Цитат
Мини Пинчер
Публикувано: 15 October 2008 - 10:44 PM
[tt]Ами ще си търся правата,ако всички го правят няма да продават болни кучета и няма да се отнасят толкова зле с тях :- . [/tt]

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 October 2008 - 01:09 PM
Здравейте отново ,които ме познавате от предни теми Моя пинчер Джеси беше много отслабнал почти цяла седмица отказваше да се храни или поне беше станал с капризен апетит Живея в голям град Има много ветеринари Нашият- не можа да установи причина предложи й пастет който тя изяде с охота и решихме ,че това е гивезене До вечерта тя повърна всичко На другия ден беше малко по-добре ,но вечерта както си играеше изведнъж легна в кошчето си без да мърда Отидох при нея и започнах да си я милвам- горкичката Cry и тогава напипах под ушите подутини колкото лешник До 5 минути започнаха да й текат слюнките като из ведро Веднага отидохме в денонощната ни клиника Приеха Джеси на стационар и започнаха лечение с антибиотик Synulox Диагнозата й беше Възпаление на слюнчените жлези Милата стоя там 3 дни След леко видимо подобрение си я взехме в къщи и продължихме с антибиотика Вече не е така подута ,няма лиги ,но е много отпусната Храни се много добре Изписаха ни Нутри плюс гел за да се стабилизира малко но тя освен да яде и да спи сега нищо не прави Опашката виси надолу само гледа да си легне Не иска да играе с нас Нищо не я интересува Снощи пак отидохме при Ветовете от тази клиника ,не знам в какво се усъмниха но й взеха кръв за изследвание Много съм притеснена не мога да го гледам това куче как се мъчи Само излиза за да се нахрани и пак си ляга Някой имал ли е подобен проблем Имам чувството ,че тя си заминава...........погледа й е много тъжен ушите клепнали ,единствено ,че има апетит Моля помогнете

СИТИ
Публикувано: 17 October 2008 - 04:27 PM
Здравейте отново ,ето кръвните резултати на пинчера Взеха й само ПКК ,защото не успяха да вземат достатъчно кръв /боцнаха я на 5 места и едвам успяха/ Хб-144..Левк-12,0, СУЕ-4 ДКК St7.. Sy64. .Eo-0 ..Mo-3..Ly26
Мнението на лекарите беше ,че има възпалителен процес -слюнчени жлези Продължаваме антибиотика още 10 дни въпреки ,че ние го пием вече седми ден и до сега няма ефект ,е съвсем малко- не текат слюнки и сега е по- малко подута в областта на ушите ,има добър апетит ,но постоянно си търси място да си легне Дори не може да си седи на краката все прикляка и сяда на дупето си Става да се нахрани и отива в коша да си легне Снощи една от докторките се сети и изтиска аналната жлеза на Джеси ,излезе много секрет Дори тя се учуди ,защото Джеси тежи 1,100 и е на три месеца ,а количеството отговаряло за голям дакел? Но въпреки всичко са на мнение ,че всичко е от възпалението На въпроса ми -Ще се оправи ли ?-кимат с глава и казват :Нека още 10 дни да пие Synuloxa и после ще видим ! Една от тях пък се сети ,че възпалението може би е провокирало рахит ,защото се криви и търси постоянно да си седне на задните лапи изписаха й допълнително и калций /до сега съм давала само Мулти витамини ,Храна само от висок клас- На Хилс , Роял и Педигри и въпреки всичко тя се разболя Много ни е мъчно на цялото семейство ,защото се привързахме много към нея Преди постоянно си играеше ,не изтърваше нищо от поглед ,а сега дреме като ,,пребита мастия"" Нищо не я интересува става яде и ляга! Засега е това ако има някаква промяна ще пиша
Мнението на лекарите беше ,че има възпалителен процес -слюнчени жлези Продължаваме антибиотика още 10 дни въпреки ,че ние го пием вече седми ден и до сега няма ефект ,е съвсем малко- не текат слюнки и сега е по- малко подута в областта на ушите ,има добър апетит ,но постоянно си търси място да си легне Дори не може да си седи на краката все прикляка и сяда на дупето си Става да се нахрани и отива в коша да си легне Снощи една от докторките се сети и изтиска аналната жлеза на Джеси ,излезе много секрет Дори тя се учуди ,защото Джеси тежи 1,100 и е на три месеца ,а количеството отговаряло за голям дакел? Но въпреки всичко са на мнение ,че всичко е от възпалението На въпроса ми -Ще се оправи ли ?-кимат с глава и казват :Нека още 10 дни да пие Synuloxa и после ще видим ! Една от тях пък се сети ,че възпалението може би е провокирало рахит ,защото се криви и търси постоянно да си седне на задните лапи изписаха й допълнително и калций /до сега съм давала само Мулти витамини ,Храна само от висок клас- На Хилс , Роял и Педигри и въпреки всичко тя се разболя Много ни е мъчно на цялото семейство ,защото се привързахме много към нея Преди постоянно си играеше ,не изтърваше нищо от поглед ,а сега дреме като ,,пребита мастия"" Нищо не я интересува става яде и ляга! Засега е това ако има някаква промяна ще пиша

СИТИ
Публикувано: 17 October 2008 - 07:30 PM
Jesy и аз мисля,че ще се оправи.Не е спряло да си хапва.Аз давам синулокс при разстройство.
Публикувано: 18 October 2008 - 03:33 PM
Днес бяхме на една чудна разходка с Арчи с кучето на koteto50 :yahoo: ето и малко снимки :wub: Голям сладур е :wub:

(тази ми е любимата :wub: )

:wub:

(тази ми е любимата :wub: )

Публикувано: 18 October 2008 - 03:37 PM
Оф Jesy дано да се оправите -гледам че лефкоцитите не са ви толкова високи нашите са 17 -и на нас ни взеха кръв и се потвърди диагнозата на втория ветеринар -че Майки страда от заразна кучешка кашлица и сега и той е на антибиотик -Оспехтин. Милия хрипа целия и неможе и да диша. и се дави постоянно и като се задави и започва да повръща слюнки! :'(
А на little_miss ще и кажа само че и аз си потърсих правата при зоомагазина -тъй като имам касова -а те само ми казаха: - че ми продали здраво и читаво куче и не са виновни сега за тази кашлица -бил я хванал от някое куче от разходките!
А той не е излизал много защото още не му е бита втората ваксина!
А и като се превържеш към любимица си да не би след тва да го смениш -смешна работа!
А на little_miss ще и кажа само че и аз си потърсих правата при зоомагазина -тъй като имам касова -а те само ми казаха: - че ми продали здраво и читаво куче и не са виновни сега за тази кашлица -бил я хванал от някое куче от разходките!
А той не е излизал много защото още не му е бита втората ваксина!
А и като се превържеш към любимица си да не би след тва да го смениш -смешна работа!
Публикувано: 19 October 2008 - 10:47 AM
Jesy, Джеринка имаше проблеми със слюнчестите жлези, след като излезе от упойката след махането на зъбния камък. И на нея и бяха подути така, но не и течаха лиги. Ние веднага се обадихме да лекаря и той каза да я заведем на следващия ден да я прегледа и тя после се оправи... Сега ни предстои да правим операция за премахване на яйчниците и съм много притеснена! Някой ако е правил тази операция на мъника си да пише...
Публикувано: 19 October 2008 - 09:09 PM
Цитат
здравейте!ето снимчици и от мен..