въглехидрат / бисквитка- лакомство или нещо сладко/- имаме няколко такива случая .Прави се изследване на глюкозата в кръвта, за да се установи .

#11691 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 05 April 2011 - 04:43 PM

Ето 2 снимки на Мони и Имаги :)
Няма такива подскокливци и немирници - Мони се беше загледал в Маути - Ловеца на Елени / кабинетното коте как лови гълъб и успях да го щракна...
Качена снимка

А Имаги ,като по голяма позира - от другата неделя отново е на училище вече като ветеран ще учи бебета кучета :)

Качена снимка

Качена снимка

#11692 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 10:15 PM

Истински мини пинчери !!!

#11693 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 11:21 PM

Здравейте от мен и от моя малък Мърфи,имам го от 2 седмици и днес бяхме на втора ваксина,но има нещо,което ме тревожи....мъника е на 4 месеца а тежи 480 гр. а и незнам какво е всъщност кученцето ми,но много си го обичам....макар че пишка навсякъде :ab_041: .Вета казва че е слабичко,но пък се храни добре,дадохме му лекарство за вътрешни паразити и нищо не изнвърли,храня го с Еукануба.Другото което ме тревожи е това,че постоянно спи,играе си само с мен и мъжа ми,а му взехме различни играчки....е не им убръща внимание дори и това че все му ги показвам не помага.Ако някой помни как е изглеждало кученцето му на 4 месеца моля да сподели с мен основателни ли са моите притеснения,аз изчетох цялата тема и не видях някой с моите притеснения.Благодаря предварително.А ето го и моето щастие:Прикачена снимкаПрикачена снимка

#11694 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 11:28 PM

Здравейте от мен и от моя малък Мърфи,имам го от 2 седмици и днес бяхме на втора ваксина,но има нещо,което ме тревожи....мъника е на 4 месеца а тежи 480 гр. а и незнам какво е всъщност кученцето ми,но много си го обичам....макар че пишка навсякъде :ab_041: .Вета казва че е слабичко,но пък се храни добре,дадохме му лекарство за вътрешни паразити и нищо не изнвърли,храня го с Еукануба.Другото което ме тревожи е това,че постоянно спи,играе си само с мен и мъжа ми,а му взехме различни играчки....е не им убръща внимание дори и това че все му ги показвам не помага.Ако някой помни как е изглеждало кученцето му на 4 месеца моля да сподели с мен основателни ли са моите притеснения,аз изчетох цялата тема и не видях някой с моите притеснения.Благодаря предварително.А ето го и моето щастие:Прикачена снимкаПрикачена снимка

#11695 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 11:35 PM

Здравейте от мен и от моя малък Мърфи,имам го от 2 седмици и днес бяхме на втора ваксина,но има нещо,което ме тревожи....мъника е на 4 месеца а тежи 480 гр. а и незнам какво е всъщност кученцето ми,но много си го обичам....макар че пишка навсякъде :ab_041: .Вета казва че е слабичко,но пък се храни добре,дадохме му лекарство за вътрешни паразити и нищо не изнвърли,храня го с Еукануба.Другото което ме тревожи е това,че постоянно спи,играе си само с мен и мъжа ми,а му взехме различни играчки....е не им убръща внимание дори и това че все му ги показвам не помага.Ако някой помни как е изглеждало кученцето му на 4 месеца моля да сподели с мен основателни ли са моите притеснения,аз изчетох цялата тема и не видях някой с моите притеснения.Благодаря предварително.А ето го и моето щастие:Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11696 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 12:45 AM

Най- вероятно кученцето е по малко на възраст,втората ваксина се слага на около 2 месеца. Често се случва при така наречените мини пинчери да има джуджета. Иначе е голямо сладурче....Да Ви е живо и здраво!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#11697 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 07:11 AM

Кученцето ти е мелез. Няма си порода, но тук на тези кръстоски им викаме пинчер, нищо, че нямат нищо общо с истинският Пинчер. :ab_041: И за възрастта са ви излъгали, защото кучето е на не повече от 60 дни. :rc_036: Слагайте ваксините и му се радвайте.. :dog:

#11698 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 10:07 AM

Показване на мнениетоpinchera, в 07 April 2011 - 08:53 AM, написа:

супер е както казаха в българиа им викат супер мини пинчер не е породисто тук ги смесваме за да изкараме колкото се може по дребно куче за да е като бежу в ръцете на собственика си няма начин да е на 60 дена както казва колегата колкото е по малко толкова е по ценно.....моя мъжкар е руски той териер и тежи 1,3-1,4 кг на близо 2 години е

Страхотно е...:) кученцето....А относно моето наистина е на 4 месеца,то пристигна от Чехия на месец и след това беше в един магазин,собственика на магазина не искаше да ми го даде толкова малко и го гледаше той,даде ми го преди 2 седмици.А за ваксините вета на маника иска да му ги слага във възможно ной-крайния срок,защото е много дребничко.Но самото кученце е в България от 3 месеца.Приятен ден на всички.

#11699 Потребителят е офлайн   ivas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 April 2011 - 10:27 AM

Здравей Lidka87,
кученцето ти е много красиво :wub: , да ти е живо и здраво!
Щом се храни добре не се притеснявай, че тежи толкова малко, може би е от по-дребничките кученца. А за това, че не иска да си играе предполагам, че ако е самичко скучае, а играчките може би не са му интересни. Ние имаме и котка, и ако знаеш каква лудница е у нас… :dog: Отделяйте му повече внимание, играйте си с него и не се тревожи!
User's Signature

Качена снимка

#11700 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 10:32 AM

Много благодаря за съветите,относно храната вета ми каза да му давам от тази,защото не искаше да му слага ваксината.А пеленка имаме от както сме в къщи,но я ползва само от време на време иначе на плочките си ходи,сега даже е с 2 пелени,беше си харесал едно местенце аз и там му сложих пелена сега ходи до нея:)Питах вета за калций каза,че няма нужда.И да ти кажа аз му вярвам,защото преди този скъпоценен кучо имах мини йоркширче и се грижеше много добре за него.

#11701 Потребителят е офлайн   Lidka87 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 10:45 AM

Показване на мнениетоivas, в 07 April 2011 - 10:27 AM, написа:

Здравей Lidka87,
кученцето ти е много красиво :wub: , да ти е живо и здраво!
Щом се храни добре не се притеснявай, че тежи толкова малко, може би е от по-дребничките кученца. А за това, че не иска да си играе предполагам, че ако е самичко скучае, а играчките може би не са му интересни. Ние имаме и котка, и ако знаеш каква лудница е у нас… :dog: Отделяйте му повече внимание, играйте си с него и не се тревожи!

Радвам се,че ви харесва моето щастие.Във вас със сигурност е голяма веселба :ab_041: А относно вниманието аз като сам вкъщи не го оставям много да мързелува играем си много,но той си играе с ръцете и с чехлите ми,аз му давам играчките,но все едно не ги вижда :ab_041: Иначе като се пребера знам че чехлите ми са в леглото му а колко е смешен като си ги превлачва.....те са 3пъте колкото него :ab_041:

#11702 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 03:58 PM

Кученцето ти е бонбон ,не се притеснявай за килограми те му,моята принцеска е на почти 2 год.
но е само 1 килограм.В най дебелия си период кача по около 80 грама и пак ги сваля.Кученцата
много си приличат наистина все едно са от едни родители.

#11703 Потребителят е офлайн   diva-d4 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 04:09 PM

Тук сме си колкото сме в момента

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#11704 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip