Мини Пинчер
Публикувано: 14 October 2008 - 11:12 PM
Относно развъдника,който си споменала - снимката, която е на сайта им...би ли си взела куче, което е гледано така:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 October 2008 - 07:30 AM
Нямам думи просто. Тези поне нямат стърготини в клетките си. Но просто условичта в който ги гледат са ужасни.
Ние Габи я взехме от ръка,за което не съжалявам. Знам че са я гледали много добре.
Затова по добте си вемете пинчер от ръка от колкото от някой развъдник или зоо магазин, че не се знае какъв пинчер ще стане и дали въобще ще оживее това куче.
Поздрави и успех дано скоро си намерите мъниче!!

Публикувано: 15 October 2008 - 07:48 AM
Развъдниците не са като къщите ни,това са дворове с клетки.
Бих взела и съм сигурна,че нищо няма да му има.Та може и да се окаже,че е по здраво куче от нашите гледани в домашни условия.
А пък тези двете на снимката са бонбони.Отивай и взимай :yahoo:
Публикувано: 15 October 2008 - 10:57 AM
Цитат

Публикувано: 15 October 2008 - 02:08 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 02:40 PM
Цитат
Цитат
Бих взела и съм сигурна,че нищо няма да му има.Та може и да се окаже,че е по здраво куче от нашите гледани в домашни условия.

Куче не се купува от зоомагазин. Ако не държиш на родословие, има много малки кученца без порода, които чакат да бъдат осиновени. Има доста информация във форума относно това, защо не трябва да се купува куче от зоомагазин, борса или нещо подобно. Поразгледай, прочети преди да вземеш решение. Не си давай парите на хора, които ще те излъжат, или от които няма да получиш това, което искаш, нито от хора, за които тези мили и нещастни животинки са просто една стока за продан. От такива ще получиш само разочарования и никакви гаранции. Все пак кученцето е нещо което човек си взима, за да му доставя радост, а не мъка и проблеми.

JulyVell Siberians
Публикувано: 15 October 2008 - 02:43 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 02:47 PM
Не знам какво разбираш под "хубави" кучета и "проверен" източник ... но според мен там няма такива. И не може и да има. Дай си труда да разгледаш темите за зоомагазините и борсите, където продават кучета. Ще разбереш много неща и вярвам, че ще се откажеш да си взимаш кученце от такова място.

JulyVell Siberians
Публикувано: 15 October 2008 - 02:50 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 15 October 2008 - 02:59 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 15 October 2008 - 04:12 PM
Но сега незнам с тая кашлица -алергия ли е или нещо друго вече трима са се произнесли ветеринари и на тримата мнението е различно а моя красавец си продължава да кашля и да се задавя! :'(
Публикувано: 15 October 2008 - 06:44 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 07:53 PM
Сега малко да се включа по последните коментари в темата - за кучетата без родословие, борсите, зоомагазините и т.н. Както и повечето преди мен казаха реди да си вземете куче от където и да било четете, интересувайте се, ровете в интернет, защото се появяват все повече и повече измамници, които продават някакви безпородни кучета с родословия за какви ли не породи. Можеш да си вземеш куче с родословие за мини пинчер, а то да излезе нещо , което съвсем не прилича на тази порода. Миналата година моя съседка си взе уж родословен мини пинчер от зоомагазин и последствието беше, че на 6 месеца / поне според датата, на която й бяха казали, че е родено кутрето/ кучето тежеше около 7 кг. и козината му започна да се къдри, муцунката му се издължи.... абе нищо общо с пинчера. А докато беше малко приличаше на пинчер горе-долу. Моя приятелка има колежка, която твърди, че има родословна ПЛАЧЕЩА болонка, ако сте чували за тази много известна порода. Друг пресен пример, който мога да дам е за путбула на моя приятелка. Кучето умря преди 15 дни на година и половина, като то живя най-дълго от цялото кучило. Всички негови братя и сестри бяха умрели по-рано. Оказа се че въпросния развъдчик, от който си взеха питбулката прави близкородствени кръстоски за да се появяли на бял свят по-издържливи кучета за битки. Резултатът - всички умират през първите две години от живота си от тежки вътрешни малформации. А иначе този развъдчик беше горещо препоръчан на моята приятелка от нейни близки. И той също беше "проверен" , "достоверен" и "сигурен" за качеството на кучетата, които продава.
Така, че много мислете преди да вземете кученце от където и да било.
Успех...

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...
Публикувано: 15 October 2008 - 09:20 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 09:30 PM
С договор или не - като получиш болно куче, какво ще ти помогне? И щом си чела знаеш, че болестите са само една от белите...