Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#4921 Потребителят е офлайн   Рич-Пич Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 March 2008 - 09:29 PM

Аз съм от най-новите тук обаче и аз мога да кажа, че храната е крайно неподходяща първо за кучето, а от там и за вас.
Сурово яйце е недопостимо, а медът освен колики едва ли може да доведе до нещо друго. Храната на Роял Канин имаше ефект само след едно денонощие. По мириса на дъха на кучето можеш веднага да усетиш разликата.
А за хигиенните навици успях по следния начин:вземах си десет дни отпуска и започнах. Сутрин аз го будя и веднага на ръце го водя до сифона на балкона. Там съм сложила  тоалетна хартия, с която съм попила пишкано преди. Той си свършва работата след като се протегне добре. После го нахранвам. После акане и така е готов за игри. Около 20минути бяга в краката ми и като се умори го слагам в къщичката му. Така на всеки два часа. Последното хранене го правя около 18часа.  После около два часа свобода , щури игри , бягане, скачане и т.н. Той вече е много уморен. Преди аз да си  легна  го събуждам и пак го изпишквам. Така до сутринта е чист и само спинка.
Вие какви къщички имате. Покажете някоя снимка. Аз съм направила една от кашон от телевизор и на дъното съм застлала памперс-чаршаф, който Ричи вече почти не мокри.

#4922 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 09:41 PM

Моля не ме убивайте ама Майки като бебе живееше в банята, спеше само де иначе при нас по цял ден. и само тогава спеше в легълце. и това не повече от месец. сега спи само в кревата. даже сутрин като тръгвам за работа и го водя в майка ми на детегледачка, той тича в кревата и почва да лае тя да си легне до него за а си доспят. отнесох се....
мисълта ми беше не давай пари за къщичка или креватче защото в крайна сметка няма да го ползвате. в твоя креват е по уютно.
Качвай повече снимки моля те
User's Signature

Качена снимка

#4923 Потребителят е офлайн   Рич-Пич Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 09:52 PM

Току що Рич ми разби възпитанието на пух и прах. Пуснах го на балкона. Той не се изпишка и когато влезе го свърши на плочите. Ха-ха- ха, сигурно е прочел как се хваля... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
А за нашите кревати се страхувам да го правя, заради глистите. Не знам как да изтребя гадните гадини.

#4924 Потребителят е офлайн   Рич-Пич Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 09:55 PM

Пропуснах да добавя, че там където се изпишка у дома забърсвам с Доместос и после обилно напръсквам с един много силен парфюм. Марката няма да споменавам да не звучи като реклама- току виж започне много да се продава за кучета, че той за друго не става.. ;D ;D

#4925 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 09:58 PM

изобщо не се плаши, всичко ще мине, ще ги изчистите. а моята ветеринарка ми каза че при малки кучовци е добре на 2-3 месеца да се обезпаразитяват. да ти кажа какви случаи съм виждала... татко ми беше беше донесъл едно гонче, челвейчетата му излизаха сами от дупето..... страшна работа. но го изчистихме. това е нещо толкова нормално при кучетата, че..... гушкай си го спокойно мъника и мноооооооооооооооооооого да го нацелуваш от мен
User's Signature

Качена снимка

#4926 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 09:59 PM

не се впрягай толкова, няма да се получи толкова бълзо. ти до тук направо рекорд си постигнала.
User's Signature

Качена снимка

#4927 Потребителят е офлайн   Sunny_Girl Икона

Публикувано: 13 March 2008 - 10:19 PM

Oтносно глистите нашия доктор му даде едно розово сиропче и ги изкара за няколко часа, ще потърся храната която препоръчвате ;) А относно хигиенните навици и аз като Рич Пич с отварянето на очичките го водя в банята, там си върши "малката" работата;) Ама нещо с другата работа немога да му хвана логиката и все си я върши на паркета  ;D

Снимки утре обещавам  :P А ушичките кога ще и се изправят?!  :(

Благодаря ви за топлото посрещане  :drugarche:  :wub:

#4928 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 13 March 2008 - 10:23 PM

Sunny_Girl , привет и добре дошли. От твоят пост направо се  :rolleyes: :o как ще ви кажат да давате мляко с мед на кученце.....идея нямам. Първо трябваше да питате с какво е хранено  там от където сте го взели. Сега ако не сте се подрискали  ви връчвам  :->) по здрав стомах .

Рич-Пич , нали ти писах , че трабваше да го обезпаразитите пак мъника , а не да чакате 14 дни. Още утре  нека не яде сутринта и му дай обезпаразитяващо .После кажи  дали е изхвълил глисти пак . След като глистите ги ликвидирате напълно ще видиш как и косъма ще се промени и ще започне да "свети " . Чудесно е , че го храниш с Роял , освен устичката и акото също не мирише така неприятно . Съветвам те да му даваш и нещо вареничко , дори да е месце от вашата вечеря с малко добавки. Не се притеснявай , че е с подрправки (освен прекалено люто и пържено ) , защото подправките са си всъщност билки  ;)

#4929 Потребителят е офлайн   Sunny_Girl Икона

Публикувано: 13 March 2008 - 10:40 PM

АМииии там от дето го взехме всъщност го отделихме от майката, тъй че преди да го вземем е яло само майчино мляко и все пак говорим за една лъжичка мед в един литър мляко ... в смисъл не е много, според мен де, незнам  :blink: Проблеми с корема имаше вчера, но не разхлабителни....абе нещо и къркорчеше стомахчето и не беше в настроение, ама на мен ми беше същото тъй че явно сме яли едно и също нещо  ;D Ядохме лисело мляко.....незнам дали трябва да кажа точно какво да не се вземе за реклама (тоест анти-реклама, че от него и мен и госпожицата ни боля коремчето)  :angry: Иначе като цяло е много любвеовилно дребосъче, оставям го в кашончето но се почва едно скимтене и .... винаги го гушвам при себе си в леглото и така спинкаме  :P Може би го глезя много, ама все пак тя е бебенце  ;) Сега на годеника ми майка ми му плете жилетка на сини и розови раета  :Танц: Тъкмо след малко като я облечем (като се събуди де) ще я снимам и с дрешката  :blink:

Сещам се още едно въпросче... какво правим с маникюра на госпожицата? Мога ли да го изрежа или да го изпиля незнам.....обаче как се качне по килима горката, ужас. Опъвам един чаршав върху килима и ходи по него, ама така определено не ми харесва как изглежда стаята  ;D

#4930 Потребителят е офлайн   Рич-Пич Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 10:46 PM

Ние дадохме една каша на 03.03. Изхвърли едни големи червейчета. Аз даже бях без очила и ги помислих за паднали мартеници.  :huh: :huh: :huh:
Днес минах да обясня на вета какво става с глистите. Каза ми да чистя по-сериозно, заради детето и да отида на 17.03. да ми даде пак каша. Не бивало по-скоро от 14 дни.
А за вареното и аз си мисля, че трябва да яде нещо по-топло и течно иначе за запича много. Затова му накисвам малко от гранулите в топла вода, ама май няма голям резултат.

#4931 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 14 March 2008 - 01:38 AM

За запичането не трябва да се притеснявате , защото така се изтисква аналната жлеза когато ака .
Ноктите задължително се режат. Колкото от по-рано свикне с педикюра е по-добре. Дългите нокти изкривяват пръстчетата , походката , а даже и крачето .

Мъчих се да хвана и скачащите кучета ама се вижда само Юрий от страни .

#4932 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 08:28 AM

Анче, браво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Да са ти живи и здрави цялото семейство. Страхотни са. Направо ти се чудя как се справяш...  :wub: :wub: :wub:

Анче, ние ноктите ги рязахме само веднъж, през първите 3 месеца, когато не излизаше навън. Ветеринарката ни посъветва за дъъъъълги разходки след това, за да ги пили сам. А ние и без това живеем в двор и той си е все навън, така че до сега не сме имали нужда от рязане
User's Signature

Качена снимка

#4933 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 08:33 AM

Гери и Рич,

Един съвет, още сте малки, но като стигнете четвъртия месец, задължително 1 път седмично проверявайте зъбките на бебетата да не би да им растът новите зъбки преди да са паднали старите. ако ги хванете на време, ветеринарят много лесно с клещи вади млечните, обаче ако ги изпуснете и се калцират новите със старите... Пълна упойка, разделяне, абе не е болка за умиране ама аз такъв рев изревах, че.... 
А по принцип го следях. Долните навреме ги извадихме, но горните се отплеснах за 2 седмици и стана белята
User's Signature

Качена снимка

#4934 Потребителят е офлайн   Gogo777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:гълъби,кучета,формула1

Публикувано: 14 March 2008 - 12:55 PM

здравеите всички обичашти пинчери :->)ето и нашата пинчерка АБИГЕЛ скоро ще става маика :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4935 Потребителят е офлайн   ailan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 04:28 PM

Здравейте и от нас!Привет на новодошлите! :blink: :blink:
Ние пак сме болни,обаче сега вече не зная от какво?
Ще ходим на лекар към 5 часа.Предполагам,че ни правят проблеми млечните зъбки,които не ни бяха паднали.Ричи е много унил,нищо не е ял вчера и днес,не иска да ходим на разходка,което е абсолютно нетипично за него,не му се играе и е много топличък.Не знам дали е от зъбите или си внушавам,но мисля,че го боли устичката и затова не яде,струва ми се че е подута/там ,където едното млечно долно зъбче не е паднало,иначе горните не ми изглеждат подути/.Мисля си,че може и нещо аналните жлези да ни мъчат.Оффффффффффф и аз не знам. :'( :'( :'(
Но определено сме злееееее.......
Казаха ми за един случай,при който след като на едно пинчерче са му сложили  упойка за да му извадят зъбките не се е събудило.Обясниха ми,че това с упойките на малки кучета било много опасно .Незнам може ли без упойка,какво да правя?
Моля ви дайте някакви съвети....
А дали е възможно да не му е добре,ако има някакви паразити,защото не съм го обезпаразитявала скоро /даже доколкото си спомням миналия март беше последното/.
User's Signature

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...

#4936 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2008 - 04:48 PM

Ailan, ама вие защо сте чакали толкова време за това зъбче. Смисъл новото израснало ли е вече. Защото ако е така вече са се калцирали ЗДРАВО. Ние също вадихме нашите с пълна упойка, защото ги бях изпуснала само за 10-12 дни.

Ако проблемът е в това, отидете при добър ветеринар и го помоли да не го приспива напълно. Шансът куч да не се събуди е ако се предозира упойката. Нашият вет го упои така, че да си е с отворени очи, смисъл да не е напълно заспал. Така и после възстановяването от упойката е по лесно. Мен също изключително много ме беше страх, голям рев изревах, докато малкия съвсем не излезе от упойка.

Но споко не е толкова страшно, стига вета да си знае работата проблем никакъв. Пиши как сте и успех!
:wub:
User's Signature

Качена снимка

#4937 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2008 - 04:50 PM

Гого, леко раждане на Абигел и да качиш снимки на бебоците
User's Signature

Качена снимка

#4938 Потребителят е офлайн   ailan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 03:03 PM

здравеите!
ние сега сме по-добре.докторите казаха,че не са жлезите,а зъбите както и предполагахме.Да наистина са се калцирали много здраво и то говорим за три такива зъбчета :o :o :o :o
казаха,че венците му са възпалени и сега пие антибиотик ,,стомажил 2''-едни розови хапчета.Само че първия ден голям зор изкарахме,цял ден повръщаше,нищо не беше ял и пил.Едва снощи му дадох половин ампулка деган,после антибиотика и даже хапна малко.Днес е по-добре,но вече му личи,че е отслабнал /няма да можем да настигнем Чафи както си мислехме,но после като се оправим ще наваксаме  ;D ;D ;D ;D
Моля ви дайте някакви съвети къде да направим операцията-казаха ми за един много добър доктор от ветеринарния тук в ст.загора,казва се доцент Борисов ,някой ходил ли е?
и ако можете насочете не за цената горе-долу,за да имам подготовка :'( :'( :'(
User's Signature

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...

#4939 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 09:09 AM

на нас преди около 2 месеца за два зъба с упойка ни взеха 20 лева. но според е доста малко, просто ветеринарката като ме видя  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( ....
User's Signature

Качена снимка

#4940 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 March 2008 - 09:38 AM

ailan --точно доцент Борисов извади на Чафун зъбките.Всичко беше ок.Води го.
Момичета досега бяхме квадратни,сега вече имаме и надстройка ;DВече съм решила пълна диета :angry:

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни