Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#185 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2005 - 05:32 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Дойде ред и аз да седна да напиша нещо от синовете не мога да се вредя да влеза в нета .Нашата Саричка милата само като чуе че се прибирам тича веднага при мен и започва един приветствен танц едни осморки около краката ми как да не е намачкам и нацелувам милата и на мен ми е мъчно по цял ден за нея .Вашите  d) как ги научихте да ходят  на определено място нашата калпазанка прави локвички из цялата къща  b)Сара няма родословие подариха я на големия син пък и за какво ни е родословие няма да ходим на изложби .Кажете кога трябва за първи път да я окъпя дали след третата ваксина пак забравих да питам лекарката .  ouu

За къпането можеш да я изкъпеш когато поискаш стига да е вечер и да е на топличко. Така поне на мен са ми казали нашите доктори. Бека е на три месеца и три дена и съм я къпала четири пъти. И си свикна,а Чочо го изкъпах чак четвъртия месец и до днес си се страхува и са му неприятни тези процедури.
За пишкането още е раничко, но това дето го прави из цялата къща не е хубаво. Влез в темата за новаци.... super сепер е има много полезна информация и за храната, бянята, пишкане и т.н.

Иначе се чувства компетентна да раздава съвети... a)

Моляяяяяяяя, кой лекар е дал съвет че кучето можело да се къпе и то още толкова мъничко????????? Кети, изобщо не е правилно да я къпеш толкова често! Кучето по принцип е чисто животно и ако не се овъргаля в л...а или кал, няма проблеми, може с месеци да не се къпе! Още повече, че кучетата-бебета не излизат навън, те са толкова чистички, как можете да ги къпете??????????? fow fow fow fow Изобщо не е полезно за тях!!!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#186 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2005 - 05:55 PM

И аз си мислех че моят е влюбен b) ма кат не сам чела книги толкова много ще кажа превързан към кучката на комшиите.Щом го изведа r) даже и 16 пъти на ден първо требва да се отбием при нея b) тва ако не любов здраве му кажи.А как се гледа куче-- да му раздавам команди s) седни-легни.На кои е нужно това bl) нема да го подготвям за живота навън NN нито за изложба.ПРеди 20 год немах деца но пък имах 100 теории за тяхното възпитание r) сега имам деца и нито една теория. bl) Та и с кученцата така b) любовта е сляпа.Просто го обичам и всички ние с кучета имаме очи и виждаме че е само едно куче ма верно ги гледаме кат бебета(нече съм пукнала да имам бебе и не ми и липсва)ма кво да го метна на двора и да замръзне.ИИИИ да ви кажа любимият автор ми е Стивън Кинг n) ама не му вервам на нищо дет е написал.Та МадМакс не се впрягаи толкова ние наистина си обичаме пинчерите b) щом храна първо него после децата s) (тва значи ли че не съм добра маика)С уважение d) чафи

#187 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2005 - 06:06 PM

Херц моят ветеринар каза че мога да го къпа веднъж месечно-И аз му вярвам щот нема друг лекар около мен b) та и него да питам де.Много лекари много мнения.Моят казва Дронтал за паразити през 3 месеца.Друг във Велинград ми казва за некакви други ма да давам всеки месец.И аз кво да права да ида в София да питам вашите доктори b) А кои доктори по разбират-моите или вашите.Сигурно всички са завършили в Стара Загора и от тук на татък като ми се наложи къде да лекувам чафи и имам глава на раменете немога да правя всичко дето вие го правите с ваште бонбони. b) Мисля че d) само ти показва как да го гледаш и се познава когато всичко му е наред b) поздрави от чафи

#188 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 06:11 PM

4afi,
има породи и породи... Вашата порода в случая не изисква седни, легни и прочее - никой не говори за това... Служебните са си служебни, ловните са си ловни, овчарските са си овчарски и т.н. Мини-пинчер е декоративна порода, порода - компаньон. Всеки учи кучето си на каквото иска! Аз не желая да обяснявам на хората на какво да научат кучето си. Говоря, че хората са си хора, кучетата са си кучета - независимо от размера, породата и предназначението!!! Те са част от вашето семейно общество, но те не разсъждават като нас, не чувстват като нас, не изпитват желания подобни на нашите. Ако за хората секса е необходимост - за животните не е!!! И много други неща - не само секса... Кучето е О-Т-Г-О-В-О-р-Н-О-С-Т!!!, независимо от размера, породата и предназначението си, защото ние трябва да мислим, да храним, да разхождаме, да обичаме, да правим съвместният си живот ползотворен и щастлив!!! Кучето не е просто средство за производство на живот... А съвета за къпането наистина не е правилен... Не желаех да се меся, но когато нещо нередно се случва не мога да стоя безучастно и да чета постинги...

keti,
простете арогантното ми държание и изведете само най-важните неща от постингите ми! Не ви познавам, дори току-що разбрах, че имате две породисти кучета, а не едно... Но наистина има нещо нередно в начина по който разсъждавате - това исках да Ви кажа... Е, направих го! Останалото зависи от Вас!!!

Айде със здраве!!! И поздрави на всички!!!

#189 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 06:26 PM

MAD MAX, хората се извиняват когато има за какво да се извиняват. То аз не видях да си обидила някой..Или не довиждам?? n) n)
Кефиш ме! Продължавай в същия дух и никога не съжелявай за казаното от теб. b)

#190 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 06:28 PM

Не се извинявам за нищо - напротив!!! Стоя зад думите си и съм се подписала с името си!!!

#191 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 10:37 AM

Кристина, като заговори за отговорност, компетентност и култура, нека да разсъждаваме малко на тези теми. Създаването на нови породи обикновенно става от контролираното чифтосване между тях. Хората, които се занимават с това, поемат цялата отговорност за появилата се нова порода. Смесването на генитичния материал е грубо вмешателство в естествения подбор. Тези хора се изживяват като Богове и претендират за висок морал, нравствена отговорност и култура. От тази гледна точка всички създадени от човека нови породи са генетични чудовища, които обслужват определени нужди на създателите си. Не е ли престъпление да насилиш Природата да ти създаде куче - пазач? Или куче компаньон....
Кристина, за мен животните са много повече от това което се знае и очаква от тях. Способностите им да разчитат човешката аура, да съпрeживяват емоциите на стопаните си (емпатия), да предупреждават за бъдещи събития - непроявени заболявания, природни катаклизми и бедствия - всичко това ме кара да изпитвам уважение и респект към тях.
Вярно е, че в стремежа си да обгърна с обич и грижи моите приятели, да, не любимци, а именно приятели, допускам много грешки. Това което ме води е тяхната реакция, а там се крие отговора дали е правилно. bl)

#192 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 November 2005 - 11:13 AM

Кети къде се губиш да не си заета с развъдна деиност.Пази Бека от чочко b) че не ми се мисли ква порода ще се получи.Сложи и гащички с код ма само ти да го знаеш.Моят чафи вече прекалява в b) контактуването b) с плюшената играчка a) и с ръката на мъжа ми s) я некои навътре в нещата да ми обясни кво е тва желание у него l) дето го държи половината ден.А ние всички дето сме вкарали кучетата в стаите си и даже в спалните си маи ние сме за превъзпитание.Облекли сме ги с дрехи bl) спят на възглавница завити bl) а познавам една жена дето го хранеше години наред с лъжица bl) и много други такива интересни r) Та верно си са кучета l) па ти па си го обичаи w) и разхождаи и всичко друго каквото се сетиш r) то реши ли пак ще пика на пердето и ще ти сръфа домашната чехла b) А за отговорността ---отговорна съм защото аз го искам b) защото сърцето ми го диктува b) празно ли е сърцето никои не може да те направи отговорен ;) поздрави на всички d) чафи

#193 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 11:26 AM

Да, наистина едно куче е голяма отговорност super
За къпането уточних, че съм чула от ветеринарни доктори. А Галя е достатъчно умна за да не се втурне да изпълнява. И предполагам, че всеки който посещава този форум е наясно, че честото къпане е вредно за кучето. Също така се аргументирах и уточних за Бека - ши-цу и Чочо - пинчер. Още повече Румен си е направил труда да преведе -Грууминг на Ши-тцу, за което му благодаря. bravo
И лично мое мнение: Едно куче от ранна възраст трябва да се научи на хигиени навици. Не съм съгласна с това - първата му баня да е след 7-8 месец и после 10-15 години да се чудим защо това куче вие, скимти и страда при всяко къпане дори то да е на 2 месеца веднъж.

#194 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 11:48 AM

Тук съм Чафи, неможах до отворя майла, но схванах ..... Благодаря! И съм на същото мнение bravo Надявам се да не си ме разбрала и ти като Mad_Max погрешно, че съм решила да водя Чочо в този измислен развъдник - дето не съществува едно родосволие - за разплод. Просто си го представих, как ще реагира. Казах, че Чоко, не Чочо е най-подходящ за Никито super но е много далече. Поздрави на Всички!!! w)

#195 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 12:33 PM

Цитат

Кристина, като заговори за отговорност, компетентност и култура, нека да разсъждаваме малко на тези теми. Създаването на нови породи обикновенно става от контролираното чифтосване между тях. Хората, които се занимават с това, поемат цялата отговорност за появилата се нова порода. Смесването на генитичния материал е грубо вмешателство в естествения подбор. Тези хора се изживяват като Богове и претендират за висок морал, нравствена отговорност и култура. От тази гледна точка всички създадени от човека нови породи са генетични чудовища, които обслужват определени нужди на създателите си. Не е ли престъпление да насилиш Природата да ти създаде куче - пазач? Или куче компаньон....
Кристина, за мен животните са много повече от това което се знае и очаква от тях. Способностите им да разчитат човешката аура, да съпрeживяват емоциите на стопаните си (емпатия), да предупреждават за бъдещи събития - непроявени заболявания, природни катаклизми и бедствия - всичко това ме кара да изпитвам уважение и респект към тях.
Вярно е, че в стремежа си да обгърна с обич и грижи моите приятели, да, не любимци, а именно приятели, допускам много грешки. Това което ме води е тяхната реакция, а там се крие отговора дали е правилно. bl)

Излиза, че човекът е създаден за да служи на кучето, а не обратното! Не споделям мнението ВИ!!! Грешно съм разбрала за пинчера, за което се извинявам... Поздрави!

#196 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 01:33 PM

Mad_Maх, за Бък и Тара говорихме в друга тема - Кучешки интелект. Мога само да уточня, че не съм държала Тара, когато Бък я заплождал. И че не съм поставила забрани на децата ми за уличните кучета. Надявам се да постъпват по-правилно от мен.
Съжелява, ако не съм те задоволила с отговорите и обещанията в тема - кучешки интелект. s)

#197 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 01:38 PM

Бък и Тара не бяха намесени в последният ми постинг... Аз приключих... Останалото е въпрос на ваша съвест! Желая успех и всичко най-добро!!! Поздрави!

#198 Потребителят е офлайн   Nana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 04:30 PM

Здравейте и от мен. Аз съм новобранка - записах се в няколко клуба вече, защото имам 3 ку4ета - ротвайлер, шарпей и пинчер(нинджа) b)

Последната се казва Джеси и е дъртичка вече(на 8или9год,) загубих им бройката вече. Безобразно страхлива е, поцял ден обикновено е под някое одеяло(спи) и така и минава времето. Преди 2 год. я блъсна кола(че и 2-ра мина след първата), но слава богу размера и се оказа от значение и сега в жива и здрава. Единствено има белег на гърба, който до сега не е изчезнал, и няма и да изчезне. Няма поколение, но като я знам колко е злобна - едва ли и ще има. Не допуска никакви други кучета до себе си, освен един помияр, който спи пред входа, когато тя е разгонена) Но той няма опасност да я заплоди, защото е 5 пъти по-голям l) С другите 2 кучета не се разбираше изобщо, но по стечение на обстоятелствата временно не живеят при мен. Това е засега. Ето я и нея:)))

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 04:54 PM

Знам, че влизате тук по-късно, ама аз да се похваля r) Бека от една седмица не е пишкала и чишкала в къщи l) Свикна много бързо с нагръдника, като го чуе да дрънчи в ръцете ми и започва да подскача в краката ми и да ме подканва за d) разходка.
Чафи, без майтап за тези гащички наистина трябва да помисля, след 3 месеца се очаква Бека да се разгони oleeee
А сега и да Ви се оплача. Водих я днес на обезпаразитяване и помолих докторите да ни изпишат капки за очите bl) Защото като види малка дупчица решава, че трябва да я направи голяма колкото главата си s) и съответно няколко пъти да провери дали наистина е толкова голяма oleeee Надявам се да си затваря очите при тези проверки. За сега нямаме проблеми с тях, но при тази порода трябва много да се пазят. Капките не ги открих s) утре ще продължа с издирването n) стискайте ми палци, че иначе ще трябва да я разхождам по "главната в Ст. Загора" b) май само там няма дупчици b) Айде чао да цункате малките муцунки от мен w)

#200 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 05:03 PM

Здравей Nana, добре дошла при нас. victoryVVV Ние сме малко щура компания oleeee ама дано и ти да си като нас super Джеси е много сладка - да ти е жива, здрави и още много дълго време да те радва drink

#201 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 November 2005 - 07:59 PM

Кети щом си схванала меила си и си съгласна b) нема да спорим r) на едно мнение сме.Току що 19.30 s) виках ветеринар.Ускорен пулс ма толкова многоче ми подига ръката и се изгърби.Аналните жлези подути тва беше диагнозата.спука ги и му би 2 инжекции сега е спокоен.Като види доктора и се чуди къде да се скрие. b) требва да идва с маска за пчелари тоя доктор.Някои път ще хвана захарна от тоя пинчер така се притеснявам. bl) НЕщо немога да видя нинджата n) не ми се стваря.И от мен здравеи b) Попаднала си на точната страница l) при малки сладки пинчери w) добре дошла. d) чафи за теб Бека super best дано намерите капките

#202 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2005 - 09:20 AM

Здравейте на всички!!! r)
Оф-ф-ф Чафи тези анални жлези-и-и-и s) Дано повече да не се налага super
Нинджата при мен се отваря добре - много е готина. super best
Капките ги намерих super споко, спирайте да стискате палци super best
А за меила...... станахме доста, дето сме на едно мнение victoryVVV
Чоко много ми липсва s) ама много s)

#203 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2005 - 11:39 AM

d) Добре дошла при нас Нана . Твоята Джеса е копие на майката на моята Сара че и същото име носи .Ако това не е голямо съвпадение здраве му кажи b) b) b) Нашата Саричка е още бебе на 2месеца прилича на Джеса но има бяло петно на челото и на гърдичките .
Днес пратих големия син да купи нагръдник на Сара че да почна да и го слагам по малко за да сме свикнали с него като почнем да ходим на разходка да не се опъва като магаре на лед b) bl) bl)
Браво на Бека че е се е научила да ходи само на вън super
А за къпането днес и купих специален шампоан и в неделя ще я къпя като премислих реших че Кети е права не свикне ли с банята от бебе след това ще е много трудно да я къпя .След като свърша с къпането ще ви пиша аз ли я окъпах или тя мен b) b) Сега е превзела фотьойла и oo голяма сладурана за един месец е качила цял килограм малко се муси на гранулите ама като види че няма друго и си ги хапва .Онзи ден свекървата и дала миш маш и тя си го хапнала че и за още питала ouu аз и обяснявам че тя не е прасе и си има нейна храна и е полезна сега е под контрол какво и дава ouu ouu oleeee

#204 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2005 - 03:08 PM

Здравей Галя r) Доста трудна задача се е паднала на големия ти син bl) Като си припомня, аз колко обикалях за нагръдника на Чочо oleeee , че и колко го намаляхме, скъсявахме oleeee oleeee
Мерси за бравото r) Дано и на вас да ви го кажем другия месец super може и да го полеем cheers За къпането ще стискам палци в неделя super best
И за 1кг bravo немога да повярвам bl) ми то за едно пинчи си е направо много-о-о-о-о-о може да е от миш маша l)

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни