Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#5841 Потребителят е офлайн   michelangelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 October 2008 - 08:29 PM

Здравейте,
Да ви се оплача,  :( :(Майки днес захапа една позната по крака. Просто така, без нищо. Бяхме го извели пред блока и разговаряхме, тя мина покрай нас и той дори без да лае се спусна  и я захапа за крака, толкова бързо, че не успяхме дори да реагираме да го задържим. Дори не разбрахме, но жената извика и се хвана за крака. :(. Жената беше изключително интелигентна и нищо не каза, но това много ни притисни. /ами ако беше някое детенце, каквито непрекъснато се пускат да го галят по време на разходките/
Може ли някой да сподели и да даде идея как да се справим с неговата агресия.  По какъв начин да го накараме да свиква с околните. Той по принцип е много лошо настроен спрямо всичко на вън и хора и кучета. Не го водим пуснат /само веднъж на един излет, когато се пусна върху една овчарка и от тогава не го пускаме свободно.  Четох на всякъде из сайта за овладяване на агресията, но там се засягат теми за по-големи кучета. Мен ме интересува именно как да възпитаме пинчерчето да стане по-спокойно. В къщи е невероятно мил, любвеобилен, играе си със всички, но само някой чужд човек да дойде и е като оса, така лае и се настървява, че в такъв момент ние го държим на ръце, не смеем даго пуснем на земята да не изяде някой :(. В къщи е спокойно, не викаме не се караме за да се изнервя, просто не знам как да постъпваме с него. Всичко разбира, вече имам чувство че като му говорим нормално дори без да сменяме тона разбира и прави това което искаме, но не може да свикне с никой друг човек на вън.
User's Signature

Качена снимка

#5842 Потребителят е офлайн   pin4er111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 October 2008 - 08:39 PM

ох и аз вчера тамън се похвалих че Арни пика навън и сутринта се събудих опикана :rolleyes:ама как да му се скарам като не го хващам в момента когато пика....дори не знам сава ли или си пика както си спи....и аз си мислех че не би трябвало да пика там където спи ама.....незнам вече....сигурно аз не правя нещо както трябва...уж му говоря карам се....ама засега стискам зъби и чакам да порасне пък дано да се научи B)

#5843 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2008 - 10:45 PM

То и аз тъкно похвалих Габито и днес следобед я хвана дрисъка  :o първо се изака на леглото а после из цялата къща намирах "тортички"
Вечерта я заведохме при вета даде и някакво прахче, взехме си на роял канин храничка за храносмилателни разстройства и сега лежи милото  :(
Много ми е гадно като я гледам така. :'( :'( :'( До сега не е била никога с разстройство...много е гадно ...чувства се отпаднала и само си лежи :(
Дано утре  да се субуди с нови сили,че да не ходим пак до клиниката.
User's Signature

Качена снимка

#5844 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 29 October 2008 - 07:35 AM

Цитат

Е стига де Котето. По цял ден си във форума. Убеждаваше ни колко много те е грижа за кучетата. Б без дом се включваш в повечето теми... Очаква се, че си схванала логиката на нещата и защо не трябва да си развъждаме кученца в домашни условия..... И сега....

ами аз не разбирам кое му е лощото да се чивтосат 2 породисти кучета(от една и съща порода  ;D) :rolleyes: няма да си правя развъдник  :-нито ми е за това да ги продам и да взема пари(в никакъв случай) :huh: даже ще ми  е жал да ги дам!!!  :wub:

и незнам кое му е лошото на кучето от зоомагазин?а от каде да си го взема?и от развъдник не било хубаво,и от борса...  :huh:

#5845 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 08:06 AM

Здравейтеее!!! Слава богу днес Габи е добре  :yahoo: :yahoo:  :yahoo:
Играе си и пак си е същото диваче  ;D  ;D
Айде пуснете малко снимки на мъниците  :wub:

User's Signature

Качена снимка

#5846 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 08:40 AM

Цитат

Цитат

Е стига де Котето. По цял ден си във форума. Убеждаваше ни колко много те е грижа за кучетата. Б без дом се включваш в повечето теми... Очаква се, че си схванала логиката на нещата и защо не трябва да си развъждаме кученца в домашни условия..... И сега....

ами аз не разбирам кое му е лощото да се чивтосат 2 породисти кучета(от една и съща порода  ;D) :rolleyes: няма да си правя развъдник  :-нито ми е за това да ги продам и да взема пари(в никакъв случай) :huh: даже ще ми  е жал да ги дам!!!  :wub:

и незнам кое му е лошото на кучето от зоомагазин?а от каде да си го взема?и от развъдник не било хубаво,и от борса...  :huh:

Ама въздържам се от мнооооого време да отговоря на този въпрос, за да не обидя някой, но... ме предизвикваш...
Изключвам обясненията за пазене и развиване на породите. Ако иска Буши да метне някой линк по въпроса.

Значи, нашите пинчерчета не са никакви пинчерчета. За да твърдиш, че са от една порода, мисля че си чела как се развъждат кучета.

Та, твоя малко по-едричък пинчер забременява по-дребничката ти пинчерка... И мама умира при раждането, защото бебетата са едри и т.н. Не, не се чудя какво да измисля, виж в без дом излезе обява за едни бебета между пудел и болонка.

Както и да е, раждат се живи и здрави бебета, давате ги и ги продавате - няма значение. После цъфва някой и пита, ма моя пинчер стана 5кг., а аз го взех за мини.... Или ние сме на 5 месеца кога ще ни се изправят ушите. Или пък моя въпрос в началото: Ма някой има ли пинчер арлекин? Чушки...

Надявам се правилно ме разбирате. Знам, че всички тук мноооого си обичаме сладурите, но нещата могат да бъдат и по-различни. Ако се зачетете ще видите, че ние сме единствената такава разнородна тема...
User's Signature

Качена снимка

#5847 Потребителят е офлайн   chochi5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 October 2008 - 08:48 AM

Здравейте на всички! От вчера и аз имам едно мъниче в къщи (мини пинчер). Казва се Айра, от малка искам куче и любимото ми име е Айра. Само, че имам един голям проблем-ходенето до тоалетна :Д. Тя е на 40 дни, моля някой да ми даде съвет с какво мога по лесно да я науча! Също така искам да попитам Grin дали се слага само вестник или и пясък huh . Вие с какво храните вашите мъници, мойта Айричка яде само кисело мляко, сварявах и картоф но не искаше да го яде. Дайте съвет kiss Целувки на всички  kiss
User's Signature

Качена снимка

#5848 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 09:10 AM

Чочи,

за хигиенните навици тук: http://dog.bg/forum/...pic,7007.0.html

за хранене: http://dog.bg/forum/...pic,3980.0.html

Прочети ги възможно най-скоро. Особено за храненето.
User's Signature

Качена снимка

#5849 Потребителят е офлайн   chochi5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 October 2008 - 09:24 AM

Благодаря ти много Майкенце :wub: :wub: :wub: още сега се залавям с четенето :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#5850 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 09:50 AM

Чочи, прочетох поста ти в другата тема. Мила, да не стане както с една друга потребителка тук. Преди да вземете куче, не бяхте ли наясно, че това е бебе и ще изисква много търпение и упорство, за да се изградят навици.
User's Signature

Качена снимка

#5851 Потребителят е офлайн   chochi5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 October 2008 - 09:54 AM

Напротив знаех, затова рискувах да взема малко кученце... Просто до сега не съм отглеждала и искам да науча повече информация за тях... искам да знам какво да правя, как да се отнасям и т.н. Затова питам по доста въпроси които наистина ме интересуват :blink:
User's Signature

Качена снимка

#5852 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 11:27 AM

chochi5  Честито за малката  :yahoo:  :yahoo:
Пращай снимки,че да я видим  :P
User's Signature

Качена снимка

#5853 Потребителят е офлайн   michelangelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 12:00 PM

никой не ми отговаря, само ние ли хапем  чуждите хора :rolleyes: :(

chochi5 Честито кученце!! Да ви е живо и здраво и да го наснимаш и ние да му се радваме! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#5854 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 12:04 PM

Отговарям веднага: http://dog.bg/forum/...pic,2945.0.html

Ако разгледате целия форум ще откриете, че има изключително много полезна информация. Има и опция търсене горе в дясно
User's Signature

Качена снимка

#5855 Потребителят е офлайн   chochi5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 October 2008 - 12:07 PM

Искам да споделя с вас... водихме малката Айра при д-р, който е специалист за кучета. Каза ми че за сега неможе да се каже с точност, но той смята че е чистокръвна...проблема е, че има леко дълга козина, но ми казаха, че ще се промени с времето...Айричка е "одрала" кожата на майка си.А сега тя е с къси косми...Майка и и баща и са мини пинчери...според вас ще се промени ли козината и...моята приятелка си взе само че момче, то е братче на моята Айра, но той е късокосмест, и когато застанат един до друг, тя все едно му е майка  ;D ;D ;D. Казаха ми, че до 5-я 6-я месец това ще се промени, в смисъл ще се изравнят.Вие какво мислите по въпроса :wub: :wub: :wub: Сега ще се опитам да кача някоя снимка на моята Айричка. Целувки от нас за вас :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#5856 Потребителят е офлайн   michelangelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 12:15 PM

Цитат

Отговарям веднага: http://dog.bg/forum/...pic,2945.0.html

Ако разгледате целия форум ще откриете, че има изключително много полезна информация. Има и опция търсене горе в дясно

Благодаря,
сядам отново да уча :blink:
User's Signature

Качена снимка

#5857 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 October 2008 - 12:24 PM

Цитат

Изключвам обясненията за пазене и развиване на породите. Ако иска Буши да метне някой линк по въпроса.
Ами нищо не мога да метна, форума е пълен с теми и линкове. Опивам се и мятам на някой новодошъл, ако случаааааайно не знае и ако случаааайно вземе та прихване.
Но точно с котето нямам грам желание да комуникирам и обяснявам за н-ти път. Уви, при повечето хора положението е неспасяемо.
И - Чочи, лекарите от породи не разбират, не разбират и от кучешко поведение и проблеми (защото и там много обичат да дават съвети). Под "чистокръвно" се разбира куче с родословие.
А как ще изгледжда твоя мъник - времето ще покаже.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5858 Потребителят е офлайн   chochi5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 October 2008 - 12:26 PM

Благодаря bushkata сега ви оставям  :wub: :wub: :wub: :wub: целувки и на вашите сладури :wub:
User's Signature

Качена снимка

#5859 Потребителят е офлайн   Jesy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 04:34 PM

Здравейте ,искам да ви питам дали е нормално -кучето да ни ближе ? Сутрин когато се събуди я взимаме при нас на спалнята и тя започва да ни ближе ,това продължава около пет минути.Ближе ту мен ,ту съпруга ми ! Накрая сякаш е свършила нещо и аз не знам какво въздиша и спира и заспива отново  ;)
User's Signature

СИТИ

#5860 Потребителят е офлайн   Jesy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 04:37 PM

Имам и още едно питане -Кога започват да лаят? Джеска лае само когато приготвям храната й .Когато звъне някой на вратата ,тя се радва на всички ,независимо дали ги познава или не
User's Signature

СИТИ

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема