Мини Пинчер
Публикувано: 13 March 2008 - 09:29 PM
Сурово яйце е недопостимо, а медът освен колики едва ли може да доведе до нещо друго. Храната на Роял Канин имаше ефект само след едно денонощие. По мириса на дъха на кучето можеш веднага да усетиш разликата.
А за хигиенните навици успях по следния начин:вземах си десет дни отпуска и започнах. Сутрин аз го будя и веднага на ръце го водя до сифона на балкона. Там съм сложила тоалетна хартия, с която съм попила пишкано преди. Той си свършва работата след като се протегне добре. После го нахранвам. После акане и така е готов за игри. Около 20минути бяга в краката ми и като се умори го слагам в къщичката му. Така на всеки два часа. Последното хранене го правя около 18часа. После около два часа свобода , щури игри , бягане, скачане и т.н. Той вече е много уморен. Преди аз да си легна го събуждам и пак го изпишквам. Така до сутринта е чист и само спинка.
Вие какви къщички имате. Покажете някоя снимка. Аз съм направила една от кашон от телевизор и на дъното съм застлала памперс-чаршаф, който Ричи вече почти не мокри.
Публикувано: 13 March 2008 - 09:41 PM
мисълта ми беше не давай пари за къщичка или креватче защото в крайна сметка няма да го ползвате. в твоя креват е по уютно.
Качвай повече снимки моля те
Публикувано: 13 March 2008 - 09:52 PM
А за нашите кревати се страхувам да го правя, заради глистите. Не знам как да изтребя гадните гадини.
Публикувано: 13 March 2008 - 09:55 PM
Публикувано: 13 March 2008 - 09:58 PM
Публикувано: 13 March 2008 - 10:19 PM
Снимки утре обещавам :P А ушичките кога ще и се изправят?! :(
Благодаря ви за топлото посрещане :drugarche: :wub:
Публикувано: 13 March 2008 - 10:23 PM
Рич-Пич , нали ти писах , че трабваше да го обезпаразитите пак мъника , а не да чакате 14 дни. Още утре нека не яде сутринта и му дай обезпаразитяващо .После кажи дали е изхвълил глисти пак . След като глистите ги ликвидирате напълно ще видиш как и косъма ще се промени и ще започне да "свети " . Чудесно е , че го храниш с Роял , освен устичката и акото също не мирише така неприятно . Съветвам те да му даваш и нещо вареничко , дори да е месце от вашата вечеря с малко добавки. Не се притеснявай , че е с подрправки (освен прекалено люто и пържено ) , защото подправките са си всъщност билки ;)
Публикувано: 13 March 2008 - 10:40 PM
Сещам се още едно въпросче... какво правим с маникюра на госпожицата? Мога ли да го изрежа или да го изпиля незнам.....обаче как се качне по килима горката, ужас. Опъвам един чаршав върху килима и ходи по него, ама така определено не ми харесва как изглежда стаята ;D
Публикувано: 13 March 2008 - 10:46 PM
Днес минах да обясня на вета какво става с глистите. Каза ми да чистя по-сериозно, заради детето и да отида на 17.03. да ми даде пак каша. Не бивало по-скоро от 14 дни.
А за вареното и аз си мисля, че трябва да яде нещо по-топло и течно иначе за запича много. Затова му накисвам малко от гранулите в топла вода, ама май няма голям резултат.
Публикувано: 14 March 2008 - 01:38 AM
Ноктите задължително се режат. Колкото от по-рано свикне с педикюра е по-добре. Дългите нокти изкривяват пръстчетата , походката , а даже и крачето .
Мъчих се да хвана и скачащите кучета ама се вижда само Юрий от страни .
Публикувано: 14 March 2008 - 08:28 AM
Да са ти живи и здрави цялото семейство. Страхотни са. Направо ти се чудя как се справяш... :wub: :wub: :wub:
Анче, ние ноктите ги рязахме само веднъж, през първите 3 месеца, когато не излизаше навън. Ветеринарката ни посъветва за дъъъъълги разходки след това, за да ги пили сам. А ние и без това живеем в двор и той си е все навън, така че до сега не сме имали нужда от рязане
Публикувано: 14 March 2008 - 08:33 AM
Един съвет, още сте малки, но като стигнете четвъртия месец, задължително 1 път седмично проверявайте зъбките на бебетата да не би да им растът новите зъбки преди да са паднали старите. ако ги хванете на време, ветеринарят много лесно с клещи вади млечните, обаче ако ги изпуснете и се калцират новите със старите... Пълна упойка, разделяне, абе не е болка за умиране ама аз такъв рев изревах, че....
А по принцип го следях. Долните навреме ги извадихме, но горните се отплеснах за 2 седмици и стана белята
Публикувано: 14 March 2008 - 04:28 PM
Ние пак сме болни,обаче сега вече не зная от какво?
Ще ходим на лекар към 5 часа.Предполагам,че ни правят проблеми млечните зъбки,които не ни бяха паднали.Ричи е много унил,нищо не е ял вчера и днес,не иска да ходим на разходка,което е абсолютно нетипично за него,не му се играе и е много топличък.Не знам дали е от зъбите или си внушавам,но мисля,че го боли устичката и затова не яде,струва ми се че е подута/там ,където едното млечно долно зъбче не е паднало,иначе горните не ми изглеждат подути/.Мисля си,че може и нещо аналните жлези да ни мъчат.Оффффффффффф и аз не знам. :'( :'( :'(
Но определено сме злееееее.......
Казаха ми за един случай,при който след като на едно пинчерче са му сложили упойка за да му извадят зъбките не се е събудило.Обясниха ми,че това с упойките на малки кучета било много опасно .Незнам може ли без упойка,какво да правя?
Моля ви дайте някакви съвети....
А дали е възможно да не му е добре,ако има някакви паразити,защото не съм го обезпаразитявала скоро /даже доколкото си спомням миналия март беше последното/.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...
Публикувано: 15 March 2008 - 04:48 PM
Ако проблемът е в това, отидете при добър ветеринар и го помоли да не го приспива напълно. Шансът куч да не се събуди е ако се предозира упойката. Нашият вет го упои така, че да си е с отворени очи, смисъл да не е напълно заспал. Така и после възстановяването от упойката е по лесно. Мен също изключително много ме беше страх, голям рев изревах, докато малкия съвсем не излезе от упойка.
Но споко не е толкова страшно, стига вета да си знае работата проблем никакъв. Пиши как сте и успех!
:wub:
Публикувано: 16 March 2008 - 03:03 PM
ние сега сме по-добре.докторите казаха,че не са жлезите,а зъбите както и предполагахме.Да наистина са се калцирали много здраво и то говорим за три такива зъбчета :o :o :o :o
казаха,че венците му са възпалени и сега пие антибиотик ,,стомажил 2''-едни розови хапчета.Само че първия ден голям зор изкарахме,цял ден повръщаше,нищо не беше ял и пил.Едва снощи му дадох половин ампулка деган,после антибиотика и даже хапна малко.Днес е по-добре,но вече му личи,че е отслабнал /няма да можем да настигнем Чафи както си мислехме,но после като се оправим ще наваксаме ;D ;D ;D ;D
Моля ви дайте някакви съвети къде да направим операцията-казаха ми за един много добър доктор от ветеринарния тук в ст.загора,казва се доцент Борисов ,някой ходил ли е?
и ако можете насочете не за цената горе-долу,за да имам подготовка :'( :'( :'(

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...
Публикувано: 17 March 2008 - 09:38 AM
Момичета досега бяхме квадратни,сега вече имаме и надстройка ;DВече съм решила пълна диета :angry: