Мини Пинчер
Публикувано: 26 July 2011 - 01:28 AM
От дълго време искам да си взема пинчер, но все по някакви причини това не ставаше. Късметът бе на моя страна и на 5 август нашето семейство става с 1 член повече. От месец набирам всичко нужно за кученцето, но искам да ви попитам - грижата за козината трябва да става с четка или с гребен и каква/какъв ?
Публикувано: 26 July 2011 - 10:51 AM
Публикувано: 27 July 2011 - 04:13 PM
По принцип пиша рядко, но сега не мога да се сдържа. Още повече, че Анчето е споменала точно за нашето мъниче. Няма да влизам в спор с никой, искам само да апелирам - Спрете с безразборното развъждане на кучета с дефекти.
Няма какво друго да кажа. Малката ще оперираме през септември, всичко е уговорено вече. Няма да описвам как се чувствам след гадната диагноза и колко мисли бушуват в главата ми. С операцията наведнъж ще направим и задължителната кастрация. Казвам задължителна, защото нямам намерение да произвеждам болни и измъчени същества. Пари се печелят, здраве и щастливи моменти - НЕ. Ще се включа пак, когато дойде време за интервенцията - ще Ви държа в течение. Надявам се Бри да има късмет и всичко да мине по план. Стискайте палци от сега - имаме нужда!!!!
Публикувано: 28 July 2011 - 09:57 AM
n_nova, в 28 July 2011 - 04:13 AM, написа:
По принцип пиша рядко, но сега не мога да се сдържа. Още повече, че Анчето е споменала точно за нашето мъниче. Няма да влизам в спор с никой, искам само да апелирам - Спрете с безразборното развъждане на кучета с дефекти.
Няма какво друго да кажа. Малката ще оперираме през септември, всичко е уговорено вече. Няма да описвам как се чувствам след гадната диагноза и колко мисли бушуват в главата ми. С операцията наведнъж ще направим и задължителната кастрация. Казвам задължителна, защото нямам намерение да произвеждам болни и измъчени същества. Пари се печелят, здраве и щастливи моменти - НЕ. Ще се включа пак, когато дойде време за интервенцията - ще Ви държа в течение. Надявам се Бри да има късмет и всичко да мине по план. Стискайте палци от сега - имаме нужда!!!!
Здравей Наде!
Публикувано: 28 July 2011 - 01:16 PM
Galka43, в 28 July 2011 - 09:57 AM, написа:
n_nova, в 28 July 2011 - 04:13 AM, написа:
Здравей Наде!
Обезателно Галенце. Ще държим връзка. Ние на 01-ви август ще пътуваме към Бургас /Бри ще е с нас/. Искам преди операцията да се наиграе хубаво на морето, да смени въздуха и обстановката - дано преодолее по-лесно последващата интервенция. Мога да ти се обадя, да те проверя и ако си в Бургас да се видим на по кафенце. Ще е в периода между 01-06 август. На 7-ми ще си пътуваме за София. Това е от мен.
За зъбките - няма да забравим.... Ще ги включим в плана.
Публикувано: 31 July 2011 - 05:59 PM
много се забавлява и намира все повече приятели ... Още не сме разпънали напълно препятствията , а той вече тича по трасето .
Публикувано: 31 July 2011 - 06:17 PM
pinchera, в 23 July 2011 - 05:45 PM, написа:
кучето ти е страхотно както аз се изразявам е пинчероподобно-така аз викам на кученцата който приличат на пинчерите макар че само добермана мяза на тях но имат сходство ако се загледа човек а и в б.г. викат на всичко дребно с прави уши мини пинчер а на тия дето са на гетова сигурно ий викат ../ ма булка какви са тия недорасли добермани не ги ли храните? защо са толкова малки дали ще пораснат още или ще останат такива дребосъци...кой знай кой те е прецакал да ти продаде тия дребни добермани ...и т.н..../..та това сме ние б.г. просто сме българи и нищо друго.....
Хахаха
наистина ме питат защо тези добермани не са пораснали ? Верно е ! Накрая ми писна да обяснявам какво е пинчер и последния път казах, че са доберман джуджета след като не ми повярваха, че са пинчери ;)
Наскоро ми обявиха и че това стандартите за породата нищо не значели и че само в борсата в Кърджали имали пинчерчета дето ставали до1,5кг а моето въпреки документите изложбите и прочие са мелези там с нещо си и тези съдии нищо не разбират :)
Скоро не очаквам да има промяна - но все пак дано се намерят истински ценители на мин пин и станем повече в БГ
Публикувано: 01 August 2011 - 10:30 AM
Публикувано: 02 August 2011 - 10:15 PM
Чопър, отидете на ветеринар май няма да се получи само с консулт по телефона.
trenertg, сега на изложбите на Албена е само за вас. Има много записани за участие кучета. Неуспях да снимам, но имам една снимка от далече докато тренираха една сладурана в стойка.
Публикувано: 03 August 2011 - 08:13 PM
Чопър, в 01 August 2011 - 08:30 AM, написа:
заведете кучето на преглед и ако доктора не вземе мерки -сменете ветеринарния си лекар - явно не му се занимава
това което в домашни условия можете да направите е да промиете раничките с кислородна вода и после да туширате с йодна тинктура . Сложете препарат срещи бълхи .
и внимавайте с какви препарати миете пода в къщи избягвайте хлор съдържащи такива - белина , доместос и др .
Публикувано: 03 August 2011 - 08:19 PM
Ancheto, в 02 August 2011 - 08:15 PM, написа:
Чопър, отидете на ветеринар май няма да се получи само с консулт по телефона.
trenertg, сега на изложбите на Албена е само за вас. Има много записани за участие кучета. Неуспях да снимам, но имам една снимка от далече докато тренираха една сладурана в стойка.
разкошно куче , вземете координати на стопаните на пинчерите там и ги споделете може някой да се заинтересува от чистокръвен пинчер ..
Ние с Кимон и Имаги септември месец заминаваме на изложби в чужбина сега почивка и тренировки аджилити
Публикувано: 08 August 2011 - 07:22 PM
trenertg, кучета от България мисля, че нямаше, но ако някой се интересува може да дам имената на участниците. Имаше една бебешка количка специално за кучета пълна с малки пинчерчета...невероятни бяха
Публикувано: 08 August 2011 - 08:59 PM
Ами щях, обачети говореше с един чичко, който е съдия, с катинарче и мустачки(като гледам изложби у нас по тв-то често го дават). И си говорихте нещо, и аз да не ви прекъсвам.. После някъде се загубихте.
Публикувано: 10 August 2011 - 12:13 PM
Обаче пинчерите бяха страхотни. Видя ли бебетата в количката? Нямах апарат тогава да ги снимам как се подаваха като гъбки
Публикувано: 10 August 2011 - 03:23 PM
Имаме проблем с хапането на коси
Публикувано: 10 August 2011 - 06:22 PM
valnata, в 10 August 2011 - 02:40 PM, написа:
Ако решиш да си взимаш мини пинчер ми пиши и на мен ще видя една приятелка от Москва дали има. Бях се засилила да си взимам, но най-добре се работи само с една порода и се отказах. Дано си вземеш
Krasito0, да ви е жив и здрав Ричко.
п.п. Опитайте да завъртате снимките, че да е по-удобно да се разглеждат.

Вход

Горе
Цитиране +