Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#181 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2005 - 04:58 PM

бих се изказвала с този остър тон ако знам предварително с какъв човек разговарям, ама то... да си правиш бързо изводите не е привилегия на мислещия

#182 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 05:11 PM

s) Не знам по какъв друг начин да обясня на keti, че начина по който разсъждава не е правилен... Че така страда тя! Страда животното! Страда цялата кинология!!! Само за кучешки секс говори тази жена!!! Как имала мъжки и женски помияри с различни размери и как всяка година въпреки размерите, женската раждала кутрета и ги раздавала наляво надясно... А кутретата, които те създават... А тяхните кутрета??? И така пълни хиляди улици с кучета, с болести, а понякога заплашва и техният и човешките животи... Само защото не ВИЖДА, не РАЗБИРА и НЕ МИСЛИ какво прави... И само защото ветеринарният й лекар харесва повече непородистите й кучета от породистото... После заявява, че не би разрешила на децата си да докарат куче от улицата, а тя самата праща на улицата десетки поколения, защото не може да носи отговорност за хорските действия... После влиза в тази тема и започва да обяснява как подготвя собственото си куче за разплод в кучкарник в който има 13 женски и един мъжки който оправял сам всичките и това за мен трябва да е голяма шега! Много смешно, няма що! А накрая горкичкият, даже се разболял.. Какъв ужас... Човеците работят хиляди години за да съхранят и развиват едни породи, а хора като keti им се изплюват в лицата и се обръщат да разказват животински сексуални преживявания... До кога? До колкото разбрах е зряла жена, човек родител... Човек който трябва да възпитава, а няма необходимата култура... Не искам никого да обидя - културата се изгражда, стига човек да има желание, но такова у дамата не откривам и до днес... За това моля да ми отговори на един въпрос: Какво е за нея кучето? Сексуален комплекс който избива? Незадоволена родителска обич? Какво е? Не мога да разбера подобно отношение към животното! И не искам! Съжалявам, че така нападам и реагирам, но подобно отношение ми носи само болка... И за да разбере дамата, че искам да си променя мнението за нея, ще се поразровя в сайта и ще публикувам линкове, които ако има желание може да прочете и да изгради своята култура към кучето. А от там и нужното отношение и уважение... Развъждането на животни е нещо много специфично, нещо, което не е за всеки... То е само за определен кръг от хора, които години наред са се отдавали и доказвали в дадена област, за определена порода. А всяка порода има своето предназначение... Иначе всичко се меши и се пълнят улиците... Сега събират данъци - 200 лева, за да могат да строят приюти... Тя ли ще ми плати данъка за това че е пратила толкова кучета на улицата, а аз нито едно? Каква вина имам? А тя на какво се прави - на Господ? Създава живот и после го раздава без да й пука за следващия... Или може би има това право - развъжда... Нека ми отговори!
Кристина Матева

#183 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 05:21 PM

Цитат

Цитат

Дойде ред и аз да седна да напиша нещо от синовете не мога да се вредя да влеза в нета .Нашата Саричка милата само като чуе че се прибирам тича веднага при мен и започва един приветствен танц едни осморки около краката ми как да не е намачкам и нацелувам милата и на мен ми е мъчно по цял ден за нея .Вашите  d) как ги научихте да ходят  на определено място нашата калпазанка прави локвички из цялата къща  b)Сара няма родословие подариха я на големия син пък и за какво ни е родословие няма да ходим на изложби .Кажете кога трябва за първи път да я окъпя дали след третата ваксина пак забравих да питам лекарката .  ouu

За къпането можеш да я изкъпеш когато поискаш стига да е вечер и да е на топличко. Така поне на мен са ми казали нашите доктори. Бека е на три месеца и три дена и съм я къпала четири пъти. И си свикна,а Чочо го изкъпах чак четвъртия месец и до днес си се страхува и са му неприятни тези процедури.
За пишкането още е раничко, но това дето го прави из цялата къща не е хубаво. Влез в темата за новаци.... super сепер е има много полезна информация и за храната, бянята, пишкане и т.н.

Иначе се чувства компетентна да раздава съвети... a)

#184 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 05:28 PM

Ето Ви и линка!!!

#185 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 05:32 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Дойде ред и аз да седна да напиша нещо от синовете не мога да се вредя да влеза в нета .Нашата Саричка милата само като чуе че се прибирам тича веднага при мен и започва един приветствен танц едни осморки около краката ми как да не е намачкам и нацелувам милата и на мен ми е мъчно по цял ден за нея .Вашите  d) как ги научихте да ходят  на определено място нашата калпазанка прави локвички из цялата къща  b)Сара няма родословие подариха я на големия син пък и за какво ни е родословие няма да ходим на изложби .Кажете кога трябва за първи път да я окъпя дали след третата ваксина пак забравих да питам лекарката .  ouu

За къпането можеш да я изкъпеш когато поискаш стига да е вечер и да е на топличко. Така поне на мен са ми казали нашите доктори. Бека е на три месеца и три дена и съм я къпала четири пъти. И си свикна,а Чочо го изкъпах чак четвъртия месец и до днес си се страхува и са му неприятни тези процедури.
За пишкането още е раничко, но това дето го прави из цялата къща не е хубаво. Влез в темата за новаци.... super сепер е има много полезна информация и за храната, бянята, пишкане и т.н.

Иначе се чувства компетентна да раздава съвети... a)

Моляяяяяяяя, кой лекар е дал съвет че кучето можело да се къпе и то още толкова мъничко????????? Кети, изобщо не е правилно да я къпеш толкова често! Кучето по принцип е чисто животно и ако не се овъргаля в л...а или кал, няма проблеми, може с месеци да не се къпе! Още повече, че кучетата-бебета не излизат навън, те са толкова чистички, как можете да ги къпете??????????? fow fow fow fow Изобщо не е полезно за тях!!!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#186 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2005 - 05:55 PM

И аз си мислех че моят е влюбен b) ма кат не сам чела книги толкова много ще кажа превързан към кучката на комшиите.Щом го изведа r) даже и 16 пъти на ден първо требва да се отбием при нея b) тва ако не любов здраве му кажи.А как се гледа куче-- да му раздавам команди s) седни-легни.На кои е нужно това bl) нема да го подготвям за живота навън NN нито за изложба.ПРеди 20 год немах деца но пък имах 100 теории за тяхното възпитание r) сега имам деца и нито една теория. bl) Та и с кученцата така b) любовта е сляпа.Просто го обичам и всички ние с кучета имаме очи и виждаме че е само едно куче ма верно ги гледаме кат бебета(нече съм пукнала да имам бебе и не ми и липсва)ма кво да го метна на двора и да замръзне.ИИИИ да ви кажа любимият автор ми е Стивън Кинг n) ама не му вервам на нищо дет е написал.Та МадМакс не се впрягаи толкова ние наистина си обичаме пинчерите b) щом храна първо него после децата s) (тва значи ли че не съм добра маика)С уважение d) чафи

#187 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2005 - 06:06 PM

Херц моят ветеринар каза че мога да го къпа веднъж месечно-И аз му вярвам щот нема друг лекар около мен b) та и него да питам де.Много лекари много мнения.Моят казва Дронтал за паразити през 3 месеца.Друг във Велинград ми казва за некакви други ма да давам всеки месец.И аз кво да права да ида в София да питам вашите доктори b) А кои доктори по разбират-моите или вашите.Сигурно всички са завършили в Стара Загора и от тук на татък като ми се наложи къде да лекувам чафи и имам глава на раменете немога да правя всичко дето вие го правите с ваште бонбони. b) Мисля че d) само ти показва как да го гледаш и се познава когато всичко му е наред b) поздрави от чафи

#188 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 06:11 PM

4afi,
има породи и породи... Вашата порода в случая не изисква седни, легни и прочее - никой не говори за това... Служебните са си служебни, ловните са си ловни, овчарските са си овчарски и т.н. Мини-пинчер е декоративна порода, порода - компаньон. Всеки учи кучето си на каквото иска! Аз не желая да обяснявам на хората на какво да научат кучето си. Говоря, че хората са си хора, кучетата са си кучета - независимо от размера, породата и предназначението!!! Те са част от вашето семейно общество, но те не разсъждават като нас, не чувстват като нас, не изпитват желания подобни на нашите. Ако за хората секса е необходимост - за животните не е!!! И много други неща - не само секса... Кучето е О-Т-Г-О-В-О-р-Н-О-С-Т!!!, независимо от размера, породата и предназначението си, защото ние трябва да мислим, да храним, да разхождаме, да обичаме, да правим съвместният си живот ползотворен и щастлив!!! Кучето не е просто средство за производство на живот... А съвета за къпането наистина не е правилен... Не желаех да се меся, но когато нещо нередно се случва не мога да стоя безучастно и да чета постинги...

keti,
простете арогантното ми държание и изведете само най-важните неща от постингите ми! Не ви познавам, дори току-що разбрах, че имате две породисти кучета, а не едно... Но наистина има нещо нередно в начина по който разсъждавате - това исках да Ви кажа... Е, направих го! Останалото зависи от Вас!!!

Айде със здраве!!! И поздрави на всички!!!

#189 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 06:26 PM

MAD MAX, хората се извиняват когато има за какво да се извиняват. То аз не видях да си обидила някой..Или не довиждам?? n) n)
Кефиш ме! Продължавай в същия дух и никога не съжелявай за казаното от теб. b)

#190 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 06:28 PM

Не се извинявам за нищо - напротив!!! Стоя зад думите си и съм се подписала с името си!!!

#191 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 10:37 AM

Кристина, като заговори за отговорност, компетентност и култура, нека да разсъждаваме малко на тези теми. Създаването на нови породи обикновенно става от контролираното чифтосване между тях. Хората, които се занимават с това, поемат цялата отговорност за появилата се нова порода. Смесването на генитичния материал е грубо вмешателство в естествения подбор. Тези хора се изживяват като Богове и претендират за висок морал, нравствена отговорност и култура. От тази гледна точка всички създадени от човека нови породи са генетични чудовища, които обслужват определени нужди на създателите си. Не е ли престъпление да насилиш Природата да ти създаде куче - пазач? Или куче компаньон....
Кристина, за мен животните са много повече от това което се знае и очаква от тях. Способностите им да разчитат човешката аура, да съпрeживяват емоциите на стопаните си (емпатия), да предупреждават за бъдещи събития - непроявени заболявания, природни катаклизми и бедствия - всичко това ме кара да изпитвам уважение и респект към тях.
Вярно е, че в стремежа си да обгърна с обич и грижи моите приятели, да, не любимци, а именно приятели, допускам много грешки. Това което ме води е тяхната реакция, а там се крие отговора дали е правилно. bl)

#192 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 November 2005 - 11:13 AM

Кети къде се губиш да не си заета с развъдна деиност.Пази Бека от чочко b) че не ми се мисли ква порода ще се получи.Сложи и гащички с код ма само ти да го знаеш.Моят чафи вече прекалява в b) контактуването b) с плюшената играчка a) и с ръката на мъжа ми s) я некои навътре в нещата да ми обясни кво е тва желание у него l) дето го държи половината ден.А ние всички дето сме вкарали кучетата в стаите си и даже в спалните си маи ние сме за превъзпитание.Облекли сме ги с дрехи bl) спят на възглавница завити bl) а познавам една жена дето го хранеше години наред с лъжица bl) и много други такива интересни r) Та верно си са кучета l) па ти па си го обичаи w) и разхождаи и всичко друго каквото се сетиш r) то реши ли пак ще пика на пердето и ще ти сръфа домашната чехла b) А за отговорността ---отговорна съм защото аз го искам b) защото сърцето ми го диктува b) празно ли е сърцето никои не може да те направи отговорен ;) поздрави на всички d) чафи

#193 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 11:26 AM

Да, наистина едно куче е голяма отговорност super
За къпането уточних, че съм чула от ветеринарни доктори. А Галя е достатъчно умна за да не се втурне да изпълнява. И предполагам, че всеки който посещава този форум е наясно, че честото къпане е вредно за кучето. Също така се аргументирах и уточних за Бека - ши-цу и Чочо - пинчер. Още повече Румен си е направил труда да преведе -Грууминг на Ши-тцу, за което му благодаря. bravo
И лично мое мнение: Едно куче от ранна възраст трябва да се научи на хигиени навици. Не съм съгласна с това - първата му баня да е след 7-8 месец и после 10-15 години да се чудим защо това куче вие, скимти и страда при всяко къпане дори то да е на 2 месеца веднъж.

#194 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 11:48 AM

Тук съм Чафи, неможах до отворя майла, но схванах ..... Благодаря! И съм на същото мнение bravo Надявам се да не си ме разбрала и ти като Mad_Max погрешно, че съм решила да водя Чочо в този измислен развъдник - дето не съществува едно родосволие - за разплод. Просто си го представих, как ще реагира. Казах, че Чоко, не Чочо е най-подходящ за Никито super но е много далече. Поздрави на Всички!!! w)

#195 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 12:33 PM

Цитат

Кристина, като заговори за отговорност, компетентност и култура, нека да разсъждаваме малко на тези теми. Създаването на нови породи обикновенно става от контролираното чифтосване между тях. Хората, които се занимават с това, поемат цялата отговорност за появилата се нова порода. Смесването на генитичния материал е грубо вмешателство в естествения подбор. Тези хора се изживяват като Богове и претендират за висок морал, нравствена отговорност и култура. От тази гледна точка всички създадени от човека нови породи са генетични чудовища, които обслужват определени нужди на създателите си. Не е ли престъпление да насилиш Природата да ти създаде куче - пазач? Или куче компаньон....
Кристина, за мен животните са много повече от това което се знае и очаква от тях. Способностите им да разчитат човешката аура, да съпрeживяват емоциите на стопаните си (емпатия), да предупреждават за бъдещи събития - непроявени заболявания, природни катаклизми и бедствия - всичко това ме кара да изпитвам уважение и респект към тях.
Вярно е, че в стремежа си да обгърна с обич и грижи моите приятели, да, не любимци, а именно приятели, допускам много грешки. Това което ме води е тяхната реакция, а там се крие отговора дали е правилно. bl)

Излиза, че човекът е създаден за да служи на кучето, а не обратното! Не споделям мнението ВИ!!! Грешно съм разбрала за пинчера, за което се извинявам... Поздрави!

#196 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 01:33 PM

Mad_Maх, за Бък и Тара говорихме в друга тема - Кучешки интелект. Мога само да уточня, че не съм държала Тара, когато Бък я заплождал. И че не съм поставила забрани на децата ми за уличните кучета. Надявам се да постъпват по-правилно от мен.
Съжелява, ако не съм те задоволила с отговорите и обещанията в тема - кучешки интелект. s)

#197 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 01:38 PM

Бък и Тара не бяха намесени в последният ми постинг... Аз приключих... Останалото е въпрос на ваша съвест! Желая успех и всичко най-добро!!! Поздрави!

#198 Потребителят е офлайн   Nana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 04:30 PM

Здравейте и от мен. Аз съм новобранка - записах се в няколко клуба вече, защото имам 3 ку4ета - ротвайлер, шарпей и пинчер(нинджа) b)

Последната се казва Джеси и е дъртичка вече(на 8или9год,) загубих им бройката вече. Безобразно страхлива е, поцял ден обикновено е под някое одеяло(спи) и така и минава времето. Преди 2 год. я блъсна кола(че и 2-ра мина след първата), но слава богу размера и се оказа от значение и сега в жива и здрава. Единствено има белег на гърба, който до сега не е изчезнал, и няма и да изчезне. Няма поколение, но като я знам колко е злобна - едва ли и ще има. Не допуска никакви други кучета до себе си, освен един помияр, който спи пред входа, когато тя е разгонена) Но той няма опасност да я заплоди, защото е 5 пъти по-голям l) С другите 2 кучета не се разбираше изобщо, но по стечение на обстоятелствата временно не живеят при мен. Това е засега. Ето я и нея:)))

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 04:54 PM

Знам, че влизате тук по-късно, ама аз да се похваля r) Бека от една седмица не е пишкала и чишкала в къщи l) Свикна много бързо с нагръдника, като го чуе да дрънчи в ръцете ми и започва да подскача в краката ми и да ме подканва за d) разходка.
Чафи, без майтап за тези гащички наистина трябва да помисля, след 3 месеца се очаква Бека да се разгони oleeee
А сега и да Ви се оплача. Водих я днес на обезпаразитяване и помолих докторите да ни изпишат капки за очите bl) Защото като види малка дупчица решава, че трябва да я направи голяма колкото главата си s) и съответно няколко пъти да провери дали наистина е толкова голяма oleeee Надявам се да си затваря очите при тези проверки. За сега нямаме проблеми с тях, но при тази порода трябва много да се пазят. Капките не ги открих s) утре ще продължа с издирването n) стискайте ми палци, че иначе ще трябва да я разхождам по "главната в Ст. Загора" b) май само там няма дупчици b) Айде чао да цункате малките муцунки от мен w)

#200 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 05:03 PM

Здравей Nana, добре дошла при нас. victoryVVV Ние сме малко щура компания oleeee ама дано и ти да си като нас super Джеси е много сладка - да ти е жива, здрави и още много дълго време да те радва drink

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни