Публикувано: 01 February 2007 - 12:16 AM
Първият ми "личен " пинчер на три месеца знаеше "седни", "легни",даваше лапи по отделно,даваше глас при команда, не пипаше хапка доката не му кажа.....абе като войник беше bl) . Но пък следващата ми пинчерка приемаше опитите ми да я накарам да легне като обида и наказание. Аз спрях да я уча по този начин и се доверих на интелигентността и. С много разговори , строг тон понякога, и постоянни разходки тя се движеше с мен без да е необходимо да говоря като следваше само движенията на тялото ми. Не я връзвах, а тя спираше сама до бордюрите и се изравняваше с мен без да и кажа. Това обаче го постигнахме с много постоянство от моя страна. Сегашните ми са банда бандити , но вината си е моя. С времето и те ще влязат в крак, но по-бавно от предните ми кучета за съжаление s) . Най-важното е - забранените неща са забранени винаги и най -вече първият път. Например ако се качи на масата веднага трябва да и се скарате без компромиси заради мил поглед и така за всичко , което ще и е забранено в бъдеще.
Ех, Лина , вече се притеснявах за вас. Какво стана с изследванията на Чафун от лятото?
Гали , Сарка приема ли други кучета и да си играят заедно?