Мини Пинчер
Публикувано: 12 July 2006 - 11:31 AM
Анче защо пък да се разнася цяла год тая буца от ваксина--много време.Ми то и следващите ваксини ако ги бие така то се ще има кво да се разнася.Я смени доктора--ша ми прави кучето на буци a)
Публикувано: 12 July 2006 - 08:18 PM
Публикувано: 12 July 2006 - 09:30 PM
angelpik Те, ушаците, му стигат l)
Skipper, тъкмо бях седнала да те успокоявам ,че не сте го ритнали вие и ти ме изпревари. Аз пропускам ОВК-то , защото не съм доволна от тях ,но имам много добра приятелка ,която там работи и смятам ,че добре се справя.
Ти като мериш Скипър ,сигурно включваш и вратлето ,но се мери само до холката(мястото точно до вратлето над плешката) .Ако снимката е скорошна ,той изглежда висок 20 см. Според мен кученцето ще е 2,5 маааксимум 3 кг. Супер размери . super best
Ако искаш може да се видим с моите дивачета някой път. Те първо много лаят ,но после кротват.
Днес дойде една жена и ми плати русият пинчо w) w) w) . Той си ми е слабост. Ама много е готин. Цял ден бришем със щерките по плажа и не остана време за снимки. Дано устре да успея. Кученцето ще стои при мен до края на месеца и сигурно яко ще ми легне на сърце. Все се опитвам да не се привързвам ама нестава. (love)
Публикувано: 12 July 2006 - 10:51 PM
Цитат
Искам да попитам каква е разликата между пинчер и мини пинчер?
Благодаря ве предварително d)
valkata, здравейте,
Разликата между пинчер (немският пинчер) и мини пинчер (цвергпинчер) можно увидеть в стандартах этих пород http://www.minpin.ru и на фото.

На фото у мини пинчера уши купированные, а у пинчера (немският, или стандарт) нет, то есть у него натуральные уши.
У немският (стандарт) пинчеров, которые 45-50 см, некупированные уши должны лежать, а не стоять, то есть на фото у пинчера - плохие уши.
У мини пинчера некупированные (то есть натуральные) уши стоят или лежат.
Будут вопросы - спрашивайте r)
Мини пинчер на фото - папа моих Вандебор Б-кучетата (здесь http://dog.bg/f/inde...=ST&f=29&t=1903 моя мини пинчер Вандебор Бенджиа, Чемпион России).
Публикувано: 12 July 2006 - 11:08 PM
Публикувано: 12 July 2006 - 11:24 PM
Цитат
Ани,
Доберман-пинчер - это старое название породы доберман.
Название доберман-пинчер было отменено немцами ещё в 1949 году. Но в ангологоворящих странах (USA, Great Britain, Australia) продолжают называть доберманов как доберман-пинчер - это неправильно.
Здесь на dog.bg в теме о доберманах я смотрела фото рыжего добермана, но это не доберман, это очень большой (крупный) немският пинчер.
Доберманы - не родня пинчерам. Доберманы - это отдельная порода.
Я до мини пинчеров имела доберманов. Очень люблю доберманов! w)
Теперь у меня мини пинчеры w)
Публикувано: 13 July 2006 - 10:49 AM
На мен определено НЕ ми върви на 13-ти s) ....
Лъки одраска Чочко по дупето до кръв ouu Аби си тръшка главичката и като я барам по дясното ушо квичи s) -буболечка или осил.
Ей ся ще пия едно успокоително и ги тваря и двамата в колата - на единя да му дезинфекцират дупето на другата да и видят ушлето. А котарака ---- нямам думи за това диваненце (love)
Снощи съм заявила усно и писмено, че за 4-ти дом. любимец -> приемам само АЛФ
Публикувано: 13 July 2006 - 11:25 AM
Публикувано: 13 July 2006 - 11:41 AM
Друг път като ми дойде нещо на ум и ще пиша.
Сега ги отрежи и ги режи редовно ,че поне да не драска силно. Така може да се научи да не драска силно ,защото няма да вижда квичащи кучета от най -малкото докосване.Незнам дали това е причината ,но моите котки не пускат нокти като строяват гвардията. Само на бокс го карат.
Няма да ти стигнат кредитните карти и котките за АЛФ.
Vanilla, у нас литературата казва друго oleeee . Добермана е произлязал от пинчера (това според някой наши литератури) oleeee
Вече да се чуди човек на кое да вярва bash
Публикувано: 13 July 2006 - 12:48 PM
Цитат
У нас тоже часто пишут о родстве пинчера и добермана, но это - заблуждение.
Документами господина Доберманна не подтверждено, что он использовал пинчеров для появления своей породы доберман. Поэтому немцы убрали в 1949 году слово "пинчер" в названии породы.
Доберман - не пинчер. Пинчер - не доберман. Это разные породы, просто внешнее сходство у чёрно-подпалых собак этих пород.
Публикувано: 13 July 2006 - 05:28 PM
worthy дано да е само един.
И на Лъки нещо му стана - като се върнахме изми на Чочко дупето и се гушнаха да oo bl) Чудя се ветовете да не са го намазали с валерян (или там, какво ги привличаше котките - незнам)
Лина, ами и Аби бяга от Лъки, а той се дуе и ги юрка до дупка....
Анче, ще поразпитам за ноктите на хулиганина n) но ми се струва, че няма да му е добре bl)
А за Алф - имах впредвид, че само него приема - нищо, ама нищо друго вечееее ouu Е да ме пази Господ worthy да не кацне някой ден в двора, че тогава кредитни карти няма да ми трябват - ще се гръмна b)
Публикувано: 13 July 2006 - 05:53 PM
Умолявам те-кацне ли Алф дай ми го назаем само за една вечер(ша го натира при свекървата и ша заключа)На утрето ти го връщам(ако е жив милия).Днес пак ти е било интересно.Аз си дигам нервите вече с уличните кучета-имам чувството че нарочно ги натирват в нашта махала s) От два дена и бяло големо ми се върти пред вратата-бабите взеха да ми се карат вече s)
Публикувано: 13 July 2006 - 06:32 PM
Кети ,нищо няма да му стане ако отрежеш връхчетата на ноктите .Точно за 7-10 дни положението ще е както преди. Ако има къде да ги остри за нула време и стават големи и остри топлийки . Ако ти не можеш по -добре да не опитваш сама.
Ясно ,Vanilla, и след 10 год може да имат нова версия за произхода им oleeee .
Публикувано: 14 July 2006 - 11:08 AM
Лина не си сама с прииждащи или подхвърлени палета...
Алф, не кацна снощи - две кученца на около 50-60 дена се разкимтяха снощи в 21.00ч. oleeee пред пътната ни врата.
Хубавото е че днес е 14-ти super best На женското - Сабрина намерихме стопани и на Талибанчо ще намерим защото е хубав w)
В къщи цари мир, любов и спокойствие dribble (да не дърпам дявола за опашката) Лъки и Чочко спинкат един върху друг cheers
Лъки се реваншира за одраскването - захвана се тази сутрин яко и изми Чочко от опашката до ушите dribble
За срещата, май се очертаваме само Катрина и ние bl) в нашата кола има място за още двама с ДобРи и Послушни пинчета victoryVVV
Публикувано: 15 July 2006 - 01:14 PM
Цитат
Лина и Ани ще се справят с местата 1super
А Чафи обича ли ги котките c) Щото мога да му подаря едно ангорче w)
Чочко ще го водя утре в Сливен на вилата да потича с каракачанчето на татко -Миг - 60-70 кг. dribble Рядко се виждат, но много добре си дивеят d)
Публикувано: 15 July 2006 - 01:37 PM
ЧАФИ НЕ ПОНАСЯ КОТКИ--и той кат мен бе диването b) (ма те и котките го не щат)
Публикувано: 16 July 2006 - 02:49 PM
Цитат
Лина, тя и моята Роксана мрази котките ,а Арчо е бъзливко ,ама като е зима и им е студено и котката като легне върху тях несмеят да мръднат ,че да не им избяга юргана. Нооо навън са ужасни гадинки, всичко що мърда и го мразят.
Трябваше да направим срещата на Камчия тази седмица s) От 23.06. до 30.06. започва голяма изложба и ще има много чуждестранно присъствие 1super. Ако мога ще отида и ще снимам мини пинчерите и може да има тои териери и още каквото има .
Skipar, идваш ли с мен хем ще запознаем нашите дребчовци? Аз малко ще съм с сама с децата ,но ще трябва да се оправя с всички. Дано да е готино временцето worthy
Публикувано: 16 July 2006 - 08:58 PM
Иначе ядем -спим нищо интересно s)