Мини Пинчер
Публикувано: 16 November 2005 - 05:11 PM
Кристина Матева
Публикувано: 16 November 2005 - 05:21 PM
Цитат
Цитат
За къпането можеш да я изкъпеш когато поискаш стига да е вечер и да е на топличко. Така поне на мен са ми казали нашите доктори. Бека е на три месеца и три дена и съм я къпала четири пъти. И си свикна,а Чочо го изкъпах чак четвъртия месец и до днес си се страхува и са му неприятни тези процедури.
За пишкането още е раничко, но това дето го прави из цялата къща не е хубаво. Влез в темата за новаци.... super сепер е има много полезна информация и за храната, бянята, пишкане и т.н.
Иначе се чувства компетентна да раздава съвети... a)
Публикувано: 16 November 2005 - 05:32 PM
Цитат
Цитат
Цитат
За къпането можеш да я изкъпеш когато поискаш стига да е вечер и да е на топличко. Така поне на мен са ми казали нашите доктори. Бека е на три месеца и три дена и съм я къпала четири пъти. И си свикна,а Чочо го изкъпах чак четвъртия месец и до днес си се страхува и са му неприятни тези процедури.
За пишкането още е раничко, но това дето го прави из цялата къща не е хубаво. Влез в темата за новаци.... super сепер е има много полезна информация и за храната, бянята, пишкане и т.н.
Иначе се чувства компетентна да раздава съвети... a)
Моляяяяяяяя, кой лекар е дал съвет че кучето можело да се къпе и то още толкова мъничко????????? Кети, изобщо не е правилно да я къпеш толкова често! Кучето по принцип е чисто животно и ако не се овъргаля в л...а или кал, няма проблеми, може с месеци да не се къпе! Още повече, че кучетата-бебета не излизат навън, те са толкова чистички, как можете да ги къпете??????????? fow fow fow fow Изобщо не е полезно за тях!!!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 16 November 2005 - 05:55 PM
Публикувано: 16 November 2005 - 06:06 PM
Публикувано: 16 November 2005 - 06:11 PM
има породи и породи... Вашата порода в случая не изисква седни, легни и прочее - никой не говори за това... Служебните са си служебни, ловните са си ловни, овчарските са си овчарски и т.н. Мини-пинчер е декоративна порода, порода - компаньон. Всеки учи кучето си на каквото иска! Аз не желая да обяснявам на хората на какво да научат кучето си. Говоря, че хората са си хора, кучетата са си кучета - независимо от размера, породата и предназначението!!! Те са част от вашето семейно общество, но те не разсъждават като нас, не чувстват като нас, не изпитват желания подобни на нашите. Ако за хората секса е необходимост - за животните не е!!! И много други неща - не само секса... Кучето е О-Т-Г-О-В-О-р-Н-О-С-Т!!!, независимо от размера, породата и предназначението си, защото ние трябва да мислим, да храним, да разхождаме, да обичаме, да правим съвместният си живот ползотворен и щастлив!!! Кучето не е просто средство за производство на живот... А съвета за къпането наистина не е правилен... Не желаех да се меся, но когато нещо нередно се случва не мога да стоя безучастно и да чета постинги...
keti,
простете арогантното ми държание и изведете само най-важните неща от постингите ми! Не ви познавам, дори току-що разбрах, че имате две породисти кучета, а не едно... Но наистина има нещо нередно в начина по който разсъждавате - това исках да Ви кажа... Е, направих го! Останалото зависи от Вас!!!
Айде със здраве!!! И поздрави на всички!!!
Публикувано: 17 November 2005 - 10:37 AM
Кристина, за мен животните са много повече от това което се знае и очаква от тях. Способностите им да разчитат човешката аура, да съпрeживяват емоциите на стопаните си (емпатия), да предупреждават за бъдещи събития - непроявени заболявания, природни катаклизми и бедствия - всичко това ме кара да изпитвам уважение и респект към тях.
Вярно е, че в стремежа си да обгърна с обич и грижи моите приятели, да, не любимци, а именно приятели, допускам много грешки. Това което ме води е тяхната реакция, а там се крие отговора дали е правилно. bl)
Публикувано: 17 November 2005 - 11:13 AM
Публикувано: 17 November 2005 - 11:26 AM
За къпането уточних, че съм чула от ветеринарни доктори. А Галя е достатъчно умна за да не се втурне да изпълнява. И предполагам, че всеки който посещава този форум е наясно, че честото къпане е вредно за кучето. Също така се аргументирах и уточних за Бека - ши-цу и Чочо - пинчер. Още повече Румен си е направил труда да преведе -Грууминг на Ши-тцу, за което му благодаря. bravo
И лично мое мнение: Едно куче от ранна възраст трябва да се научи на хигиени навици. Не съм съгласна с това - първата му баня да е след 7-8 месец и после 10-15 години да се чудим защо това куче вие, скимти и страда при всяко къпане дори то да е на 2 месеца веднъж.
Публикувано: 17 November 2005 - 11:48 AM
Публикувано: 17 November 2005 - 12:33 PM
Цитат
Кристина, за мен животните са много повече от това което се знае и очаква от тях. Способностите им да разчитат човешката аура, да съпрeживяват емоциите на стопаните си (емпатия), да предупреждават за бъдещи събития - непроявени заболявания, природни катаклизми и бедствия - всичко това ме кара да изпитвам уважение и респект към тях.
Вярно е, че в стремежа си да обгърна с обич и грижи моите приятели, да, не любимци, а именно приятели, допускам много грешки. Това което ме води е тяхната реакция, а там се крие отговора дали е правилно. bl)
Излиза, че човекът е създаден за да служи на кучето, а не обратното! Не споделям мнението ВИ!!! Грешно съм разбрала за пинчера, за което се извинявам... Поздрави!
Публикувано: 17 November 2005 - 01:33 PM
Съжелява, ако не съм те задоволила с отговорите и обещанията в тема - кучешки интелект. s)
Публикувано: 17 November 2005 - 04:30 PM
Последната се казва Джеси и е дъртичка вече(на 8или9год,) загубих им бройката вече. Безобразно страхлива е, поцял ден обикновено е под някое одеяло(спи) и така и минава времето. Преди 2 год. я блъсна кола(че и 2-ра мина след първата), но слава богу размера и се оказа от значение и сега в жива и здрава. Единствено има белег на гърба, който до сега не е изчезнал, и няма и да изчезне. Няма поколение, но като я знам колко е злобна - едва ли и ще има. Не допуска никакви други кучета до себе си, освен един помияр, който спи пред входа, когато тя е разгонена) Но той няма опасност да я заплоди, защото е 5 пъти по-голям l) С другите 2 кучета не се разбираше изобщо, но по стечение на обстоятелствата временно не живеят при мен. Това е засега. Ето я и нея:)))

Публикувано: 17 November 2005 - 04:54 PM
Чафи, без майтап за тези гащички наистина трябва да помисля, след 3 месеца се очаква Бека да се разгони oleeee
А сега и да Ви се оплача. Водих я днес на обезпаразитяване и помолих докторите да ни изпишат капки за очите bl) Защото като види малка дупчица решава, че трябва да я направи голяма колкото главата си s) и съответно няколко пъти да провери дали наистина е толкова голяма oleeee Надявам се да си затваря очите при тези проверки. За сега нямаме проблеми с тях, но при тази порода трябва много да се пазят. Капките не ги открих s) утре ще продължа с издирването n) стискайте ми палци, че иначе ще трябва да я разхождам по "главната в Ст. Загора" b) май само там няма дупчици b) Айде чао да цункате малките муцунки от мен w)